F.A.Q - odpowiedzi na najczęstsze pytania

Również o Resident Evil 3.5
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

Hmm przejście na normal powinno załatwić sprawę. A wersja jest na pewno oryginalna? W niemieckich faktycznie czegoś często brakuje, ale żeby aż tak?
Ostatnio zmieniony wt 12 lut, 2008 przez Necraria, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Adx

Post autor: Adx »

shotgun pisze:Witam.Niestety taka jest prawda,gdybym miał wszystkie dodatki to bym się nie pytał jak je odblokować.Mam tylko "separate ways".Ten scenariusz odblokowal mi się po przejśću gry w trybie easy oraz przeglądarka filmów i nic więcej.Przeszedłem "weysa" i nadal nic.Kupiłem grę w niemczech i może mam jakąś okrojoną wersje.Albo żeby odblokować wszystkie dodatki trzeba przejść też wszystkie poziomy trudność (ease i normal zaliczyłem).
Z tego co pamiętam, to Niemiecka wersja jest okrojona i nie ma tych dodatków, zaopatrz się w Polską wersje :rad7: opłaca się wydać te 40-50 zł
FurryPiter

Post autor: FurryPiter »

Adx pisze:
shotgun pisze:Witam.Niestety taka jest prawda,gdybym miał wszystkie dodatki to bym się nie pytał jak je odblokować.Mam tylko "separate ways".Ten scenariusz odblokowal mi się po przejśću gry w trybie easy oraz przeglądarka filmów i nic więcej.Przeszedłem "weysa" i nadal nic.Kupiłem grę w niemczech i może mam jakąś okrojoną wersje.Albo żeby odblokować wszystkie dodatki trzeba przejść też wszystkie poziomy trudność (ease i normal zaliczyłem).
Z tego co pamiętam, to Niemiecka wersja jest okrojona i nie ma tych dodatków, zaopatrz się w Polską wersje :rad7: opłaca się wydać te 40-50 zł
Shotgun pisał w 1szym poście, że gra ps2, a niestety jak się nie mylę to wydatek 100zł+ (no, chyba że PCta też używa do gier ;) ). A wersja niemiecka niestety jest pozbawiona takich trybów, nawet można trochę o tym w necie poczytać.

Recoil: Platynowy RE4 na PS2 jest w granicach 80zł (nowy) ;)

oo, nie miałem pojęcia że już RE 4 trafiło do platynowej kolekcji ;) No to i tak źle nie jest :P
Ostatnio zmieniony wt 12 lut, 2008 przez FurryPiter, łącznie zmieniany 2 razy.
shotgun

Post autor: shotgun »

Dzieki za wyjasnienia.Czyli zeby roskoszowac sie tymi dodatkami, bede musial niestety kupic nwa gre.
Zycie.
Jednak nie wszostko co kupione w niemczech jest takie dobre.
Gra byla kupiona w tamtejszym media markt (nie dla idiotow :rad5:
shotgun
Leon27

Post autor: Leon27 »

Witam, mam problem :zmiesz9: czy w trybie mercenaries trzeba zdobyć po 5 gwiazdek na każdej planszy każdym zawodnikiem aby dostac hoodgana czy coś takiego czy wystarczy jednym zawodnikiem?
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

Handcanona. Tak - musisz zdobyc po piec gwiazdek na kazdej planszy kazda z postaci (czyli 60000 punktow). Najlatwiej jest Krauserem. Postaraj sie zabijac kolejnych przeciwnikow w krotkich odstepach czasu oraz biorac bonusa (mnoznik dzialajacy 30 sekund) z kufrow porozrzucanych po planszy - to umozliwi ci nalapanie wymaganej ilosci punktow.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
FurryPiter

Post autor: FurryPiter »

Leon27 pisze:Witam, mam problem :zmiesz9: czy w trybie mercenaries trzeba zdobyć po 5 gwiazdek na każdej planszy każdym zawodnikiem aby dostac hoodgana czy coś takiego czy wystarczy jednym zawodnikiem?
Jak się nie mylę to wszystkimi, jedną byłoby trochę łatwo :P

EDIT: Ahh, Saladyn był pierwszy :)
Ostatnio zmieniony śr 12 mar, 2008 przez FurryPiter, łącznie zmieniany 2 razy.
Leon27

a leonem troche trudno jest przejsc.... a Tobie sie udalo?

