Wasze wrażenia z gry

Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

15 godzin? dobry jesteś
Zgadza sie hehe Wiem ze w teori to strasznie wygląda ale w praktyce nie ma co narzekać, wszystko musiałem po swojemu obadać - czyli 50razy X na kazde pomieszczenie, a o ładowaniu i szukaniu bateri do pade nie wspomne :) Pytanko: Czy w battle mode lepiej stawiać na czas czy na uzywanie słabszej broni do zabijania? Chcem wiedziec juz to bez rozkmyniania ;)
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Awatar użytkownika
Claire

Post autor: Claire »

Żeby zdobyć rangę A musisz mieć następujące czasy:
Claire - 6:09'99
Alt. Claire - 7:59'99
Chris - 6:29'99
Steve - 9:59'99
Wesker - 59:59'99

Co do używania broni to nic nie słyszałam.
Awatar użytkownika
Nemesis

Piękne dzieki tajemnicza niewiasto ;) Bede rozkmyniać
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

OK, udało mi się zaliczyć całość. Mogę z czystym sumieniem odłożyć CVke na półkę i już nigdy do niej nie wracać. Walka finałowa z Alexią była raczej kwestią szczęścia niż umiejętności (no cóż, taki system walki), finałowy filmik... Czemu Chris się nie bronił... Dał się lać jak szmata... no ok. Ale tekst na koniec mnie rozbroił "to jeszcze nie koniec, musimy dokopać Umbrelli, już!!!" Ku... No bez przesady, skąd w tym wszystkim taki przesyt pompatyczności i kiczu!!!
Choć jeden tekst Weskera mi się bardzo spodobał: "Chris, nie wiem skąd w tobie takie poczucie pewności...". No, to było dobre ;)
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Gratuluję! może w końcu przestaniesz besztać ten tytuł :smiech6: ok ok spox
co do finałowej walki prawda jest dość upierdliwa, niedawno również przechodziłem RE:CV i miałem z nią spore problemy zwłaszcza gdy zaczęła latać :zlosc9: ale satysfakcja jest duża hehe :D
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Przestanę besztać. Ale bynajmniej nie dlatego, że zacznę ją doceniać, tylko dlatego, że nie będę z nią miał już nic wspólnego (ew. nie licząc Battle Mode). A finałowa walka średnią mi przyniosła satysfakcję, bo jak już lata, to trafienie jej to kwestia przypadku (bo nie uwierzę, że ktoś może sobie ten strzał ot tak wymierzyć). Za pierwszym razem nie dałem rady, za drugim z kolei napatoczyła się przy drugim strzale.
Generalnie nie czuję satysfakcji z ukończenia tej pozycji. Raczej ulgę...
Fluid Project
Calm Down People!
nemesisdestro

Recoil pisze:Przestanę besztać. Ale bynajmniej nie dlatego, że zacznę ją doceniać, tylko dlatego, że nie będę z nią miał już nic wspólnego (ew. nie licząc Battle Mode)
Nie spodziewałem się że nagle spodoba ci się tylko dlatego że ją przejdziesz :smiech6:
Recoil pisze:jak już lata, to trafienie jej to kwestia przypadku (bo nie uwierzę, że ktoś może sobie ten strzał ot tak wymierzyć)
to akurat prawda, lata jak porąbana, ale cóż jakieś wyzwanie musi być :smiech6:
Generalnie nie czuję satysfakcji z ukończenia tej pozycji. Raczej ulgę...
bywa, generalnie nie jestem w stanie zrozumieć ( lub też nie pamiętam) co masz do tego tytułu, ale nie chcę już do tego tematu wracać, gratuluję natomiast że znalazłeś tyle samozaparcia by zakończyć coś co totalnie nie sprawiało ci przyjemności, mnie się ta sztuka nie udała z The Thing ( baaadziew! ) a podchodziłem do tego ze 2 razy. Pozdro
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Wiesz, jednak to Resident. Głupio byłoby go nie zaliczyć ;)
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Kamillo

Post autor: Kamillo »

Wrażenia ? Jak najlepsze. Grafika ładna, straszy, dźwięk i muzyka na wysokim poziomie. To wszystko oblane złocistym miodem :) Jednym słowem - mniam.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Oj, znów mam powód ponarzekać ;D

Grafika - za cukierkowa, kolorowa, niedopracowana, postacie jak na PSX... Outbreaki też są na tą samą platformę (PS2) a jednak można było zrobić ludzkie postacie a nie klockowate, i zrobić klimatyczne lokacje, mroczne, zacienione a nie jak w disnejlandzie...

I złocisty miód... No wyciekał. Zwłaszcza w scenkach Claire - Steve. A w tym czasie w tle muzyczka jak z muminków...
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Kamillo

Recoil pisze:Oj, znów mam powód ponarzekać ;D

Grafika - za cukierkowa, kolorowa, niedopracowana, postacie jak na PSX... Outbreaki też są na tą samą platformę (PS2) a jednak można było zrobić ludzkie postacie a nie klockowate, i zrobić klimatyczne lokacje, mroczne, zacienione a nie jak w disnejlandzie...

I złocisty miód... No wyciekał. Zwłaszcza w scenkach Claire - Steve. A w tym czasie w tle muzyczka jak z muminków...
Postaci jak na PSX ?
http://www.psxzone.opalnet.pl/Texty/claire03.jpeg
Chyba w życiu grafiki na szaraka nie widziałeś...

REC : V nie jest tylko na PS2.

