Polska wersja gry

Awatar użytkownika
Tyrantx

Polska wersja gry

Post autor: Tyrantx »

ale niestety(stety) tylko w wersji na psx ewentualnie na emulatorze......
przetłumaczone jest już ok 70% gry w tym cały scenariusz leona bez kilku memfile...
nieźle mogli by się potem wźiąść za re3,i re dc,niby wszystko jasne i znamy na pamięć ale jednak tak jakoś fajnie i swojsko to wygląda.. :rad12: hmm...zobaczymy co im z tego wyjdzie...
link do stronki
http://www.resident2.freehost.pl/index.html
Ostatnio zmieniony wt 09 paź, 2012 przez Tyrantx, łącznie zmieniany 3 razy.
STARSSss.......
Begihit

Post autor: Begihit »

Jakoś polski w RE2 mi nie pasuje ;p tak nie wiem czemu ;p
Awatar użytkownika
Tyrantx

a ja wiem czemu :smiech6: , przyzwyczajenia ,he he ale chętnie bym zobaczył jak przetłumaczyli niektóre rzeczy ..,i przez to jeszcze raz sobie pyknąć. a jak :bitwa1:
STARSSss.......
Dark Prince

Post autor: Dark Prince »

Wprost nienawidzę nieoficjalnych spolszczeń, przepadam tylko z PL Projekt, którzy robią spolszczenia lepiej niż Cenega. A to spolszczenie jest bardzo słabe, brak polskich liter, a tekstury nie zostały spolszczone (np. ekwipunek).
Awatar użytkownika
Tyrantx

hę nienawidzisz!?, inwencji twórczej ludzi którzy za darmo siedzą godzinami po robocie i tłumaczą z pasją dla fanów danej gry,gdyby np: nie tacy ludzie jak browar czy rpg ludzie nigdy by nie zobaczyli takich tytułów jak final fantasy 7,9 po polsku (profesjonalnie chwalone przez fanatyków serii)
heretyk!,(nie każdy jest engliszmen :smiech6: )
no chyba że ZNOWU negujesz dla zasady..he he..
Poza tym to jest tylko ciekawostka,niedokończony projekt i fajnie że ktoś coś tam robi w sprawie re, uwierz mi że jest masa ludzi (młodych starych) którzy niesą głupi a nie nauczą się języka angielskiego z różnych powodów(nie mają predyspozycji ,nie stać ich ..różnie)
Ostatnio zmieniony sob 24 mar, 2007 przez Tyrantx, łącznie zmieniany 1 raz.
STARSSss.......
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

hehe już jakiś czas temu był taki temat na Forum RCS ;) no ale napiszę coś, niektóre rzeczy ciężko jest przerobić na Polski bo trzeba wyliczyć dokładnie litery w tłumaczeniu, projekt się nie zakończył więc Lipa, możemy czekać na nowsze wieści co do nawet samego ukończenia tego projektu bo chłopaki zawiesili projekt
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Tyrantx

zawiesili projekt,hmm... szkoda ,może bardziej pokombinują i wrócą,znane są często takie przypadki że jakieś inne grupy w innym kraju piszą jakieś nowe narzędzia i udostępniają..więc może,,...
STARSSss.......
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Możemy mieć nadzieję, byłoby by miło powrócić do Raccoon poraz kolejny tylko że Polish Version
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Dark Prince

To namawiajmy PLProjekt do zaczęcia prac na projektem. Tam jest forum i jest kategoria "Prośby - napisz czym mamy się zająć" i tam może wszyscy się zarejestrujemy i zaczniemy prosić o spolszczenia do RE. Oni robią zarąbiste spolszczenia, gdzieś na poziomie CD-Projekt, ściągnijcie lepiej ich spolszczenia, a sami zobaczycie!
http://plprojekt.ovh.org/news.php
Awatar użytkownika
Gnapek

Post autor: Gnapek »

Napisałem, ale niewiem czy dobrze.
Ostatnio zmieniony czw 03 maja, 2007 przez Gnapek, łącznie zmieniany 1 raz.
Dark Prince

