Dziwne, zaskakujące....

Również o Resident Evil 3.5
Awatar użytkownika
Finka

Dziwne, zaskakujące....

Post autor: Finka »

...chodzi mi o zachowania przeciwników, których się nie spodziewaliśmy.
Ostatnio miałam kilka takich zabawnych sytuacji np. podczas walki z Verdugo Leonowi się oberwało i biedak ledwo już stał na nogach a Verdugo (i tu moje zaskoczenie) pogroził mu palcem (szponem) a następnie dokończył dzieła :rad6:
innym razem, podczas gry w mercenaries, z szopy wyszła bella sisters, więc ja do niej a ona.....z powrotem do niej wchodzi więc ja za nią i patrzę a bella zwyczajnie czegoś szukała rozglądając się na lewo i na prawo :rad6:
byłam jeszcze świadkiem (też w mercenaries) jak ganados, już bez głowy, zapalił dynamit...patrzyłam na to oniemiała a potem było buuum i koniec gry :rad5:

Jeżeli mieliście jakieś zabawne sytuacje to opiszcie je.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Re: Dziwne, zaskakujące....

Post autor: WESKER-DL »

Finka pisze:...chodzi mi o zachowania przeciwników, których się nie spodziewaliśmy.
.
Nie spodziewąłem się że Ganadosy będą biegły na własne linki :rad12: a tu ZOnk, sami się wysadzają, albo akcje z dynamitem prosto pod nogi
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
ZeT

Post autor: ZeT »

Mnie śmieszą Garradory - biegają jak ślepi (doceńcie dowcip, do cholery ;P)
Powszechne są akcje z dynamitem - podbiec do G z D, pomachać mu, poczekać na rzut, CHODUUU!!!!!
Albo farmy - ustawic się tak żeby zawsze między Leosiem a Samooboną był płot. Przeskakują, wystarczy podejść i nożem ciąć drani.
Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

Zdziwiło mnie to, że czasem jak dla typa łeb odstrzelisz to jeszcze cie może złapać :megaeek:
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Ano jeszcze może, choć nie zawsze dobiegnie, ale to raczej był celowy zabieg niżeli Bug, kiedyś już taka rozmowa na ten temat była
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

No wiem, ale to bardzo rzadko sie zdarzało, teraz wcale ;)
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Veronica

Post autor: Veronica »

A dla mnie najdziwniejsi są Novistadorzy (ci pod ziemią). Zawsze jak szczelam do nich z TMP, sama nie wiem, ale poprostu odlatują wysoko i tam sobie latają. A jak mam np. przy sobie Shotguna, to lecą na mnie jak lwy na kawałek mięsa
Resident Evil rządzi!!!
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Wystarczy ich strącić kiedy lecą nad przepaścią, jeden strzał z Handguna i ich nie ma, aczkolwiek jesteśmy wtedy pozbawieni dóbr które po sobie zostawiają
Awatar użytkownika
Leon S. Kennedy

Post autor: Leon S. Kennedy »

Mnie złapał gonado po odstrzeleniu mu głowy i zaczął dusić, więc ja mu z kopa. Zdziwiłem się jak po tym ciosie była taki rozbryzg krwi jakbym dopiero teraz go pozbawił głowy.(to bardziej bug ale spowodowany zachowaniem przeciwnika)
Awatar użytkownika
Alfred

Post autor: Alfred »

Dość dziwny jest fakt że w miejscu gdzie otwieramy drogę w jaskini 2 panelami gdzie roi się od Novistadorów,okazuje się że nie mogą one wejść za nami do korytarza ze ,,zgniataczkami",a my stajemy i strzelamy,strzelamy,strzelamy...albo sobie odchodzimy,jak kto chce...
Awatar użytkownika
BoYos

Post autor: BoYos »

Jak miałem przygode (gram 1 raz) jak jest do wyboru droga albo w prawo albo w lewo (bella sisters i el giganto) więc ja ide na el giganto...po kilku nieudanych probach zaczełem zbierać z ciekawości pozostałości z tych szop (el giganto jeszcze zyl) i znajduje klucz potrzebny do otwarcia bramy o.O moze to wiadome ale ja nie wiedzialem ze nie trzeba go zabijac xP
Awatar użytkownika
Jill_1995

