[Pomoc] Problem z przejściem gry
- Nemesis US
U mnie właściwie problem zawsze leżał w skutecznym wymijaniu, obszar na jakim jest nam dane się poruszać podczas tej walki nie jest zbyt obszerny, często Tyrant mnie trafiał, aczkolwiek waliłem do niego z kuszy, co niekiedy go spowalniało. 
Ostatnio zmieniony pt 30 lis, 2007 przez Nemesis US, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie, trzeba wpakować trochę ołowiu, w zasadzie jest taka mała podpowiedź, po oddaniu sporej ilośći ammo (polecam B.O.W. Gas do granatnika, mimo tego że w grze występują tylko 3 pociski idealnie damage'ują Tyrant'a) Tyrant zacznie krwawić i wolniej się poruszać wtedy odpalamy skrzynie i naraSt. Paul pisze:A to nie chodzi przypadkiem o to, że nawet nie trzeba w niego strzlać...tylko ustawić na krawędzi wylotu? wtedy niezdąży zatrzymać kartonu...
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Witam, to mój pierwszy post na forum, który zdesperowany piszę, ponieważ nie znalazłem odpowiedzi na gamefaqs - rzecz ma się już na końcu gry - do tej pory radziłem sobie bez opisu, ale feralny moment mnie do tego zmusił. Do rzeczy - sprawa z Figurą Tygrysa. Kiedy zamotałem się, wiedziałem, że muszę coś zrobić z tym posągiem, gdyz obskoczylem wszystkie pomieszczenia i nie mogę popchnąć wydarzen do przodu(brak jednego gema na drzwiach). Sęk w tym, że z Tygrysa mogę wyciągać nieskończone ilości lewego i prawego oka(mogę nawet zapełnic całą skrzynię) i nic. Zajrzłem do opisu i tam napisali, że po wyjęciu niebieskiego dostanę socket a po zabraniu czerwonego - amunicję. Niestety nic się nie dzieje - co robić? Gram na emulatorze Dreamcasta. Za ewentualną pomoc składam serdeczne "Bóg Zapłać".
Zaraz, zaraz od początku. To znaczy że jak wyciągniesz np. czerwony klejnot to się nic nie dzieje? A włączyłeś zasilanie (powinieneś skoro jesteś na końcu gry
)?
Ostatnio zmieniony ndz 23 gru, 2007 przez Lugiamar, łącznie zmieniany 1 raz.
,,Na jawie świat jest dla wszystkich jeden i ten sam ale we śnie każdy ucieka do własnego świata." - Heraklit z Efezu
Tak, wyłączyłem zasilanie, gdyż nie dostałbym się do tego korytarza. Bug gry... ech. Dzięki za pomoc - w tkim razie wiem, że zrobiłem wszystko co mogłem(miałem nawet sejwa gdy przylatuję na Antarktydę od poczatku, ale znow mialem ten sam błąd).
Tak, nic się nie dzieje - żałuje, że nie trafiłem na coś takiego w RE4, przynajmniej opychałbym te kamulce Handlarzowi;].To znaczy że jak wyciągniesz np. czerwony klejnot to się nic nie dzieje?
Nie rozumiem... Czyli masz włączone zasilanie i możesz wyciągać z statuetki tygrysa klejnoty???
Ostatnio zmieniony pn 24 gru, 2007 przez Lugiamar, łącznie zmieniany 2 razy.
,,Na jawie świat jest dla wszystkich jeden i ten sam ale we śnie każdy ucieka do własnego świata." - Heraklit z Efezu
-
nemesisdestro
Już sobie poradziłem - Mr Zombie dał mi link do trainera... dzięki któremu dostałem przedmiot, którego przez ów gemy nie mogłem zdobyć. Co ciekawe, później te klejnoty również były potrzebne - przy pozytywkach, a ja, jako że miałem ich multum, nie musiałem wylaczac zasilania i wracać do tygrysa by je wyjąć, tylko zabrałem je ze skrzyni.
No patrz...
...przy włączonym zasilaniu można wyciągnąć tylko jeden z klejnotów
No patrz...
Ostatnio zmieniony czw 27 gru, 2007 przez Puty, łącznie zmieniany 3 razy.
Widzę że nikt nie podał linka do opisu przejścia gry a więc ja dam
)
http://www.rezone.nazwa.pl/strony/recv/opis.php <---- mam nadzieje ze to rozwiaze wszystkie problemy
http://www.rezone.nazwa.pl/strony/recv/opis.php <---- mam nadzieje ze to rozwiaze wszystkie problemy
potrzebuje Waszej pomocy. Gram w Veronice po raz pierwszy i troche się zacięłam.
- Jak zdobyc szyfr do komputera w pomieszczeniu gdzie wkładało sie te złote pistolety?
- Do czego służy ta "czerwona mrówka" ktorą otrzymujemy po zabawie z obrazami?
- Gdzie użyć Armor Proof i ten drugi (nazwy nie pamiętam) ?
- Jak zdobyc szyfr do komputera w pomieszczeniu gdzie wkładało sie te złote pistolety?
1. Strona 2 tematu, 2 post od dołuPaLa pisze:potrzebuje Waszej pomocy. Gram w Veronice po raz pierwszy i troche się zacięłam.
2. Czerwoną mrówę używamy w posiadłość Ashford'ów, na pozytywce
3. Przy samolocie na panelu
Ostatnio zmieniony ndz 06 sty, 2008 przez Barry, łącznie zmieniany 1 raz.