Póki co nie opublikowali jeszcze listy trofeów, ale wkleimy je tu jak już się pojawią. Jak przy okazji każdej innej części. Ponadto tu możemy wymieniać się poradami, taktykami i strategiami odnośnie do konkretnych pucharków.
Aha, no i oczywiście ranking, hall of fame
1.
2.
3.
4.
5.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
MiGoo pisze: pt 10 mar, 2023
Przyda się lista, najlepiej po polsku, bo pewnie niektóre rzeczy mogą wydać się niezrozumiałe.
Albo przetłumaczone z D... Do dziś tłumaczą Samurai Edge jako miecz samurajski...
MiGoo pisze: pt 10 mar, 2023
Pewnie zrobię 100%, ale na pewno nie będę się ścigał w wyścigu kto pierwszy, bo na takie zabawy to zdecydowanie nie mam czasu
I chęci. Ja podobnie. Remake pierwszej części splatynowałem dopiero kilka miesięcy temu
Fluid Project
Calm Down People!
I tak ładnie, ja w remake jedynki mam jeszcze sporo do zrobienia - przerwałem zabawę by zrobić 100% w RE4. W remake RE2 muszę też przejść jedynie 3 misje ToFu by mieć full, natomiast remake trójki ogarnąłem od razu. Może dwójkę ogarnę do premiery nowej czwóreczki, bo jak ona wyjdzie, to nic innego ogrywać nie będę przez długi czas
- Cuz Boredom Kills Me – Obtain all trophies/achivements. - Knife Basics – Parry an enemy with the knife.
- My Preferred Place – Upgrade a weapon.
- A Masterpiece – Get the exclusive upgrade for a weapon.
- Nice One, Stranger! – Complete a request for the Merchant.
- Talk About Near-Death Experience! – Rescue Ashley as she’s being carried away by the enemy.
- Revolt Against the Revolting – Destroy a Clockwork Castellan.
- Harpoon Hurler – Defeat Del Lago.
- Grilled Big Cheese – Defeat Bitores Méndez.
- Wave Goodbye, Right Hand – Defeat the Verdugo.
- No Thanks, Bro! – Defeat Ramón Salazar.
- You Used to Be a Good Guy – Defeat Jack Krauser.
- You’re Small Time! – Defeat Osmund Saddler.
- Shield Your Eyes – Defeat 3 enemies at once with a flash grenade.
- Never Heard It Coming – Defeat a Garrador using only knives.
- Two Bugs, One Stone – Kill 3 parasites inside a Regenerator with a single bullet.
- You Talk Too Much! – Throw a grenade into Ramón Salazar’s mouth.
- Overkill – Use a cannon to defeat a zealot.
- Hope You Like Thrill Rides! – Make it through both minecart sections in the underground tunnel without taking damage.
- Capacity Compliance – Reach the top of the clock tower without the lift stopping once.
- Smooth Escape – Escape on the water scooter without taking any damage.
- Astute Appraiser – Sell a single treasure for at least 100000 ptas.
- Bandit – Obtain all treasures indicated on the Village treasure map in a single playthrough.
- Raider – Obtain all treasures indicated on the Castle treasure map in a single playthrough.
- Burglar – Obtain all treasures indicated on the Island treasure map in a single playthrough.
- Gun Fanatic – Obtain all weapons.
- Jack of All Trades – Complete all requests from the Merchant.
- Revolution Wind-Up – Destroy all Clockwork Castellans.
- Promising Agent – Complete the main story on Standard mode or higher.
- Mission Accomplished S+ – Complete the main story on Standard mode with an S+ rank.
- Proficient Agent – Complete the main story on Hardcore mode or higher.
- S+ Rank Investigator – Complete the main story on Hardcore mode with an S+ rank.
- Peerless Agent – Complete the main story on Professional mode with an S+ rank.
- Sprinter – Complete the main story within 8 hours.
- Frugalist – Complete the main story without using a recover item.
- Minimalist – Complete the main story using only knives and handguns
- Silent Stranger – Complete the main story without talking to the Merchant once.
- Amateur Shooter – Complete a game at the shooting range.
- Real Deadeye – Earn an S-rank in all games at the shooting range.
- Trick Shot – Shoot through and destroy 5 targets at the shooting range with a single shot.
The only thing that can defeat power is more power. That is the one constant in this universe.
- Bo nuda mnie zabija – Zdobądź wszystkie trofea/osiągnięcia.
- Podstawy noża – Sparuj wroga nożem.
- Moje preferowane miejsce – Ulepsz broń.
- Arcydzieło – Zdobądź ekskluzywne ulepszenie broni.
- Ładny, nieznajomy! – Wypełnij prośbę o Kupca.
- Porozmawiaj o doświadczeniach bliskich śmierci!
- Uratuj Ashley, gdy jest porwana przez wroga.
- Revolt Against the Revolting – Zniszcz Mechanicznego Kasztelana.
- Harpoon Hurler – Pokonaj Del Lago.
- Grillowany duży ser – Pokonaj Bitoresa Méndeza.
- Pomachaj na pożegnanie, prawa ręka – Pokonaj Verdugo.
- Nie, dzięki, bracie! – Pokonaj Ramóna Salazara.
- Kiedyś byłeś dobrym facetem – pokonaj Jacka Krausera.
- Jesteś mały! – Pokonaj Osmunda Saddlera.
- Zasłoń oczy – Pokonaj 3 wrogów jednocześnie granatem błyskowym.
- Never Heard It Coming – Pokonaj Garradora używając tylko noży.
- Dwa robaki, jeden kamień – Zabij 3 pasożyty w Regeneratorze jednym pociskiem.
- Mówisz za dużo! – Wrzuć granat w usta Ramóna Salazara.
