[Pomoc] Problem z przejściem gry

Również o Resident Evil 3.5
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Musisz wcisnąć te przyciski jednocześnie.
Awatar użytkownika
szakal165

Post autor: szakal165 »

wzielam inne rozwiazanie :)
sprzedałam wszystko oprocz 9mm i kupilam granatnik
granatnikiem od razu go rozwaliło na pol, a pozniej dokończylam zwyklym gunem.
:smiech3:

Recoil: Poproszę "shift", oraz "alt"
Ostatnio zmieniony pn 24 mar, 2008 przez szakal165, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
wiking011

Post autor: wiking011 »

Niezbyt dobry pomysł ale może obędzie sie bez wyklinania konsoli w zamku
nie ma zła są tylko różne warianty dobra
Awatar użytkownika
szakal165

idąc dalej, w zamku jest scena w której muszę osłaniać Ashley i siebie.
Ciekawi mnie czy to jest wykonalne :smiech3: bo nie moge upolowac tego goscia, który ja zabiera (swoją drogą, ta snajperka za mocno kolysze) :szok7:
Awatar użytkownika
AT
Kontakt:

Post autor: AT »

Kołysze? No way... O.o
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Też mi się nie wydaję, właściwie w RE4 celownik snajperki jest jednym z najlepiej opracowanych, bardzo precyzyjny i czuły na jakiekolwiek wychylenia analoga.
Awatar użytkownika
szakal165

chodzi o to, ze ciezko go ustawic, ma takie jakby "duze przerwy w odległościach"

Recoil: "Alt" i "Shift" poproszę. Po raz ostatni!
Ostatnio zmieniony pn 24 mar, 2008 przez szakal165, łącznie zmieniany 1 raz.
yogi

re4

Post autor: yogi »

Barry: Post przyklejony z innego tematu.

witam mam problem z przejsciem re4 etapu z dwoma gigantami,jednego topie w lawie a drogiego nie moge pomurzcie,zawiesilem sie i mam lipe

Barry: Następnym razem pisz w odpowiednim temacie.
Ostatnio zmieniony ndz 30 mar, 2008 przez yogi, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Zabija się go dokładnie tak samo jak pierwszego El Gigante. Walimy ołowiem i tniemy plagasa. Taktyka jest IDENTYCZNA. Zwłaszcza, że już jednego z nich pozbywasz się w lawie.

PS. Trochę tu siedziałeś zanim napisałeś posta. Nie skapnąłeś się, że używamy tu altów i shiftów? Miło też jest czytać poprawne gramatycznie posty (pomurzyć można na budowie. Tu możemy pomóc).
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
yogi

yogi

Post autor: yogi »

hallo co z tymi gigantami zrobic bo nie łapie

[ Dodano: 30 Mar 2008 22:47 ]
no zajechany jestem siedze i sie glowie,wciagajaca gra dzieki

[ Dodano: 30 Mar 2008 22:49 ]
czyli mam w niego nawalac z broni,tylko ze juz tak robilem i amo mi sie konczy

by FurryPiter: Shift + Alt
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez yogi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Finka

Re: yogi

yogi pisze: czyli mam w niego nawalac z broni,tylko ze juz tak robilem i amo mi sie konczy

W tej lokacji jest trochę naboi do shotguna i pamiętaj żeby ciąć plagasa.
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

A jak to jest na poziomie PRO?

Walczyłem już z pierwszym el-gigante i bydle zrzuca mnie z pleców gdy tylko naciskam klawisz, by ciąć. Upewniłem się, ze klepię odpowiedni (może być 1 albo 3), ale skończyło się na tym, że waliłem w robala z TMP. Kosztowało mnie to furmankę amunicji, a ponieważ z 2-3 giganty czekają przede mną chciałem się was zapytać, czy też tak mieliście (tzn. czy to utrudnienie trybu PRO czy coś innego, np. z moim kompem). Mam wrażenie, że mnie oszukano.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Awatar użytkownika
Anne

Post autor: Anne »

