[Pomoc] The 4TH Survivor
[Pomoc] The 4TH Survivor
mam problem z przejsciem pewnego momentu Hunka moze ktos mi powie czy jest jakas dobra taktyka w tym miejscu jestem w pomieszczeniu z vaultem na pietrze obok palacego sie helikoptera jest tak duzo zombie...jak potraficie pomozcie plsss
Jest prosta metoda na to pomieszczenie ale zostaniesz raz ugryziony, po wejściu do pomieszczenia od razu biegni przed siebie tak aby wpaść na Zombiaka przed tobą, kiedy zaczniecie się szarpać ty go odepchniesz oczyszczając sobie drogę to pozwoli ci uniknąć większego obrażenia.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Też ale w mniejszej ilości, podpowiem ci że od razu jak wejdziesz na korytarz wyceluj Shotgunem w górę i strzel łapiąc Headshota na Zombiaku, później odrót 90 stopni i już sobbie poradzisz
NIe zdradzę ci niech to będzie niespodzianką, jedynie podpowiem że to już tylko jeden korytarz i The End of mini game 
-
LeonScottkenned
- Nemesis US
Odkopię stary temat.
Trudny tryb
. Wczoraj udało mi się go skończyć po raz pierwszy. Czas - 7,5 minuty, ranga E i Danger
. Kilka krytycznych momentów. 2 pomieszczenia z Mr X są w miarę łatwe. Pierwszego można ominąć, drugiego załatwić magnum. Nie lubię lokacji z Ivy Plant, ciężkie do ominięcia, dość długo schodzi zanim się je załatwi i mogą zadać poważne obrażenia.
Żeby osiągać lepsze czasowo rezultaty trzeba więcej omijać, niż strzelać, a takie wymijanie nigdy nie szło mi łatwo. A tutaj jeden fałszywy ruch i już determinuje to dalszy tok rozgrywki. Zwłaszcza wyminąć roślinki nie jest łatwo. Wolę też np. pomieszczenia z lickerami niż z grupą zombie. Łatwiej mi wiać przed lickerami niż wymijać zombiaki.
Korzystałem z ułatwienia Auto Aim, bez tego byłoby jeszcze trudniej.
Trudny tryb
Żeby osiągać lepsze czasowo rezultaty trzeba więcej omijać, niż strzelać, a takie wymijanie nigdy nie szło mi łatwo. A tutaj jeden fałszywy ruch i już determinuje to dalszy tok rozgrywki. Zwłaszcza wyminąć roślinki nie jest łatwo. Wolę też np. pomieszczenia z lickerami niż z grupą zombie. Łatwiej mi wiać przed lickerami niż wymijać zombiaki.
Korzystałem z ułatwienia Auto Aim, bez tego byłoby jeszcze trudniej.
A ja polecam mojego guide'a z programu Evil TV (może się komuś przydać):
http://www.youtube.com/user/WeskerDarkL ... IJxjRxt4jw
Generalnie tryb jest do ogarnięcia ale trzeba sobie ustalic konkretne taktyki na każde pomieszczenie bo w niektórych wystarczy źle skręcić i oglądamy czerwony napis na ekranie
. W pomieszczeniu z roślinkami używałem dwóch taktyk:
Wbiegamy w nie centrując w środek i liczac na odepchnięcie ewentualnie jedno ugryzienie albo biegniemy do końca korytarza i ładujemy z magnuma.
http://www.youtube.com/user/WeskerDarkL ... IJxjRxt4jw
Generalnie tryb jest do ogarnięcia ale trzeba sobie ustalic konkretne taktyki na każde pomieszczenie bo w niektórych wystarczy źle skręcić i oglądamy czerwony napis na ekranie
Wbiegamy w nie centrując w środek i liczac na odepchnięcie ewentualnie jedno ugryzienie albo biegniemy do końca korytarza i ładujemy z magnuma.