Poparłem ;) .
Awatar użytkownika
Tyrantx

a...jednak powrócili :rad13: Jest już łatka do drugiej płyty Resident Evil 2 (PSX) która umożliwia przejście ~50% gry. Ukazała się także łatka z poprawkami do pierwszej płyty która jest ukończona ..a tu link:

http://www.resident2.freehost.pl/index.html

może ktoś sprawdzi jak chłopakom to wyszło (mało czasu :pff2: )
STARSSss.......
Awatar użytkownika
Niero
Kontakt:

Post autor: Niero »

Czy tylko mi się zdaje, że Leon ściął sobie sporą ilość włosia? :P

"W ŚRODKU są zombie"? Chyba NA ZEWNĄTRZ :/

Nie podoba mi się to zdanie... :/

Ogólnie pomysł dobry, ale strona do dupy :P
Nie idzie ściągnąć większości plików i screenów, ale niektóre działaja po zmianie adresu :)
LeonScottkenned

Post autor: LeonScottkenned »

Tak Jak powiedział Begihit O Tym Że Nielubi Poprostu Polacy Nie Umia Dobrze Tłumaczyć
Ja Też Ściągłem Tłumaczenie Do Silent Hill Poprostu Do Bani Są Te Tłumaczenia Którzy Robią Polacy
Awatar użytkownika
Niero
Kontakt:

No Niestety Nie Umia Ale Tumaczenie Do Sh Akurat Bylo Calkiem Calkiem Dobre NiePowiem
Awatar użytkownika
Tyrantx

LeonScottkenned pisze:Tak Jak powiedział Begihit O Tym Że Nielubi Poprostu Polacy Nie Umia Dobrze Tłumaczyć
Ja Też Ściągłem Tłumaczenie Do Silent Hill Poprostu Do Bani Są Te Tłumaczenia Którzy Robią Polacy
hmm...nie zgodzę się ,tłumaczenie final fantasy 7 i 9 to znakomita robota....(to jest rpg czyli tony tekstu...),fani też nie narzekali ...
STARSSss.......
Begihit

Post autor: Begihit »

W Sumie Też Tak Uważam I Dlatego Nie Wierzę W Polskie Tłumaczenia ; p Ale Pożyjemy Zobaczymy.

Ps . Jak Widzę Polskie Tłumaczenia To Czasami Rzygać Mi Się Chce Xd

by MiGoo: A mi sie chce zygac jak widze kazde slowo w zdaniu pisane z wielkiej litery !!!

Look Up : 0
Ostatnio zmieniony sob 30 cze, 2007 przez Begihit, łącznie zmieniany 2 razy.
fragles
Kontakt:

jak wgrac spolszczenie?

Post autor: fragles »

siema. gram sobie od pewnego czasu w re2 na emulatorze, ale chcialem sobie pograc w naszym ojczystym jezyku. Niestety nie wiem jak je wgrac. i chcialem prosic o pomoc. Wiecie moze jak wgrac te spolszczenie i w ktorym miejscu powinno sie ono znajdowac w obrazie tej plyty i najlepiej jakim to programem zrobic? Z gory dziekuje za pomoc.
Awatar użytkownika
Niero
Kontakt:

Z tego co wiem, jeśli grasz na Emulatorze (ePSXe?), to możesz spolszczenie WCZYTAĆ osobno - nie trzeba tworzyć obrazu płyty.
Niestety się tym jeszcze nie bawię, więc szczegółów nie znam :(
Awatar użytkownika
Tyrantx

Re: jak wgrac spolszczenie?

fragles pisze:siema. gram sobie od pewnego czasu w re2 na emulatorze, ale chcialem sobie pograc w naszym ojczystym jezyku. Niestety nie wiem jak je wgrac. i chcialem prosic o pomoc. Wiecie moze jak wgrac te spolszczenie i w ktorym miejscu powinno sie ono znajdowac w obrazie tej plyty i najlepiej jakim to programem zrobic? Z gory dziekuje za pomoc.
no więc ja się trochę bawię tym emu..i co do wersji pl jest to sprawa banalna,a więc:
Należy stworzyć obraz płyty w formacie ISO/BIN/IMG (w dowolnym programie), a następnie zaaplikować patha za pomocą programu PPF-O-MATIC.

ale jeśli masz już grę na hd to wystarczy skopiować pliki z tłumaczeniem do folderu patches w epsx...i już masz pl :rad13:
STARSSss.......
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 2”