[Pomoc] Problem z przejściem gry

Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

U mnie właściwie problem zawsze leżał w skutecznym wymijaniu, obszar na jakim jest nam dane się poruszać podczas tej walki nie jest zbyt obszerny, często Tyrant mnie trafiał, aczkolwiek waliłem do niego z kuszy, co niekiedy go spowalniało. :rad10:
Ostatnio zmieniony pt 30 lis, 2007 przez Nemesis US, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Wydaje mi się, że nie wystarczy sama skrzynia (nawet jak Tyrant jest koło luku. Potrzebna jest jeszcze spora dawka ołowiu, żeby stał się odpowiednio ciężki ( ;P ). Generalnie jest on stosunkowo wolny, ale jak się zamachnie to... Bez wątpienia jeden z najcięższych bossów w CV.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

St. Paul pisze:A to nie chodzi przypadkiem o to, że nawet nie trzeba w niego strzlać...tylko ustawić na krawędzi wylotu? wtedy niezdąży zatrzymać kartonu...
Nie, trzeba wpakować trochę ołowiu, w zasadzie jest taka mała podpowiedź, po oddaniu sporej ilośći ammo (polecam B.O.W. Gas do granatnika, mimo tego że w grze występują tylko 3 pociski idealnie damage'ują Tyrant'a) Tyrant zacznie krwawić i wolniej się poruszać wtedy odpalamy skrzynie i nara
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Puty
Kontakt:

Post autor: Puty »

Witam, to mój pierwszy post na forum, który zdesperowany piszę, ponieważ nie znalazłem odpowiedzi na gamefaqs - rzecz ma się już na końcu gry - do tej pory radziłem sobie bez opisu, ale feralny moment mnie do tego zmusił. Do rzeczy - sprawa z Figurą Tygrysa. Kiedy zamotałem się, wiedziałem, że muszę coś zrobić z tym posągiem, gdyz obskoczylem wszystkie pomieszczenia i nie mogę popchnąć wydarzen do przodu(brak jednego gema na drzwiach). Sęk w tym, że z Tygrysa mogę wyciągać nieskończone ilości lewego i prawego oka(mogę nawet zapełnic całą skrzynię) i nic. Zajrzłem do opisu i tam napisali, że po wyjęciu niebieskiego dostanę socket a po zabraniu czerwonego - amunicję. Niestety nic się nie dzieje - co robić? Gram na emulatorze Dreamcasta. Za ewentualną pomoc składam serdeczne "Bóg Zapłać".
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

Niestety jest to błąd (chyba z płytą) którego nie da się obejść (a może da?). Sam miałem kiedyś ten błąd podczas gry, i musiałem ją skończyć. :rad11:
Awatar użytkownika
Lugiamar

Post autor: Lugiamar »

Zaraz, zaraz od początku. To znaczy że jak wyciągniesz np. czerwony klejnot to się nic nie dzieje? A włączyłeś zasilanie (powinieneś skoro jesteś na końcu gry :smiech3: )?
Ostatnio zmieniony ndz 23 gru, 2007 przez Lugiamar, łącznie zmieniany 1 raz.
,,Na jawie świat jest dla wszystkich jeden i ten sam ale we śnie każdy ucieka do własnego świata." - Heraklit z Efezu
Awatar użytkownika
Barry

Musiał włączyć prąd inaczej by się nie dostał do pomieszczenia z posągiem. (Jego problem polega na tym iż może w nieskończoność wyciągać klejnoty [oczy] z głowy tygrysa ) :rad11:
Awatar użytkownika
Puty
Kontakt:

Tak, wyłączyłem zasilanie, gdyż nie dostałbym się do tego korytarza. Bug gry... ech. Dzięki za pomoc - w tkim razie wiem, że zrobiłem wszystko co mogłem(miałem nawet sejwa gdy przylatuję na Antarktydę od poczatku, ale znow mialem ten sam błąd).
To znaczy że jak wyciągniesz np. czerwony klejnot to się nic nie dzieje?
Tak, nic się nie dzieje - żałuje, że nie trafiłem na coś takiego w RE4, przynajmniej opychałbym te kamulce Handlarzowi;].
Awatar użytkownika
Lugiamar