Ostatnio zmieniony wt 15 lut, 2011 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 2 razy.
Ten tryb przechodzę podobnie z tą różnicą że nie zabijam pierwszego zombiaka ponieważ ma zamuła i ogólnie wykorzystuję każdy nabój że przy walce z mr.x zostaje mi bodajże 5 lub 6 naboi do magnuma już dobrze nie pamiętam po ilu pada . Gorzej sprawa wygląda już z tofu przeszedłem nim kilka razy ale miałem przy tym dużo szczęścia .
Ostatnio zmieniony czw 24 lut, 2011 przez Kratos, łącznie zmieniany 1 raz.
Generalnie mój guide można sobie ułatwić, zobaczcie ile mi ammo zostało i gdzie można by było sobie je wykorzystać albo w jakim pomieszczeniu by wam to ułatwiło robotę. Co do ToFu to mam praktycznie taki sam schemat tyle, że więcej jest mijanek i taktyk na czekanie na przeciwników.
Wrzucam tutaj swój najlepszy czas:
http://zapodaj.net/7896ddbf041c.jpg.html
W sumie ten tryb nie jest jakiś kosmicznie trudny. Wystarczy nauczyć się na pamięć pomieszczeń i wiedzieć jak zachować się tuż po otwarciu drzwi. Niestety nadal nie mam recepty na Ivy Plant. Te na pierwszej kondygnacji zabijam z magnum, te na wyższym poziomie z hadguna, trzymając się w bezpiecznej odległości. Nie wiem jak gracze robią, że je "przepychają"
.
Całkiem łatwo ukończyć ten tryb z pełnią zdrowia i kompletem roślinek, tylko że to kosztem czasu. W grze ukończonej powyższym screenem, miałem Fine, sporo amunicji i komplet roślinek aż do lokacji z pomieszczeniem 3 od końca (save room z dużą ilością zombie). Postanowiłem nie strzelać a przejść na pałę, przepchać się przez tę lokację, by skończyć grę w czasie poniżej 5 minut, podobnie jak następne pomieszczenie z zombie i Mr X. Efekt - Caution i brak roślinek na koniec gry. Ale czas poniżej 5 minut. Coś za coś
.
http://zapodaj.net/7896ddbf041c.jpg.html
W sumie ten tryb nie jest jakiś kosmicznie trudny. Wystarczy nauczyć się na pamięć pomieszczeń i wiedzieć jak zachować się tuż po otwarciu drzwi. Niestety nadal nie mam recepty na Ivy Plant. Te na pierwszej kondygnacji zabijam z magnum, te na wyższym poziomie z hadguna, trzymając się w bezpiecznej odległości. Nie wiem jak gracze robią, że je "przepychają"
Całkiem łatwo ukończyć ten tryb z pełnią zdrowia i kompletem roślinek, tylko że to kosztem czasu. W grze ukończonej powyższym screenem, miałem Fine, sporo amunicji i komplet roślinek aż do lokacji z pomieszczeniem 3 od końca (save room z dużą ilością zombie). Postanowiłem nie strzelać a przejść na pałę, przepchać się przez tę lokację, by skończyć grę w czasie poniżej 5 minut, podobnie jak następne pomieszczenie z zombie i Mr X. Efekt - Caution i brak roślinek na koniec gry. Ale czas poniżej 5 minut. Coś za coś
Ostatnio zmieniony ndz 22 sty, 2012 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
http://ifotos.pl/zobacz/Wed-Oct-0_repxaxr.jpg/
Recoil: No, i w czym problem? Chyba, że pomyliłeś tematy. Podobnie z to-fu. To są tematy dotyczące pomocy w grze.
Recoil: No, i w czym problem? Chyba, że pomyliłeś tematy. Podobnie z to-fu. To są tematy dotyczące pomocy w grze.
Ostatnio zmieniony pt 13 kwie, 2012 przez tysiok, łącznie zmieniany 1 raz.