Ogólne dyskusje

Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Post autor: Mr_Zombie »

Diadem pisze:Mogę teraz napisać, że akcja gry RE5 będzie się działa w północnej Afryce. Część ludzi z forum przyzna mi rację. To widać na trailerze powiedzą... A fakt jest taki, że może dziać się w 100 innych miejscach na Ziemi i dopóki oficjalnie nam tego nie potwierdzi Capcom możemy się tylko tego DOMYŚLAĆ.
Offtop: Czytając własnie komentarze odnośnie "rasizmu" w RE5 kilkakrotnie się spotkałem ze stwierdzeniem (od zupełnie różnych osób), że RE5 trailer nie przedstawia Afryki, lecz Haiti. Nie wiem jednak, czy to również domysły, czy też zostało to gdzieś potwierdzone.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

To ze Haiti nie zostało potwierdzone, i owszem wracając do poprzedniej dyskusji, przeiceż nie twierdzę że Ashford stworzył wszystko, według filmu stworzył Wirusa T, którego notabene mu odebrano a wymyślił go w celach leczniczych no ale modyfikacje czynią cuda. W obu filmach nie jest nakreślone kto stworzył Red Queen owszem, jest tylko wspomniane że została zaprojektowana na wzór córki programisty, wiem że możecie mówić że było tysiące córek ale jeżeli dokadnie zinterpretujemy Apocalypsę nie trudno będzie się domyśleć kogo to córka, oczywiście wiem i podkreślam to że w filmie nikt kawe na ławe nam nie wyłożył i dokładnie nie powiedział imienia i Nazwiska. Serwisy, które podałem w linka to pół oficjalne źródła (Mr.Zombie pisałeś że i takie są ważne w przytoczeniu serii RE ;)) i na czym się mogli wzorować? Moim zdaniem właśnie na filmach i skojarzeniu pewnych faktów. Musze jeszcze dokładnie przejżeć dodatki do Apocalypsy gdyż tam również może być jakieś źródełku mówiące o tym. Cała sprawa była dla mnie jasna, poprostu jak pisałem wcześniej doszedłem do tego oglądając oba filmy i kojarząc Fakty tak jak nieraz w serii gier RE, no ale oczywiście nie zabraniam myśleć inaczej, każdy ma prawo.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Wesker - Dark Life pisze:Cała sprawa była dla mnie jasna, poprostu jak pisałem wcześniej doszedłem do tego oglądając oba filmy i kojarząc Fakty tak jak nieraz w serii gier RE, no ale oczywiście nie zabraniam myśleć inaczej, każdy ma prawo.
Fakt, fakt, prawda jest taka że można to wszelako interpretować, zresztą kto wie?
może faktycznie Red Queen miała mieć wizerunek Angeli Ashford, tylko że w drugiej części postanowiono do tej roli zaangażować już kogoś innego? ( i tak też się zdarzało)
Być może nigdy nie poznamy odpowiedziedzi....Ach :smiech1:
Ostatnio zmieniony pt 03 sie, 2007 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
guru

Post autor: guru »

Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Mnit oz zaciekawiło to zdjęcie, kidey naukowcy stoja nad czmś co przypomina zombiaka, i cosś do niego mówią, to mnie naprawde zaczyna coraz bardziej zaskakiwać i interesować, fabuła zapowiada się interesująco.
Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

Oni mu zdjecie do dowodu robią tylko hehe
Cos mi sie zdaje że to pierwszy z ''inteligentnych zombi''. Widać kolcki na stole które służą naukowcom do jakiś fascynujących badań, widziałem w tv jak szympansy wkładały odpowiednie kształtem klocki do pasujacych dziur. Raczej eksperci umbrelli sie nimi nie bawią w pracy, no może po godzinach :smiech6:
Ostatnio zmieniony pt 03 sie, 2007 przez Nemesis, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

A mi sie wydaje że to tyrant, dość podobny do tego z traileru, przecież umbrella nie uczyłaby Zombie myśleć, jedynie uniwersalnego żołnierza, podobnie jak w RE1
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
nemesisdestro

Hmm, moim zdaniem starają po prostu się jakoś pokręcić rozumowanie zombiaków, chociaż kto wie? jednak jakoś nie chce mi się wierzyć w to by jakiegoś pierwszego lepszego umarlaka ztuningowali nagle na Tyranta - a może zobaczymy w filmie crimson head'y :smiech1: lub jakieś ich odpowiedniki poprzez takowe manipulacje umysłem hmm...?
Ostatnio zmieniony sob 04 sie, 2007 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

A może twórcy filmu zaczęli się inspirować RE4 i postanowili w filmie umieścić też coś na wzór Gando tyle, że inteligentnego zombie, być może tak jest, ale to tylo moja teoria na ten temat.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Kurde mi po głowie cały czas chodzi Tyrant, wybierają najbardzie inteligentego zombiaka (hehe nie istnieje taki) i pracują nad stworzeniem uniwersalnego żołnierza, niech to sybko wyjaśnią ;) już niedługo premiera ;)
nemesisdestro

