Nie mówię tutaj o postach obraźliwych, wulgarnych czy popierających piractwo, bo to bardzo ładnie wyłapuje toster i inne sprzęty gospodarstwa domowego, ale chodzi mi o to, że coraz więcej jest tzw. postów nic nie wnoszących, offtopowych, które nadają się bardziej do hyde parku niż do konkretnego tematu.
Nie chodzi mi o to, że w ten sposób ktoś sobie nabije posta, bo mi to wisi, wkurza mnie jednak to, że tematy powoli się zaśmiecają takim bezsensownymi komentarzami i gdy chcesz znaleźć konkretną informację to trzeba się przegrzebać przez nic nie znaczące wypowiedzi. Przykładów dawał nie będę, bo musiałabym wskazywać konkretne nicki...
Tak się zastanowiłem jak to jest z porządkiem u nas na forum. O porządek powinni dbać moderatorzy. U nas moderatorem jest tajemniczy "Głos z tostera", więc zerknąłem na listę redaktorów, bo jeden "Głos z tostera" moderacji nie czyni
1.) Wesker - Dark Life - niepisany szeryf porządku, bez którego burdel byłby niemiłosierny, prawie codziennie na forum, solidny.
2.) Capcom - trochę rzadziej, ale też się pojawia i wykonuje swoją robotę.
3.) Wesker - Hmmm... nawet nie wiedziałem, że mamy redaktora o takim nicku
4.) Mikhail - Równie rzadko spotykany jak Wesker. 34 posty na forum (ja wiem, że zaangażowania nie liczy się postami, ale są chyba jakie granice...) Ostatni post 18 kwietnia, ostatnio widoczny 3 czerwca
5.) Neptun - Ma sporo więcej do powiedzenia niż Wesker i Mikhail (81 postów) tyle tylko, że to było dawno. Ostatni post 28 marca, ostatnio widoczny 30 lipca ?!
6.) Redfield - Powiem tylko tyle: ostatni post 31 marca, ostatnio widoczny 28 lipca.
Co się tyczy administratorów i zarządu ich oceniał nie będę, bo oprócz zabawy w przeszukiwanie forum mają pewnie sporo innego do roboty. Na pewno wyróżnia się Linki, który, bo Weskerze - Dark Life zasługuje na srebrny medal w dbałości o forum.
Reasumując. Na różnych forach dostrzegam, że co jakiś czas wybierają nowe władze. Tak się czasami zdarza, że ktoś kto został wybrany redaktorem-moderatorem po jakimś czasie traci chęć do robienia tego lub zwyczajnie nie ma na to czasu i trzeba go zastąpić kimś innym. Nie wiem jak to jest na naszym forum. Może osoby, które uznałem za mało udzielające się skrzywdziłem, gdyż działają w tle dobrze wykonując swoją pracę. Jeśli tak jest to przepraszam. Jeżeli natomiast osoby te przestały interesować się forum, może należałoby wybrać innych redaktorów, którzy mają czas i chęci do śledzenia forum. Na pewno wyszłoby to wszystkim na zdrowie.
Temat oddaje pod dyskusję...