[Pomoc] The Mercenaries

Również o Resident Evil 3.5
Awatar użytkownika
Garrador

Post autor: Garrador »

po pierwsze witam wszystkich!!! m merchach udaje mi sie zrobic tylko koło 75punktów i 22-25in row!!chociaż bossy idą mi łatwo :rad1: [/center][/hide][/code]

[ Dodano: 10 Lis 2007 20:30 ]
po pierwsze witam wszystkich!!! m merchach udaje mi sie zrobic tylko koło 75punktów i 22-25in row!!chociaż bossy idą mi łatwo :rad1:
Jestem... Mistycznym Teurgiem, poszukiwaczem całej dostępnej i zaginionej wiedzy świata. Stałem się Arcyliczem, dobrym liczem, by mieć praktycznie nieskończony czas na pogłębianie wiedzy...
Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Awatar użytkownika
Garrador

Post autor: Garrador »

dzięki fajne to :smiech2: :)
Ostatnio zmieniony pn 10 gru, 2007 przez Garrador, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem... Mistycznym Teurgiem, poszukiwaczem całej dostępnej i zaginionej wiedzy świata. Stałem się Arcyliczem, dobrym liczem, by mieć praktycznie nieskończony czas na pogłębianie wiedzy...
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Wesker-Dark Life napisal juz dosc dawno, ze handgun u Weskera nadaje sie tylko do rozwalania szybi ewentualnie na samym poczatku, nie zgadzam sie z tym gdyz jest to bron, ktora powala przeciwnika (zwyklego wiesniaka czy mnicha) na kolana, wtedy chikyo kick i po kolesiu, co wiecej gdy jest grupka za jednym zamachem mozna rozwalic nawet 4-5, nie wywalajcie handguna bo u Weskera moze pojawic sie problem braku naboi :rad5:
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Ja używam go tylkjo na pierwszych 8 - 9 Ganado, potem go wyrzucam, poonieważ przybywa grantów, ammo do Sniper Rifle, jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby mi amunicji zabrakło, zwłaszcza Wesker'em. Ale każdy ma swoje taktyki i sposoby skutecznej walki. Handgun jest najbardzie skuteczny, jeśli gramy Leon'em.
Awatar użytkownika
kubabuba

Post autor: kubabuba »

Ja mam Weskerem 5 Na wszystkich planszach,i się z tego nie cieszę :rad2:

Recoil: I jak to ma pomóc innym użytkownikom? Temat brzmi "Pomoc" a nie "Moje wyniki" więc jak nie masz nic do napisania w tym temacie to nie pisz.
Ostatnio zmieniony pn 07 sty, 2008 przez kubabuba, łącznie zmieniany 1 raz.
http://pl.youtube.com/user/susa456987
zaglądajcie codziennie;)
Awatar użytkownika
Aeros

Post autor: Aeros »

Moja porada co do Hunk'a i wioski :D

Od razu powiem że bardzo łatwo można Hunkiem przekroczyć próg 100 k, Jak na razie wbiłem 97 ale to przez skaszanioną ostatnie 15 sekund ;]

Tak więc, na początku wchodzimy w środek wioseczki i tam nabijamy do ~20 rowów pojawiają się Bella Sisters biengniemy do tej która jest w pobliżu szopy, walimy head'a i kręcimy :D
Wbijamy do środka po czas po pewnie już niewiele go mamy i od razu po bonus druga siostra razem z wiochmenami powinni wejść już do stodoł no to strzał w beczułki i tym sposobem mamy już około 30-50 koła. a jeszcze zostaje nam w sumie z 4 min dodatkowego czasu i dwa bonusy które trzeba zebrać. :)

Dobrze jest też w tej stodole obok domku gdzie bonus w środku jest , okupywać się i czekać na drugie lub trzecie Bella Sisters. Wiem że troszkę to drętwo opisałem ale trudno. :)
Powodzenia
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

A ja mam pytanie:
Jak Wam jest wygodniej:
-wybrać jedna postać i pod jej kątem dobrać taktykę gry i próbować na każdej planszy
-wybrać jedną planszę, nauczyć jej sie na pamięć i dostosować do niej możliwości postaci

Krótko mówiąc skupić się na dogłębnym poznaniu planszy czy postaci?
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
AT
Kontakt:

Post autor: AT »

Jak ja gram, to dostosowuję planszę pod moją postać. A że gram hunk'iem to np. w zamku i w wiosce idzie dobrze. Ale nie oczekiwać po mnie cudów na planszy wojskowej z ganado taszczącymi miniguny.

