Newsy

Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Post autor: Mr_Zombie »

Czy ktoś ma może linka do wersji HD, ale która ruszyłaby na moim kompie ^^. Czekam, aż Gametrailers wypuści swoją wersję HD, bo oni tak je jakoś konwertują, że mi działa :D.

Jak na razie wrażenia z trailera w 480p i screenów HD: masakra.
Graficzka jest śliczna (chociaż boję się, że do 2009 może się zestarzeć). I uważam tak jak Grafoman - klimat zapyziałej, brudnej i biednej Afryki odpowiada mi o wiele bardziej, aniżeli zapyziała hiszpańska wioska.
Jeżeli tylko gra będzie utrzymana w poważniejszych klimatach niż RE4, a Chris nie będzie takim super-macho jak Leon (chociaż muły ma... chara-designerzy trochę przesadzili wg mnie), to będzie super.

Miło, że dali uniki. W końcu bohater nie będzie stał jak kołek, gdy mu wymachują nożami czy siekierami nad głową.
Awatar użytkownika
kukerex

Post autor: kukerex »

Witam mój pierwszy post i mam nadzieje że nie ostatni... :)

Właśnie co oglądnąłem najnowszy filmik z RE5 i muszę powiedziec żę mnie wbił w fotel. :szok3: Poprost jest nieziemski!!! Najbardziej mi się spodobał moment w którym Chris jest w jakimś małym ciemnym pomieszczeniu z grupką pokręconych murzynów, czuc w tym
momencie takie oblężenie i bezradnośc której brakowało w RE4 i mam nadzieje że będzie jak
najwięcej takich momentów bo klimacik to miało niezły... a co do grafiki to jest wyj****a w
kosmos nie wiem jak wy ale ja już zbieram na Xboxa360 albo PS3 poprostu tę grę trzeba miec. Będzie boska!!!! :D
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez kukerex, łącznie zmieniany 4 razy.
Pol

Post autor: Pol »

wiadomo ze w re4 nie było czegos takiego bo patent nowej grafy był i nowe fajne rzeczy jak na tamte czasy...wiec wiadomo ze re 5 bedzie mialo wiecej ajerów, tak samo jak re 6 w porowaniunu do re 5 :P uwielbiam re4, re 5 mnie podnieciło, ale jak dla mnie ma jeden minus...jakos nigdy nie dazylem miloscią chrisa :/ a wole wioske ma iwekszy limat odludzia i tajemniczosci niz pustynia
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

W tym trailerze czuć ducha RE4 ale teraz zastanawiam się nad tym jakie będą dodatki - czy to będzie coś na wzór mercenaries czy też wymyslą coś nowego :okulary3:
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Nowy trailer jest konkretny 8)

Przedwszystkim grafika, choć ta z pewnością zostanie podrasowana oraz liczę na rozdzielczość 1080 ;), wioska, elementy otoczenie, zwróćmy uwagę choćby na kołyszące się liście, poprostu poezja, niggasy świetnie władają bronią oraz p[oruszają się dość naturalnie. Co zauważyłem to odentyczny gameplay jak ten z RE4 no nie byo się co dziwić skoro poprzedni zdał test wśród większości Fanów, strzały z broni wyglądają idealnie, dodano uniki oraz większą obronę, widać kopnięcia siłowanie się, oraz hehe tą samą akcję z łokiciem którą mieliśmy już okazję łyknąć w RE4, zresztą nie tylko to jak widać powróciło, strzelanie w broń typu toporki i kosy również tu jest. klimat jest mroczniejszy co również daję na wielki plus. Zwierzęta hmm pewnie taki sam element jak w RE4 czyli albo omiń albo wykorzystaj (bez skojarzeń ;)). Chris bardziej przypakował, mogliby mu troszkę zmniejszyć Bica bo trochę za bardzo podpakował :) N filmiku możemy zaobserwować równiez przypietą do paska latarkę, czyli wykorzystanie aż się prosi, w RE4 był to niezły efekt a teraz na Current Genach? 8) Ha już wiodze trzepanie się Sixaxsiem aby się wyrwać Nygasom. Cóż świetny pokaz nowego RE oby tylko termin wydania był szybszy bo już ostrzę się na preorder
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Vocap

Post autor: Vocap »

Heh , co do muskułow Chrisa: na początku skojarzył mi się z jakims aktorem z filmu dla dorosłych albo kulturystą(hmm,to w zasadzie bez różnicy), no ale pamiętajmy,iż ostatnie spotkanie Chrisa z Weskerem skończyło się dobrze dla Redfielda, aczkolwiek to ,iż przeżył zawdzięcza raczej szczęściu. Teraz miałby większe szanse na pokonanie Alberta :rad4:.

PS. O ile pamiętam, u Chrisa zawsze projektanci gry podkreślali,iż ma iron body,że tak angielszczyzną zarzucę.
Ostatnio zmieniony czw 26 lip, 2007 przez Vocap, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

No ale teraz ma niezłe Body building hehe, choc ciekawe jak Weskera przedstawią oby z nim nie przesadzili ;) ale walka z nim i tak jest nierówna na niekorzyść dla Chrisa
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Vocap

http://gametrailers.com/player/22801.html

Do obejrzenia i/lub ściągnięcia na gametrailers.

