Ogólne dyskusje
- Nemesis US
-
nemesisdestro
Ok widziałem najnowszy filmik z MWRC i im dalej w las tym gorzej, widać twórcy zdecydowali się jednak dodać biegające zombiaki, ale nie crimson heady, nad czym BARDZO ubolewam....zauważyć też można że wiele zombiaków wygląda bardzo podobnie do siebie no i nie są szczególnie fajne (czyt. strasznie) , podsumowując that's really sucks
teraz tylko utwierdził mnie w moich negatywnych przeczuciach co do filmu. Oczywiście może film wyjdzie lepiej niż się obecnie prezentuje, ale wolę z góry przewidywać najgorsze i się miło zaskoczyć ( taa, jasne...) niż być huraoptymistycznym.
niestety moje oczekiwania już zawiódł jakiś czas temuNEMESIS US pisze:Film nie pownien zawieść naszych oczekiwań,
Ostatnio zmieniony ndz 12 sie, 2007 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
- Nemesis US
No Ba każdy narzeka ale musi chociaż obejrzeć aby albo zmienić zdanie albo się dobić, niemniej trzeba luknąć
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Wg mnie lepiej dla by było dla tego filmu (jak i dla RE:Apocalypse) gdyby było w nim jak najmniej nawiązań do gier: czyli bohaterów którzy mają mało wspólnego ze swoimi pierwowzorami, głównych wydarzeń (epidemia w Raccoon City), głównych złych (Nemesis w RE:A). Wówczas (przynajmniej w moim przypadku tak by było) nie odczuwałoby się tych irytacji "co oni do cholery z tym zrobili"?
No i przede wszystkim, chybionym pomysłem od początku (znaczy, od RE:A) było, by główna bohaterka miała super moce, dzięki czemu żaden potwór nie jest jej straszny, a wszyscy pozostali bohaterowie stają się jedynie tłem dla niej.
No i przede wszystkim, chybionym pomysłem od początku (znaczy, od RE:A) było, by główna bohaterka miała super moce, dzięki czemu żaden potwór nie jest jej straszny, a wszyscy pozostali bohaterowie stają się jedynie tłem dla niej.
-
nemesisdestro
prawda.Wesker - Dark Life pisze:niemniej trzeba luknąć
albo nazawać film inaczej, zmienić nazwę/ logo korporacji Umbrella i całej reszty nawiązanń i taki mielibyśmy film tylko lekko ( leciutko ) nawiązujący do serii RENAwet jak by było mniej nawiązań, to niestety tytuł filmu i tak zostanie w pamięci
A wcale że nie bo Mortal KombatNemesis pisze:Reżyserem fimów z serii Resident Evil jest chyba twórca supermena
- Nemesis US
W RE Genesis dobrze zagrała, fakt w Apokalipsie trochę gorzej, ale nie jest tak źle jak dla mnie, ponieważ to dobry film i mimo kilku błedów nie przynudza. W RE Extinction liczę, że Alice będzie jeszcze lepiej przedstawiona.
Ostatnio zmieniony wt 21 sie, 2007 przez Nemesis US, łącznie zmieniany 1 raz.
No ale żeby to lepiej nie przeszo w gorzej tzn. żeby nie była jeszcze bardziej przybajerzona mocami bo klimat idzie wtedy w dół, fakt jest widowiskowość ale tu potrzeba bardziej klimatu
-
nemesisdestro
Taaa....czekam na umiejętność latania, i strzelania laserem z oczuWesker - Dark Life pisze:No ale żeby to lepiej nie przeszo w gorzej tzn. żeby nie była jeszcze bardziej przybajerzona mocami bo klimat idzie wtedy w dół, fakt jest widowiskowość ale tu potrzeba bardziej klimatu
Ostatnio zmieniony śr 22 sie, 2007 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 2 razy.
