[Pomoc] Problem z przejściem gry
-
deathspike
Więc tak. Odparłem z Luisem ataki wieśniaków w tej chatce i później po otwarciu bramy takim kołowrotkiem ide dalej. Wchodze po drabinie na taką drewnianą okrągłą konstrukcję, zabijam wieśniaków, chowam Ashley i zeskakuje na plac w środku i wtedy przybiegają wieśniaki z piłami. Co robic? Uciekam z tego placu po drabinie ale mimo to doganiają mnie i urzynają łeb... Jak przejsc ten fragment gry??
EDIT:
Dzięki, pomogło
EDIT:
Dzięki, pomogło
Ostatnio zmieniony sob 29 gru, 2007 przez deathspike, łącznie zmieniany 2 razy.
Te wieśniaki to siostry bella sisters... Musisz je nafaszerować ołowiem, gdy tak zrobisz to od jednej z nich będziesz mogł wziąść klucz do drzwi. Porozwalaj pierw zwykłych rolników a gdy zeskoczysz na dół właź jak najszybciej po drabinie i rzuć pare granatów. Możesz zrobić tak jak postępuje: biegnij szybko koło kontenera w którym siedzi Ashley i spokojnie sobie strzelaj, nikt od tyłu Cie nie zajdzie a jesli babka z piłą podejdzie za blisko to standardowo strzał z pompki. Po wyjściu z bronionego domu mogłeś iść jeszcze inną drogą, nie będe jednak psuć niespodzianki... 
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
dodam, że najlepiej strzelać w łeb (możliwy kopniak) możesz robić też coś takiego (zwłaszcza jak Ci braknie amunicji
): jak wariatka podejdzie blisko, zacznie wrzeszczeć i zrobi zamach piłą, w ostatniej chwili sie odsuń, ciach nożem w GŁOWĘ i kopniak, wtedy upadnie i będziesz miał chwilę czasu, żeby zająć się drugą, nie pozwól, żeby obie się do Ciebie zbliżyły (jak już podejdą wtedy pomoże shotgun lub granat) a będzie dobrze 
mam problem z przejściem bossa, a tak dokładnie to BITORES MENDEZ'A używam granatów oślepiających a potem shotguna i tak w kółko aż się nie skończą, a nakońcu jeszcze zwykłego granata
ale potem odpadają mu nogi i jest bardzo szybki a ja mam tylko amunicje do karabinu i nowego pistoletu 9mm... męcze się z nim unikając ciosów, robie fikołki
, strzelam i wkońcu zawsze mnie uściska na śmierć
jest jakiś sposub na niego?
jest jakiś sposub na niego?
__
l l))
l l\\esident
------evil----
l l))
l l\\esident
------evil----
Ja zawsze oszdzedzam na niego ogniste granaty, cztery wystarczą na polozenie 1 formy. Potem bieganie w ta i z powrotem, strzelajac przy tym z TMP. Troche ponad 100 naboi (w zaleznosci od poziomu) i juz po walce. Na pro jest troche ciezej, bo Mendez prawie 1 hitem zabiera cale zycie
Ostatnio zmieniony pt 28 gru, 2007 przez Amok, łącznie zmieniany 2 razy.
Dzisiaj włączyłem RE4 i pokonałem go na pierwszym razem
wystarczyło odrazu w niego rzucić granatem, potem strzelać z karabinu aż się zbliży, następnie wdrapać się na drabine i zestrzelić z góry beczke. Gdy wybuchnie zejść, oddalić się żucać granaty oślepiające i strzelać z karabinku lub z shodguna
gdy odpadną mu nogi wdrapać się na góre i gdy będzie blisko strzelać z shodguna aż padnie
obeszło by się łatwiej gdybym miał rakietnice, ale niebyło mnie stać...
PS. gdy czytałem temat widziałem żę niektóży pytają się o przyciski np: 3,1,... więdz wyjaśniam:
3-ENTER
3+1- jednocześnie ENTER I prawy CTRL
5+6- na przemian lewy SHIFT i prawy SHIFT
LEFT- na przemian A i D
PRZEŁADOWANIE BRONI- prawy SHIFT + prawy CTRL
OTWOŻENIE DZWI KOPNIAKIEM- ENTER x2
Głos z nocnika: ale to już było objaśniane
wiem ale teraz jest tak przejżyście
PS. gdy czytałem temat widziałem żę niektóży pytają się o przyciski np: 3,1,... więdz wyjaśniam:
3-ENTER
3+1- jednocześnie ENTER I prawy CTRL
5+6- na przemian lewy SHIFT i prawy SHIFT
LEFT- na przemian A i D
PRZEŁADOWANIE BRONI- prawy SHIFT + prawy CTRL
OTWOŻENIE DZWI KOPNIAKIEM- ENTER x2
Głos z nocnika: ale to już było objaśniane
wiem ale teraz jest tak przejżyście
__
l l))
l l\\esident
------evil----
l l))
l l\\esident
------evil----
Dobra chłopaki a ja mam mianowicie taki problem....
