Newsy
Warto dodać, iż dowiemy się co się działo z Chrisem od Resident Evil1 do Resident Evil5, co w połączeniu z Sherry może dać nam lepszą fabułę niż ta z RE4(nawet bez zombich). ;]
Ostatnio zmieniony pt 20 lip, 2007 przez Vocap, łącznie zmieniany 1 raz.
no cóż...,jestem zelektryzowany tymi newsami,a to pewnie dopiero początki uchylania rąbka tajemnic o re5,naprawianie broni hmm.... nieźle re idzie coraz bardziej w kierunku zręcznościowego rpg,co cieszy przynajmniej mnie ,lubię rpg , statystyki,nabijanie lv. itp,dodać do tego otoczkę i klimat re.....,będzie hit! 
STARSSss.......
Na dobry początek może się przywitam, jako że jest to mój pierwszy post na tym forum. Część osób może kojarzyć mój nick ze sporadycznych komentarzy na stronie głównej MWRC, jeszcze inni (np. Mr_Zombie) z innego serwisu growego, którego nazwy nie będę wymieniał...
W końcu wpadłem i tu(miałem to zrobić już dawno), i chyba zadomowię się na dłużej. No a teraz do rzeczy, czyli do tematu...
Na początek komentarz co do wczorajszego gorącego newsa dnia, czyli skanów z famitsu oraz spekulacji na temat tożsamości owej tajemniczej "dziewczyny". Gwoli formalności jest to fragment jaki napisałem dzisiaj na innym forum - ponieważ nie chce mi się powtarzać, zamieszczę go i tutaj.
No i już wiemy, cóż to za dziewczyna...a właściwie nie wiemy, tylko widzimy. Aż do wczoraj byłem niemal na 100% pewny, iż ową bohaterką będzie Claire Redfield. Po jej zobaczeniu...jestem skłonny utrzymać tą hipotezę, choć nie mam co do niej aż takiej pewności. Gdyby przyciemnić jej włosy, i zmienić uczesanie(którego de facto na screenie dokładnie nie widać) to mogłaby być siostra naszego herosa. Z drugiej strony równie dobrze pasuję tu Alexia(mało prawdopodobne, ze względu na wydarzenia w RE:CV) a nawet Sharry Birkin. Pojawienie się tej pierwszej znaczyłoby, ze faktycznie owa część nawiązuję jakoś do RE:CV o czym od dawna spekulowali fani. Pojawienie się tej drugiej byłoby sensacją, i ciekawym posunięciem, dobrze podkreślającym wiek serii i zmienność jej świata. Przyznam, ze kiedyś marzyłem sobie zobaczyć sherry jako dorosłą w jakimś residencie za 10 lat, ale traktowałem ten scenariusz jako coś zupełnie nierealnego.
No a teraz co do tłumaczenia, przedstawionego przez MiGoo klkadziesiąt minut temu. Właściwie mamy tam do czynienia albo z już znanymi nam informacjami, albo ze zwykłą, reklamowo-marketingową papką...
(wiele wysiłku, wysoka jak mur poprzeczka którą udało się przeskoczyć etc) Faktycznie ciekawy jest ten patent z naprawą broni, choć mam nadzieję, ze twórcy się nie zagalopują, i nie zrobią z nowego residenta gry RPG. Swoją drogą ciekawe, czy zepsutą broń będziemy tylko i wyłącznie znajdować, czy też będzie ją też można w jakiś sposób uszkodzić, np. podczas walki.