Post autor: Jill_1995 »

Mnie zdziwiło,że wieśniacy rzucając we mnie dynamitami trafiają w siebie :rad2: .nawzajem.No sorki bardzo,ale oni mi w ten sposób tylko ułatwiają misje :smiech6:
"From yesterday, it’s coming!
From yesterday, the fear!
From yesterday, it calls him
But he doesn't want to read the message here"
Awatar użytkownika
Czarek199410

Post autor: Czarek199410 »

nigdy nie zrobisz świetnego SI(sztuczna inteligencja)zawsze są małe bugi ale co tam :rad8:
Gotta Whole lot of love
FurryPiter

Post autor: FurryPiter »

Nemesis pisze:Zdziwiło mnie to, że czasem jak dla typa łeb odstrzelisz to jeszcze cie może złapać :megaeek:
Też mnie to zaskoczyło :). Prócz tego akcje z dynamitami jeszcze, chociaż raczej dziwniejsze by było, gdyby ganadosy nie otrzymywały tych obrażeń od wybuchu ;)
Awatar użytkownika
jawox

Post autor: jawox »

Najlepsza akcja, której byłem świadkiem wyglądała mniej więcej tak:
Gandados zarobił kulkę z handguna w pyszczek, odrzuciło go jakiś metr do tyłu i trzyma się wesoło za mordkę i jęczy. Wyskakuje mi "3 = kopniaczek" no to śmiało wciskam przycisk i...
Leon zapodał pięknego KZP a'la Czak Noris ale metr przed ganadosem nie czyniąc mu najmniejszej krzywdy :D
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

jawox pisze:Najlepsza akcja, której byłem świadkiem wyglądała mniej więcej tak:
Gandados zarobił kulkę z handguna w pyszczek, odrzuciło go jakiś metr do tyłu i trzyma się wesoło za mordkę i jęczy. Wyskakuje mi "3 = kopniaczek" no to śmiało wciskam przycisk i...
Leon zapodał pięknego KZP a'la Czak Noris ale metr przed ganadosem nie czyniąc mu najmniejszej krzywdy :D
mnie to wkurzało ale jeśli odpowiednio szybko powtórzysz to (znowu się do dziada zbliżysz i on nadal będzie trzymał się za łeb) Leon ponownie zaprezentuje to, czego się nauczył oglądając chyba "Strażnika Teksasu" :rad2:

Mnie zaskoczyło, że można przez ścianę nożem (sic!) rozwalać drewniane skrzynki i beczki. :rad10:
Awatar użytkownika
wiking011

Post autor: wiking011 »

A mnie zaskoczyło (mercenaries) że mnich z kosą mnie trafił i nie zadał obrażeń chwilę później pożegnał się z głową...
nie ma zła są tylko różne warianty dobra
Deus Ex
Zarząd

Dla mnie było dziwne, że ganados nie mogą zostać złapani w sidła nawet jak w nie wdepną. Poza tym, wymachujący metalowymi szponami Garrador nie robi krzywdy kapłanom Illuminados. Inna rzecz - podobno Las Plagas nie lubią światła ale w mercach w waterfall jest widno i mamy z nimi do czynienia. :okulary3:
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

deus ex pisze:...Poza tym, wymachujący metalowymi szponami Garrador nie robi krzywdy kapłanom Illuminados. Inna rzecz - podobno Las Plagas nie lubią światła ale w mercach w waterfall jest widno i mamy z nimi do czynienia. :okulary3:
Podobnie ma się sprawa z Big Salvadorem - wymachuje piłą na lewo i prawo i pomimo, że wokół jest ciemno od ganadosów to "szczęśliwie" ich głowy pozostają na miejscu :zmiesz8:

Co do plagasa to rzeczywiście nie powinno ich być poza zamkiem no ale autorzy o tym zapomnieli albo też mercenaries rządzi się innymi prawami.
Deus Ex
Zarząd

Może mi się wydaje ale nie zauważyliście, że Hunk i Leon (uniform RPD) mają takie same buty :rad12: ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 4”