[Forum] Przywitaj się!
Re: [Forum] Przywitaj się!
Jak wyjdzie Remake Outbreaka to Capcom wróci i w trójkę odpalamy poziom nightmare 
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
-
FurryPiter
Cześć @Mumas, Hej @shaq_psx, witamy w naszych skromnych prograch 
Aż się boję cokolwiek napisać, bo ostatni post jest bardzo stary, ale co mi tam
Witam, jestem Szop, bardzo mocno związany z serią RE od czasów PlayStation 1 gdzie odkrycie tej serii było przypadkowe, ale myślę że i tak nieuniknione bo była to popularna seria. Trafiłem na Resident Evil 2 przez... Dino Crisis 2, ktoś stwierdził że widział podobną grę ale o zombie, Resident Evil 2 nie było tą grą, bo osoba stwierdziła "No, podobne, ale tam chodziłeś babą i ścigał Cię poj***niec z bazooką" hehe
Gdy PS1 się zepsuło i nie było kasy na żadną alternatywę, przesiadywałem w gimnazjum na stronie MWRC i przeglądałem opisy broni, mutantów itp. Gdy tylko zdobyłem cokolwiek zdolnego do odpalenia klasycznych Residentów, nie odpuszczałem i do dziś lubię zrobić sobie od czasu do czasu jakiś speedrun losowo wybranej gry z serii albo BioRand dla klasyków. Wiedziałem o was od bardzo dawna, zdecydowałem że w sumie założę konto i od czasu do czasu sypnę jakąś ścianą tekstu związaną z tematem 
Witamy. Miło zobaczyć nową osobę na forum. Szczególnie teraz, kiedy jego świetność dawno już przeminęła.
Złe oko moderacji czuwa.
Tak właściwie...czy ktokolwiek stąd poznał się z tą serią nie przypadkowo? Dostałem PSXa na święta w przedszkolu i pierwszą grą ever jaką odpaliłem, był przypadkiem Re 2, gdzie zjadły mnie zombie, trysnęła krew, Claire krzyknęła i miałem ochotę płakać.
To najmniej lubiana przeze mnie część z trylogii. Ale tak, to był przypadek na zasadzie
Ooo, fajne te Residenty!
Oo, fajne te Dino Crisis, też od Capcomu!
Fajna firma!
I tak już dalej poszło, że na PS2, DOPIERO W 2009 zagrałem w Outbreak #2 i Re4.
To najmniej lubiana przeze mnie część z trylogii. Ale tak, to był przypadek na zasadzie
Ooo, fajne te Residenty!
Oo, fajne te Dino Crisis, też od Capcomu!
Fajna firma!
I tak już dalej poszło, że na PS2, DOPIERO W 2009 zagrałem w Outbreak #2 i Re4.
Owszem. Ja jestem przykładem takiej osoby. Wcześniej byłem fanem Silent Hilla, którą to serię poznałem od kumpla, który był też fanem RE. I strasznie mi zachwalał właśnie obie te serie. Jednak mój kontakt z tą drugą serią był bardzo ograniczony. Mój pierwszy RE to był RE4 na PC i nie zrobił na mnie zbyt pozytywnego wrażenia ( w sensie niezła strzelanka, ale gdzie ten horror? ) . Dopiero dobrych kilka lat później dałem serii kolejną szansę.
Złe oko moderacji czuwa.
Ja poznałem serię z BARDZO OTWARTEGO PLAYSTATION Z ZESTAWEM NIEPODPISANYCH PŁYT. Jak dostałem ten sprzęt, to z losowych gier z Pegasusa, przeszedłem na MGS, Re, DC, FF VII, Tekkena 3, GTA 2 i kilka innych. Innymi słowy, dostałem zestaw gier, które są kultowe i perfekcyjnie trafiły w mój gust (a może i go wyrobiły?). Był tam też Silent Hill. Więc tak, to był przypadek. PS2 poznałem w 2005, jednak sam miałem je dopiero w 2007, gdzie te serie mi wróciły dopiero w 2009. Gdyby nie wersja z CDA Re3, to miałbym kilka lat bez styczności. CVX zagrałem dopiero w 2011, po Re5 ogranym rok wcześniej. Chyba gdzieś wspominałem, ale to konieczne jak "mała" ta seria była dla mnie do stosunkowo niedawna. Trylogia, później trzy inne gry i dopiero pod koniec pierwszej połowy zeszłej dekady dochodziły części poboczne. Podobnie było z SH. Ograłem je bardzo nie chronologicznie. Oczywiście, im starszy byłem, tym łatwiej było się uzbroić w inne gry.
Dlatego dość dużym absurdem z perspektywy tamtych czasów jest dla mnie ogranie kilku nowych Re pod rząd na PS4 i teraz, jest bycie na bieżąco z praktycznie całą serią.
Te gry w mniejszym lub większym stopniu zawsze robiły na mnie wrażenie.
"Nie lubię" miałem może tylko przy pierwszym Chronicles, co bardzo mi się zmieniło i do teraz mam z pierwszym rimejkiem. Nie mogę tej gry zdzierżyć.
Dlatego dość dużym absurdem z perspektywy tamtych czasów jest dla mnie ogranie kilku nowych Re pod rząd na PS4 i teraz, jest bycie na bieżąco z praktycznie całą serią.
Te gry w mniejszym lub większym stopniu zawsze robiły na mnie wrażenie.
"Nie lubię" miałem może tylko przy pierwszym Chronicles, co bardzo mi się zmieniło i do teraz mam z pierwszym rimejkiem. Nie mogę tej gry zdzierżyć.