Najbardziej zainteresowało mnie za to stwierdzenie, że po zobaczeniu nowego trailera zmienimy zdanie o grze na lepsze. Byłoby dobrze, bo jak dotychczas mam mieszane odczucia co do nowej odsłony residenta, a przynajmniej tego, co do tej pory pokazano. Najbardziej nie mogę odżałować, że zamiast powrotu zombiaków (szybszych i silniejszych, ale jednak zombiaków), mamy znów przeciwników żywcem wyjętych z 4ki - na pierwszy rzut oka nie różnią się oni niczym, poza kolorem skóry. Nie zależy mi na powrocie gameplayu sprzed czwórki, tudzież kolejnej jatki w Raccoon City, ale chciałbym w nowym trailerze zobaczyć jakieś wyraźniejsze nawiązania do poprzednich części serii, tym bardziej, ze niewyjaśnionych wątków jest w niej sporo. No cóż, nie pozostaję nam nic innego, jak czekać na nowy trailer, i oby faktycznie jeszcze bardziej przekonał on nas do gry.
Na początek komentarz co do wczorajszego gorącego newsa dnia, czyli skanów z famitsu oraz spekulacji na temat tożsamości owej tajemniczej "dziewczyny". Gwoli formalności jest to fragment jaki napisałem dzisiaj na innym forum - ponieważ nie chce mi się powtarzać, zamieszczę go i tutaj.
No i już wiemy, cóż to za dziewczyna...a właściwie nie wiemy, tylko widzimy. Aż do wczoraj byłem niemal na 100% pewny, iż ową bohaterką będzie Claire Redfield. Po jej zobaczeniu...jestem skłonny utrzymać tą hipotezę, choć nie mam co do niej aż takiej pewności. Gdyby przyciemnić jej włosy, i zmienić uczesanie(którego de facto na screenie dokładnie nie widać) to mogłaby być siostra naszego herosa. Z drugiej strony równie dobrze pasuję tu Alexia(mało prawdopodobne, ze względu na wydarzenia w RE:CV) a nawet Sharry Birkin. Pojawienie się tej pierwszej znaczyłoby, ze faktycznie owa część nawiązuję jakoś do RE:CV o czym od dawna spekulowali fani. Pojawienie się tej drugiej byłoby sensacją, i ciekawym posunięciem, dobrze podkreślającym wiek serii i zmienność jej świata. Przyznam, ze kiedyś marzyłem sobie zobaczyć sherry jako dorosłą w jakimś residencie za 10 lat, ale traktowałem ten scenariusz jako coś zupełnie nierealnego.
No a teraz co do tłumaczenia, przedstawionego przez MiGoo klkadziesiąt minut temu. Właściwie mamy tam do czynienia albo z już znanymi nam informacjami, albo ze zwykłą, reklamowo-marketingową papką...
Po tym zdaniu nie wiem, czy się cieszyć, czy się bać...Mimo tego że system bedzie przeniesiony z RE4 będzie mnóstwo nowości, które nas zaszokują.
Najbardziej zainteresowało mnie za to stwierdzenie, że po zobaczeniu nowego trailera zmienimy zdanie o grze na lepsze. Byłoby dobrze, bo jak dotychczas mam mieszane odczucia co do nowej odsłony residenta, a przynajmniej tego, co do tej pory pokazano. Najbardziej nie mogę odżałować, że zamiast powrotu zombiaków (szybszych i silniejszych, ale jednak zombiaków), mamy znów przeciwników żywcem wyjętych z 4ki - na pierwszy rzut oka nie różnią się oni niczym, poza kolorem skóry. Nie zależy mi na powrocie gameplayu sprzed czwórki, tudzież kolejnej jatki w Raccoon City, ale chciałbym w nowym trailerze zobaczyć jakieś wyraźniejsze nawiązania do poprzednich części serii, tym bardziej, ze niewyjaśnionych wątków jest w niej sporo. No cóż, nie pozostaję nam nic innego, jak czekać na nowy trailer, i oby faktycznie jeszcze bardziej przekonał on nas do gry.
