Porady - Tryb Pro

Również o Resident Evil 3.5
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Wszystko rozbija się o to, czy memorka jest oryginalna (sony). Nie ma możliwości, żeby oryginalna memorka nie czytała zapisów ani ich w ogóle nie zapisywała. Wiem, że z memorkami innych firm bywają problemy.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Amok

Post autor: Amok »

Ja tak mialem na oryginalnej memorce na oryginalnym REsie
Ostatnio zmieniony wt 20 lis, 2007 przez Amok, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kubabuba

Post autor: kubabuba »

czesc,jeśli piszemy o trybie profesional to NIE śmiejcie się ale ja go nie mam :smiech3:
http://pl.youtube.com/user/susa456987
zaglądajcie codziennie;)
Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

U mnie oryginalna gra i memorka - 0 problemów. Tryb pro trzeba pierw odblokować a nie się śmiać :P
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
bzyku

Post autor: bzyku »

wystarczy raz przejść grę na normal coby odblokować prof??
JA
Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

Da
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Awatar użytkownika
powierza96

Post autor: powierza96 »

jak łatwo przejść grę na PRO?
:okulary4:
ganado killer
Awatar użytkownika
wiking011

Post autor: wiking011 »

Przechodzisz tak jak na normalu nie inaczej
nie ma zła są tylko różne warianty dobra
Awatar użytkownika
Jack_

Post autor: Jack_ »

Tak naprawde w pro wg mnie to trzeba martwić się o zdrowie a nie naboje. Jak sprawnie używasz noża to i pod koniec wioski masz przynajmniej 200 naboji do pistoletu(tak było w moim przypadku)
Lord Saddler:P
Awatar użytkownika
kubabuba

Ja przeszedłem Pro z radami WDL.To jest Mistrz.Polecam Go.
zaglądajcie codziennie;)
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Dzięki :rad10: starałem się pomóc
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

kubabuba pisze:Ja przeszedłem Pro z radami WDL.To jest Mistrz.Polecam Go.
Ja tam przeszedłem bez niczyich porad. Ale faktycznie, Wesker - Dark Life daje radę :rad11:

Recoil: Nie zapominajcie o Fince - PRO No Damage? Respekt
:)

Żeby nie było offtopa - zawsze miałem problem (na speedrunach zwłaszcza) z novistadorami - jak lepiej z nimi sobie radzić : wymijać (trudne) czy zabijać (łatwiejsze) :rad11: ? Jak Wy robiliście?
Ostatnio zmieniony sob 20 gru, 2008 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

deus ex pisze: ... zawsze miałem problem (na speedrunach zwłaszcza) z novistadorami - jak lepiej z nimi sobie radzić : wymijać (trudne) czy zabijać (łatwiejsze) :rad11: ? Jak Wy robiliście?
Jeżeli grasz speedruna to odradzam strzelanie bo to strata czasu, najlepiej jest pomagać sobie fleshami i ewentualnie kopniakiem.
Awatar użytkownika
Krauser95

Post autor: Krauser95 »

Przecież ja to miałem taki wynik w speedrunie czas 3godz 19 min a rozwalałem wszystko z Chikago typewritera WSZYSTKO . Takie rozwalanie novistadora z thomsona trwa ok mniej niz sekunde
i jest chorobliwie łatwe :smiech3:

Necraria: Rozwalenie czegokolwiek z Chicago czegokolwiek jest banalne i wydaje mi się, że nie ma się czym chwalić, nie wspominając o tym, że ma się to nijak do tematu. Ost za posty nic nie wnoszące do dyskusji.
Ostatnio zmieniony śr 26 mar, 2008 przez Krauser95, łącznie zmieniany 1 raz.
Resident Evil Remake RZĄDZI!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
franc_uz

Post autor: franc_uz »

Finka pisze:Jeżeli grasz speedruna to odradzam strzelanie bo to strata czasu, najlepiej jest pomagać sobie fleshami i ewentualnie kopniakiem.
U mnie tyle tych flashówek nie ma co u Ciebie na Vid. :rad11:
musiałem się wyczwiczyć na 95% pure snajper aby w mniej niż sekundę strzelić ganadosowi w łeb i dać kopniaka. No, ale to zależy, czy w speed-runach zabicie kogoś pogarsza wynik czy też nie.
Kto to jest Novistador? dobrze mi się kojarzy z regeneratorem?