A może twórcy filmu zaczęli się inspirować RE4 i postanowili w filmie umieścić też coś na wzór Gando tyle, że inteligentnego zombie, być może tak jest, ale to tylo moja teoria na ten temat
pomysł z "myślącymi" zombiakami wydaje mi się hmm...jakby to powiedzieć.......LAME, twórcy filmu chyba coś za bardzo starają się wprowadzać jakieś innowacyjne wątki, które tak naprawdę nie są potrzebne - myślące zombiaki? jakaś super laska władająca tele kinezą? na co to komu ?!? Do licha tak trudno zerżnać coś z serii gier, skoro teoretycznie film jest oparty na niej? boje się że w filmie zobaczymy jeszcze zombiaki jeżdżące samochodami i obsugującymi AK-47 :smiech3: , no i takie co obsługują samoloty :smiech1: To mnie po mału zaczyna przerastać......

no tak a oto raport od IGN z planu zdjęciowego z RE:E z którego dowiedzieć się można między innymi iż tym razem nie uraczy nas widok Jill Valentine, i zostanie zastapiona przez Claire Redfield ( ciekawe jak bardzo zmodyfikują tą postać :smut7: )

http://movies.ign.com/articles/810/810781p1.html
Ostatnio zmieniony wt 07 sie, 2007 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
guru

nemesisdestro pisze:
A może twórcy filmu zaczęli się inspirować RE4 i postanowili w filmie umieścić też coś na wzór Gando tyle, że inteligentnego zombie, być może tak jest, ale to tylo moja teoria na ten temat
pomysł z "myślącymi" zombiakami wydaje mi się hmm...jakby to powiedzieć.......LAME, twórcy filmu chyba coś za bardzo starają się wprowadzać jakieś innowacyjne wątki, które tak naprawdę nie są potrzebne - myślące zombiaki? jakaś super laska władająca tele kinezą? na co to komu ?!? Do licha tak trudno zerżnać coś z serii gier, skoro teoretycznie film jest oparty na niej? boje się że w filmie zobaczymy jeszcze zombiaki jeżdżące samochodami i obsugującymi AK-47 :smiech3: , no i takie co obsługują samoloty :smiech1: To mnie po mału zaczyna przerastać......

no tak a oto raport od IGN z planu zdjęciowego z RE:E z którego dowiedzieć się można między innymi iż tym razem nie uraczy nas widok Jill Valentine, i zostanie zastapiona przez Claire Redfield ( ciekawe jak bardzo zmodyfikują tą postać :smut7: )

http://movies.ign.com/articles/810/810781p1.html
To wszystko w jakimś stopniu było w grach. Super zombiaki to w filmie odpowiedniki Crimson Heads. Wesker miał w Code Veronica super zdolności więc ma je i Alice. Telekineza? Alexia z CV przypadkiem nie dysponowała takimi zdolnościami?

Producenci filmu powiedzieli, ze trwają rozmowy z Capcomem nad wprowadzeniem Alice do gier.
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Bój się Boga. Alice w grze? W życiu.
guru pisze:Super zombiaki to w filmie odpowiedniki Crimson Heads.
Crimsony nie były super ani inteligentne - po prostu były bardziej agresywne i wytrzymałe. Efekt działania wirusa, forma przejściowa pomiędzy zombie a Lickerem. Tymczasem uczenie istoty, której mózg to jedna wielka papka, a której celem egzystencji jest zaspokojenie najbardziej podstwowych czynności życiowych (jedz, wydalaj, jedz, wydalaj... o seksie na szczęście nikt nic nie wspomniał)... wg mnie bezsens.
Telekineza? Alexia z CV przypadkiem nie dysponowała takimi zdolnościami?
Nie jest to nigdzie potwierdzone w grze. Jedynie w książce Code Veronica Perry wysunęła ten wniosek, że Alexia, jako dziecko geniusz, posiada dar telekinezy i telepatii (wprawdzie wyjaśniło by to kilka scenek z gry, jednak jak wspomniałem, oficjalnie nikt nic takiego nie powiedział).

I problem z Alice jest taki, że o ile w grach to ci źli dysponowali super zdolnościami, a dobrzy to głównie zwykli ludzie, o tyle w filmie to ta dobra jest superwoman. A to już do horroru w ogóle nie pasuje i psuje klimat.
Awatar użytkownika
guru

A kto powiedział, że w filmie zombiaki będa inteligentne? On mu tam robi zdjęcie. A to, że na stole leżą jakieś przedmioty jeszcze nie świadczy o tym, że dostaniemy myślące zombie. Narazie wszedzie jest mowa, że te super zombies będa poprostu diabelnie szybkie i wytrzymałe.

Też nie jestem zadawolony z super zdolności Alice ale chodziło mi tylko o to, że Anderson próbował z jakimś skutkiem przenieść to co znalzał w grach.
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Przedmiot, jaki znajduje się na stole, to zabawka dla dzieci, dzięki której te uczą się rozpoznawać kształty (masz klocki i musisz je włożyć w odpowiednie dziurki, by mogły wejść do środka). Takie same stosuje się przy "nauce" szympansów. Więc nie jest to tylko jakiś przedmiot, on tam jest zapewne w konkretnym celu.

