[Pomoc] Extreme Battle

saper99

[Pomoc] Extreme Battle

Post autor: saper99 »

Na stronie pisze Tryb ten uzyskuje się po przejściu dwóch scenariuszy - A i B. oby dwa scenariusze trzeba przejść z oceną A na Easy czy Normal?? może mi to ktoś wyjaśnić jak mam to przejść żeby otrzymać ten tryb gry?...
Awatar użytkownika
EddyZombie

Post autor: EddyZombie »

przejdz oby dwa senariusze na normalu. Nie musisz miec koniecznie dwa razy ranking A moze byc A lub B i pojawi sie okno z komunikatem ze jest dostepny tryb Extreme Battle. :)
"The Death cannot die...," the survivor thinks to himself with a warm smile...
saper99

Już tak przeszedłem dwa scenariusze na ocenę A i dostałem tryb 4TH Survivor a nie Extreme Battle
Awatar użytkownika
Tyrantx

Post autor: Tyrantx »

Bo niegrasz na wersji dual shock,na zwykłej dwójce niema extreme....
STARSSss.......
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Jak nie ma, w zwykłym RE2 jest tryb Extreme Battle :rad2:
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
saper99

No to jest w zwykłej wersji RE 2 ten EXTREME BATTLE CZY NIE MA ! ??
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Jak napisałem powyżej, w zwykłej wersji jest (PSX,GC)
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Tyrantx

Ja niemiałem a grałem naprawdę długo i namiętnie na psx w re2,zresztą
Re2 :ds psx był reklamowany właśnie tym że ma extreme i obsługe ds,pamiętam że czekałem specjalnie na tą wersje długo i namiętnie.
Zresztą jak wyjaśnisz Wesker - Dark Life fakt ,że saper 99 skończył obydwa scenariusze i to jeszcze na A..(na wersji re2ds musi się ta opcja pokazać po skończeniu 2 scenario...) i niema extreme...
(muwimy o zwykłej dwójce na psx!!!)
STARSSss.......
Awatar użytkownika
Tyrantx

Resident Evil 2: Dual Shock Version

Description
An update of Resident Evil 2, this time with Dual Shock support, a few new extras, and an added battle mode upon completion of the game.
----------------------------------------------------------------
http://www.mobygames.com/game/resident- ... ck-version

Dual Shock Ver. rerelease
Several months after the original version's release, a second version of Resident Evil 2 was released known as the Dual Shock Ver.. As the title suggests, the game was modified to incorporate support for the vibration function and analog control of the then-released Dual Shock controller. The main addition is a new unlockable minigame titled "Extreme Battle".
http://en.wikipedia.org/wiki/Resident_Evil_2
STARSSss.......
saper99

No właśnie mówimy o zwykłej dwójce na PSX ja na PSX gram a nie na PC...tzn jest EB na PSX czy nie bo zamieszanie się zrobiło:P??
Awatar użytkownika
Tyrantx

jak napisałem wyżej i podałem linki wrazie wątpliwości,
NIEMA ex batle na resident evil 2 na playstation........,dopiero zostało to dodane w wersji dual shock,jak mówiłem czekałem kiedyś na tą wersje specjalnie dla ex batle i efektu duala,miałem wtedy psx.
Uwierz ja tą grą wtedy żyłem i wiem o niej wszystko..(no może prawie wszystko :rad1: )
STARSSss.......
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Ja wersję na PSX'a długo posiadałem w sumie od 98 do 2002 później dopiero zagrałem na GC bo musiałem kupić (sentyment do najlepszego RE). Masz rację Tyrantx ja już nie pamiętałem wersji na PSX'a czy był ten tryb czy nie a sugerowałem się późniejszą wersją na Gamecube w której ten tryb jest, a w grunice rzeczy wersja na GC nie jest oznakowana jako dual shock tylko normalna (czyt. bez udziwniej tytułowych) i to mnie zmyliło, wikipedia przypomniała :rad10:
only_1_post

Post autor: only_1_post »

Mam taką jedną wątpliwość. Ponieważ nie wiem czy to zależy od legalności płytek to załóżm... tfu... tzn. pewien kolega, którego od dawna nie widziałem i który wyjechał i który na pewno od dawna nie żyje i w ogóle kiepsko go znałem miał kiedyś wersję RE2 na PC wątpliwego pochodzenia. Otóż po zainstalowaniu dostępny był od razu tryb Extreme Battle ze wszystkimi postaciami beż żadnego przechodzenia gry. Mam takie pytanie: Czy tak było w jakiejś wersji? Czy to jakiś paskudny pirat był? Jeśli nie było tak w żadnej edycji, to czy jest możliwe zablokowanie tego trybu w rejestrze, bo jeste... kolega uczciwy taki był i nie chciał iść na łatwiznę?