Moja rada dla PRO - ta jak jesteś po tym jak więsniak chciał urąbać Leona i Luisa (QTE)
to nie kupuj snajpy ani M walizki.Lepiej poczekac i zamowic TMP z upragdami :okulary3: i kupic dalsza walizkeL w zamku to troche kasz sie zaoszczedzi
r3sid3nt 3vil j3st th3 b3st!! :D
Awatar użytkownika
kubabuba

Novistadory to są te robale niewidzialne co umieją latać :rad10: Regeneratory to Regeneratory,a te z kolcami to Iron Maideny.
zaglądajcie codziennie;)
Awatar użytkownika
Sonny

Post autor: Sonny »

Ja już doszedłem do chapter 4.2 :D wcale tak trudno nie jest.

EDIT:

Przeszedłęm tryb pro na klawiaturce :D

Barry: Sądzisz, że ta informacja pomoże komuś w grze?

EDIT: 5.1

Polecam uciekać przed wszystkimi xD Barry sorry za off top

Recoil: Nie przepraszaj, tylko nie spamuj. Nie będzie problemu.

Sorry za obraze ale ty chyba nie wiesz co to spam :/

Recoil: Możemy o tym podyskutować prywatnie. To nie miejsce na to. Koniec tematu.
Ostatnio zmieniony pn 14 kwie, 2008 przez Sonny, łącznie zmieniany 8 razy.
lux47

Post autor: lux47 »

Nie jestem znawcą i mistrzem RE4 ale ale oto moje poradz w trybie pro (próbuje go przejść) najlepiej jest na początek zdobyć punishera (zeszeliwójąc wszystkie!!! medaliony, ponieważ ma juz cos tam stuningowane), i mieć go do końca gry. Jak będzie riot gun to kupić go i tuningować, ponieważ wydaje mi się tańszy i lepszy od strikera. Tmp wiadono. No i karabin (ten lepszy) tuningowac do konca gry. :rad12:
Awatar użytkownika
KotNaKacu

Post autor: KotNaKacu »

Gram na Pro po raz 1 (tzn kiedyś przeszedłem grę ale po ukończeniu wywaliłem, nie chciałem już Pro zaczynać, a teraz tuż po ukończeniu Normal, zacząłem Pro)
Może, przesadzę, ale z amunicją problemu nie mm praktycznie w ogóle.... Tzn mam ale inny niż większość. Dla mnie jest jej po prostu za dużo, nie mieści mi się w inventory, i co jakiś czas sprzedaje po 50 Handgun bullets i 10 Rifle (shells albo bullets)
Dlaczego mam tak dużo amunicji?
Stosuję kilka taktyk, z czego jedną swobodnie można nazwać przegięciem albo wręcz oszukiwaniem,