Your mysterious ice blue eyes...
witam Grafoman...,w sumie niezły pomysł , jest Chris więc capcom mogło zaszaleć z motywem ratowania siostry..,było by ostro i ..rodzinnie...,kolor włosów można by tłumaczyć wpływem płynu w którym umieszczona jest dziewczyna....No i już wiemy, cóż to za dziewczyna...a właściwie nie wiemy, tylko widzimy. Aż do wczoraj byłem niemal na 100% pewny, iż ową bohaterką będzie Claire Redfield. Po jej zobaczeniu...jestem skłonny utrzymać tą hipotezę, choć nie mam co do niej aż takiej pewności. Gdyby przyciemnić jej włosy, i zmienić uczesanie(którego de facto na screenie dokładnie nie widać) to mogłaby być siostra naszego herosa
raczej nie ma takiej opcji,bardziej action rpg.., co do rewolucji i innych cudów w re5 to też jestem sceptyczny,za stary jestem na bajki,ot dodadzą więcej elementów (większa interakcja,więcej elementów rpg,dopasiona grafika,) ale i tak czekam z zapartym tchem...Grafoman pisze:Faktycznie ciekawy jest ten patent z naprawą broni, choć mam nadzieję, ze twórcy się nie zagalopują, i nie zrobią z nowego residenta gry RPG
STARSSss.......
Czy nie uważacie że byłoby to powielanie scenariusza z ratowaniem Claire?
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Może i by było, choć szczerze mówiąc, po tak "ambitnym" pomyśle na fabułę, jaki zarezerwowali nam twórcy RE4 (ratowanie córki prezydenta), nie oczekiwałbym od scenarzystów z capcomu zbyt wiele. Fakt, że w późniejszym czasie scenariusz w 4ce jako tako się rozwinął, jednak sama główna intryga z porwaniem prezydenckiego dziecka była...cóż, powiedzmy, że od gry takiej jak resident evil oczekiwałbym czegoś mniej "naciąganego" (mówiąc bardzo delikatnie).Czy nie uważacie że byłoby to powielanie scenariusza z ratowaniem Claire?
Zresztą, to, ze pojawia się Claire(jeśli się pojawi), wcale nie musi jeszcze oznaczać, że od razu będziemy musieli ją ratować. Przynajmniej tak mi się wydaję...
Z europejskiego forum capcom http://forum.capcom-europe.com/viewtopi ... start=1410
- Is she from a previous game?
I've been pretty forgetful lately. I can't recall, sorry (laugh)
- You liar! Will she play an important part in the story?
Her existence, from every angle, plays an important.
That's what I guessed.
Speaking of which, I think any long time gamers of the series will have already made a good guess by now.
- Like say, a character who have been captured but haven't been rescued yet?
She seems to experienced that (laugh) She's actually the thing which will make the gamer goes 'is this really a Biohazard game?' that I said earlier on.
- Relating to the new game element right?
Tied to the new game element and the story. Without her, it'll be impossible to discuss about the content of '5'.
Post Rancid Cheese.Przetłumaczony wywiad z Jun Takeuchi.
Wyciąłem fragment o tej dziewczynie.
Tłumaczenie
-Czy ona była w jakieś wcześniejszej grze?
Jestem ostatnio zapominalski.Nie mogę sobie przypomnieć, przepraszam! <śmiech>
- Ty kłamco!Czy ona odegra ważną rolę w fabule?
Jej obecność, z każdej strony jest ważna.Prawdę mówiąc, każdy stały fan RE powinien już zgadnąć kim ona jest.
-Dajmy na to, jest to postać,która została porwana i jeszcze nieuratowana?
Właściwie coś takiego jej się przytrafiło<śmiech> To ona właściwie będzie tą rzeczą, która sprawi, iż zapytacie się "Czy to jest Biohazard?" ,o czym wcześniej wspomniałem.
-Czy to sie łączy z nowym elementem gry?
Łączy się z nowym elementem gry i historii. Bez niej będzie niemozliwe rozmawianie o zawartości "5".
W zasadzie potwierdza tutaj Jun,iz tą bohaterką jest Sherry.
Ostatnio zmieniony sob 21 lip, 2007 przez Vocap, łącznie zmieniany 3 razy.