[ Dodano: 12 Mar 2008 20:11 ]
bo ja mam taką sytulacje klauseram mam na 3 planszach po 5 gwi. leonem na 1 pla. 5gw. na 2 pl. 3gw. tym komandosem na 2 pl. 5 gw. adom niewiem to jak klauserem zdobede na ostatniej planszy 5 gwi. to wystarczy :zmiesz9:
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Leon27 pisze:bo ja mam taką sytulacje klauseram mam na 3 planszach po 5 gwi. leonem na 1 pla. 5gw. na 2 pl. 3gw. tym komandosem na 2 pl. 5 gw. adom niewiem to jak klauserem zdobede na ostatniej planszy 5 gwi. to wystarczy :zmiesz9:
Saladyn pisze:musisz zdobyc po piec gwiazdek na kazdej planszy kazda z postaci
No to jak myślisz? Wystarczy...?

I postaraj się zachować chociaż podstawy poprawnej pisowni...
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Czy coś takiego da się wykonać na PC:
http://www.youtube.com/watch?v=d0Tg1btDrMA ?
Leon27

Chyba tak jak masz odpowiedni program. Tak mi sie wydaje :smiech6:

[ Dodano: 20 Mar 2008 18:27 ]
A i mam znowu pytanie o te zdobywanie gwiazdek jaki jest najlepszy sposób przejścia leonem na planszy z tym ślepym bo tylko mi to zostało no i na tej z tym grubym co z tej obrotówy strzela

[ Dodano: 20 Mar 2008 18:34 ]
Bo zawsze brakuje mi albo czasu albo 2 lub 3 tysiecy
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Leon27 pisze:A i mam znowu pytanie o te zdobywanie gwiazdek jaki jest najlepszy sposób przejścia leonem na planszy z tym ślepym bo tylko mi to zostało no i na tej z tym grubym co z tej obrotówy strzela

[ Dodano: 20 Mar 2008 18:34 ]
Bo zawsze brakuje mi albo czasu albo 2 lub 3 tysiecy
Zajrzyj lepiej tutaj
http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php?t=114
grzeszny

Post autor: grzeszny »

jak sie przybliża obraz w snajperce w wersji pc?
Awatar użytkownika
Necraria

Klawisze WSAD z tego co kojarzę. Ale generalnie uruchamiając RE4 wyskakuje Ci najpierw jedno okienko, w którym możesz sobie zmienić konfigurację klawiszy.
grzeszny

Post autor: grzeszny »

Na WSAD celuje natomiast za cholere nie wiem jak przyblizyc widok. Na strzałkach natomias pokazuje mi leona z boku z przodu itp... prosiłbym o podpowiedz bo ta snajperka mnie dobija...
Awatar użytkownika
Necraria

Wobec tego możesz skorzystać z drugiej części mojej poprzedniej wypowiedzi - jak załączasz RE4 z ikonki, to wyskakuje Ci takie małe okienko z kilkoma opcjami - pierwsza to chyba "graj" a bodajże 4 od góry to "konfiguracja" - możesz tam sobie zobaczyć, który klawisz co robi i to pozmieniać.
Awatar użytkownika
Frozen

Post autor: Frozen »

Żeby przybliżać obraz snajperką na domyślnych ustawieniach sterowania musisz się trochę nagimnastykować:
- po wybraniu snajperki przytrzymaj strzałkę do góry; kamera powędruje w górę
- nie puszczając strzałki, przytrzymaj prawy shift; postać podniesie lunetę do oczu i automatycznie włączy się maksymalny zoom
- nie zwalniając dwóch pierwszych klawiszy, wciśnij enter aby wystrzelić
Ostatnio zmieniony wt 25 mar, 2008 przez Frozen, łącznie zmieniany 1 raz.
MrREVILPL

Post autor: MrREVILPL »

Zmienie trochę temat ale czy można w normalnej rozgrywce zdobyć tłumik do tego pistoletu co w macen.?
Awatar użytkownika
Necraria

Nie, nie jest to możliwe w żaden sposób.

PS. Aż tak ciężko poszukać? Odpowiedź jest chociażby tu link (ostatnie posty)
Ostatnio zmieniony wt 25 mar, 2008 przez Necraria, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

Co coś się stanie/zmieni jeśli Leonem nie pójdziemy do wieży kontaktowej i nie pogadamy sobie do radia?
Stay Punk
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 4”