Wiocha i powrót WIEŚ squadu...

Również o Resident Evil 3.5

Co się stanie z wioską?

Czas głosowania minął pt 14 wrz, 2007

Król hiszpani zadecyduje o spuszczeniu bomby atomowej
6
38%
Wysłany zostanie odział S.T.A.R.S., w celu oczyszczenia wioski
3
19%
Leon zostanie ponownie wysłany do wioski, w celu oczyszczenia wioski
0
Brak głosów
Do oczyszczenia wioski wyślą inną postać z posostałych resów, w celu oczyszczenia wioski
1
6%
Wioska będzie dalej mordować ludzi
6
38%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
ZeT

Post autor: ZeT »

Wioska dalej będzie niebezpieczna - patrz notatki Luisa nt. Las Plagas.
Materiału do cytowania nie mam, ale jest tam wspomniana "inteligencja zbiorowa Las Plagas". Leoś zabił Saddlera - i co z tego? Mrówkom królowa potrzebna jest tylko do rozmnażania. Czyli - wioska będzie niebezpieczna jeszcze kilka lat, dopóki Plagasy nie zdchną ze starości. Bez Próbki oraz Sadzia nie przetrwają do RE8 ;)
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

ZeT pisze:Mrówkom królowa potrzebna jest tylko do rozmnażania.
Oj, chyba nie... Gdy ginie królowa, całe gniazdo mrówek szlag trafia... :placz2:
Gdyby Alexia żyła, pewnie by to potwierdziła... :rad12:

Mnie się wydawało, że gdy braknie Saddlera to wioskowi już nie będą niebezpieczni. W każdym razie nawet gdyby byli to ich działania nie będą już takie skoordynowane i byle jaki Rambo da sobie z nimi radę.
Ostatnio zmieniony sob 08 wrz, 2007 przez Diadem, łącznie zmieniany 1 raz.
Pol

Post autor: Pol »

Jak dla mnie to wioska po smerci saddlera ktora panowal nad las plagas powinna znormalniec ;]
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

Znormalnieć? chyba powinna się rozpaść, bo przecież Leon wybił wszystkich mieszkańców... :rad11:
Awatar użytkownika
=Rzeźnik=

Post autor: =Rzeźnik= »

Co ty! Jeszcze pół wiochy przetrwało (może nie aż tyle :rad13: ) ,<spoiler> bo było to widać kiedy Leon i Ashley uciekali do zamku przed chmarą wieśniaków! </spoiler>. Coś mi się wydaję że się powtarzam :smiech3:
"Gdy usłyszysz ryk piły spalinowej ,jest już za późno."
Awatar użytkownika
AT
Kontakt:

Post autor: AT »

Veronica pisze:Do =Rzeźnik=

Propozycje, które napisałeś w swojej ankciecie, są wg mnie (ale bez urazy) bez sensu.
Tu się zgodze w 100%

Wioska w sumie i tak przestała istnieć... a Plagas znalazł swojego nowego pana - korp. Umbrella ;)
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

AT pisze:Wioska w sumie i tak przestała istnieć... a Plagas znalazł swojego nowego pana - korp. Umbrella
Niezupełnie...
A co do ankiety to nawet nie głosowałem jak ją zobaczyłem :löl:
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Awatar użytkownika
=Rzeźnik=

Post autor: =Rzeźnik= »

Jest zła ,bo to jest moja pierwsza ankieta :rad13: .
"Gdy usłyszysz ryk piły spalinowej ,jest już za późno."
Awatar użytkownika
BARAN

Post autor: BARAN »

nawet do głowy mi nie przyszło co stanie sie z wiochą, tak samo jak z zamkiem moze slak wszystkich trafił bo plagos był we wszystkich mieszkancach no może poza sprzedawcą , wszystkim pewnie bebechy rozerwało i tyle z mieszkanców wioski.... a swoja drogą ciekawy jestem co stało sie z jedynym przyjaznym miejscowym w grze, wie ktos może
:rad12:
NAZYWAM SIE ALICJA....... I PAMIĘTAM WSZYSTKO....
Pol