Kurde już sam nie wiem co myślec
może podrasują ją tak samo jak Jogovic w 2 czesci filmu... nie chiałbym takiego czegoś
Póki co postaram sie niepodniecać RE5 bo pewnie i tak bedzie więcej wersji beta tej cześci niż palców u mojej ręki, czyli 4... Musze iść na chwile bo Jill weszła na komisariat 
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Na jakiej podstawie piszesz, że potwierdza? Bo jak dla mnie, z tego wywiadu nie dowiadujemy się niczego nowego, ponad to, co już wiemy, czyli że postać pojawiła się już wcześniej i odegra dużą rolę w fabule. Czyli wciąż może być to zarówno Claire jak i Sherry.W zasadzie potwierdza tutaj Jun,iz tą bohaterką jest Sherry.
Ne zrozumcie mnie źle - w sumie nie pisze tak ciągle o tej Claire, bo jestem jej jakimś wielkim maniakiem (jaasneee
Moim zdaniem Jun Takeuchi potwierdził, że to będzie Sherry w tej odpowiedziNa jakiej podstawie piszesz, że potwierdza? Bo jak dla mnie, z tego wywiadu nie dowiadujemy się niczego nowego, ponad to, co już wiemy, czyli że postać pojawiła się już wcześniej i odegra dużą rolę w fabule. Czyli wciąż może być to zarówno Claire jak i Sherry.
Bo jaka inna postać została porwana i NIE URATOWANA?? No chyba, że ta laska to Steve BurnsideDajmy na to, jest to postać,która została porwana i jeszcze nieuratowana?
Właściwie coś takiego jej się przytrafiło<śmiech> To ona właściwie będzie tą rzeczą, która sprawi, iż zapytacie się "Czy to jest Biohazard?" ,o czym wcześniej wspomniałem.
http://www.deviantart.com/deviation/382 ... _scale%3A5
Prawdę mówił Wesker. Ta "dziewczynka" coś w sobie ma
No nie wyobrażam już sobie, aby jej nie było w RE5
Prawdę mówił Wesker. Ta "dziewczynka" coś w sobie ma
No nie wyobrażam już sobie, aby jej nie było w RE5
BTW. Wg Prime Blue z forum THIA tłumaczenie Wesker's Report zostało lekko... spierniczone (ogólnie). A ostatnie zdanie powinno brzmieć mniej więcej tak (dokładnie tłumaczenie z japońskiego):
And Sherry is now in our hands. It's Birkin's thing, this young girl is still hiding something, that's for sure.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Mr_Zombie, łącznie zmieniany 1 raz.
-
FurryPiter
Ta... Capcom głupi nie jest. Po co wydawać RE5 na PC od razu? Przecież najpierw można wydać na konsole, fani wydadzą pieniądze na ich zakup, a dopiero po jakimś czasie wypuścić wersję na PC dla pozostałych.
Tak nawiasem mówiąc to kiedyś myślałem, jak by to fajnie było, gdyby WSZYSTKIE Resident Evil skonwertować na PC, wrzucić do jednego pudła i wydać. Nawet gdyby taki zestaw kosztował parę stów chętni by się znaleźli. Niestety chyba nigdy do tego nie dojdzie...
Chcesz pograć we wszystkie Residenty? To kupuj konsole jedną za drugą...
Tak nawiasem mówiąc to kiedyś myślałem, jak by to fajnie było, gdyby WSZYSTKIE Resident Evil skonwertować na PC, wrzucić do jednego pudła i wydać. Nawet gdyby taki zestaw kosztował parę stów chętni by się znaleźli. Niestety chyba nigdy do tego nie dojdzie...
Chcesz pograć we wszystkie Residenty? To kupuj konsole jedną za drugą...
Święta prawda Diadem, capcom wraz z firmą sony i nintendo zarabiają i będą zarabiać niezły szmal na klasyce RE. W tym biznesie ręka ręke myje
Wystarczy poczytać: "oraz Resident Evil: Wii Edition, która to gra osiągnęła sprzedaż na poziomie 150.000 egzemplarzy w zaledwie 10 dni od premiery."
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=35351
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=35351
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.