[Pomoc] Problem z uruchomieniem gry - wersja PC

Również o Resident Evil 3.5
adax666

Post autor: adax666 »

filmiki a dokladniej te cut-scenki mogę odpalic bez problemowo z wmp 11 albo z innego playera, natomiast w grze mi zawiesza kompa, ale to mnijszy problem najgorsze jest to ze gra mi dzialala z tego 3d analyzera i doszedlem do konca 3 epizodu i dalej sobie nie pogram gdyż wyżuca mnie do systemu o lol ehh qurde:P juz wolal bym zeby wogule mi nie dzialala bo tylko sobie smaku narobilem. pzdr
Awatar użytkownika
wikus85

Post autor: wikus85 »

adax666 pisze:musze przejsc Leonem przez dżwi w zamku jadąc do nich po jakiejś dziwacznej kładce na gigantycznych kołach zębatych, nastepuje load i nagle bach gra sie zwija do paska i zamyka i tak za kazdym razem co bym nie zmienił w ustawieniach analyzera i tak wyjdzie z gry.
Właśnie mam ten sam problem w tym samym miejscu.
Kombinowałem z tymi ustawieniami w tym 3d analyzerze i też mi ciągle wywala z gry. Ale gdy odpale gre normalnie (bez analyzer'a) i jakoś na ślepo uda mi się dojść do tych drzwi, przechodze przez nie i wszystko jest ok.
Nie wywala mi z gry, tylko że mam prawie cały ekran czarny, widzę tylko tą lawę (czy co to tam jest), ale biegać mogę itp... kurde no... :szok7:
Awatar użytkownika
wikus85

Post autor: wikus85 »

Mam rozwiązanie problemu. Coś mnie naszło żeby sprawdzić inną wersję 3d analyzer'a, mianowicie v2.31. Wszedłem za tamte drzwi za którymi mnie wywalało z gry i tym razem mnie nie wywaliło! :smiech1: .
W końcu mogę grać dalej! :bitwa1:
adax666

potwierdzam wystarczy zmienić wersję 3d analyzera i wszystko śmiga elegancko, dzięki za porade
adax666

niestety nadal mam problem z cut-scenkami nie wiem co jest grane ale podczas wyświetlania ich zazwyczaj zawiesza mi się obraz a głos leci dalej i muszę zaczynac od nowa az dojde znów do jakiegoś interka ciskam "esc" klawisz ktory je anuluje i czasem to skutkuje lecz nie zawsze bo zdazy sie wywalic gra wszelkie kodeki mam a przynajmniej tak mi sie wydaje bo moge je ogladac normalnie z wmp 11 i nie ma problemu, występuje on w grze nie wiem czemu.
Awatar użytkownika
Remi_GD

Post autor: Remi_GD »

Kupiłem sobie angielską Re4 z Ultimy, elegancko odpalam, instalka poszła - i pierwszy problem - kiedy wchodzę w "SETUP" (w menu przed grą) nie łaudje się - zainstalowałem więc znajdującego się na płytce DirectX'a - jest ok, mogę bez problemu ustawić setup.

Ale drugi problem... odpalam grę i po chwili wyskakuje mi słynny "Raport o błędach" i koniec zabawy... dodam tylko, że przed instalacją gry przeinstalowałem całą windę i system jest czysty.

Jakiekolwiek porady? :rad13:
Awatar użytkownika
blind227
Kontakt:

Post autor: blind227 »

najpierw napisz jaką masz grafe
i jaki system jak xp czy masz sp 2 i aktualizacje ??
Awatar użytkownika
Remi_GD

AMD Athlon (tm) 64 Processor 3000+

Radeon X1600 Series

1.81 GHz
512 MB RAM

Windows XP Professional z dodatkiem SP1 (już przeinstalowywuję na SP2)

Czy po tej czynności mogą wystąpić ewentualne problemy? Jeżeli tak, czy jest coś jeszcze, co powinienem zrobić, aby odpalić Re4?
Awatar użytkownika
blind227
Kontakt:

Post autor: blind227 »

najwazniejsze to aby xp miał aktualizacje bo sp 2 to podstawa w uruchamianiu najnwszych gier oraz dx + stery do grafy
no jak masz juz najnowsza wersje re 4 to napisz co i jak
bo moja jest w drodze
Awatar użytkownika
Remi_GD

Odpaliłem i .... jestem zawiedziony.