Przeszłam to na pro... żaden problem ... chodzi od czasu jaki zajmie ci wskoczenie na plecy jesli za późno to zrobisz to bedziesz latac, na PRO może jest krótszy czas na reakcje nie wiem bo wole strzelac w robala z TMP wali bądz z shotguna... muszę sprawdzic jak to jest...
You feel so lonely and ragged
You lay here broken and naked
My love is
Just waiting
To clothe you in crimson roses
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Powiem szczerze, że nie zauważyłem zależności między czasem wskoczenia na plecy a zrzuceniem nas. Raczej stawiałbym na naszą reakcję już po wskoczeniu na plecy. Oczywiście musisz mieć chwilkę, żeby zobaczyć jaki klawisz klepać (jeśli nie ten co trzeba to gleba ;D ), ale jest to czas zdecydowanie krótszy niż na normal. No i kwestia oczywiście jak szybko go klepiesz. Na PRO trzeba to robić zdecydowanie szybciej niż na normalu. Nie wiem jak się to ma na PC (może to kwestia techniczna - inny czas reakcji klawiszy, albo cos w tym stylu), ale na konsoli nie ma z tym większych problemów.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

Dzieki za sugestie. Sprobuje obydwu sposobow. Na pewno wciskalem wlasciwy klawisz, ale juz nie pierwszy raz mam wrazenie, ze klawisze laptopa reaguja zbyt wolno. Jestem tez przekonany, ze na plecki giganta wskakiwalem dosc szybko. Moze powinienem zaczac grac na jakims padzie. Jezeli znajde rozwiazanie tego problemu wyedytuje ten post. Jeszcze raz dzieki za pomoc.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Awatar użytkownika
Anne

Post autor: Anne »

Ale nie serio jak szybko nie wskoczysz mu na plecy nawet na Normalnym poziomie to cie zrzuci... wiem bo na normalnym przetestowałam a na pro nie bawiłam sie w coś takiego...
You feel so lonely and ragged
You lay here broken and naked
My love is
Just waiting
To clothe you in crimson roses
Awatar użytkownika
Finka

Saladyn pisze:A jak to jest na poziomie PRO?
Gdyby to było pro to yogi wiedziałby co robić bo najpierw trzeba przejść grę na normal.

Po wskoczeniu na plecy el giganta trzeba zacząć wciskać właściwy przycisk w tej samej sekundzie kiedy się pokaże, jeżeli się spóźnimy to Leon zostanie zrzucony (dot. trybu professional), że nie wspomnę już o pomyleniu przycisku. Kiedyś w ten sposób zmarnowałam cały zapas amunicji do magnum :placz2:
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Finka pisze: Po wskoczeniu na plecy el giganta trzeba zacząć wciskać właściwy przycisk w tej samej sekundzie kiedy się pokaże, jeżeli się spóźnimy to Leon zostanie zrzucony (dot. trybu professional), że nie wspomnę już o pomyleniu przycisku. Kiedyś w ten sposób zmarnowałam cały zapas amunicji do magnum
Hoho szaleństwo nie ukrywam że już na normalu motytywy z szybkim naciskaniem klawiszy sprawiały lekki problem, swoją drogą przed chwilą skończyłem RE4 na normalu - skromnie 10 zgonów w ciągu gry w tym 3 lub więcej na Krauserze - ale przynajmniej w końcu dokonałem tego po raz pierwszy i chyba ostatni :) . naprawdę warto oszczędzać amunicję i przeszukiwać każdy możliwy kąt ( jak to jest w przyp Broken Butterfly w Zamku ). Aha a jeśli o EL Gigante mowa to ( pewnie to oczywiste) w najgorszym wypadku można strzelać w plagasa, gdy wyłazi z jego pleców, o ile nie szkoda nam amunicji...
Ostatnio zmieniony pn 31 mar, 2008 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
szakal165

Jestem w moemencie kiedy muszę uciekać przed posągiem i kiedy dobiegam do drzwi, zeby wyjsc, nie moge ich rozwalić i w rezultacie posąg mnie zgniata.
Jak mozna otworzyc te drzwi?
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

Musisz nożem przeciąć kłódkę lub ewentualnie do niej strzelić z jakiejś broni. Zwykle można takie drzwi wyważyć kilkoma kopniakami, ale w tym przypadku nie masz na to czasu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 4”