Nawiązujac znowu do RED QUEEN moim zdaniem jest to Angela Ashford, poniewaz gdy wychodzi z klasy w RE:A jest zblizenie na jej twarz i zmienia sie muzyka. Takie jest moje zdanie i przypuszczenia. Jezeli ktos sie nie zgadza to rozumiem. Bo ja zauwazylem to ogladajac film 3 raz 
Przepraszam za swoje opowiadania. Młody byłem 
No każdy wierzy w to co wierzy, ale muszę przyznać, że twój argument jest powalającyadaM555 pisze:Nawiązujac znowu do RED QUEEN moim zdaniem jest to Angela Ashford, poniewaz gdy wychodzi z klasy w RE:A jest zblizenie na jej twarz i zmienia sie muzyka.
W poprzednich postach doszukiwaliśmy się czy jest to zapisane w scenariuszu, czy ktoś to potwierdził, każdy miał jakieś poważne przemyślenia, a Ty walnąłeś hasło, że "muzyka się zmienia..." i dlatego tak. No stary, sorry...
Ostatnio zmieniony sob 25 sie, 2007 przez Diadem, łącznie zmieniany 1 raz.
No wiem troszke pojechalem z ta muzyka ale chodzilo mi mniej wiecej o taki bajer w filmach ze np. wszyscy mysla ze pewien gosc wykorkowal a na koncu 2 czesci filmu wsiada do limuzyny i wtedy muzyka zmienia ton i jest zblizenie majce nas naprowadzic na mysl czy "jego czasem nie bylo w 1 czesci???". takie to troche pomieszane ale nie wiedzialem jak napisac;D
[ Dodano: 25 Sie 2007 18:12 ]
Wiem moze to byc offtop ale musze to tu wrzucic bo nie wiem gdzie. Mowicie ze filmy maja malo wspolnego z seria, zgadzam sie ale w pamieci utknela mi jedna mysl. Gdy w RE:A Jill wchodzi na posterunek, jakis zombie gryzie policemana w szyje wiec ona wyciaga giwere i rozwala leb zombiakowi i rzuca haslem do glin"mowilam trzeba im strzelac w leb" czy to nie jest jakies male powiazanie z tym ze mogla miec wczesniej do czynienia z zombiakami(lubie to okreslenie
) moze nawet byla w posiadlosci spencera tylko nie bylo tego w filmie, ani o tym nie wspomnieli.
[ Dodano: 25 Sie 2007 18:37 ]
Nie wiem czy to tutaj byla poruszana kwestia tego zdjecia z zombie ktory jest przykuty do krzesla a na stole jest zabawka. Ale mniejsza z tym jest on grany przez Ricka Cramera http://www.filmweb.pl/Rick+Cramer,filmo ... ,id=105349 gdyby to byl zwykly zombie grany przez sadyste znaczy statyste
(taki glupi zart) nie bylby wypisywany w liscie plac (chyba ze gdzies bardzo nisko i to jeszcze drobnym druczkiem)
[ Dodano: 25 Sie 2007 21:12 ]
Ale sie dzisiaj napisałem aż mnie palce bolą.
Przed chwila sie dowiedzialem bo sczerze nie wiedzialem(nie czuje ze rymuje)
ze w RE:E(w sumie RE:A tez nie
) rezyserem nie jest Paul Anderson tylko Russell Mulcahy. Wiedział ktoś o tym??? pewnie tak tylko ja jestem zacofany;/
[ Dodano: 25 Sie 2007 18:12 ]
Wiem moze to byc offtop ale musze to tu wrzucic bo nie wiem gdzie. Mowicie ze filmy maja malo wspolnego z seria, zgadzam sie ale w pamieci utknela mi jedna mysl. Gdy w RE:A Jill wchodzi na posterunek, jakis zombie gryzie policemana w szyje wiec ona wyciaga giwere i rozwala leb zombiakowi i rzuca haslem do glin"mowilam trzeba im strzelac w leb" czy to nie jest jakies male powiazanie z tym ze mogla miec wczesniej do czynienia z zombiakami(lubie to okreslenie
[ Dodano: 25 Sie 2007 18:37 ]
Nie wiem czy to tutaj byla poruszana kwestia tego zdjecia z zombie ktory jest przykuty do krzesla a na stole jest zabawka. Ale mniejsza z tym jest on grany przez Ricka Cramera http://www.filmweb.pl/Rick+Cramer,filmo ... ,id=105349 gdyby to byl zwykly zombie grany przez sadyste znaczy statyste
[ Dodano: 25 Sie 2007 21:12 ]
Ale sie dzisiaj napisałem aż mnie palce bolą.
