Prośba moderacji o stworzenie stosownego działu.
Dziękuję
Raczej wątek Eveline został już wyczerpany. Nie pochodzi z tej wioski, co najwyżej mogła zostać tam stworzona jako broń biologiczna do kontroli umysłów. To nigdy nie był nominalny człowiek, zaraz po stworzeniu została małą dziewczynką i pewnie w niedługim czasie zapakowali ją na statek.PSKING pisze: pt 12 cze, 2020 Jest mowa o dziewczynce, jestem pewien że chodzi o Eveline z ReVII(będę spoilerował ReVII, przez to że po raz pierwszy mamy do czynienia z bezpośrednią kontynuacją), o której tak naprawdę nic nie było wiadomo. Pochodzi ona zapewne z tytułowej wioski, w której dane będzie nam poznać jej historie. Na poparcie tej tezy dodam że piosenka z pierwszego trailera(która została motywem przewodnim) również mówiła o niej.
W pewnym momencie widać znak Umbrelli, i tutaj mam dwie proste teorie. Albo jest to jakiś dawny poboczny projekt korporacji, albo nowa Umbrella, która jednak coś knuje. Pamięta ktoś jeszcze o Neo Umbelii z Re6? Może też i oni działają we własnym zakresie.
Jakiś czas temu, jeszcze przed ograniem przeze mnie ReVII dowiedziałem się że Ethan może zostać bossem w ReVIII ściganym przez Chrisa. Po przejściu gry zastanawiałem się tylko. Ale jak to? Przecież opowieść Ethana nie dała nam specjalnych furtek na przyszłość? Dziwi mnie sam fakt jego obecności...ale czy w pewnej scenie nie oberwał on z dwururki, nic sobie z tego nie robiąc? Jak ktoś nie wie, to w ReVII mógł stracić kończynę i po chwili ją przykleić spowrotem, po polaniu lekarstwem, co nawet jego bardzo dziwiło. Sądzę że historia Ethana ma w sobie nadal wiele tajemnic i będą one tu ujawnione. Jeśli Ethan nie jest zwyczajnym człowiekiem, to tłumaczyło by to dlaczego mógł na spokojnie przetrwać, nie dając się ,,opętać" Eveline, co było w mojej opinii najbardziej niejasnym wątkiem.