Która wersja lepsza: GC, PS2, PC czy Wii?

Również o Resident Evil 3.5

Która wersja jest Twoim zdaniem najlepsza?

GC
18
21%
PS2
36
42%
PC
16
19%
Wii
15
18%

Liczba głosów: 85

Awatar użytkownika
TFF7

Post autor: TFF7 »

Moim zdaniem wersja na PLAYSTATION 2 jest lepsza niż Piecowa.
W ogóle takie gry nie są na Pieca dobre, tylko na konsole, bo na PC taka gra to męczarnia jest i tyle. :smiech1:
TEKKEN & FINAL FANTASY 7 THE BEST.
Awatar użytkownika
=Rzeźnik=

Post autor: =Rzeźnik= »

Każdy o tym wie :rad12: A póki co, dobranoc :rad11: .
Ostatnio zmieniony ndz 26 sie, 2007 przez =Rzeźnik=, łącznie zmieniany 1 raz.
"Gdy usłyszysz ryk piły spalinowej ,jest już za późno."
Awatar użytkownika
AdaM555

Post autor: AdaM555 »

No jednak wybiore PS2. bo ja nerwow do klopotow z grami na PC nie mam juz jedna plytka byla dyskiem i poleciala przez okno 3 pietra :rad11: a co najlepsze zaczela dziala :rad11: c
Przepraszam za swoje opowiadania. Młody byłem :)
Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

Od GCN trochę.Niektóre bronie są bardzo nie dokładne.Grafika ma niektóre widoczne różnice.Na Gamecube przeciwnicy inaczej krzyczą (przykładem gdy koleś z piłą będzie blisko ciebie to będzie tą piłę mocno nagrzewał,a nie w kółko te same odgłosy i ma jeszcze 2 rodzaje krzyków.Jeden z wersji z ps2 i drugi taki jak baba ). Ja mam PS2 ale nie będe na nią Resa kupował ponieważ mam złe przeczucia. Res4 był głównie wydawany na GameCuba a potem konwertorowany z gamecuba na ps2 a z ps2 na pc. Każda konwersacja coś zwali ,no ale nie zniechęcam .
Skoro przyczepiłeś sie do takich szczegółow jak krzyki to trzeba było napisać że na Gacława brak separate ways , broni PRL i chyba jeszcze misji Ady :P AdaM555, kup sobie reska na ps2 i niebedziesz sie wqurwiac ze ci sie wiesza albo wyłaczy, a mody to do simsów prosze sobie dawać :löl:
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Post autor: Mr_Zombie »

TFF7 pisze:W ogóle takie gry nie są na Pieca dobre, tylko na konsole, bo na PC taka gra to męczarnia jest i tyle. :smiech1:
Kocham tak rozbudowane i wiele mówiące komentarze... Co oznacza słowo "męczarnia"? Czyżby w takim razie miliony ludzi na całym świecie, które grały w RE4 na Pc to męczennicy? Czemu? Bo siedzą przy komputerze zamiast telewizorze? Bo mogą sobie pokombinować troche z opcjami grafiki? Bo mogą pograć na padzie bądź na klawiaturze/myszce?

A... pewnie dlatego, bo to komputer... Brrr... zły, zły komputer.
niebedziesz sie wqurwiac ze ci sie wiesza albo wyłaczy
Jeżeli ktoś ma sprawny, niezaśmiecony system, to się nie wiesza ani nie wyłącza...
a mody to do simsów prosze sobie dawać
Tak, widać, niektórzy nie mieli jeszcze okazji odczuć radości, gdy mogą sami wprowadzić coś od siebie do gry; zmienić, gdy coś im nie pasuje; ulepszyć, gdy mają pomysł; urozmaicić rozgrywkę, gdy po raz setny przechodzona gra zaczyna nudzić... Fakt, po co to komu...
Awatar użytkownika
Nemesis

Mr_Zombie pisze:Jeżeli ktoś ma sprawny, niezaśmiecony system, to się nie wiesza ani nie wyłącza...
Specjalnie formatowałem dysk pod tą gre, podkrecałem procesor, karte grafiki, kupiłem lepsze chłodzenie aby wycisnac z Bartka jak najwiecej, pozyczałem ram od brata i lipa dalej była...
Mr_Zombie pisze:Tak, widać, niektórzy nie mieli jeszcze okazji odczuć radości, gdy mogą sami wprowadzić coś od siebie do gry; zmienić, gdy coś im nie pasuje; ulepszyć, gdy mają pomysł; urozmaicić rozgrywkę, gdy po raz setny przechodzona gra zaczyna nudzić... Fakt, po co to komu...
Nie jestem ''niektóry'' z modami, łatkami, podmienianiem plików miłem nie mały kontakt, ale mody do residenta mnie nie użekają tylko wywołują niesmak. A konsole lubie włsnie za klimat i zero problemów z grami, do blaszaka nic nie mam bo to też wierny kompan
Awatar użytkownika
TFF7

