Ogólne dyskusje

kindred

Post autor: kindred »

jestem na innym forum Vectra unlimited(mam Vectre A) i w dziale film koles wypowiedzial sie po obejrzeniu...."gorsza od 2---->dla mnie to bylo nie ralne....ze moze byc gorzej niz w dwojce a jednak....
Pozdrawiam
Marcin
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Sami obejrzycie i ocenicie, gościu może nawet nie był fanem albo go i taka rybało
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Tyrantx

Post autor: Tyrantx »

dobra teraz coś pozytywnego o filmie.no cóż zarzucałem barremu a w końcu sam nie wytrzymałem i obejrzałem :rad11: , według mnie film ten jest o wiele lepszy niż dwójeczka i to z kilku względów,jest sporo nawiązań do re UWAGA SPOJLERY!!!,jest wesker który tak jak serii gier pociąga za większość sznurków i jest tak samo niemiły i wyniosły jak w grach,alice ma oczywiście moce nadprzyrodzone ale tez obrywa i to od ludzi...(początek filmu ale to akórat nie jest nawiązanie),są wrony które naprawdę potrafią zrobić krzywdę, pieski ,umbrella,to już standard,alice dowiaduje się informacji z zeszytu,który wygląda jak w grze czyli memo lub report...,pewien zombiak o imieniu steve (nielubiany przez fanów chłopak w re:cv) ginie z rąk alice ze znanej broni z re2,re:cv,re4 czyli ......kusza.....rozbroiła mnie za to to debilna scena końcowa,atak klonów!?
STARSSss.......
Awatar użytkownika
BoYos

Post autor: BoYos »

Tyrantx...musze sie z Toba niezgodzic. Ogladalem ten film i moge powiedziec jedno : TO JEST GORSZE NIZ ATOMOWKI!!!!! Omg po obejrzeniu tego filmu moge wam powiedziec jedno : nie oplaca sie sciagac! Po 1. Walk z Zombie bylo...2 sceny po 5 minut? Reszta to jakies pojedyncze syfy...głownie akcja toczy sie przy tym jak oni jezdza konwojem i co sie dzieje w Umbrelli. Co do Alice - zrobili z niej super cyber hyper hero ktora nie dostala ani jednego Damage (nie chodzi o klony). Malo strzelania - glownie walka z nozami (i oczywiscie nic sie jej nie dzieje). Na koncu pojawia sie maly boss co Tyranta przypomina ... tylko szkoda ze regeneruje sie jak Iron Maiden z RE4 , a gdy go pociachaly lasery to juz sie nie odrodzil...wroce jeszcze do Alice - ma jakies moce telekinetyczne co jest wogule do h... niepodobne... Chce wam powiedziec ze umiera jeszcze duzo bohaterow....a zapowiedz Residenta 4 byla beznadziejna ....

ps. Zombie w tym filmie zaczely biegac...co za zbieg?! W 2 jeszcze chodzily normalnie ... A i jeszcze umieja skrecac karki...:/
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Post autor: Mr_Zombie »

BoYos pisze:TO JEST GORSZE NIZ ATOMOWKI!!!!!
Od Atomówek się odczep, one są fajne :D
Awatar użytkownika
WESKER-DL

eee ja i tak pójdę do kina żeby to obejrzeć, choć i tak jestem nastawiony na najgorsze no ale.... trzeba oblukac i samemu wydać opinię, w Evil TV również będzie recka odrazu po premierze, hmmm ciekawe ;)
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
BoYos

Post autor: BoYos »

No tak racja tylko ja chcialem opinie wyrazic...i powiem tak : Oni nie maja pomyslu co zrobic!!! Przesuneli tak jakby swiat o 20 lat do przodu z całą technika...wg. mnie najlepsza czesc to 2 byla - malo gadania , duzo zombie , duzo strzelania :P
Awatar użytkownika
eRyahXa0S

Post autor: eRyahXa0S »

przelecialem filmik i musze przyznac, ze ali larter tez jest calkiem niezla, ale nie umywa sie do tej, co ostatnio jej fote tu wrzucalem w topicu. Wesker - jesli to ten blondyn w brylach - wyglada jak leszcz z miejskiej dyskoteki dla klasy wyzszej.
Awatar użytkownika
Tyrantx

Post autor: Tyrantx »

a mnie tam się podobał,choć oczywiście jest to kino typowo rozrywkowe i mało wymagające ,ale jak już komercha to przynajmniej w klimatach residenta..... :rad7:,to nie miało być kino offowe czy niezależne.....,a na film epicki z mega rozmachem jak "Gladiator" mieli za mało kasy.....,myślę że pomimo narzekań i tak każdy go obejrzy chętniej niż niektóre "hity" ostatnich miesięcy......
Ostatnio zmieniony ndz 07 paź, 2007 przez Tyrantx, łącznie zmieniany 1 raz.
STARSSss.......
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Tyrantx pisze:to nie miało być kino offowe czy niezależne.....,a na film epicki z mega rozmachem jak "Gladiator" mieli za mało kasy.....,myślę że pomimo narzekań i tak każdy go obejrzy chętniej niż niektóre "hity" ostatnich miesięcy
tja, prawda niektóre obecne filmy jakie się pojawiają są dobijająco słabe, osobiście czekam jedynie by obejrzeć the Condenamed ( chyba dobrze napisałem) ale pewnie to nie wejdzie do kin polskich :( , no ale to typowy film akcji ( z Steve'm Austin'em, yaaay! :D ) ale co do filmów grozy....ekhm...PORAŻKA jak na razie wychodzą solidne gnioty, a już niedługo dojdzie kolejny: "Flight of the living dead" ( zombiaki w samolocie) widziałem parę wstawek na IGN, i szczerze mówiąc już wiadomo że RE:E nie będzie najsłabszym filmem z zombiakami tego roku :D, dobre i to....ale RE:E będzie wypadało obejrzeć, nawet gdyby to oznaczało katusze przy oglądaniu i wnerwianie się na to jak można spaprać ekranizację dobrej gry....
Ostatnio zmieniony ndz 07 paź, 2007 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
eRyahXa0S

