Zabijmy kogoś pozytywnego

Ogólne dyskusje o postaciach i przeciwnikach napotykanych w serii Resident Evil (bez ograniczeń na konkretne części serii)

Która z tych postaci ma wyciągnąć kopyta w najbliższej przyszłości

Chris Redfield
26
21%
Jill Valentine
12
10%
Rebecca Chambers
6
5%
Barry Burton
9
7%
Leon Kennedy
12
10%
Claire Redfield
6
5%
Sherry Birkin
8
7%
Carlos Oliveira
4
3%
Billy Coen
11
9%
Ashley Graham
28
23%

Liczba głosów: 122

Awatar użytkownika
TFF7

Post autor: TFF7 »

Veronica.
Zgadzam się z tobą w tej kwestii, bo to jest proste i logiczne aż za bardzo!! :smiech1:
Ostatnio zmieniony pn 27 sie, 2007 przez TFF7, łącznie zmieniany 1 raz.
TEKKEN & FINAL FANTASY 7 THE BEST.
Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

no w jedynce na poczatku był pozytywny... a ciekawe jak wyglądał by nawrócony, pozytywny Wesker?
Albert w re1 nie był pozytywny, od początku wiedział po co sciaga tam oddział stars, na początku kamuflował sie jedynie i mogło ci sie wydawać ze jest soo good
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

TFF7 pisze:A jeżeli chodzi o Ashley Graham, to się nieźle wygłupiłeś, bo ona jest postacią jedynie na potrzeby RESIDENT EVIL 4
Tego nie wie nawet sam pan Bóg, więc to tylko przypuszczenie...
TFF7 pisze:a poza tym nie jest główną i ważną bohaterką serii RE tak jak reszta postaci w ankiecie, więc jej umieszczenie to głupota. :smiech1:
Z tym mogę się zgodzić, ale... dołożyłem ją z powodu takiego, że przewidziałem dużą liczbę głosów na nią i nie chciałem, żeby potem ludzie się żalili, że chcieli zagłosować na tą głupią Ashley, a jej nie ma w ankiecie :(
TFF7 pisze:A zabijanie pozytywnej postaci w RESIDENT EVIL już było kilka razy - Choćby Luis Sera z RESIDENT EVIL 4 czy Steve z RESIDENT EVIL CODE VERONICA, więc powinno się rozchodzić o jakąś ważną pozytywną postać, stąd Ashley Graham w ankiecie to pomyłka z twojej strony.
No dla mnie Ashley jest jednak ważną postacią. Było nie było to o nią toczy się gra w RE4. No i oczywiście przeżyła tę historię i kto wie, czy jeszcze się nie pojawi. Z nią to jest trochę jak z Billy Coen'em...
Veronica pisze: A załóżmy jednak, że Chris albo inny z wymienionych postaci w ankciecie, nikt nie zginie (prócz Weskera).
Ja już widzę wasze miny... :smiech2: :smiech2: :smiech2:
"Ach Veronica miała jednak rację..."
A jednkak okaże się, że to wy jednak mieliście rację... cóż napewno będziecie wiedzieli, jak będzie wygladała moja mina :-( . Ale ja będę nadal uparta i wiem, że nikt z ankiety nie zginie
A czy ja powiedziałem, że zwycięzca "konkursu" na pewno zginie??????????
To jest tylko test kogo fani chcieliby się pozbyć z gry, a Capcom przecież tego nie czyta i zrobi po swojemu. Nie jest żadną tajemnicą, że szanse na śmierć któregoś z tych bohaterów są, niewielkie :(
Ostatnio zmieniony pn 27 sie, 2007 przez Diadem, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
TFF7

Post autor: TFF7 »

Diadem.
"Tego nie wie nawet sam pan Bóg, więc to tylko przypuszczenie..."
A tam, sam SZATAN tego nie wie, a co dopiero bóg!! :smiech1:
"Z tym mogę się zgodzić, ale... dołożyłem ją z powodu takiego, że przewidziałem dużą liczbę głosów na nią i nie chciałem, żeby potem ludzie się żalili, że chcieli zagłosować na tą głupią Ashley, a jej nie ma w ankiecie."
No to miałbyś wytłumaczenie żę - "a poza tym nie jest główną i ważną bohaterką serii RE tak jak reszta postaci w ankiecie, więc jej umieszczenie to głupota."
"No dla mnie Ashley jest jednak ważną postacią. Było nie było to o nią toczy się gra w RE4."
Zginęłaby, to by oznaczało że Leonowi misja się nie powiodła i tyle, cóż mogło się zdarzyć, a że potoczyło się inaczej to już fakt.
TEKKEN & FINAL FANTASY 7 THE BEST.
Awatar użytkownika
Diadem

TFF7 pisze:Zginęłaby, to by oznaczało że Leonowi misja się nie powiodła i tyle, cóż mogło się zdarzyć, a że potoczyło się inaczej to już fakt.
No i właśnie to jest to o co nam wszystkim chodzi...
Gdy zaczynaliśmy grać w RE4 i dowiedzieliśmy się, że trzeba uratować Ashley, córkę prezydenta, każdy z góry zakładał, że i tak ją uratuje, bo nie ma innej opcji, żeby ona nam umarła. Przecież gra nie mogła zakończyć się naszą porażką, Leon nie mógł przegrać...

A to by dopiero była niespodzianka, gdyby pod koniec gry Ashley zginęła... Od razu zaskoczenie, ożywienie akcji, Leon załamany itd.
Tego nam trzeba, zaskakującej śmierci kogoś pozytywnego...
Veronica

Post autor: Veronica »

Ach róbcie, co chcecie. Uśmiercajcie sobie kogo tylko chcecie, ale ja nadal jest przy swoim zdaniu: NIKT Z ANKIETY NIE ZGINIE.