Mr_Zombie.
Tak MĘCZARNIA, a to dlatego że chociaż nie wiem co byś zrobił to RESIDENT EVIL 4 na Pececie nie będzie tak wyglądał i chodził jak na konsoli, poza tym granie na klawiaturze i myszce to padaka, a pady do pieca to SHIT!!
Jednym słowem RESIDENT EVIL 4 na PC nie da graczowi takiej satysfakcji i przyjemności z grania w niego jak na KONSOLACH!!
"Bo mogą sobie pokombinować troche z opcjami grafiki?" - I co to da??
Rzeczywiście niesamowity "bajer", który jest "wielkim" plusem wersii Pecetowej. :smiech1: :smiech5: :smiech2: :smiech5: :smiech1:
Ostatnio zmieniony pn 27 sie, 2007 przez TFF7, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Nemesis

TFF7 pisze:Jednym słowem RESIDENT EVIL 4 na PC nie da graczowi takiej satysfakcji i przyjemności z grania w niego jak na KONSOLACH!!
Napewno jedno? :smiech3:
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

Jezu ludzie! i ja chce sobie kupić stacjonarnego PC żeby mi gry dobrze chodziły?! chyba zwariowałam. Mam Wersję PC PL RE4 i chodzi u mnie na laptopie na Radeonie 9700 (64 MB) przy zalecanych 256 MB i w ogóle podobno RE4 nie toleruje grafik z laptopów. Mam 1 GB Ram i procek dwurdzeniowy i gra chodzi jak marzenie. nie wiem jak Wam może coś źle działać na mocnych kompach stacjonarnych :/ i grafika jest super. Nie wiem czy w tej wersji już po prostu dodali tego patcha do grafiki czy co ale ja nic innego nie instalowałam oprócz gry a jak porównywałam screeny przed i po to moja gra wygląda jak te "po".

Gram na klawie. Mam co prawda pad'a ale jakoś mu się wyłącza chodzenie w prawo/tył na gałce więc wolę na nim jedynie QTE robić bo te na klawie są naprawdę okropne ale nie niewykonalne. Generalnie nie widzę specjalnych utrudnien w grze na klawie czy padzie - kwestia przyzwyczajenia. Chociaż strzelnicy w życiu bym nie przeszla na padzie bo jakoś z wciśniętym celowaniem to strasznie wolno się obraca na lewo i prawo :/

Generalnie chętnie bym kupiła wersję PS2 ale z braku i telewizora i PS2 czy jakiejkolwiek konsoli nie wspominając o braku kasy, jestem przez jakiś jeszcze czas uwięziona na PC. Ale nie narzekam specjalnie.
Awatar użytkownika
TFF7

Necraria.
Ja się za bardzo na tym nie znam, ale z tego co mi wiadomo, to to że ci RESIDENT EVIL 4 na laptopie dobrze chodzi, to jest duża zasługa dwurdzeniowego procesora. :smiech1:
Ostatnio zmieniony pn 27 sie, 2007 przez TFF7, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

no niewątpliwie ale grafika powinna mieć tu kluczową rolę. Wiele wiele gier mi nie chodzi na lapku właśnie przez grafikę (albo tak mi się przynajmniej wydaje)
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

