Resident Evil 4 Remake.

Salvin

Re: Resident Evil 4 Remake.

Post autor: Salvin »

A to mnie zaskoczyłeś
Spoiler!
I tak na poziomie hardcore.
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

Spoiler!
EDIT:
Wnioskując, po tym co pisze w osiągnięciach, to zostały mi dwa rozdziały do przejścia. Nie wiem, ale mam wrażenie, że
Spoiler!
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

To pierwszy Resident, w którym nie ulepszam magnum i odłożyłam go do magazynu. Zbyt drogie jest wytwarzanie nabojów a wytworzyć można tylko trzy.
Gram drugi raz na ng+ , chciałam uzbierać na wyrzutnię rakiet ale chyba sobie odpuszczę bo żeby taką ilość kasy zebrać to musiałabym chyba trzy razy przejść grę i nic nie ulepszać. W zamian za to ulepszyłam maksymalnie riot guna, red9 i nóż.
Tak jak pisze Szakal, nie jest dostępne maksymalne ulepszenie broni od początku gry.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Salvin

Ja jestem w 9 rozdziale i mam wrażenie, że gra dużo błędów wybacza. Ma ułatwienia jak różne walizki zwiększające drop przedmiotów albo charmy do walizek, które polepszają statystyki. I choć i tak ich nie używam, to nie zdarzyło mi się jeszcze, że byłbym bliski deficytu ammo czy środków leczniczych. Oryginalną część przeszedłem wiele razy i techniki stamtąd sprawdzają się i tu niekiedy.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Czy ja dobrze rozumiem, że jak klucz (lub inny przedmiot fabularny) jest odfajkowany ptaszkiem, a ja wiem, że nie użyłem go we wszystkich możliwych miejscach, to znaczy, że nie mogę się już cofnąć do tych miejsc...?
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Salvin

Yep, możesz Merchantowi sprzedać. Odfajkowanie znaczy tyle, że już nie jest użyteczny.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Czyli wszystkie skarby, skrytki i sekrety poszły się fajczyć podczas tego przejścia gry...? Damn it...
Fluid Project
Calm Down People!
Salvin

Ja sobie tak dwa skarby w wiosce zablokowałem. Jak się zorientowałem to okazało, że musiałbym się cofać cały rozdział i olałem to. Przy drugim podejściu sobie zbiorę.
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Ja to straciłem cały opcjonalny obszar do zbadania...
Spoiler!
Myślałem, że trafie tam później, a tu dupa.
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

No, to mam to samo. A że save'a nie mam z początku rozdziału (co dziwne, bo zawsze takie save'y robię na osobnym slocie), to też będę musiał to ogarnąć za drugim podejściem.

Dzięki Panowie za odpowiedź 😉👍
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

Post autor: MiGoo »

Mam podobnie niestety, ale przynajmniej będzie fajnie przy drugim razem.

Swoją drogą nie sprzedaję tych kluczy bo mam dziwne przeczucie, że na NG+ będę miał je już i będę mógł z nich skorzystać. Wyjdzie w praniu 😅
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Ty wiesz, że o tym nie pomyślałem, a to bardzo dobry pomysł jest 😁
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Ciekaw jestem co Wam z tego wyjdzie, podejrzewam, że nic i gra zabierze wszystkie klucze i nie sprzedane skarby na początku nowej rozgrywki. Ale mogę się mylić i wtedy byłoby to ogromne ułatwienie dla speedrunerów.
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

W trójce kluczowe przedmioty można wręcz było kupić. Się zobaczy. I tak jestem dopiero w piątym rozdziale 😋
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Salvin pisze: czw 30 mar, 2023 Ja jestem w 9 rozdziale i mam wrażenie, że gra dużo błędów wybacza. Ma ułatwienia jak różne walizki zwiększające drop przedmiotów albo charmy do walizek, które polepszają statystyki. I choć i tak ich nie używam, to nie zdarzyło mi się jeszcze, że byłbym bliski deficytu ammo czy środków leczniczych. Oryginalną część przeszedłem wiele razy i techniki stamtąd sprawdzają się i tu niekiedy.
Niestety gra jest zdecydowanie łatwiejsza od oryginału przynajmniej na poziomie normal, który ogrywam jako pierwszy. Najbardziej widać to w konfrontacjach z bossami, którzy niestety są najmniej satysfakcjonujący w konfrontacji. Ale z drugiej strony przy końcu zamku byłem wyprany z wszystkiego i zaczęło się robić trochę ciężko... Tak czy siak przeciwnicy za szybko padają jak owady po dwóch strzałach. Oby wyższe poziomy oferowały większe wyzwanie.
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

Post autor: MiGoo »

Szakal pisze: pn 03 kwie, 2023 Ciekaw jestem co Wam z tego wyjdzie, podejrzewam, że nic i gra zabierze wszystkie klucze i nie sprzedane skarby na początku nowej rozgrywki. Ale mogę się mylić i wtedy byłoby to ogromne ułatwienie dla speedrunerów.
No cóż, klucze poszły się bujać. Nie ma co, należy je sprzedawać, kiedy już zostaną wszędzie użyte.
FurryPiter

Post autor: FurryPiter »

Przed premierą i zagraniem byłem zdania, że taka gra nie potrzebuje rimejka... jak bardzo się myliłem. Niech biorą i rimejkują wszystkie inne części, bo nowa czwóreczka jest genialna. No i na pierwszy raz koniecznie najwyższy poziom trudności jaki jest dostępny, chociaż i tak wydaje się on być takim normalnym w starym wydaniu.

ps. Ci co skończyli grę albo nie boją się spoilerów mogą zobaczyć filmik poniżej dla mega nostalgii :D
https://www.youtube.com/watch?v=op7G2UU6a90
Widać niedociągnięcia względem oryginalnego Resident Evil 4 - Stupid MF, ale i tak filmik jest dobrze zrobiony :rad4:
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

FurryPiter pisze: ndz 09 kwie, 2023 Widać niedociągnięcia względem oryginalnego Resident Evil 4 - Stupid MF, ale i tak filmik jest dobrze zrobiony :rad4:
Bo za produkcją nie stoi raypinot ;)
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Drugi hit od raypinota, Vicinity of Obscenity, również już został zrimejkowany
https://www.youtube.com/watch?v=CdKP-wLsBAA
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

W 60% udany jak oryginał :)