PS. Pogram sobie w RE REMAKE i pokieruję sobie Chrisem, tam mi on napewno nie zginie...
Resident Evil rządzi!!!
Awatar użytkownika
Nemesis

Przypomniałem sobie ,ze Nicholai odlatuje helikopterem po wybraniu odpowiednich opcji i tak sie zastanawiam ze moze zobaczymy go w piątce, jeśli tak to raczej zginie. Ale on nie jest pozytywem :kopfstand:
Veronica pisze:PS. Pogram sobie w RE REMAKE i pokieruję sobie Chrisem, tam mi on napewno nie zginie...
Uważaj na huntery i crimsony :rad10:
Veronica

[quote="Nemesis"]Przypomniałem sobie ,ze Nicholai odlatuje helikopterem po wybraniu odpowiednich opcji i tak sie zastanawiam ze moze zobaczymy go w piątce, jeśli tak to raczej zginie. Ale on nie jest pozytywem :kopfstand:
quote]

Ale w RE3 pojawia się opcja, że Nicholai ginie z rąk Nemesisa, albo z Jill, jeśli strzelisz do niego rakietnicy. I tu pytanko: która opcja jest właściwa :zmiesz8:
Resident Evil rządzi!!!
Awatar użytkownika
Diadem

Veronica pisze: Ale w RE3 pojawia się opcja, że Nicholai ginie z rąk Nemesisa, albo z Jill, jeśli strzelisz do niego rakietnicy. I tu pytanko: która opcja jest właściwa :zmiesz8:
Oczywiście chodzi Ci o to, która jest właściwa co do fabuły serii...
Hmm... nie wiem czy to gdzieś jest wyjaśnione, jak dla mnie Nicholai się uratował, przebiegły był, miał duże szanse i myślę, że opcja w której odlatuje śmigłowcem byłaby dobra... Może się jeszcze na coś przyda jak pisze Nemesis.
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

Przyjmując że Nicholai przeżył Raccoon i wystąpi w następnej części, to ciekawe jaka będzie jego rola. :rad11:
Awatar użytkownika
Nemesis

Veronica pisze:Ale w RE3 pojawia się opcja, że Nicholai ginie z rąk Nemesisa, albo z Jill, jeśli strzelisz do niego rakietnicy. I tu pytanko: która opcja jest właściwa
Po zabraniu radaru już na końcu gry:
1 Opcja - Jill może z nim walczyć
2 Opcja - jill negocjuje/rozmawia z nim, nikt nie umiera

Chciałbym skurczybyka zobaczyć jeszcze, ''dobry zły typ'' z niego był i może bedzie. Taka mroczna postać pracujaca dla Albercika, może jak sie pojawi w 5 to on komus tyłek skopie, ale to juz moje marzenie raczej, chociaż.... :smile:
Veronica

Nemesis pisze:
Chciałbym skurczybyka zobaczyć jeszcze, ''dobry zły typ'' z niego był i może bedzie. Taka mroczna postać pracujaca dla Albercika, może jak sie pojawi w 5 to on komus tyłek skopie, ale to juz moje marzenie raczej, chociaż.... :smile:
Skopac czyjś tyłek... chyba wiem, czyj tyłek masz na myśli :zlosc2:

Ale, co do śmierci lub ocalenia Nicholaia w Raccoon City, uważam, że jest to dośc dziwne. Pzypomniało się coś: w RE:GS 1 można znaleśc raport autorstwa tego rosjanina. Może to coś nam podpowie
Ostatnio zmieniony pn 27 sie, 2007 przez Veronica, łącznie zmieniany 1 raz.
Resident Evil rządzi!!!
Awatar użytkownika
Nemesis

Wątek Nicholai'a nie jest zamkniety i to mnie baaardzo cieszy, typ był nie do zajechania prawie w the mercenaries więc Chris miałby z nim problem jesli pojawi sie w piątce :rad1: Wynik w ankecie juz sie raczej nie zmieni, wiec trzeba wysłac petycje do Takeuchi'ego :smiech3: hehe
Awatar użytkownika
Diadem

Tak, Chris prowadzi ze sporą przewagą...
OK, to ja napiszę petycję, a ty Nemesis przetłumaczysz na japoński i wysyłamy :rad6: :rad6:
Awatar użytkownika
Nemesis

No ba, kupie sobie kurs nauki japonskiego w 5h na allegro i moge tłumaczyć :smile: A moze to jest kurde chinski Diadem? :smiech3: Eh pomazyc zawsze mozna ,ze dla Kśyśia noga sie powinie...
Awatar użytkownika
Diadem

Tak, marzenia dobra rzecz...
Awatar użytkownika
Alucard

Post autor: Alucard »

Wg mnie nikt z wymienionych "nie wylozy kopyt" :smiech5: mnie sie zdaje ze jesli juz ktos ma zginac (z naciskiem na jesli!) w RE 5 pojawi sie kolejny 2-go planowy charakter tak jak w RE4 [ Louis ] i zginie tyle ode mnie, pozdro
Playstation Network: Bansai_
Xbox Gamertag: kagannpwnz
3DS Friend Code: 2105-9086-2899

Zapraszam do wspólnej gry.
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

A czemu by nie uśmiercić postaci np. z Outbreak'a ?
Awatar użytkownika
AdaM555

Post autor: AdaM555 »

Zrobie ankiete :rad11:
Przepraszam za swoje opowiadania. Młody byłem :)
FurryPiter

Post autor: FurryPiter »

Teraz tak pomyślałem że skoro jedna osoba chce żeby zginął Chris, inna żeby Jill więc niech Wesker wpadnie na genialny plan i wszystkich powybija, problem będzie z głowy :smiech3:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Postaci i przeciwnicy w serii Resident Evil”