Nie rozumiem... Czyli masz włączone zasilanie i możesz wyciągać z statuetki tygrysa klejnoty???
Ostatnio zmieniony pn 24 gru, 2007 przez Lugiamar, łącznie zmieniany 2 razy.
,,Na jawie świat jest dla wszystkich jeden i ten sam ale we śnie każdy ucieka do własnego świata." - Heraklit z Efezu
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

przy włączonym zasilaniu można wyciągnąć tylko jeden z klejnotów( w zależności od tego który weźmiemy statua odwraca się w tą lub w drugą stronę i lipa :( ), po zdobyciu właściwego klucza można dostać się do tego pomieszczenia inną drogą i bez problemu wziąść oba klejnoty.
Awatar użytkownika
Lugiamar

Wiem właśnie... Ale tutaj podobno jest bug gry :P
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

Post autor: MiGoo »

Lugiamar pisze:Wiem właśnie... Ale tutaj podobno jest bug gry :P

Zatem nie spamuj! Bug bugiem, nic nie poradzimy, wiec PROSZE darowac sobie juz wypowiedzi w tej kwestii...
Awatar użytkownika
Puty
Kontakt:

Już sobie poradziłem - Mr Zombie dał mi link do trainera... dzięki któremu dostałem przedmiot, którego przez ów gemy nie mogłem zdobyć. Co ciekawe, później te klejnoty również były potrzebne - przy pozytywkach, a ja, jako że miałem ich multum, nie musiałem wylaczac zasilania i wracać do tygrysa by je wyjąć, tylko zabrałem je ze skrzyni.
przy włączonym zasilaniu można wyciągnąć tylko jeden z klejnotów
...
No patrz...
Ostatnio zmieniony czw 27 gru, 2007 przez Puty, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Witek

Post autor: Witek »

Widzę że nikt nie podał linka do opisu przejścia gry a więc ja dam :))
http://www.rezone.nazwa.pl/strony/recv/opis.php <---- mam nadzieje ze to rozwiaze wszystkie problemy :)
Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

Nie można chyba takiej manjany odwalać Witek, to opis z obcej strony.
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Awatar użytkownika
Witek

Post autor: Witek »

A dlaczego nie wolno ?? w regulaminie nie pisze nic ze nie wolno podawać materiałów z innych stron niedługo wszystko na tym forum będzie zakazane przecież to jest polska strona nie powinno być żadnej konkurencji pomiedzy serwisami RE im wiecej stronek polskich o RE tym lepiej :)
Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

No ta, ale to troche jakby wyrwać komuś nerke i paradować z nią bez zgody pacjenta. Natomiast patrząc okiem gracza re na to co napisałeś... zgadzam sie ;)
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

Post autor: MiGoo »

Nemesis pisze:Nie można chyba takiej manjany odwalać Witek, to opis z obcej strony.

Mozna, mozna, nie popadajmy w paranoje (to ze gdzie indziej nie mozna, to inna kwestia)...
Awatar użytkownika
PaLa

Post autor: PaLa »

potrzebuje Waszej pomocy. Gram w Veronice po raz pierwszy i troche się zacięłam.

- Jak zdobyc szyfr do komputera w pomieszczeniu gdzie wkładało sie te złote pistolety?
- Do czego służy ta "czerwona mrówka" ktorą otrzymujemy po zabawie z obrazami?
- Gdzie użyć Armor Proof i ten drugi (nazwy nie pamiętam) ?
Awatar użytkownika
Barry

PaLa pisze:potrzebuje Waszej pomocy. Gram w Veronice po raz pierwszy i troche się zacięłam.

- Jak zdobyc szyfr do komputera w pomieszczeniu gdzie wkładało sie te złote pistolety?
- Do czego służy ta "czerwona mrówka" ktorą otrzymujemy po zabawie z obrazami?
- Gdzie użyć Armor Proof i ten drugi (nazwy nie pamiętam) ?
1. Strona 2 tematu, 2 post od dołu
2. Czerwoną mrówę używamy w posiadłość Ashford'ów, na pozytywce
3. Przy samolocie na panelu
Ostatnio zmieniony ndz 06 sty, 2008 przez Barry, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil Code: Veronica (X)”