Beta / Resident Evil 3.5
-
Dark Prince
-
Dark Prince
eee...no tak ..,to ja już nic nie rozumiem ,ale mniejsza o to ,"rewolucyjna" zmiana RE4 wcale nie została tak świetnie przyjęta,wystarczy poczytać na innych forach a nawet sobie wejść na zagraniczne stronki ...,rozmawiając z wieloma osobami z mojego otoczenia i nie tylko wyciągam wnioski ,że jednak fani Re woleli by widzieć re takiego jak na tej becie a nie wiadomo jakiego.....archaiczne czy nie ale to rasowy resi..,czy np: Tomb Raider się jakoś strasznie zmienił? nie..,styl grania jest taki sam ,po prostu dopalili grafikę dodali Quick Time Event ,oraz zwiększyli ilość akcji...Dark Prince pisze:No, ale wprawdzie gdzie ja napisałem, że wolałbym tą betę ?
gdyby zrobili "rewolucje" to fani by ich olali jak przy TR:Angel of Darkness a że capcom to potężna fabryka gier (i baaaaaaaaaaardzo bogata),mnóstwo serji,porty na wszystkie platformy+arcade,to mogą sobie pozwolić na takie odskoki,i tak powstał RE4 dla każdego....i zdobył nagrodę najlepszej gry roku bo nawet ****toster***** mógł go sobie spokojnie ukończyć...,pozostaje nadzieja że ta beta nie podzieli losu "re 1,5"
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Tyrantx, łącznie zmieniany 1 raz.
STARSSss.......
Nie mam pojęcia co macie do tej kamery w RE3.5
Ona nie była do końca statyczna; w końcu się poruszała...
Powiem szczerze: żałuję tego pomysłu... Co noc zadaję sobie pytanie: Czemu?
Podobał mi się pomysł wykańczania gościa z hakiem SPOSOBEM (Chyba nikt tego nie zauważył)... Otóż ów gość wyskakując z obrazu był niematerialny (duch) i nic nie można było mu zrobić kulami... W tedy Leon naprowadził ów ducha przy okno, i gdy duch został "oświecony" przez blask błyskawicy - stał się materialny (zombie) i wtedy stał się podatny na strzały
Takich patentów w re4 zabrakło
i pozatym grafa i tak była gorsza niż w re3.5 (oświetlenia)...
Tylko jedno w RE3.5 mi się nie podobało: Leon widząc wszelkiego rodzaju zło ("Fog", "Lalki" i "Hak") - Ma ten sam wyraz twarzy; GO TE RZECZY NIE RUSZAŁY...
Ufff.... Ale mnie ręka boli... za dużo napisałem
PS: Mam tapetkę z RE3.5 (Jedna się zachowała w necie)
Ona nie była do końca statyczna; w końcu się poruszała...
Powiem szczerze: żałuję tego pomysłu... Co noc zadaję sobie pytanie: Czemu?
Podobał mi się pomysł wykańczania gościa z hakiem SPOSOBEM (Chyba nikt tego nie zauważył)... Otóż ów gość wyskakując z obrazu był niematerialny (duch) i nic nie można było mu zrobić kulami... W tedy Leon naprowadził ów ducha przy okno, i gdy duch został "oświecony" przez blask błyskawicy - stał się materialny (zombie) i wtedy stał się podatny na strzały
Tylko jedno w RE3.5 mi się nie podobało: Leon widząc wszelkiego rodzaju zło ("Fog", "Lalki" i "Hak") - Ma ten sam wyraz twarzy; GO TE RZECZY NIE RUSZAŁY...
Ufff.... Ale mnie ręka boli... za dużo napisałem
PS: Mam tapetkę z RE3.5 (Jedna się zachowała w necie)
Ostatnio zmieniony sob 17 lis, 2007 przez Varrok, łącznie zmieniany 2 razy.