TFF7 pisze:Tak MĘCZARNIA, a to dlatego że chociaż nie wiem co byś zrobił to RESIDENT EVIL 4 na Pececie nie będzie tak wyglądał i chodził jak na konsoli
RE4 na PC wygląda już lepiej od wersji na PS2... Ma wyższą rozdzielczość, można wgrać dużo lepsze tekstury... Z chodzeniem to zależy, jaki kto ma sprzęt.
poza tym granie na klawiaturze i myszce to padaka, a pady do pieca to SHIT!!
Granie na klawiaturze jest przyjemne. A pady do pieca to nie shit. No, chyba, że ktoś kupuje sobie pada za 19zł i sądzi, że ten będzie jakiś dobry. Nie mówiąc juz o tym, że przejściówki do DualShock'a czy pada od X360 są w sklepie.
Jednym słowem RESIDENT EVIL 4 na PC nie da graczowi takiej satysfakcji i przyjemności z grania w niego jak na KONSOLACH!!
Mi dał. Wielu innym ludziom, którzy grali w RE4 na Pc również. Zdziwiony?
"Bo mogą sobie pokombinować troche z opcjami grafiki?" - I co to da??
Że gra będzie lepiej wyglądała? Że nie muszę patrzeć się na wielką rozmytą plamę, która imituje witraż, tylko mogę sobie wgrać lepsze teksturki?:
PS2
nowe tekstury z PC

Że zamiast rozmytego czegoś na głowie Leona mogę mieć prawdziwe włosy: włosy

Że kurtka Leona faktycznie wygląda jak skóra? kurtka

Że mogę sobie ustawić rozdzielczość 1600x1200 i cieszyć się super wyraźną grafiką, w której widać wszystkie szczegóły?
Rzeczywiście niesamowity "bajer", który jest "wielkim" plusem wersii Pecetowej.
No, a żebyś wiedział.

Nie chcę się kłócić. Po prostu skończcie proszę z argumentacją: bo jak na kompa to nie ma klimatu, to be, to fe, to shit.
Awatar użytkownika
TFF7

Mr_Zombie = Pececiarz - Tak to jest złe!! :smiech1: :smiech5: :smiech1:
"Bo jak na kompa to nie ma klimatu, to be, to fe, to shit." - Tak jest i nic oraz nikt tego nie zmieni.
Też nie chcę się kłócić, więc tyle z mojej strony. :smiech1:
Awatar użytkownika
AdaM555

Post autor: AdaM555 »

Ale zainicjowalem dyskusje :rad11: ja jednak kupie na PS2 bo cos czuje w kosciach ze moj PieCyk zabardzo tego nie uciagnie a jak juz uciagnie to i tak bedzie wygladalo jak z PS2 :rad11: a poza tym tak jak mowilem wczesniej jestem bardziej przyzwyczajony do gry na PS2 a jescze wczesniej byl kochany szaraczek. PC takim jak mam teraz ciesze sie dopiero od 1.5 roku a netem od 9 miechow :rad11:
Przepraszam za swoje opowiadania. Młody byłem :)
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

AdaM555 pisze:Ale zainicjowalem dyskusje :rad11: ja jednak kupie na PS2 bo cos czuje w kosciach ze moj PieCyk zabardzo tego nie uciagnie a jak juz uciagnie to i tak bedzie wygladalo jak z PS2 :rad11: a poza tym tak jak mowilem wczesniej jestem bardziej przyzwyczajony do gry na PS2 a jescze wczesniej byl kochany szaraczek. PC takim jak mam teraz ciesze sie dopiero od 1.5 roku a netem od 9 miechow
No po prostu rób jak ci jest wygodniej, podjąłeś właściwy wybór hehe :smiech3: , ok ok nie bijcie to dla zgrywy było :D . A co do rzucania stuffem przez okno hmm....chyba wielu jeśli nie każdy mają na swoim koncie takie wyczyny :smiech1: mój brachol raz tak wnerwił się na Fifa worldcup Korea-Japan że złamał płytę na pół- pirat na pc - z gierkami na ps2 już raczej tak nie zrobi bo za drogie gry :smiech3: :smiech3: :smiech3: . Co do modów i takich tam.....uff każdy jest przyzwyczajony grać na takim sprzęcie a nie innym zanim miałem ps2 wychodziłem z założenia że konsole to badziew, potem to się zmieniło co do wygody grania to fakt ps2 i wogóle konsole mają przewagę, na jeśli ktoś lubi bawić się w mody, patche itp itd etc no to PC. ja się zaliczam do tych pierwszych osób. Wolę od razu odpalić grę bez nerwów że nie chodzi czy coś tam, a na pc to ew jakieś starsze tytuły które na bank ruszą, no i nie zapominajmy o ciągłym wydawaniu chajsu na sprzęt na kompa....prawda niektóre gry na pc faktycznie mają lepszą grafę niż na konsoli, no ale okupione jest to sporym niejednorazowym wydatkiem, w przeciwnieństwie do konsoli....z drugiej jednak strony...wydać np ponad 2000 zł za konsole i to z jednym padem w zestawie i bez karty pamięci (na przykład) to też jest robienie w bambuko kupujących....podsumowując: i pc i konsole mają wady i zalety, od preferencji każdej osoby zależy które z nich wybierze, tak naprawdę chyba nie ma kwestii "lepszy czy gorszy" zakup, tylko bardziej i mniej mnie/tobie/wam odpowiadający. FIN.
Awatar użytkownika
Alfred

Post autor: Alfred »

Zdecydowanie PS 2.

