Newsy

deek

Post autor: deek »

jedno mnie tylko zastanawia ,jak w San andreas biegaliśmy czarnuchem to było dobrze. ,bo wogóle moda na "yo" itd. i wszystko ok mordujemy Białych a to z takiego czegoś robia problem. :zlosc3:
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

Nazywanie kogoś "czarnuchem" można uznać za rasizm, a z tego co ja zrozumiałem z artykułu to nie chodzi o zabijanie osób czarnej karnacji skóry, tylko to w jaki sposób zostali ukazani przed zarażeniem wirusem oraz skojarzeń z nosicielami HIV jako mieszkańców Afryki. :rad11:
Awatar użytkownika
Vocap

Post autor: Vocap »

no a w jaki sposób zostalo ukazani?
Mieli wszyscy w garniakach chodzić? GDzie tu jest aluzja do HIV? A nawet jeśli jest aluzja do HiV to odrazu ma to być rasizm? TAk, udawajmy,że w Afryce nie ma HIV łiiii,

Podejrzewam,że takie artykuły piszą Afroamerykanki, które nie mają pojęcia o AFRYCE i nigdy nawet nie były na swym matczynym kontynencie ;/.

EDIT. PRzepraszam, ale ta pani napisała jeszcze,że gra jest kierowana do dzieci i młodzieży !!
http://kotaku.com/gaming/zombie-racism/ ... p#c2015819

Na końcu jest link do oryginału. :placz2:
Ostatnio zmieniony pt 03 sie, 2007 przez Vocap, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Tyrantx

Post autor: Tyrantx »

z drugiej strony takie pseudo kontrowersje mogą wyjść re5 na dobre,wiadomo o czymś się mówi i masz reklamę za free...,GTA również na tym zyskało choć gierka jest kultowa i broni się sama...
STARSSss.......
Awatar użytkownika
Vocap

Post autor: Vocap »

Mam nadzieję,iż twoja wersja Tyranciex się sprawdzi.

Cytat z autorki:

5. Kym Platt

August 1st, 2007 at 5:49 am

R_N,

Yes… I am more comfortable with the zombies being white. In fact, ALL zombies should be white from this day forth.

:smut9:
Awatar użytkownika
Tyrantx

Post autor: Tyrantx »

no cóż Vocap ,nawet jeśli zmienią kolor skóry to się nie potne :smiech6: ,(mieli by problem jeśli gra jest w zaawansowanym stanie wiadomo lokacja i fabuła gry),aby tylko trzymała poziom.. :rad12:
STARSSss.......
Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

Ale w sumie dla odmiany troche czarnego miesa niezaszkodzi. W RE2 niedoczepili sie do tego czarnócha który zamyka sie na początku gry :smiech3: Nie ma sie czym martwic według mnie, bo pełno jest wrednych bab po menopauzie czy czyms takim które czepiają sie byle shit'u, no ale skoro do teletubisiów sie czepiali o torebke to nie ma sie co dziwić :rad6:
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Awatar użytkownika
Capcom

Post autor: Capcom »

Ale będzie się czarne mordy rozpieprzało, a takie wredne baby po menopauzie niech się rzucą pod pociąg skoro nic z nich już nie będzie. Też dyskryminacja której pełno, jeżeli tyczy ona się białych to nikt o tym nie mówi, tylko murzynów się broni.

Przykład dyskryminacji białych jaka występuje w Europie:

Jedziemy do pracy, a kierowniczka wygania mojego kolegę (polaka oczywiście) z przedniego siedzenia samochodu osobowego (na ktorym już siedział) do bagażnika , a na przednim siedzeniu sadza murzyna. No comment.
-----------------------------------------------------
http://pl.youtube.com/user/Dawidmwrc
Awatar użytkownika
TFF7

Post autor: TFF7 »

Capcom.
No i dobrze zrobiła. :smiech1: :smiech1:
Ostatnio zmieniony śr 08 sie, 2007 przez TFF7, łącznie zmieniany 1 raz.
TEKKEN & FINAL FANTASY 7 THE BEST.
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

Post autor: MiGoo »

Fakt faktem,. przysporzy to grze darmowego rozglosu/reklamy, dzieki czemu trafi do jeszcze wiekszego grona odbiorcow, co moze tylko cieszyc... :rad12:
Veronica

Post autor: Veronica »

Jak obejrzałam jednego z filmików RE5 można zauważyc, że widac jak murzyni rzucają w wiscielca (jest przywiązany nogami i głowię ma skierowaną w dół) kamieniami. Myślicie, kim jest ten biedak???
Resident Evil rządzi!!!
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Myślę że jest poprostu jednym z tych którzy zabłądzili w swoich poszukiwaniach :rad2:
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Veronica

Post autor: Veronica »

Sama nie wiem, ale dlaczego nikt w was nie wspomina, że w RE 5 ma się pojawic system celowania przy pomocy lasera (miałaś, gdzieś fotkę, ale niestety ją zgubiłam:(
Resident Evil rządzi!!!
Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

Veronica pisze:Sama nie wiem, ale dlaczego nikt w was nie wspomina, że w RE 5 ma się pojawic system celowania przy pomocy lasera
Była już o tym mowa
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
FurryPiter

Post autor: FurryPiter »

Sama nie wiem, ale dlaczego nikt w was nie wspomina, że w RE 5 ma się pojawic system celowania przy pomocy lasera
W sumie to nic takiego, o czym można by jakiś dłuższy czas mówić :)
Awatar użytkownika
Leon S. Kennedy

Post autor: Leon S. Kennedy »

Co do takiego traktowania czarnych przypomniał mie się film Zwierzak. Tam włąśnie zgnili z tego jak teraz amerykanie traktują czarnych.
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Podobno na stronie Kotaku pojawiło się info, że RE5 będzie na Haiti!!! Tak informują zagraniczne strony o RE.
Za Chiny nie mogę jednak wejść na tą stronę :/ Nie wiem co jest...
http://kotaku.com/gaming/almost-confirm ... 301785.php

Edit:
W końcu się udało, strona obciążona na maksa...
Tylko, że artykuł na tej stronie ma podpis: "almost confirmed", więc nie wiem czy to czasami nie jest jakiś kit... :/

Wklejam tekst artykułu:
Remember that Resident Evil 5-is-racist brouhaha? The E3 trailer showed large numbers of black zombies getting killed, which set off a firestorm of controversy. Killing black zombies? Masked racism, critics say. According to our well-placed insider, there is a reason for that: Resident Evil 5 takes place in Haiti, zombism's spiritual home. Speculation was that it took place in either Africa or Carribean. And yes, according to our insider, the setting is apparently Haiti. Makes sense!
Ostatnio zmieniony pt 21 wrz, 2007 przez Diadem, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

Haiti, no czyli nie Afryka, będzie gorąco... :rad11:
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Niewiem czy miało to znaczenie, ta nagonka w sprawie Rasizmu na zmianę nazwy, w sumie i tak mogliby to zlać, mało to już byo nie dokończonych procesów związanych z rasizmem lub dyskryminacją w grach? poza tym Pegi ma stosowne oznaczenie więc mogliby je dać w książeczce od gry i szlus
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

Wogóle nie rozumiem całego tego szumu wokół szumu rasistowskiego. Najpierw czarni chcą być na równi z białymi i ok, bo to człowiek i to człowiek nie widze różnicy. Jak białemu dzieje sie krzywda to ok a czarnemu to źle...To oni chca być na równi czy ponad nami. Sorry :/ i ten text ze babka wolała jak biali byli zombiakami...
Stay Punk
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 5”