W RE 3.5 podoba mi sie kurtka, latarka, troche schizów...ale nie wiem jak leon sie zaraził...powąchaniem tej mgły ? czy to miał być kontynuowany wątek z re gaiden
wole re 4 z tego wzgledu ze odskocznia sie przydaje...walkowanie non stop zombie było by nudne...4 czesc sh tez jest odskocznią...wole bardziej re 4 jakim jest..jesienny klimat, opuszczone miejscaa...ale kurta w 4 tez wporzo wyglada...a 3.5 bardziej przypominala skóre
każdą czesc w której jest leon zmieniaja. najpierw przed wydaniem 2 potem 4 ;]
do statycznych kamer też nic nie mam i tak i tak gra wygląda fajnie, ale chłopaki zaryzykowali zmiany i...według jednych to dobrze, a innych źle
mi sie podoba tak i tak...jakbym miał wybrać jedno to nie wiem które, bo z jednej strony podoba mi sie nowe sterowanie, ale z drugiej jak gram w remaka, albo chociaż by w 2 to...eh 
wole re 4 z tego wzgledu ze odskocznia sie przydaje...walkowanie non stop zombie było by nudne...4 czesc sh tez jest odskocznią...wole bardziej re 4 jakim jest..jesienny klimat, opuszczone miejscaa...ale kurta w 4 tez wporzo wyglada...a 3.5 bardziej przypominala skóre
każdą czesc w której jest leon zmieniaja. najpierw przed wydaniem 2 potem 4 ;]
do statycznych kamer też nic nie mam i tak i tak gra wygląda fajnie, ale chłopaki zaryzykowali zmiany i...według jednych to dobrze, a innych źle
Stay Punk
- Nemesis US
Odnośnie wersji beta RE4 to zawsze na tym filmiku podobało mi się to, w jaki sposób Leon wpada w bezpośrednią konfrontację z przeciwnikime wychodzącym z obrazu, za pomocąś wychyleń gałki siłuje się z nim, szkoda, że czegoś takiego nie dano już w "pełnym" RE4, aczkolwiek wyrywanie się za pomocą analoga jest, ale wspomniany przez mnie motyw idealnie pasowałby do konfrontacji z Dr. Salvador'em.
No szkoda... zawsze są QTE...NEMESIS US pisze:Odnośnie wersji beta RE4 to zawsze na tym filmiku podobało mi się to, w jaki sposób Leon wpada w bezpośrednią konfrontację z przeciwnikime wychodzącym z obrazu, za pomocąś wychyleń gałki siłuje się z nim, szkoda, że czegoś takiego nie dano już w "pełnym" RE4, aczkolwiek wyrywanie się za pomocą analoga jest, ale wspomniany przez mnie motyw idealnie pasowałby do konfrontacji z Dr. Salvador'em.
St. PaulLeon nie mógł wąchać tej mgły bo ona była wytworem jego schiza i nie istniała... A czemu wąchać
Mi sie wydaje że CAPCOM dobrze zrobił wydając RE4 w takiej postaci, w jakiej go teraz znamy. Twórcy tchnęli troche świeżości w IMO skostniałom już troche serie. Bo w końcu ile można chodzić po tym samym Raccoon City, ile można strzelać do tych samych zombie itd. Jestem pewien że ortodoksyjni fani krzykną pewnie "wiecznie"
. Wydanie RE w wersji 3.5, jaką znamy z trailerów byłoby wydaniem kolejnego, standardowego survivala jakich na rynku (zwłaszcza konsolowym) pełno, a większość znudzonych fanów nawet nie traciłą by pieniędzy na kolejną "powtórke z rozrywki". Wydając RE4 dali horror jakiego IMO jeszcze nie było: dynamicznego, nowego i obfitego w nowe rozwiązania (np. QTE). I mam nadzieje że tworząc RE5 twórcy pójdą dalej drogą obraną przy RE4.
Uffff...

Uffff...
Podsumujmy, co wiemy o tej grze...