Ostatnio zmieniony sob 25 sie, 2007 przez AdaM555, łącznie zmieniany 2 razy.
-
FurryPiter
-
nemesisdestro
No jasne że to może być pewne nawiązanie do serii, co prawda wiadomość czy Jill była/nie była w posiadłości nie jest podana na srebrnym talerzu no ale jako fani serii obczajeni w temacie uznajemy że w uniwersum filmu również była. Ok. Ale tu kończą się podobieństwa co do postaci ( poza wyglądem) Jill z RE1 i RE3 a Jill z filmu pod względem charakteru ( i nawykiem palenia )to dwie różne osoby, nie mówiąc już o tym że jest zdegradowana do roli drugoplanowej....AdaM555 pisze:Gdy w RE:A Jill wchodzi na posterunek, jakis zombie gryzie policemana w szyje wiec ona wyciaga giwere i rozwala leb zombiakowi i rzuca haslem do glin"mowilam trzeba im strzelac w leb" czy to nie jest jakies male powiazanie z tym ze mogla miec wczesniej do czynienia z zombiakami
http://www.rehorror.net/thirdeye06/re0_tyrant.jpg
Ostatnio zmieniony ndz 26 sie, 2007 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie wiem czy juz to widzieliscie soundtrack RE:E
Zespół Emigrate ( solowy projekt gitarzysty z Rammstein'u) o to link http://pl.youtube.com/watch?v=QENn4dGtqhU
[ Dodano: 26 Sie 2007 18:11 ]
Spiewa takze ów gitarzysta
[ Dodano: 26 Sie 2007 18:11 ]
Spiewa takze ów gitarzysta
aa to nie wiedzielem i sorki z powtorki
[ Dodano: 26 Sie 2007 18:27 ]
A w ogóle zastanawia mnie jedna rzecz na trailerach widac stloczone zombie wokol jakiegos ogrodzenia(dosc lipnego wg. mnie) majecego je zatrzymac, wnioskuje ze jest tam jakies laboratorium Umbrella'i poniewaz laduje tam smiglowiec z logiem korporacji. I tak sie zastanawiam czy 100-200 zombie nie rozwalijo by takiej zwyklej siatki
[ Dodano: 26 Sie 2007 21:46 ]
I jesze offtop maly zwiazany z RE:A pamietacie na tej stacji benzynowej bylo z 20 chlopa i co najlepsze wszyscy ze S.T.A.R.S
a w grach chyba bylo tylko 11 czlonkow
takie male sposzczerzenie( wiem pewnie jakis blad ortograficzny ale juz mi sie spac chce)
[ Dodano: 28 Sie 2007 13:05 ]
Taka mała ciekawostka pewnie ja znacie
"Początkowo film miał być kręcony w australijskim buszu, który został zmieniony na Meksyk.'' W sumie nie wiem co by bylo lepsze ale moim zdaniem lepiej Meksyki i piasek niz Australia i busz

[ Dodano: 26 Sie 2007 18:27 ]
A w ogóle zastanawia mnie jedna rzecz na trailerach widac stloczone zombie wokol jakiegos ogrodzenia(dosc lipnego wg. mnie) majecego je zatrzymac, wnioskuje ze jest tam jakies laboratorium Umbrella'i poniewaz laduje tam smiglowiec z logiem korporacji. I tak sie zastanawiam czy 100-200 zombie nie rozwalijo by takiej zwyklej siatki
[ Dodano: 26 Sie 2007 21:46 ]
I jesze offtop maly zwiazany z RE:A pamietacie na tej stacji benzynowej bylo z 20 chlopa i co najlepsze wszyscy ze S.T.A.R.S
[ Dodano: 28 Sie 2007 13:05 ]
Taka mała ciekawostka pewnie ja znacie
Ostatnio zmieniony śr 29 sie, 2007 przez AdaM555, łącznie zmieniany 1 raz.