Na PC potrzebujemy silnego sprzętu,poza tym mogą zdarzyć się spoilery (wiecie o czym mówię,filmiki z gry do obejrzenia na miejscu w folderze) , oraz niewygodne sterowanie,przy którym naprawdę można zgłupieć...Czy Capcom wie że istnieje coś takiego jak myszka?

W wersji PS 2 jest prawie wszystko: Animacja chrupie tylko czasem,gdy na ekranie jest więcej przeciwników (Rozdział 5-1),sterowanie jest bardzo przejrzyste,czego chcieć więcej?

No i postawię sobie odpowiedż na to pytanie,przepraszając uprzednio za offtop:w wwersji na X-Boxa mamy to samo co na PS 2 plus widzimy dodatkowe strije na wstawkach FMV! Szkoda że na konsoli Sony nie ma szans by to zobaczyć...
Awatar użytkownika
Tyrantx

Post autor: Tyrantx »

Mr_Zombie pisze:Że gra będzie lepiej wyglądała? Że nie muszę patrzeć się na wielką rozmytą plamę, która imituje witraż, tylko mogę sobie wgrać lepsze teksturki?:
PS2
nowe tekstury z PC
hmm...Mr zombie a możesz wyjaśnić jak sobie i skąd wgrać te lepsze teksturki?,faktycznie świetnie to wygląda ,ps2 i gc się chowają...
STARSSss.......
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Przede wszystkim potrzebujesz programiku GCA: http://mr_zombie.w.interia.pl/RE/gca_e.exe

Żeby móc dostać się w ogóle do tekstur w grze, musisz zamienić rozszerzenie plików xfile.dat i xscr.dat z "dat" na "gca", a następnie za pomocą powyższego programu wypakować te pliki (File-Extract folder chyba... czy jakoś tak; nic w opcjach nie trzeba zmieniać, tylko zaznaczasz dany plik i wypakowujesz). Wówczas pojawią ci się foldery "xfile" i "xscr" - gra od tej pory będzie korzystała z ich zawartości, więc xfile.gca i xscr.gca można już wyrzucić.

Następnie pobierasz STĄD tekstury (polecam z Filefront - jest szybszy niż megaupload i nie trzeba na nim czekać) i wsadzasz je do powyższych katalogów (pliki są już poukładane w odpowiednią strukturę katalogów, więc wystarczy, że wkleisz ściągnięte i rozpakowane pliki do katalogu z grą, a one już nadpiszą odpowiednie stare pliki).

Akurat link, który dałem, odnosi się do paczki, która poprawia ogólna jakość wszystkich tekstur w całej grze. Prócz tego na tym forum jest jeszcze sporo pojedynczych tekstur - do różnych broni, w/w wspomniane przeze mnie realistyczne włosy (dla ADY i LEONA) czy kurtka Leona. Ogólnie forum się tam teraz rozrosło i jest tam naprawdę multum tekstur - tak oryginalnych z lepszą rozdzielczością, jak i zupełnie nowych tworzonych przez fanów (różne stroje z kamuflażem dla Leona np).

Jakby co, to pytać, bo pewnie trochę zakręciłem z wyjaśnieniami tutaj :].
Ostatnio zmieniony sob 08 wrz, 2007 przez Mr_Zombie, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Nemesis

Alfred pisze:No i postawię sobie odpowiedż na to pytanie,przepraszając uprzednio za offtop:w wwersji na X-Boxa mamy to samo co na PS 2 plus widzimy dodatkowe strije na wstawkach FMV! Szkoda że na konsoli Sony nie ma szans by to zobaczyć...
Resident 4 na xboxa? :szok2:
Awatar użytkownika
Tyrantx

Post autor: Tyrantx »

Jakby co, to pytać, bo pewnie trochę zakręciłem z wyjaśnieniami tutaj :].
oki będę męczył jak coś nie zagra,tak czy innaczej thx :rad7:
STARSSss.......
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 4”