edycja: by zablokować extreme battle należy w rejestrze kluczowi (?) SPECIAL nadać wartość 1 (wtedy w specialach w grze dostępna będzie tylko galeria) lub 0 (wtedy w specjalach nie będzie niczego :rad13: ). Niemożliwe jest zablokowanie jednego specjala niezależnie od innych. Blokując extreme blokuje się jednocześnie Hanka i inne bonusy :smut8: .
Ostatnio zmieniony ndz 10 cze, 2007 przez only_1_post, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
EddyZombie

Post autor: EddyZombie »

Extreme battle wersi PC i PSX jest dostepny poprzejciu 2 scenariuszy z ta ruznica ze, na PC wszystkie postacie sa odblokowane a na PSX'ie czeba odblokowywac.
"The Death cannot die...," the survivor thinks to himself with a warm smile...
LeonScottkenned

Post autor: LeonScottkenned »

Nie ma ja tez przeszłem chyba z 30 razy na normal z ocena A i mi sie nie odkrylo nie ma tam tego trybu ja tylko odkrylem hanka i tofu i nic wiecej

Glos z tostera: A moze bys napisal w jaka wersje grasz co?
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez LeonScottkenned, łącznie zmieniany 1 raz.
Carlos999

Post autor: Carlos999 »

:smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2:

By FurryPiter: Panu już podziękujemy

[ Dodano: 02 Mar 2008 15:39 ]
:smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2: :smiech2:
Ostatnio zmieniony czw 28 lut, 2008 przez Carlos999, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Komura

Post autor: Komura »

No rzeczywiście nie ma Ex. Battle na zwykłej dwójce. Akurat posiadam wersję niemiecką [platinum :rad5: ] na psx'a i ile razy bym tego nie przechodziłem z czasem nawet poniżej 2 godzin, bez save'ów, sprayów i dodatkowych broni z rangą A zawsze na końcu drugiego scenariusza był Hunk i nic więcej. Jakiś czas temu zaopatrzyłem się w wersję DShock i w końcu się doczekałem Ex. Battle :smiech7:
"It's up to us to take out Umbrella...!"
Steam: Komurka696
PSN: Komurka696_PL
Stoker

Post autor: Stoker »

Ja ma RE2 na 2cd na PC ver ang. . Odrazu po instalacji mam Orginal mode i Arrange mode,
Przszedłem scenariusz 1 Claire, scen.2 Leonem ( coprawda miałem dwa C :/ ), teraz gram : scen.1 Leon, scen.2 Claire( scen.2 w trakcie gry ( Leosiem miałem B, a Claire jeszcze gram)) W każdym razie niemam jeszcze odblokowanego Extreme battle (a gram na poziomie normal)
DZIĘKI ŻE O MNIE PAMIĘTACIE !!!
Kamilos

Post autor: Kamilos »

spróbuj tego
Jeżeli nie jesteś w stanie przejść gry odpowiednią liczbę razy, aby uzyskać dodatkowe scenariusze, polecam małe oszustwo. Uruchom Edytor Rejestru systemu Windows (Uruchom -> regedit), tam wybierz opcję HKEY_LOCAL_MACHINE, a następnie Software\CAPCOM\Resident Evil 2. Po przesunięciu suwaka na sam dół ujrzysz klucz SPECIAL. Zaznacz go prawym przyciskiem i wybierz opcję MODYFIKUJ, gdzie zmień jego ustawienie na 8. W ten sposób otrzymasz możliwość grania w sc. Extreme Battle, The 4TH Survivor oraz w The To-Fu Survivor.
Stoker

Post autor: Stoker »

Dzięki, zresztą te info są w dziale trick & tips w opisie RE2 na tej stronce. Tylko ciekawi mnie jedna rzecz, napisano tam żeby se darować kombinacje w rejestrach w Windowsie XP, można wiedzieć dlaczemu ? ja mam XP Home Edition i wszystko gra, buczy i ma luz :rad11:
Zresztą gra na kodach niedaje już takiej satysfakcji z przejścia gry :/
DZIĘKI ŻE O MNIE PAMIĘTACIE !!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 2”