[center]Resident Evil 3.5[/center]
Fabuła:
Leon podczas penetrowania HQ Umbrelli został zainfekowany T-Virusem, dzięki któremu zyskuje on nowe zdolności kosztem jego człowieczeństwa ( Screen ). Przez Virusa ma też dziwne halucyny i gracz nie zdaje sobie sprawy, czy jego przeciwnik jest realny czy też urojony [Ver. 1 i 2]; W fabule odgrywać większe znaczenie miałaby odgrywać kobieta z psem/wilkiem, wyglądająca bardzo podobnie do Ashley i/lub głównej bohaterki gry Haunting Ground na PS2 (Screen tegóż osobnika, a zarazem obraz zwiastujący koniec gry )
Miejsce akcji:
Akcja rozgrywałaby się albo w HQ Umbrelli (Europa) [Ver.1] albo na jakimś latającym laboratorium latającym nie wiadomo gdzie [Ver.2], kiedy, jak i czemu... Etap, który widzieliśmy na trailerach został już całkowicie utworzony (MAPA ) [Ver.2].
Przeciwnicy:
Ver.1 - Niewiele wiemy... Dziwną mgłę (fog) możemy chyba uznać za wroga (FOG)
Ver.2 (Z tego co wiemy z trailerów) - Halucyny Leona (Rozpoznać je można za pomocą zmiany koloru i drżenia kamery): Duch/Zombie z hakiem, Laleczki, Puste zbroje i pojedyncze przypadki: Kominek, głowa jelenia etc.... Lecz w jednym kawałku jest pokazana inna postać, a kamera nie zmienia koloru! (Tzn, że jest on prawdopodobnie realny - screen )
Ciekawostki:
-Niewykorzystane pomysły z Re3.5 użyte w Haunting Ground
-Większość przeciwników niszczysz sposobem - nie bezmyślną siłą [Jak w Re4] (Naprowadzanie Hookmana do okna, granaty na laleczki)
-interaktywna walka z wrogiem (Coś na kształt QTE)
-Twórcy chcieli z Re zrobić bardziej Horror'a niż Survival'a (Gra miała być bardziej straszna niż trudna)
-Na trailerze [Ver.2] leon ma rozciętą (lub poszarpaną - jak uważacie) kurtkę przy lewym ramieniu (Zobaczcie sami... ), interpretacja: T-Virus lub walka z hookmanem (raczej to pierwsze)
[center]Extras
Tapetka na pulpit
Filmik na youtubie (Wszystkie zwiastuny, filmy itp.)
Kawałek wywiadu o Re3.5
Sterowanie
Mam też 4 rysunki koncepcyjne (Miejsca), jeśli ktoś by chciał mogę tu dać...[/center]
Jeśli czegoś zapomniałem powiedzieć - piszcie..
[center]Resident Evil 3.5[/center]
Fabuła:
Leon podczas penetrowania HQ Umbrelli został zainfekowany T-Virusem, dzięki któremu zyskuje on nowe zdolności kosztem jego człowieczeństwa ( Screen ). Przez Virusa ma też dziwne halucyny i gracz nie zdaje sobie sprawy, czy jego przeciwnik jest realny czy też urojony [Ver. 1 i 2]; W fabule odgrywać większe znaczenie miałaby odgrywać kobieta z psem/wilkiem, wyglądająca bardzo podobnie do Ashley i/lub głównej bohaterki gry Haunting Ground na PS2 (Screen tegóż osobnika, a zarazem obraz zwiastujący koniec gry )
Miejsce akcji:
Akcja rozgrywałaby się albo w HQ Umbrelli (Europa) [Ver.1] albo na jakimś latającym laboratorium latającym nie wiadomo gdzie [Ver.2], kiedy, jak i czemu... Etap, który widzieliśmy na trailerach został już całkowicie utworzony (MAPA ) [Ver.2].