Ale za niedługo ferie to sobie w mercenaries poćwiczę znowu ;)
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

Recoil, napewno extra jest mieć taktykę dla każdej postaci i na każdej planszy, ale wydaje mi się, że tak jak ja, większość osób ćwiczy GŁÓWNIE taktykę jednej postaci na wszystkich planszach.
Stay Punk
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Moim zdaniem podstawą jest poznanie planszy czyli gdzie są rozmieszczone czasy, bonusy, amunicja.
Druga sprawa to znalezienie miejsca, z którego jest najlepiej rozpocząć grę, zwykle najbardziej opłaca się rozpoczynać z punktów wysokich - wiadomo, że szybcuej się skacze w dół niż wchodzi na górę (oczywiście pomijając zamek i wioskę).
Co do postaci to (przynajmniej dla mnie) nie ma znaczenia, którą gram bo nie mam specjalnych taktyk dla każdej z nich.
Ostatnio zmieniony pn 28 sty, 2008 przez Finka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

No, na dzień dzisiejszy udało się zdobyć 5 stars Weskerem na wiosce i zamku. Wygląda na to, że na więcej mnie nie stać. Wycisnąć cokolwiek z Leona graniczy z cudem... Nie wiem jak udało mi się zdobyć nim 4 gwiazdki, w każdym razie nie liczę na mianowanie go generałem...

Cholera wie jak to z tym poznawaniem planszy/postaci jest... Poznam planszę i i tak muszę odpowiednio modyfikować taktykę pod kątem pukawek, a poznając postać gram inaczej na każdej planszy, więc chyba jednak skoncentruję sie na poznaniu postaci.

Jak Leosiem nie mogę przejść wiochy to już widzę jak zdobywam nim 5 gwiazdek na molo (patrz nawiedzony Salvador, który goli nas maszynką z podwójnym ostrzem - co on się boi, że jednym nie da rady???)... sic...
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Finka

Leonem pozbieraj wszystko co można, wejdź po drabinie (w szopie) i stamtąd zabij wszystkich.
Następnie zeskocz i pozbieraj amunicję, wyjdź na zewnątrz i poczekaj aż wyjdą kolejni i weź bonusa, który jest za domkami. Stań w wąskim przejściu między domkami i broń go jak trzystu spartan. W ten sposób powinieneś zdobyć przynajmniej 80 000 pkt.
Powodzenia :rad12:

Recoil: HEHE :) Dzięki Finka :) jeszcze dziś (chyba) zasiądę ;)
Ostatnio zmieniony czw 31 sty, 2008 przez Finka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Kto z Was zdobył Hand Cannon? Dla mnie nie było to takie trudne, zagrałem opcją, którą wymienił Recoil, że grałem każdą postacią na każdej planszy, nie obyło się bez ciskania padem o podłogę, ale jakoś dałem radę. Efekt, kiedy odkryjemy i zaczniemy sie posługiwać tą giwerą jest niezapomniany.
Awatar użytkownika
GameBoy

Post autor: GameBoy »

No Handcannona trudno było zdobyć. Ale satysfakcja, że sam odblokowałem tą broń byłą bardzo duża. :rad12:
Najwięcej miałem problemów grając Leonem na ostatniej planszy. Big Salvador bardzo często przerywał mi combo albo mnie zabijał. W ogóle grając Leonem polecam zostawiać sobie granaty na Salvadora, bo jak nimi oberwie to przez kilka sekund leży na ziemi chyba.. Wtedy można uciec, albo go dobić.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Wygląda na to, że sprawdza sie metoda "jak nie idzie to odstaw na półkę i wróć za miesiąc". Wczoraj udało mi się zdobyć (dodam skromnie, że za pierwszym podejściem) 5* Hunkiem w wiosce, Krauserem w wiosce. Zważywszy, że wcześniej nigdy nie zdobyłem jeszcze nikim i nigdzie 5* (mam na myśli przed odłożeniem gry na półę) jest to dla mnie wynik wysoko satysfakcjonujący (może za jakieś 3 lata będzie HC :smiech1: )
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Ha a ja go odblokowałem w dwa dni w roku 2005 :smiech5:
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Amok

Post autor: Amok »

Ja również stosowalem metode Recoila :P, moze nie az na miesiąc, ale pary dni przerwy i znowu. Generalnie nie jest tak cięzko, moze oprocz bazy, ktorej poprostu nienawidze i od czasu zrobienia HC nawet nie zblizam sie do tej mapy
Awatar użytkownika
Finka

Niczego nie należy robić na siłę, jak się coś nie udaje to najczęściej jest to spowodowane zmęczeniem. Kilka dni przerwy dobrze zrobi a przyjdzie taki moment, że zapragniemy znowu zagrać i ni z tego ni z owego osiągamy dobre wyniki.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

Wystarczy poświęcić pare wieczorów i mamy hc ;)
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 4”