ba, tym bardziej,z e spencer locke gra w nim jakas tam role.
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Jednak najnowsza część RE, radzi sobie dość dobrze w kinach. W USA po trzech tygodniach ma swoim koncie 43,474 Miliona Dolarów. Zaś poza granicami USA ma już na swoim kącie 19,7 Miliona Dolarów. Całkiem nieźle. Następna część się zbliża :smiech6:. Osobiście oglądnąłem juz Trylogie R.E i muszę przyznać, że najlepszą częścią jest zdecydowanie jedynka, a następnia trójka i potem dwójka.
Ostatnio zmieniony pn 08 paź, 2007 przez Leon. KennedY, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Wszystko przez ślepo oddanych fanów serii. Gdyby w 4 części miałby wystąpić Pan Kleks i 14 klonów Alice romansujących z 28 klonami Kaczyńskich, Fani RE i tak poszliby do kina. W końcu to Resident. I na tym żerują właśnie twórcy wiedząc, że ludzie kupią największą kaszanę jeśli tylko da się odpowiedni tytuł...
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
WESKER-DL

I tu się niezgodzę, choćby niewiem jaki był amerykański dzieciak który kocha serię RE to marke oceniłby na swój sposób, przecież być Fanem RE to nie tak jak Tekkena czy innej gry, tu trzeba przeżywać wczuwać sie (podobnie jak w serii MGS) a nie iśc tylko do przodu nawet w RE4 trzeba. Ludzie idą do kina bo są poprostu ciekawi, sami chcą ocenić, i nie chodzi że pojawia się napis RE ale soro jest coś i dzieje się wokół RE każdy powinien Fan pójść i ocenić na własny sposób, zjechać totalnie albo przyznać +. Sam jako Weteran serii jestem sceptycznie nastawiony, ale gdybym nie obejrzał a oceniał że to totalne dno wyszedł bym na idiote, to tak jak bym jechał po np. Halo a nigdy w niego nie zagrał, głupota.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Właśnie dokładnie o tym powiedziałem. Piszesz, że się nie zgadzasz, po czym stawiasz moje argumenty (inaczej przedstawione). Pójdziesz do kina Ty i wielu innych fanów serii, żeby samemu ocenić, mimo, że dobrze wiesz, że jest to kicz i porażka na całej linii. I o to im chodzi. Pewnie, że obejrzę ten film, ale zrobić się na kasę nie dam. Oni po prostu wyciągają od fanów kasę, a ci się jeszcze z tego cieszą...
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
BARAN

Post autor: BARAN »

Jestem fanem Seri ale nie daje sobie wciskać wszystkiego co ma na sobie napis RESIDENT EVIL.... film jest zrobiony po to żeby zarobic kase i dltego nie ma formy takiej jaką by chcieli fani RE bo obejrzało by go tylko grono fanów RE i nie zarobił by tylu pieniędzy jest poprostu masówką i nie oddaje tego co kochamy w całej serii...................... mam pomysł wezmy kamere i nakręcmy własną wersje filmu RE taką jaką by chcieli fani czyli na podstawie scenariusza gry ja moge zagrac Leona albo psa albo pijawke a na reszte obsaday zrobi sie kasting :smiech1: :smiech5:
NAZYWAM SIE ALICJA....... I PAMIĘTAM WSZYSTKO....
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

O gdyby tak mieć chociaż budżet jakim dysponował reżyser tego filmu, to można by kręcić własna wersje :rad11:
Awatar użytkownika
AdaM555

Post autor: AdaM555 »

Ale jezeli TEN film nie nosil by marki RE nikt by go az tak nie krytykowal :rad11:
Przepraszam za swoje opowiadania. Młody byłem :)
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Post autor: Mr_Zombie »

Przede wszystkim, gdyby ten film nie nosił by marki RE, nie byłby aż tak bardzo oglądany, tylko zniknąłby gdzieś w mroku słabych filmów akcji/horrorów klasy B ;)
Awatar użytkownika
eRyahXa0S

Generalnie to film tragiczny - imo gorszy niz dwojeczka. Akcja na pustyni moze i by byla ciekawa, gdyby nie to, ze wiekszosc owych rajdow przez pustynie trwa pare chwil i po godzinie ktora wyglada, jakby film sie dopiero rozkrecal, film sie zaczyna konczyc bez wyraznego sensu. Troche jak w dwojce :). Smierc bohaterow.. zdecydowanie za szybko, za latwo itp. I skad tak wielu zombie-wiezniow czy chuj wie kogo w tym vegas? I czemu to vegas tak blisko bazy umbrelli, a mimo to zombiaki nie poszly zapolowac na bohaterow? I czemu nie zerwali tej siatki? Czemu pan doktor tak ladnie sie sklejal, a w koncu sie nie skleil? I czemu tak malo tej wspanialej i pieknej spencer locke?

Generalnie, odnosze wrazenie, ze film jest albo bardzo pociety, albo scenariusz i sceny powiedzmy fabularne doklejono dopiero po wstepnym ukonczeniu filmu.

Na co poszlo 100$ dolarow? Czemu nie najeli dobrego scenarzysty? Jestem zawiedziony :)
Ostatnio zmieniony pn 17 sie, 2009 przez eRyahXa0S, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil: Extinction”