A jeżeli chodzi o super Alice - wg mnie jest to główna rzecz, która zniszczyła Apocalyspe. Jeżeli główny bohater jest silniejszy i bardziej uzdolniony niż jakikolwiek zły, to cała dramaturgia (o strachu już nie mówiąc) idzie w łeb i pozostaje tylko bezmyślne kino akcji z efekciarskimi walkami. Za to właśnie lubiłem Genesis - wprawdzie tam również Alice robiła kopy z półobrotu i skręcała zombiakom karki, ale przynajmniej dalej była zwykłym człowiekiem, który w każdej chwili może zginąć a od najmniejszego zadrapania się zarazić wirusem.
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Tak, Alice to zbabrana postać i niech nawet nie próbują ją przenosić do gry. Milla to jedna z moich ulubionych aktorek, a postać którą gra w ogóle mi się nie podoba :/

Co do zombiaka... Oni chyba naprawdę czegoś go uczą. Są dwa wyjścia, albo to "inteligentny zombie" (miejmy nadzieję, że nie, bo takich nie ma), albo to nie jest zombie mimo, że tak wygląda jak wygląda.
nemesisdestro

Hahaha, Alice w grze - nawet tak nie żartujcie bo już na całęgo gra będzie mi się kojarzyć z filmami :smiech2: . Ja już czekam na gadające zombiaki itp. Od razu przypominają mi się te beznadziejne filmy z serii Powrót Żywych, które bazowały na genialnej Nocy Żywych Trupów G. Romero, same zaś będąc zwykłymi gniotami - bo jak można brać na poważnie tekst " daj mi swój mózzzg" albo sceny gdzie zombiak prowadzi samochód....???? eeech zapowiada się powrót do przeszłości...naprawde można się tylko bać, tak trudno dodać Crimson Heady do filmu i tak załatwić sprawę ztuningowanych zombiaków?? film na bank obejrze ale obawiam się że wyjdzie słabiej niż Apokalipsa....albo na równym poziomie....
Ostatnio zmieniony śr 08 sie, 2007 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Tyrantx

Post autor: Tyrantx »

nemesisdestro pisze:Od razu przypominają mi się te beznadziejne filmy z serii Powrót Żywych, które bazowały na genialnej Nocy Żywych Trupów G. Romero, same zaś będąc zwykłymi gniotami - bo jak można brać na poważnie tekst " daj mi swój mózzzg" albo sceny gdzie zombiak prowadzi samochód....????
no właśnie,bo to było humorystyczne podejście do tematu coś jak armia ciemności i evil dead 2,i mnie się bardzo podobały szczególnie 1 i 2
nemesisdestro pisze:Alice w grze - nawet tak nie żartujcie bo już na całęgo gra będzie mi się kojarzyć z filmami
dokładnie żadnej Alice , wystarczy że straszyła anoreksją i płaskim biustem w dwóch filmach..choć w jedynce nawet była ok ale w re2 jako super hero to dziękuje...i idę po czteropak :rad2:
STARSSss.......
nemesisdestro

Tyrantx pisze:dokładnie żadnej Alice , wystarczy że straszyła anoreksją i płaskim biustem w dwóch filmach..choć w jedynce nawet była ok ale w re2 jako super hero to dziękuje...i idę po czteropak

No, RE1 był fajnym filmem mimo że nie było żadnych postaci jakie wystąpiły w grze ( poza potworami), to w pozostałch częściach zaczęli mieszać i teraz jest jak jest :placz2: do samej Milli nic nie mam.
no właśnie,bo to było humorystyczne podejście do tematu coś jak armia ciemności i evil dead 2,i mnie się bardzo podobały szczególnie 1 i 2
Prawda, prawda. Uwielbiam Evil Dead :smiech1: jeśli zaś chodzi o "Powrót...." to po prostu spodziewałem się dobrego horroru z zombiakami, kiedy oglądałem to poraz pierwszy, no i się zawiodłem- prawdopodobnie stąd pochodzi moja niechęć do tej serii :smiech6:
Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

Niestety prawda jest okrutna... Z fajnego pomysłu robią z każda czescią film coraz bardziej na pokaz :zmiesz2: Im mniej jest zaczerpnięte z ''widzi mi sie'' reżysera tym lepiej. W pierwszej czesci było nawet dobrze, nie przesadzili zbytnio ale to co już widać było w drugiej odsłonie to zabolało mnie pewnie dlatego że uwielbiam serie RE, zwykły człowiek ogladnie i powie: "Za mała masakra i za mało akcji, sexu... bla bla bara bara'' Do tego ostatniego nic nie mam ale to ma być kuźwa horror a nie brazylijska telenowela. Z tego co widać Resident Evil Extinction bedzie tylko kolejnym filmem dla typowego widza, filmem robionym na patencie bazującym na dużej ogladalnosci. Niestety amerykańskim patencie, powinni dać Ramba i zombi-ninja do tej czesci albo jakiegoś Macgyvera zombi... :smiech3: Taka moja opinia na ten temat, mam nadzieje ze się myle :smiech7:
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil: Extinction”