Sama gra to rzeczywiście czysta konwersja z PS2, a jedyne, co możemy zrobić, to zmienić sterowanie ^^ Nie ma możliwości wprowadzenia jakichkolwiek zmian graficznych, gra wygląda mizernie nawet na lepszym sprzęcie (próbowałem na 2 innych PC'tach). Sterowanie nijakie - bo co daje nam możliwość ustawienia klawiszologii po swojemu, jeśli de facto w każdym przypadku steruje się po prostu niewygodnie? :smiech5:

Definitywnie grafiki należy się tu czepiać najbardziej - nie wspomnę o pixelach, czy o drażniącym fakcie, że bohater przechodzi przed drzewa (rozumiecie o co chodzi - jak w starych Tomb Raider'ach :rad5: ), co rzeczywiście xxxx jeśli przypomnieć sobie, że takiej tandety na PS2 nie było.... ale to w koncu PeCet... eeh.

Ogólnie nie polecam kupna tego na PC - chyba że tylko największym fanom serii - stąd moja chęć kupna, której teraz żałuję... Jeżeli chcemy czerpać przyjemność z gry bez elementów nas drażniących i poznać jej 100% esencję - zostańmy przy PS2 - na konwersji PC'towej raczej można się zawieść.... i to ostro.

Głos z tostera: Na temat konwersji rozmawiamy w innym topicu... I licz sie ze slowami, bluzgi strasznie rzucaja sie w oczy...
Dark Prince

Post autor: Dark Prince »

HA, i tu cię mam. Nie da się zmienić żadnych ustawień graficznych? A rozdziałka to pies :/ ?

PS. Móglby mi ktoś powiedzieć, czemu na niektórych screenach Leon ma jakieś dziwne włosy?

Głos z tostera: Przeczytaj dobrze temat watku, zanim cokolwiek postanowisz napisac...
kindred

Post autor: kindred »

panowie mi sie krzaczyla gra po uruchomieniu wyskakiwal jakis blad i wywalalo gre zaraz po uruchomieniu mialo to zwiazek directx:( ale zainstalowalem directx z lutego i wyszstko hulalo:)
Pozdrawiam
Marcin
Dark Prince

Post autor: Dark Prince »

Nie jest to także problem z uruchomieniem, ale zawsze cosik ;) . Gdzie są pliczki z saveami??
Awatar użytkownika
Leon S. Kennedy

Post autor: Leon S. Kennedy »

W folderze gdzie jest zainstalowana gra, niestety to jest jeden plik.
Hanibal1987

Post autor: Hanibal1987 »

A co z systemem Windows Vista. Udalo się może komuś uruchomić tą grę na tym os-ie ??
bareet

Post autor: bareet »

Witam. Moj komp to:

AMD Sempron 2800+ (2010 mhz)
MSI KT6V LSR
512 MB DDR 400 mhz
GAINWARD GF FX5200 128MB/128BIT (280/500), wersja sterow to 6176, system to XP PRO.

Przy 800x600 mam ledwie kilka fps'ow, a przy 1024x768 wyglada to jak slideshow ? Na oryginale RE4 pisze:
Minimum 1.4 proc (zalecane 2.4)
minimum 256 ramu (zalecane 512)
grafika zgodna z dx9.0 128 mb (zalecane 256).

Wiecie moze w czym problem? :)
Awatar użytkownika
papa50

Post autor: papa50 »

bareet pisze:Witam. Moj komp to:

AMD Sempron 2800+ (2010 mhz)
MSI KT6V LSR
512 MB DDR 400 mhz
GAINWARD GF FX5200 128MB/128BIT (280/500), wersja sterow to 6176, system to XP PRO.

Przy 800x600 mam ledwie kilka fps'ow, a przy 1024x768 wyglada to jak slideshow ? Na oryginale RE4 pisze:
Minimum 1.4 proc (zalecane 2.4)
minimum 256 ramu (zalecane 512)
grafika zgodna z dx9.0 128 mb (zalecane 256).

Wiecie moze w czym problem? :)
Wgraj najnowsze Sterowniki i Direxta powinno pomóc jaka nie to przeinstaluj Gre jak to nie pomoże to Reinstalka Systemu
Welcome to Survival horror
bareet

Direct jest 9.0c a sterownikow nie moge wrzucic najnowszych, bo karta jest juz dosyc leciwa ;). Takie gry jak Doom 3, FarCry, FlatOut itd. nie sprawiaja najmniejszego problemu. A moze jakies konkretne sterowniki polecacie do FX5200? ;) :)
Awatar użytkownika
HanPL

Post autor: HanPL »

A masz zainstalowanego patcha 1.10 ?
Bo ten patch automatycznie podnosi wymagania gry 1Giga ramu to minimum ;)
Dlatego przy 512 ram może się ciac.
http://www.youtube.com/profile_videos?user=WilkPL

Zapraszam do obejrzenia moich teledyskow z RE4 i nie tylko ;)
bareet

nie ;). gra jest 1.00. Nie mam zielonego pojecia co moze byc problemem :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 4”