Dodawaj tylko linki do fotek
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Kamillo, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

1. Zamieszczanie zdjęć w postach jest zabronione
2. Miałem szaraka jak jeszcze ganiałeś na stojąco pod stołem
3. Wiem, że CV nie jest tylko na PS2, ale porównuję wersję, którą widziałem. CV i Outbreak są na PS2 i CV wygląda przy Outbreaku jak by była właśnie na PSX.

A tu małe porównanie:

http://www.micromania.fr/zooms/PlayStat ... ode004.jpg
http://plaza.fi/s/f/vanhat/48390.jpg
VS
http://a248.e.akamai.net/f/248/5462/2h/ ... _ps2_5.jpg
http://www.playstationpro2.com/images/re_online3.jpg

I powiedz mi, że grafika CV jest (jak to określiłeś) "ładna"...

O, tu też nieźle widać różnicę:

http://media.ps2.ign.com/media/016/016146/imgs_1.html
VS
http://media.ps2.ign.com/media/675/675004/imgs_1.html
Ostatnio zmieniony ndz 28 paź, 2007 przez Recoil, łącznie zmieniany 3 razy.
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Kamillo

Jak bym brał takie screeny jak Ty do Code Veronica, to bym udowodnił , że RE4 jest na NESA :) Poza tym - Code Veronica jest starsza, i pierwotnie wyszła na Dreamcasta - konsole słabszą od PS2. Więc co Ty w ogóle porównujesz ?
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Porównuję dwie gry na PS2, które mają takie same możliwości (konwersja CVki na PS2 wykorzystuje możliwości konsoli PS2 a nie DC, więc nie interesuje mnie jak wyglądała wtedy tylko jak wygląda teraz), więc to, że jest starsza wcale jej nie usprawiedliwia. Outbreak kładzie CVke na łopatki pod każdym względem i nie ma tu żadnego ale.
Rzeczywiście screeny wybrałem dość subiektywnie, dlatego dorzuciłem później porównanie z IGN, a tam już jak na dłoni widać zdecydowaną przewagę Outbreaka.
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Kamillo

A czy ja gdzieś zaprzeczyłem wyższość Outbreaka na CV ? :) Napisałem tylko swoje pozytywne zdanie o Veronice. Niczego nie porównywałem. Przecież wiem, że Outbreak jest lepszy... Ale Code Veronica także wymiata.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Czyli jednak się rozumiemy. Poniekąd...
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
GameBoy

Post autor: GameBoy »

konwersja CVki na PS2 wykorzystuje możliwości konsoli PS2 a nie DC, więc nie interesuje mnie jak wyglądała wtedy tylko jak wygląda teraz
Konwersja jest tylko konwersją, niczym więcej. Raczej nie spodziewał bym się dużego polepszenia grafiki. Np Resident Evil 2 w wersji na PC i na PSX nie ma różnicy w grafice.
A przecież teoretycznie na komputerze powinna być lepsza grafika, niż na PSX.

Recoil, wiesz jak przebiega proces konwersji? Jak sama nazwa wskazuje, dane są konwertowane np. z jednego typu plików na inne. Przypuśćmy, że DC obsługuje tekstury w formacie *.abc, a PS2 w formacie *.xyz więc ci co robili konwersję otworzyli tekstury programem graficznym, zmienili rozszerzenie pliku i tyle. Grafika się nie zmieniła.
Gdyby wersja RE:CV na PS2 była remake'iem to wtedy by można było mówić o wykorzystaniu pełnych możliwości tej konsoli.
Awatar użytkownika
Nemesis

Widze że dla niektórych grafika jest ważniejsza niż klimacior. Re:cv było pierwszym residentem na czarnule, wiec ja sie nie dziwie że wyglada gorzej od outbreaków. Tak naprawde to dopiero teraz firmy robiące gry na ps2 potrafią wycisnąć ostatnie soki z pleja, przykładami są God of War 2, Nfs: Pro Street
nemesisdestro

Nemesis pisze:Widze że dla niektórych grafika jest ważniejsza niż klimacior. Re:cv było pierwszym residentem na czarnule, wiec ja sie nie dziwie że wyglada gorzej od outbreaków. Tak naprawde to dopiero teraz firmy robiące gry na ps2 potrafią wycisnąć ostatnie soki z pleja, przykładami są God of War 2, Nfs: Pro Street
Zgadzam się równie dobrze mógłbym się czepiać że MGS2 ma gorszą grafę od MGS3, albo nie wiem, Silent Hill 2 miał gorszą od SH: the room czy coś w tym rodzaju, i od razu stwierdzić że jest gorsza - oczywiście to tylko przykład :smiech2: wiadomo rynek gier się ciągle rozwija, i obecne gry na ps2 a te wcześniejsze to nie raz spora różnica, z resztą jak w przypadku każdej platformy. Dla mnie grafa CV jest dobra, może miejscami faktycznie zbyt jaskrawa ale mnie to nie drażni, gdyby grafa miała faktycznie wpłwać na to co gram a co nie to w resy 1 i 2 nie grałbym od OoooO albo i dłużej, tymczasem wracam do nich regularnie :D
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Nemesis pisze:Widze że dla niektórych grafika jest ważniejsza niż klimacior.
Nie no czuje się dotknięty. Wcześniej nie raz pisałem co mi się nie podoba w CVce, a to że teraz rozmowa zeszła na grafikę nie znaczy, że to właśnie ona mi najbardziej przeszkadza. Mam uprzedzenie do całej gry a grafika wcale nie jest argumentem za. Gdyby grafika była dla mnie najważniejsza to już miałbym PS3 a moim ulubionym Resem nie byłby RE2. Choć nie zaprzeczycie, że miło jest oglądać piękne graficznie lokacje. Dlatego Remake jest takim wymiataczem.
Fluid Project
Calm Down People!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil Code: Veronica (X)”