Ciekawostki i sekrety
Ciekawostki i sekrety
Jak w temacie.
Ja natknąłem się na fajny patent przyspieszenia pierwszego starcia w wiosce. Jeśli z centralnej wioski strzelimy w dzwon na wieży kościoła, to wieśniacy od razu rusza w jego stronę ignorując Leona. Czyli po prostu odpali się cutscenka. Myślę że może to być przydatne podczas speedrunów.
Ja natknąłem się na fajny patent przyspieszenia pierwszego starcia w wiosce. Jeśli z centralnej wioski strzelimy w dzwon na wieży kościoła, to wieśniacy od razu rusza w jego stronę ignorując Leona. Czyli po prostu odpali się cutscenka. Myślę że może to być przydatne podczas speedrunów.
Re: Ciekawostki i sekrety
Na NG+ tak. Na NG nie, gdyż startowy pistol Leona niestety nie ma stosownego range.Recoil pisze: pn 27 mar, 2023 Jak w temacie.
Podobnie, jest w zamku, gdzie po wysuwanym moście idziemy po głowę kozła. Jeżeli rzucimy granat i odpali się cutscenka, gość ginie, a my na luzaku zabieramy głowę.
Tak, filmik jak to zrobić:Recoil pisze: pn 27 mar, 2023 Jak w temacie.
https://youtube.com/watch?v=Jw9fzDkAw7M
Gdyby nie fakt, że artykuł opublikowano 31 marca to uznałbym to za żart primaaprilisowy
.
Złe oko moderacji czuwa.
- Leon. KennedY
Z tym jajkiem to niezła jaja są 
W zamku na murach obronnych też da się rzucić granatem za bramę i range uszkodzi te kamienie podwieszane, czyli da się skrócić sporo bo bramy obie da się tak otworzyć. Złote Jajko odejmuje salazarowi 3/4 życia
. Podczas walki z Mike’iem na wyspie możemy stanąć na moście i rzucić trzy granaty na to duże działo (nie musimy biec na górę do broni)
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Tak na dobrą sprawę nie ma U-3, ale jest U-III i nawet z nią walczymy 
Mam dwie ciekawostki, których nigdzie nie znalazłem w internecie, a sam odkryłem w grze:
1. Jak na początku rozdziału 3 idziemy z domu Mendeza do wioski, to po wyjściu z jaskini widzimy w oddali wieśniaka. Jeżeli go zabijemy zanim ucieknie, to po wysadzeniu wieży w wiosce nie pojawią się psy.
2. Podczas walki z Del Lago na jeziorze, jeżeli harpunem trafimy w beczkę, to dostaniemy 1000 złota, a nie tylko 100 już po samej walce.
1. Jak na początku rozdziału 3 idziemy z domu Mendeza do wioski, to po wyjściu z jaskini widzimy w oddali wieśniaka. Jeżeli go zabijemy zanim ucieknie, to po wysadzeniu wieży w wiosce nie pojawią się psy.
2. Podczas walki z Del Lago na jeziorze, jeżeli harpunem trafimy w beczkę, to dostaniemy 1000 złota, a nie tylko 100 już po samej walce.