1) Head shoot + kick + knife (najlepiej w głowę)
2) Head shoot w grupie + kick (all pada) i 1)
3) do head shoot najlepszy jest TMP bo ma dużo ammo, a wywołuje ten sam efekt "zachwiania"
4) gdy nie działa head shoot (zamek i hełmy) to dajemy leg shoot - w momencie marszu wroga powoduje przyklęknięcie -> kick/suplex, a w momencie biegu od razu padnięcie na ziemię (najlepiej to robić na schodach)
5) mój najlepszy przyjaciel to drabiny -> robisz rundkę "wabik" żeby pościągać z okolicy all wrogów, i idziesz na drabinę i się wspinasz, pochylasz się i ciachasz nożem w dół
- odbija all topory
- można tym zabić kilkunastu wrogów pod rząd nie używając ani 1 naboja. Najlepiej jest się tego "uczyć" w 1-2, ale działa przez całą grę.
6) sposób na kasę - używamy opcji niby "save" przy "zielonych" przejściach, tzn idziemy do dalszego pomieszczenia 3 OPEN i wracamy. Wrogowie raz zabici, już nie wrócą, a jak nas coś dziabnie to można Return to... i od nowa i od nowa. I tą metodą niszczymy beczki, skrzynki, aż wydropimy jakąś kasę.
7) Dużo chodzenia i wracania się, dzięki temu trafiamy na więcej wrogów a co się = więcej kasy/ammo
np po zabiciu w 1 chapt potwora w jęziorze, wracamy się by ubić wilki.
8) Ulepszanie broni, w miarę możliwości staramy się przed ulepszeniem magazynka na wyższy poziom zużyć wszystkie naboje. Jest to ważne bo np Rifle pod koniec ma ponad 20 nabojów. Marnotrastwem jest ulepszanie broni z pełnym magazynkiem, lepiej jest najpierw te 20 nabojów zużyć. Itd Itd
9) NIE spieszymy się, są miejsca, które w graniu mogą sprawić dużo problemów (masa wrogów, wręcz zalew), ale NIE spiesząc się, można je przejść bez problemu.
- pomieszczenie gdzie jest rocket launcher, po zabiciu wrogów na dole, przełączamy dźwignię wchodzimy na górę i bam, wrogowie z 2 końców pokoju idą - co zrobić? Po wejściu na drabinę NIE ruszać się - przyjdą tylko 2 z prawej, a dopiero jak się ruszymy przyjdą Ci z 2 strony, na których w dodatku będzie można teraz zrzucić lampę
- sytuacja pod koniec 4 rozdziału. Wieża tuż przed zrzuceniem do kanałów i walką z Left Hand Salazzara tam gdzie jest ten wróg z rakietnicą. Najpierw się NIE ruszamy i zabijamy 3 gostków z tarczą jak ich ubijemy po kroczku do przodu, aż pojawią się wrogowie, wtedy zwrot w tył, ubijamy 2 za plecami i czekamy aż ten z rakietnicą ubije swoich. Resztę wykańczamy.
- Następny pokój 2 normalnych wrogów i 2 z tymi ostrymi kłami ślepych z pasożytami na plecach. Zwabiamy 2 normalnych i po cichu wykańczamy, a potem zwabiamy 2 tamtych z kłami. Nie przechodząc do dalszej części pomieszczenia nie przyciągniemy wrogów ponad tych 2.... będzie ich w miarę łatwo zabić.
10) Grać albo z mapą albo na pamięć nauczyć się wszystkich skarbów. Nie sprzedawać tych "Combinowalnych", bo po złożeniu dają dużo kasy.
11) Sprzedawać Flash i Incredimary granades (czasami nawet normalne, jak mamy dużo). Nigdy ich nie używałem.
12) W zamku, po powrocie z kanałów, gdy mamy scenkę z 10 czy jakoś tak wrogami jak się modlą rzucić im tam 1 Hand Granade, zostawią nam po Spinelu (2k), a ten Czerwony (trza go dobić) jakiś przedmiot za 10k

Grając tuż po przejściu Normal, i wiedząc co i jak oraz trzymając się planu rozwoju broni po 2 chapterze miałem 320K ulepszony Blacktail (tyle ile się dało) oraz TMP.
Bossów głównie pokonywałem właśnie Blacktailem.
Stosowałem jeszcze kilkanaście innych drobnych porad ale sądzę, że tyle co napisałem i tak wystarczy :) Choć pewnie większość to duble.

Bronie: Na pro mam taki plan, sukcesywnie go realizuje, i jak do tąd nie brakuje mi kasy, wręcz przeciwnie mam jej duży nadmiar.
Blacktail kupujemy (i na maxa ulepszamy w miarę możliwośći)
Shootgun - zero nic, tylko używamy
Rifle - zero nic, tylko używamy
TMP - ulepszanie na maxa
Riot Gun - tylko używamy, zero ulepszeń
Rifle Semi Auto - ulepszamy na maxa
Striker - ulepszamy na maxa
Broken Butterfly - nie kupujemy, nie będzie potrzebny do czasu znalezienia go za free, gdy już znajdziemy ulepszamy na maxa
Killer7 - nie kupujemy,
GFWL: KotNaKacu <- (PC)
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

No a który punkt dotyczył przegięcia/oszustwa? Bo ja nie zauważyłem nic co by nie było stosowane przez graczy i opisywanie na forum ;). Dyskutowałbym jak chodzi o sprzedaż granatów błyskowych - przydają się na Las Plagas (zwłaszcza armaduras) albo żeby dać sobie czas na ucieczkę. Jeżeli nie mamy dużego nadmiaru warto sobie choć kilka zostawić. Ręcznych nie sprzedawałbym w ogóle, co prawda są całkiem sporo warte, ale moim zdaniem lepiej je wykorzystać

Co prawda, chyba wszystkie te porady, albo większość pojawiały się tu i ówdzie, ale jakoś nikt nie zebrał ich jak dotąd w jednym miejscu. Dobra robota ;).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 4”