Pokonuje bosa na arenie tam gdzie przybiega ten biały pies którego wyzwoliłem z sideł. Rozwalam bosa i muszę iść w stronę cmentarza, tam gdzie jest kościół.
Są tam 2 pary drzwi. Oczywiście żadnych nie mogę otworzyć bo do 1 muszę mieć jakiś przedmiot.
Powiedzcie gdzie go znajdę bo już szukałem wszędzie. i jak ten przedmiot ma wyglądać.
Szukałem w różnych poradnikach, ale nigdzie nie opisują do czego dany przedmiot będzie potrzebny Tylko " znajdziesz skarb", "znajdziesz granaty lub amunicję"
Dobrze by było jakby ktoś dał szybko podpowiedź a nawet napisał na GG 1120029.
Z góry dzięks
OK RECOIL już pomógł
dzięks i pzdr. jeszcze raz.
Pokonuje bosa na arenie tam gdzie przybiega ten biały pies którego wyzwoliłem z sideł. Rozwalam bosa i muszę iść w stronę cmentarza, tam gdzie jest kościół.
Są tam 2 pary drzwi. Oczywiście żadnych nie mogę otworzyć bo do 1 muszę mieć jakiś przedmiot.
Powiedzcie gdzie go znajdę bo już szukałem wszędzie. i jak ten przedmiot ma wyglądać.
Szukałem w różnych poradnikach, ale nigdzie nie opisują do czego dany przedmiot będzie potrzebny Tylko " znajdziesz skarb", "znajdziesz granaty lub amunicję"
Dobrze by było jakby ktoś dał szybko podpowiedź a nawet napisał na GG 1120029.
Z góry dzięks
OK RECOIL już pomógł
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez suicide, łącznie zmieniany 4 razy.
Mam problem,bo nie mam istrukcji( bo kuzyn ma) i niemam też numeru seryjnego,więc mogłby ktoś mi go podać.Z góry THX
PS.Jeśli ktoś ma,może mi też podać do władca pierścieni 2 (bo się wkurzyłem i zniszczyłem
)
Barry: Jeśli nie masz/zniszczyłeś instrukcje to tylko i wyłącznie Twój problem. Używanie "cudzego" numeru seryjnego gry kwalifikuje się pod piractwo.
Sorka,niewiedziałem
PS.Jeśli ktoś ma,może mi też podać do władca pierścieni 2 (bo się wkurzyłem i zniszczyłem
Barry: Jeśli nie masz/zniszczyłeś instrukcje to tylko i wyłącznie Twój problem. Używanie "cudzego" numeru seryjnego gry kwalifikuje się pod piractwo.
Sorka,niewiedziałem
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Garrador, łącznie zmieniany 2 razy.
Jestem... Mistycznym Teurgiem, poszukiwaczem całej dostępnej i zaginionej wiedzy świata. Stałem się Arcyliczem, dobrym liczem, by mieć praktycznie nieskończony czas na pogłębianie wiedzy...
A który bok?Bo niewidze żadnego numeru (chyba żem ślepy)
Barry: Jedyne miejsce gdzie możemy znaleźć "CD-key" to instrukcja, gdyby były one umieszczone na pudełku i każdy w sklepie miał do nich dostęp jaki był by sens ich umieszczania w grze ?
Barry: Jedyne miejsce gdzie możemy znaleźć "CD-key" to instrukcja, gdyby były one umieszczone na pudełku i każdy w sklepie miał do nich dostęp jaki był by sens ich umieszczania w grze ?
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Garrador, łącznie zmieniany 2 razy.
Jestem... Mistycznym Teurgiem, poszukiwaczem całej dostępnej i zaginionej wiedzy świata. Stałem się Arcyliczem, dobrym liczem, by mieć praktycznie nieskończony czas na pogłębianie wiedzy...
Ok! temat zwie się "Problemy z przejściem gry" a ja mam problem po przejściu gry... ale myśle że to naj odpowiedniejszy temat
więdz pszechodze gre i po przejściu napisow końcowych jest ten tekst że gra jest chroniona prawami autorskimi w Raccon city itp. potem gra sie wyłańcza i niemam żadnych dodatków
tak samo wyłańcza mi się gra gdy ktoś dzwoni do leona, ale wtedy poprostu naciskałem ESC (anulowałem filmik) i dalej grałem normalnie ale teraz niewiem...
może to ma związek z innym moim problemem bo w RE2 to mi wogule filmiki niedziałały
P.S. a czy można skądś ściągnąć save z dodatkami ?
P.S. a czy można skądś ściągnąć save z dodatkami ?
__
l l))
l l\\esident
------evil----
l l))
l l\\esident
------evil----
Może spróbuj zrobić Reinstalację (wiem głupi pomysł, ale czesto pomaga i to bardzo).
Save'y czesto mozna znaleźć na gamefaqs.com - tam jest bardzo dużo rzeczy typu solucje, sekrety oraz dużo innch pomocy może i tam też coś znajdziesz.
Save'y czesto mozna znaleźć na gamefaqs.com - tam jest bardzo dużo rzeczy typu solucje, sekrety oraz dużo innch pomocy może i tam też coś znajdziesz.
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
H.P. Lovecraft