[Pomoc] Problem z uruchomieniem gry - wersja PC
filmiki a dokladniej te cut-scenki mogę odpalic bez problemowo z wmp 11 albo z innego playera, natomiast w grze mi zawiesza kompa, ale to mnijszy problem najgorsze jest to ze gra mi dzialala z tego 3d analyzera i doszedlem do konca 3 epizodu i dalej sobie nie pogram gdyż wyżuca mnie do systemu o lol ehh qurde:P juz wolal bym zeby wogule mi nie dzialala bo tylko sobie smaku narobilem. pzdr
Właśnie mam ten sam problem w tym samym miejscu.adax666 pisze:musze przejsc Leonem przez dżwi w zamku jadąc do nich po jakiejś dziwacznej kładce na gigantycznych kołach zębatych, nastepuje load i nagle bach gra sie zwija do paska i zamyka i tak za kazdym razem co bym nie zmienił w ustawieniach analyzera i tak wyjdzie z gry.
Kombinowałem z tymi ustawieniami w tym 3d analyzerze i też mi ciągle wywala z gry. Ale gdy odpale gre normalnie (bez analyzer'a) i jakoś na ślepo uda mi się dojść do tych drzwi, przechodze przez nie i wszystko jest ok.
Nie wywala mi z gry, tylko że mam prawie cały ekran czarny, widzę tylko tą lawę (czy co to tam jest), ale biegać mogę itp... kurde no...
niestety nadal mam problem z cut-scenkami nie wiem co jest grane ale podczas wyświetlania ich zazwyczaj zawiesza mi się obraz a głos leci dalej i muszę zaczynac od nowa az dojde znów do jakiegoś interka ciskam "esc" klawisz ktory je anuluje i czasem to skutkuje lecz nie zawsze bo zdazy sie wywalic gra wszelkie kodeki mam a przynajmniej tak mi sie wydaje bo moge je ogladac normalnie z wmp 11 i nie ma problemu, występuje on w grze nie wiem czemu.
Kupiłem sobie angielską Re4 z Ultimy, elegancko odpalam, instalka poszła - i pierwszy problem - kiedy wchodzę w "SETUP" (w menu przed grą) nie łaudje się - zainstalowałem więc znajdującego się na płytce DirectX'a - jest ok, mogę bez problemu ustawić setup.
Ale drugi problem... odpalam grę i po chwili wyskakuje mi słynny "Raport o błędach" i koniec zabawy... dodam tylko, że przed instalacją gry przeinstalowałem całą windę i system jest czysty.
Jakiekolwiek porady?
Ale drugi problem... odpalam grę i po chwili wyskakuje mi słynny "Raport o błędach" i koniec zabawy... dodam tylko, że przed instalacją gry przeinstalowałem całą windę i system jest czysty.
Jakiekolwiek porady?
Odpaliłem i .... jestem zawiedziony.
Sama gra to rzeczywiście czysta konwersja z PS2, a jedyne, co możemy zrobić, to zmienić sterowanie ^^ Nie ma możliwości wprowadzenia jakichkolwiek zmian graficznych, gra wygląda mizernie nawet na lepszym sprzęcie (próbowałem na 2 innych PC'tach). Sterowanie nijakie - bo co daje nam możliwość ustawienia klawiszologii po swojemu, jeśli de facto w każdym przypadku steruje się po prostu niewygodnie?
Definitywnie grafiki należy się tu czepiać najbardziej - nie wspomnę o pixelach, czy o drażniącym fakcie, że bohater przechodzi przed drzewa (rozumiecie o co chodzi - jak w starych Tomb Raider'ach
), co rzeczywiście xxxx jeśli przypomnieć sobie, że takiej tandety na PS2 nie było.... ale to w koncu PeCet... eeh.
Ogólnie nie polecam kupna tego na PC - chyba że tylko największym fanom serii - stąd moja chęć kupna, której teraz żałuję... Jeżeli chcemy czerpać przyjemność z gry bez elementów nas drażniących i poznać jej 100% esencję - zostańmy przy PS2 - na konwersji PC'towej raczej można się zawieść.... i to ostro.
Głos z tostera: Na temat konwersji rozmawiamy w innym topicu... I licz sie ze slowami, bluzgi strasznie rzucaja sie w oczy...
Sama gra to rzeczywiście czysta konwersja z PS2, a jedyne, co możemy zrobić, to zmienić sterowanie ^^ Nie ma możliwości wprowadzenia jakichkolwiek zmian graficznych, gra wygląda mizernie nawet na lepszym sprzęcie (próbowałem na 2 innych PC'tach). Sterowanie nijakie - bo co daje nam możliwość ustawienia klawiszologii po swojemu, jeśli de facto w każdym przypadku steruje się po prostu niewygodnie?
Definitywnie grafiki należy się tu czepiać najbardziej - nie wspomnę o pixelach, czy o drażniącym fakcie, że bohater przechodzi przed drzewa (rozumiecie o co chodzi - jak w starych Tomb Raider'ach
Ogólnie nie polecam kupna tego na PC - chyba że tylko największym fanom serii - stąd moja chęć kupna, której teraz żałuję... Jeżeli chcemy czerpać przyjemność z gry bez elementów nas drażniących i poznać jej 100% esencję - zostańmy przy PS2 - na konwersji PC'towej raczej można się zawieść.... i to ostro.
Głos z tostera: Na temat konwersji rozmawiamy w innym topicu... I licz sie ze slowami, bluzgi strasznie rzucaja sie w oczy...
-
Dark Prince
-
Dark Prince
- Leon S. Kennedy
-
Hanibal1987
Witam. Moj komp to:
AMD Sempron 2800+ (2010 mhz)
MSI KT6V LSR
512 MB DDR 400 mhz
GAINWARD GF FX5200 128MB/128BIT (280/500), wersja sterow to 6176, system to XP PRO.
Przy 800x600 mam ledwie kilka fps'ow, a przy 1024x768 wyglada to jak slideshow ? Na oryginale RE4 pisze:
Minimum 1.4 proc (zalecane 2.4)
minimum 256 ramu (zalecane 512)
grafika zgodna z dx9.0 128 mb (zalecane 256).
Wiecie moze w czym problem?
MSI KT6V LSR
512 MB DDR 400 mhz
GAINWARD GF FX5200 128MB/128BIT (280/500), wersja sterow to 6176, system to XP PRO.
Przy 800x600 mam ledwie kilka fps'ow, a przy 1024x768 wyglada to jak slideshow ? Na oryginale RE4 pisze:
Wgraj najnowsze Sterowniki i Direxta powinno pomóc jaka nie to przeinstaluj Gre jak to nie pomoże to Reinstalka Systemubareet pisze:Witam. Moj komp to:
MSI KT6V LSR
512 MB DDR 400 mhz
Welcome to Survival horror
A masz zainstalowanego patcha 1.10 ?
Bo ten patch automatycznie podnosi wymagania gry 1Giga ramu to minimum
Dlatego przy 512 ram może się ciac.
Bo ten patch automatycznie podnosi wymagania gry 1Giga ramu to minimum
Dlatego przy 512 ram może się ciac.
http://www.youtube.com/profile_videos?user=WilkPL
Zapraszam do obejrzenia moich teledyskow z RE4 i nie tylko
Zapraszam do obejrzenia moich teledyskow z RE4 i nie tylko