- Overkill – Użyj armaty, aby pokonać fanatyka.
- Mam nadzieję, że lubisz ekscytujące przejażdżki! – Przedostań się przez obie sekcje wagonika w podziemnym tunelu bez odniesienia obrażeń.
- Zgodność z przepustowością – Dotrzyj na szczyt wieży zegarowej, nie zatrzymując się ani razu.
- Płynna ucieczka – Ucieknij na skuterze wodnym, nie odnosząc żadnych obrażeń.
- Astute Appraiser – Sprzedaj pojedynczy skarb za co najmniej 100000 ptas.
- Bandyta – Zdobądź wszystkie skarby zaznaczone na mapie skarbów wioski podczas jednej gry.
- Najeźdźca – zdobądź wszystkie skarby wskazane na mapie skarbów Zamku w jednej grze.
- Włamywacz – Zdobądź wszystkie skarby wskazane na mapie skarbów Wyspy podczas jednej rozgrywki.
- Gun Fanatic – Zdobądź wszystkie bronie.
- Jack of All Trades – Wypełnij wszystkie prośby Kupca.
- Nakręcanie rewolucji – Zniszcz wszystkich Mechanicznych Kasztelanów.
- Obiecujący agent – Ukończ główną historię w trybie standardowym lub wyższym.
- Misja zakończona S+ – Ukończ główny wątek fabularny w trybie standardowym z rangą S+.
- Biegły agent – Ukończ główną historię w trybie Hardcore lub wyższym.
- Badacz rangi S+ – Ukończ główną historię w trybie Hardcore z rangą S+.
- Niezrównany agent – Ukończ główny wątek fabularny w trybie profesjonalnym z rangą S+.
- Sprinter – Ukończ główną historię w ciągu 8 godzin.
- Frugalista – Ukończ główną historię bez użycia przedmiotu do odzyskania.
- Minimalistyczny – Ukończ główną historię, używając tylko noży i pistoletów
- Cichy nieznajomy – Ukończ główną historię, nie rozmawiając ani razu z Kupcem.
- Strzelec amatorski – Ukończ grę na strzelnicy.
- Real Deadeye – zdobądź rangę S we wszystkich grach na strzelnicy.
- Trick Shot – Przebij się i zniszcz 5 celów na strzelnicy jednym strzałem.
Ostatnio zmieniony ndz 19 mar, 2023 przez squallaz, łącznie zmieniany 2 razy.
The only thing that can defeat power is more power. That is the one constant in this universe.
Trofea dość klasyczne, jak w większości resów. Potencjalnie problematyczne (dla mnie) będą S+ na wyższych poziomach trudności, ranga S na strzelnicy i niepozorne zebranie wszystkich broni. To ostatnie może wiązać się z wymasterowaniem Mercenaries, których fanem nigdy nie byłem. Ale oczywiście o platynę zawalczę
Fluid Project
Calm Down People!
Może mi ktoś pomóc jak uzbierać 2000000 na infinite Rocket Launcher,dodam że za wymaksowane bronie bym miał gdzieś 1400000,a nie wiem ile razy jeszcze będę musiał przechodzić grę żeby rozbierać resztę kasy, uprzejmie proszę o odpowiedź.
Może mi ktoś powiedzieć czy za rangę S na professional co dostanę,dodam, że mam zamiar korzystać z infinite rocket launcher o tak żeby było łatwiej, uprzejmie proszę tylko o odpowiedź na to pytanie.
Patriota_1988 pisze: wt 11 kwie, 2023
Może mi ktoś powiedzieć czy za rangę S na professional co dostanę,dodam, że mam zamiar korzystać z infinite rocket launcher o tak żeby było łatwiej, uprzejmie proszę tylko o odpowiedź na to pytanie.
Za przejście Pro NG plus poniżej 7 godzin otrzymasz ocenę S i broń Chicago Sweeper oraz Gas Mask (pomaga w celowaniu na każdym poziomie trudności)
Recoil pisze: śr 12 kwie, 2023
A jak to jest z przechodzeniem nagród pomiędzy poziomami trudności? Można z nich korzystać na wszystkich, czy tylko na tym, na którym się zdobyło?
Jeżeli przeszedłeś grę i ją zapisałeś i robisz load to wybierasz sobie poziom i wszystko co do tej pory uzbierałeś zachowujesz.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
I mam pytanie. Czy w rankingu brani są pod uwagę cwaniacy/kombinatorzy którzy zdobyli grę na tydzień przed premierą i zaczęli wbijać osiągnięcia, czy może ci co uczciwie w dniu oficjalnej premiery?
Z pistoletów w ekwipunku miałem:
-Blacktail
-SG-09 R
-Punisher + celownikiem laserowym
-Red9
-Matilda + Matilda Stock (potrójna seria wystrzału dobra na bossów i mini bossów)
-Sentinel Nine
Nóż - Primal Knife
Wszystko wymaksowane.
Leon miał Chicken Hat
Ashley miała ubraną zbroję.
Talizmany dołączone do walizki:
-Soldier w/hammer
-Ashley Graham
-Handgun Ammo
Czas miałem trochę ponad 10 godzin gdy ukończyłem rozgrywkę. Grałem na spokojnie, zabijając wszystko co zobaczyłem i zbierałem wszystko co było do zebrania na mapie. Sprzedawałem wszystko oprócz Gun Powder i Resources z których tworzyłem amunicję do pistoletów, bo nie używałem Cats Ears u Leona. Z ekwipunku na początku usunąłem do przechowalni całą pozostałą broń i granaty. Robiłem często zapis gdyby coś przypadkowo poszło nie tak. I sprawdzałem na początku każdego rozdziału czy wyzwanie nie zostało czymś popsute.