Przeciwnicy:
Ver.1 - Niewiele wiemy... Dziwną mgłę (fog) możemy chyba uznać za wroga (FOG)
Ver.2 (Z tego co wiemy z trailerów) - Halucyny Leona (Rozpoznać je można za pomocą zmiany koloru i drżenia kamery): Duch/Zombie z hakiem, Laleczki, Puste zbroje i pojedyncze przypadki: Kominek, głowa jelenia etc.... Lecz w jednym kawałku jest pokazana inna postać, a kamera nie zmienia koloru! (Tzn, że jest on prawdopodobnie realny - screen )
Ciekawostki:
-Niewykorzystane pomysły z Re3.5 użyte w Haunting Ground
-Większość przeciwników niszczysz sposobem - nie bezmyślną siłą [Jak w Re4] (Naprowadzanie Hookmana do okna, granaty na laleczki)
-interaktywna walka z wrogiem (Coś na kształt QTE)
-Twórcy chcieli z Re zrobić bardziej Horror'a niż Survival'a (Gra miała być bardziej straszna niż trudna)
-Na trailerze [Ver.2] leon ma rozciętą (lub poszarpaną - jak uważacie) kurtkę przy lewym ramieniu (Zobaczcie sami... ), interpretacja: T-Virus lub walka z hookmanem (raczej to pierwsze)
[center]Extras
Tapetka na pulpit
Filmik na youtubie (Wszystkie zwiastuny, filmy itp.)
Kawałek wywiadu o Re3.5
Sterowanie
Mam też 4 rysunki koncepcyjne (Miejsca), jeśli ktoś by chciał mogę tu dać...[/center]
Jeśli czegoś zapomniałem powiedzieć - piszcie..
Ostatnio zmieniony pt 07 gru, 2007 przez Varrok, łącznie zmieniany 2 razy.
Te streeny to nie fake? nie widzałem ich...lubie leona, ale ciesze sie ze nie jest zarazony chociaz byloby ciekawie...ja myslalem ze on penetrujac to pomieszczenia napotkałdziwną megłę która w niego wszeła i przez to miał halucynajce 
ciekawy ten re 3.5
słyszałem ze pierwotnie jego zarazenie t-virusem to było w gaiden, ale mało osob gralem w gaiden i uznaną jąjako nieoficjalną
ciekawy ten re 3.5
słyszałem ze pierwotnie jego zarazenie t-virusem to było w gaiden, ale mało osob gralem w gaiden i uznaną jąjako nieoficjalną
Stay Punk
Napewno te jego halucnacje budowałoby klimat, ale patrząc na filmik muszę stwierdzić że poziom trudności jest wysoki. No i jeszcze mnie zaciekawił patent z zarażeniem Leona. Gdyby mógł robić takie combosy jak Krauzer byłoby ostro...oczywiście chodzi mi o tego screna gdzie w miejscu dłoni wyrastają mu jakieś pazury.
Ostatnio zmieniony sob 08 gru, 2007 przez Zombi, łącznie zmieniany 1 raz.
Big Daddy jest zły...
Znam 2 sposoby zdobycia niepełnego re3.5:
-Pierwszy nielegalny i można trafić do paki, więc nie będę o nim nic mówił...
-Drugi legalny ale trzeba mieć "troche" kasy, pójść do Capcomu i ładnie poprosić...
Leon w Re4 (tym już wydanym) też miał mieć grubą kurtkę ale że w Hiszpanii jest dosyć ciepło...więc zostawił w domu...
PS: St. Paul, wątpię, czy te screeny z ręką to fake, bo po pierwsze pasują do fabuły, a po drugie chyba nie daliby fake'ów na thehorrorisalive.com ?
-Pierwszy nielegalny i można trafić do paki, więc nie będę o nim nic mówił...
-Drugi legalny ale trzeba mieć "troche" kasy, pójść do Capcomu i ładnie poprosić...
Leon w Re4 (tym już wydanym) też miał mieć grubą kurtkę ale że w Hiszpanii jest dosyć ciepło...więc zostawił w domu...
PS: St. Paul, wątpię, czy te screeny z ręką to fake, bo po pierwsze pasują do fabuły, a po drugie chyba nie daliby fake'ów na thehorrorisalive.com ?
Ostatnio zmieniony sob 08 gru, 2007 przez Varrok, łącznie zmieniany 1 raz.