[Pomoc] Problem z przejściem gry

nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

*hmm kartę pracownika umbrella'i musisz wykorzystać w hallu posiadłości, która prowadzi
do prywatnej rezydencjo Ashfordów ( musisz ją użyć na kompie obok schodów wpisując kod znajdujący się na jej tyle).
*Emblem marines należy użyć w podwodnym kompleksie ( tam gdzie dostajesz się za pomocą łodzi podwodnej), ale dostać się tam możesz dopiero po zdobyciu steering wheel
( koła sterującego ). Samego emblematu musisz użyć w pomieszczeniu z nietoperzami,( już gdy będziesz "pod wodą") a dokładnie przy "windzie" prowadzącej do samolotu ( nie zapomnij najpierw jej uruchomić :smiech6: )
* Storage key hmm tego nie pamiętam :smiech3: zdaje mi się że ten klucz należy użyć przy dużej dwudrzwiowej szafie w Military Facility, o ile myślę o dobrym kluczu....
RE_Fan

Post autor: RE_Fan »

A i mam jeszcze walizkę która jest zamknięta jaki jest do niej kod?
Resident evil
Linki

Post autor: Linki »

Do otwarcia walizek potrzebujesz wytrychów, Claire zdobywa je gdy da Rodrigo lekarstwo
RE_Fan

Jak rozwiązać tą łamigłówkę która się pojawia gdy włożymy dwa pistolety które dostajemy od steve'a? :rad1:

Zabrałem już notatkę ale nadal nie wiem jak to rozwiązać trzeba kręcić albo w lewo albo w prawo.
Jest to pomieszczenie koło save room'u.

albo ktoś chociaż poda hasło do komputera.
Ostatnio zmieniony czw 05 lip, 2007 przez RE_Fan, łącznie zmieniany 1 raz.
Resident evil
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

hasło do Kompa = 1971
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
RE_Fan

Wiem zrobiłem to wcześniej teraz mam płytę którą wyjąłem z music box i silver key.
Co mam zrobić? :rad1:
Ostatnio zmieniony pt 06 lip, 2007 przez RE_Fan, łącznie zmieniany 1 raz.
Resident evil
Awatar użytkownika
Leon S. Kennedy

Post autor: Leon S. Kennedy »

Wracaj do rezydencji i w kotytarzu w z którego przechodziło się do pomieszczenia z lugerami otwórz srebrne drzwi
Awatar użytkownika
kotlet1986

Post autor: kotlet1986 »

Hej.Niestety zablokowałem sie i niewiem co mam zrobić.Jestem w rezydencji i po tym jak claire spotyka 1 raz weskera przed resydencją.Mam jeszcze karte biohazard gdzie musze ją gdzieś użyć,piano roll gdzie też niewiem co mam zrobić i niewiem jak przejść zagadke z zegarowym musik box.Jeszcze trzeba wpisać hasłó do komputera ale ten kod jest w laboratorium biologicznym ale niestety mam go zamknięty.Jak możecie to pomóżcie!! :rad11:
Awatar użytkownika
Prisonbull

Post autor: Prisonbull »

Wszystko jest dokładnie opisane w moim poradniku
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Kolejne podejście do CVki. Znów pełen dobrych chęci, i znów wyszło jak zwykle (ku*wa jak ja nienawidzę tej gry!!!). Hardcorowy sposób Weskera poniekąd działa, ale tylko za pierwszym razem, bo później jakbym nie biegał to kochany Stevie (ku*wa jak ja nienawidzę tego gościa!!!) sieka mnie jak tatar... Jest tak szybki, że za Chiny nie daje rady mu nawiać, a co najlepsze - wziąłem Granade Launcher, a pociski przez niego przenikają!!!
Jakieś pomysły, czy już raczej mogę wypieprzyć tę grę do śmieci?
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

Chyba chodzi Ci o ten moment jak sie mutuje i łapie sie za tasak. Zawsze 2x nas trafi, nie ma na to reguły - 2 spraye albo mix herby i dobiegniesz do scenki która bardzo mnie ucieszyła
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

O ten moment chodzi. Dzięki. Udało się. Scenka... Ku... Ludzie!!! Co za kwintesencja kiczu!!! dobra, powstrzymam się w miarę możliwości od dalszego jeżdżenia po tej "produkcji" (choć będzie mi trudno...) OK, walczę z Alexią. Mam tylko pistolet i zero medykamentów, a ta głupia pi... jednym chwytem kończy grę wstępną. Jest sens żebym grał dalej z samym pistolecikiem...?

[ Dodano: 27 Paź 2007 16:26 ]
Heh, był sens. Nawet nie było tak trudno ;)
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Nemesis pisze:Chyba chodzi Ci o ten moment jak sie mutuje i łapie sie za tasak. Zawsze 2x nas trafi, nie ma na to reguły - 2 spraye albo mix herby i dobiegniesz do scenki która bardzo mnie ucieszyła
Niekoniecznie, można uniknąć ciosu minaowicie, po skończeniu filmika obiegamy go w koło i uderzamy przed siebie No Damage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Wes, próbowałem tego sposobu. Za pierwszym razem dorwał mnie w kącie i kaplica - nie chciał puścić, drugim razem udało mi się uniknąć pierwszego ciosu, ale już obiec go nie mogłem bo blokował drogę (więc uciekałem normalną drogą, z normalnymi damage). Biorę poprawkę na to, że wymiatasz bardziej niż ja, ale żebym nie mógł kolesia obiec...
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
WESKER-DL

No trochę trzeba popróbować, słuchaj z chęcią bym ci to pokazał na filmku ale nie mam z tamtego miejsca sejwa a narazie nie chcę mi się przechodzić praktycznie całą grę, także poćwicz trochę a ja postaram się dziś w nocy bardziej to opisać
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Nie, spoko, bez fatygi. W końcu zaliczyłem (tak a nie inaczej, ale ok) więc nie będę próbował ponownie. No chyba, że chce Ci się nagrać to na rzecz Evil TV, wtedy zobaczę, ale jak masz specjalnie dla mnie to się nie kłopocz. Niemniej wielkie dzięki za chęci ;)
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
kubabuba

Post autor: kubabuba »

hej czesc tu kubabuba.Czy wiecie co muszę zrobić(grając Claire)jak uratowałem Steva i mam to pokrętło?? :szok7:

[ Dodano: 21 Lis 2007 12:44 ]
i co mam dalej zrobić????? :smiech3:

[ Dodano: 24 Lis 2007 13:51 ]
odpiszczie plisssssssssssssssssssssssssssss :rad6:
http://pl.youtube.com/user/susa456987
zaglądajcie codziennie;)
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

Co prawda nie jest to jakiś problem w przejściu gry, bo już ten etap zaliczyłam, ale z ciekawości zapytam - czy można tą przerośniętą salamandrę w basenie zabić, czy trzeba po prostu zabrać tabliczkę i uciekać? Kilka razy z nią walczyłam i leczenie mi się po prostu kończyło.

Odpowiedź jeśli padła w tym temacie mogłam przegapić, bo nie chciałam całego czytać coby sobie nie popsuć zabawy z zagadkami.
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

Zabić można tylko szkoda amunicji :rad11:
Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

A to nie chodzi przypadkiem o to, że nawet nie trzeba w niego strzlać...tylko ustawić na krawędzi wylotu? wtedy niezdąży zatrzymać kartonu...
Stay Punk
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil Code: Veronica (X)”