OK, mnie przypada założyć, a zatem otwieram temat z poradami do osiągnięć RE3, tak jak to było w przypadku RE2. Poradnika nie będę tworzył, internet jest ich pełen ale jak ktoś ma pytania, niech pisze. Otwieram też listę osób, które zebrały wszystkie trofea i chcą się pochwalić babci że udało im się zdobyć w czymś podium na przykład.
1. RVRE [PC] - 5-04-2020
Dowód poniżej, jeszcze ciepły, mój sidekick strzelił za mnie Inferno, bo ja już miałem dosyć. Ogólnie wzięła na klatę najcięższe trofki jak ja spałem Jeden dokument w NEST też grał nam na nosie i nie mogliśmy go znaleźć, dopiero kompletna lista nam pomogła zidentyfikować gdzie leży.
Wygląda, że trofea w sporej części pokrywają się z tymi w poprzedniej części.
Zainteresowało mnie trofeum dotyczące
Spoiler!
zakazu korzystania ze skrzyni przez całą grę. Takie chodzenie z wypełnionym niemal do końca inwantarzem, niemal przez całą grę, może nie jest trudnym do wykonania osiągnięciem ale na pewno upierdliwym.
Gratulacje z okazji szybkiego skompletowania wszystkich osiągnięć
Właśnie mam problem z 1 osiągnięciem przeczytałem 58/59 dokumentów, i za kij nie wiem gdzie został mi ten ostatni... wydawało mi się że czyściłem każdą ścianę, chyba że coś zostało ukrytego w laboratorium?
Ja mam takie pytanie. Wy zdobyliście te 100% za pomocą jakichś bonusowych broni? Jednym z trofeów jest "Dominator" - ukończ grę na poziomie Inferno. Czyli trzeba przejść trzy razy grę. Patrzę na screen RVRE a tam niecałe 18 godzin i ma komplet Ja po pierwszym przejściu na Hardcore mam zdobyte 21 osiągnięć i już 10h nabite
Yup, farmiłem punkty aby kupić RL choć samo Inferno zrobiła moja partnerka. Ja już miałem dość i poszedłem spać. Z RL przechodzisz grę w nie więcej niż godzinę.
W zasadzie jest to prosta platyna, najtrudniejszym zadaniem jest pokonywanie ostatniego bossa, ale z RL to już i tak jest o wiele łatwiej, tak czy inaczej będę wracał do gry często, a teraz potrzeba mi przerwy od RE3 bo męczyłem go od premiery nonstop
Zaspamuj go rakietami z RL. A jak nie masz, to pierwszą baterie spróbuj wsadzić od razu, w 80% przypadków się powodzi. Potem staraj się utrzymywać jakoś po środku areny, czytając jego ataki (jak atakuje pod siebie to uciekasz, a jak długimi łapami, to pod niego).
RON!N pisze: pt 10 kwie, 2020
Nemior4 na koszmarze to jakiś żart.... Perfekt dodge na poziomie 100% to nawet nie jest wyzwanie... tylko irytacja...
Porady???
jeśli nie masz RL TO niestety musisz to pokonać używając Perfect dodga, najlepiej wsadzić 2 baterię na pierwszym stunie, a potem zagrać na Perfect dodge i 3 bateryjka, mi się udało za chyba 50razem.