Jest też wersja HD - http://gametrailers.com/player/22800.html
Awatar użytkownika
Tyrantx

Post autor: Tyrantx »

Vocap pisze:Teraz miałby większe szanse na pokonanie Alberta :rad4:
hmm...no nie wiem,wydaje mnie się że żaden człowiek nawet najbardziej wyszkolony nie ma żadnych szans w konfrontacji z weskerem...(trening stars+virus)
STARSSss.......
kindred

Post autor: kindred »

Tyrantx pisze:hmm...no nie wiem,wydaje mnie się że żaden człowiek nawet najbardziej wyszkolony nie ma żadnych szans w konfrontacji z weskerem...(trening stars+virus)
tu sie zgodze ale napewno ktos go zleje jak to bywa w amerykanskich filmach,zjawi sie jakis hero ktory na poczatku bedzie dostawal lomot na maxa ale i tak wygra---->
japonia kocha Ameryke wiec chyba tak bedzie:)
trailer wypas!!! modle sie o wersje PC,jak juz zobaczylem LOST PLANET(gralem w demo) to wiem ze PC pociagnie ta grafike z RE5,ps jak dotad nie widzialem lepszej grafiki w grze na PC(LOST PLANET) sorka za ot i czekam na re5:)
Pozdrawiam
Marcin
Awatar użytkownika
kaspa
Kontakt:

Post autor: kaspa »

Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

Trzymajcie mnie , bo nie wytrzymie :smiech2: ciekawe dlaczego nikt nie zareagował na to jak wyglądała wioska w RE4, brak telefonów, prądu (wszędzie tylko pochodnie) i porządnej drogi dojazdowej, a przecież akcja toczy się w Hiszpanii (jeśli pomyliłem się z krajem to mnie poprawcie) :rad11:
Ostatnio zmieniony pt 03 sie, 2007 przez Barry, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kaspa
Kontakt:

Ale teraz wiesz afery z manHunt, Resistance co akcja toczy sie w jakimś kościele w Anglii w jednej misji..... normalnie wyświrowali wszyscy :)
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Z tym kościołem to przesadzili, zrobiłem tam zadymę ale nie da się zniszczyć jakiś świętych obrazów czy coś w tym rodzaju poza tym ile to kościołów się beszcześci w grach? Ha w The Darkness w jednej misji rozwalamy cały kościół, jaka to była frajda ;) i rozmazujemy wszystkich po ścianach. Co do RE5 to oni przesadzają, a ile sie białych ludzi zabija? i niech nie piepszą o Historii czarnego kontynentu i biednych murzynkach bo Europa podczas II Wojny Światowej przeszła jeszcze większe piekło i biała rasa została nieco wyniszczona a w grach 90% zabijamy białych ludzi. Więc dla mnie to śmiech na sali
Awatar użytkownika
kaspa
Kontakt:

No właśnie, przecież pierwszy raz w całej serii zabija się czarnych... a po za tym oni i tak są zmutowani. W jak wychodził RE 1 czy RE2 nikt sie nie przywalał, że z białych ludzi zrobili zombie.... świat schodzi na psy
Awatar użytkownika
kukerex

Post autor: kukerex »

Jak dla mnie to murzyni sami z siebie robią ofiary, narzekają że biali ich poniżają, mówią że są
gorsi od nich, a przecież wszyscy są tacy sami różnią się tylko kolorem skóry. Capcom stara
się zapewnić różnorodność w nowym Re a czarni tylko narzekają, żal mi ich. Tak jak
powiedziało to parę osób wyrzej że jak zabija się białych to nikt nic nie mówi ale jak czarnych to już jest źle...
Awatar użytkownika
kaspa
Kontakt:

Ciekawe czy Japończycy, koreańczycy czy inni mongołowie bedą sę przywalać jak w którymś RE wkroczymy do Tokio :)
Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

Pisałem w innym temacie że bedzie napewno o rasiźmie :smiech7: Mi to tam bez róznicy ale jak mnie zombiak ugryzie to klne bez rasistowskich zapedów. Poczekajcie tylko , bo pewnie bedą jeszcze musieli gre przerobić z czarnego na białe, bo inaczej nie wyjdzie z ''powodów rasistowskich''
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Awatar użytkownika
Tyrantx

Post autor: Tyrantx »

a ja myślę że capcom się nie ugnie , i słusznie ,dlaczego nie było problemu z feministkami z powodu zabijania zombie kobiet np:Re3 albo protestu Hiszpan w odniesieniu do Re4,uderz w stół a nożyce się odezwą murzyni robią niezły syf i to praktycznie w każdym kraju gdzie emigrują lub gdzie kiedyś przypłynęli w klatkach,osoby które miały styczność z afro amerykanami twierdzą że oni sami to najwięksi rasiści...oczywiście są wyjątki..ogólnie mega lol :pff6:
Ostatnio zmieniony pt 03 sie, 2007 przez Tyrantx, łącznie zmieniany 1 raz.
STARSSss.......
Awatar użytkownika
Vocap

Coż ta pani znalazła rasizm tam gdzie go nie ma, przecież nigdzie nie ma napisane,udowodnione,iż Chris(biały) wkracza do społeczności murzyńskiej i morduje ich tylko za to kim są.

O ile się nie mylę, serwis który to zameścił jest amerykański, a tam bigoteria jest o dziwo większa niż u nas.

EDIT. Czy to,że autorka artykułu zwraca taką uwagę na kolor skóry nie robi to z niejrasisty? Moim zdaniem paradoksalnie rasizmu można się doszukać u tej pani, a nie w grze.
Aha, nie zapominajmy o GTA San Andreas, Murzyn główny bohater mógł zabijać wszystkich białych i jakoś tu się rasizmu nie doszukali.
Ostatnio zmieniony pt 03 sie, 2007 przez Vocap, łącznie zmieniany 2 razy.
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 5”