Opinie, recenzje, wrażenia
- Leon. KennedY
Re: Opinie, recenzje, wrażenia
A bałem się, że tylko ja tyle czasu tam spędziłem, bo za pierwszym razem pękło mi ponad 24 godziny, a i tak wszystkiego nie zrobiłem
Ocena 9/10, niestety wyzwanie jest mniejsze, a co za tym idzie bossowie... Więc dychy nie mogę dać.
Niestety poziom Pro niewiele tutaj zmienia. Jestem pod koniec i jedynie niektóre etapy z Ashley są uciążliwe. Przez to, że dziewucha jest mało rozgarnięta to brak komendy "wait" mocno doskwiera. A i Krauser na Pro to niemałe wyzwanie. Gra na tym poziomie wymaga perfect parry, żeby nie otrzymać obrażeń, więc albo zalecam solidny trening bloków, albo od razu najmocniejszego magnuma.
Przed przystąpieniem do pro dobrze jest przejść hardcore z oceną A lub lepszą , zdobywamy zbroję dla Ashley co ułatwia rozgrywkę.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
- Patriota_1988
Przechodzę remake 4 na professional z pomocą wyrzutni rakiet,co za to dostanę? Proszę o odpowiedź.
To jest temat o opiniach, wrażeniach i recenzjach. Jak masz jakieś pytania to zadaj je w temacie ogólnym, albo załóż odpowiedni temat.
-
FurryPiter
Hardcore zaliczony, zajął mi prawie 16 godzin, jednak na Steamie jest ponad 22 godziny. I 46 sejwów... następny wynik na pewno będzie lepszy
Trochę moich wrażeń poniżej, bez większego ładu i składu za co mam nadzieję, że mi wybaczycie 
Z takich rzeczy które mi się najbardziej podobały to na pewno
Z takich rzeczy które mi się najbardziej podobały to na pewno
Spoiler!
Jeśli mam się czegoś czepiać, to po przejściu gry na hardcore
Spoiler!
Mam w tej grze 100 godzin na ps5, teraz kupiłem wersję na pc. Dziwne sterowanie, mało intuicyjne (bo przecież nie można zrobić sterowania 1:1 jak w Village, skoro mechaniki są 1:1 z Village). Powiem tak. Gra jest mega, jak kupiłeś grę na raz/dwa i grasz na standardzie czy tam na hardcorze. Po 100h mogę stwierdzić, że mechaniki do tej gry robili studenci pierwszego roku informatyki, którzy nie bardzo wiedzieli, jaką grę mają zrobić. Czemu? Hitboxy to jakaś śmieszna pomyłka, przeciwnicy respią się losowo i teleportują przed gracza, AI takich garradorów to śmiech na sali (ślepy przeciwnik a potrafi nagle skręcić o 90 stopni w stronę gracza), AI Ashley jest jeszcze gorsze niż w oryginale. No ogólnie próby przejścia tej gry no dmg, nawet na wspomaganym, to jest droga przez mękę. Do tego Leon zachowuje się jak worek kartofli, 0 responsywności, dziwne programowanie, że zeskakuje z automatu, drzwi otwiera z automatu, ale już przez okno nie wskoczy jak nie kliknie się przycisku. Brak iframes w trakcie recovery animation co często na hardcorze, gdzie jest przy Tobie kilku przeciwników, kończy się wpadnięciem w loopa z dostawaniem non stop dmg aż do wyczerpania się paska życia (na to chorował re2 i przez to autododge w re3 wprowadzili). W grze jest milion rzeczy do poprawy, a jedyne co patchują, to skipowanie z lunetą. W Village im takie skipowanie nie przeszkadzało, a tutaj cyk, zabili any% speedruny.
Tak, grę polecam z czystym sumieniem, ale mechaniki są do poprawy, gra jest 7, max 7,5 na 10. A z tego co widzę, to Capcom ma już taki trend do coraz bardziej spierdzielania mechanik z residenta na residenta.
Tak, grę polecam z czystym sumieniem, ale mechaniki są do poprawy, gra jest 7, max 7,5 na 10. A z tego co widzę, to Capcom ma już taki trend do coraz bardziej spierdzielania mechanik z residenta na residenta.
Gimme fuel
Gimme fire
Gimme that which I desire
Gimme fire
Gimme that which I desire
Z tego co zauważyłem naprawili też babola z memory leak w PC wersji po włączeniu RT. Gra już nie wywala. Problem był chyba większy, bo tymczasowo usunęli RT z RE2 i RE3 i przywrócili z powrotem.