Post autor: Pol »

z miejscowyMI...wszyscy razem wyruszyli na kolejną podróż handlową
Awatar użytkownika
B!oh@z@rd

Post autor: B!oh@z@rd »

Ja myślę, że wszyscy mieszkańcy wioski by poumierali, ponieważ widzieliście na tym końcowym filmiku, który przedstawiał historię wioski, to tam wieśniakom z głów wyrastały plagasy, które (z tego co wiem) nieznoszą światła słonecznego. Prawdopodobnie nikogo by rownież nie zabijali, chociaż tego pewny nie jestem :rad7:
Awatar użytkownika
wiking011

Post autor: wiking011 »

Według mnie jeszcze kilka pasożytów spoczywa pod zamkiem a co do wieśniaków może znormalnieli może prezydent USA w akcie zemsty wybił ich do reszty kto wie
Jedyna Ważna rzecz to historia próbki zabranej przez Adę tylko czy Capcom do tego wróci
Ostatnio zmieniony ndz 16 mar, 2008 przez wiking011, łącznie zmieniany 3 razy.
nie ma zła są tylko różne warianty dobra
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

Nie wszyscy wieśniacy zginęli i potencjalnie są niebezpieczni, bo potrafią ze sobą współpracować i bez Saddlera. Ludzie, którzy zapuszczą się w pobliże wiochy mogą zginąć. Z drugiej strony most prowadzący do wioski został zniszczony na początku RE 4 a ponieważ rząd "jU eS end ej" wie, co tam się dzieje a Ashley jest już uratowana (więc wieśniakami się nikt nie przejmie i nie zginie nikt istotny przez przypadek) pewnie zafundują im nalot dywanowy albo kilka składów przeciętnych żołdaków. Niemniej plagasy w jaskiniach cały czas są zagrożeniem.

Gdzieś słyszałem, że Ada wcisnęła Weskerowi nie tą próbkę, co trzeba. Ciekawe, co zrobiła z oryginałem (tym bardziej, że wyraźnie zaznaczono różnice pomiędzy plagas a tą próbką określając ją jako MASTER. Gdyby chodziło o samą próbkę plagi zamiast wysyłać Adę na miejsce wystarczyłoby porwać jednego lub kilku wiochmenów i zbadać w pełni rozwinięte plagasy, które w nich się zagnieździły. Wydawać się może, że Master Plagas Sample czy jak to zwali to jajo plagi albo coś takiego).
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Awatar użytkownika
wiking011

Post autor: wiking011 »

Dlatego może okazać się że jeszcze to ustrojstwo które zabrała Ada zobaczymy w którymś Residencie a to jest niepokojące
Ostatnio zmieniony ndz 16 mar, 2008 przez wiking011, łącznie zmieniany 1 raz.
nie ma zła są tylko różne warianty dobra
samael16

Post autor: samael16 »

Według mnie mamy do czynienia z nieznaną, rasą być może kosmici, nie wiem jestem w trakcie przechodzenia RE4 na ps3. Rząd najprawdopodobniej wyśle dobrze uzbrojony i wyszkolony oddział, w celu pochwycenia po 1 martwym i żywym, plagasie, szczególnie te formy nie humanoidalne mogą dostarczyć nowych ciekawych technologii, szczególnie te owadopodobne, potrafiące stosować kamuflaż ala predator, taki kamuflaż swoją drogą jest już testowany dla armii, ale na razie jest za delikatny. Plagasy pochodzą z kopalni pod zamkiem więc w podziemiach umieści się duży ładunek np, mała głowica nuklearna, wybuch podziemny więc promieniowanie nikomu nie zaszkodzi, pozostanie w ziemi. A teren zostanie wysterylizowany z każdej formy życia na tym obszarze przy u użyciu albo ładunku nuklearnego, albo przez MOAB "matka bomb powietrzno-paliwowych" siła około 10Kt bez promieniowania, bo plagasi mogą kontrolować i asymilować się prawie z każdym organizmem więc lepiej nie ryzykować.
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

samael16 pisze:Według mnie mamy do czynienia z nieznaną, rasą być może kosmici, nie wiem jestem w trakcie przechodzenia RE4 na ps3.
To może najpierw przejdź grę, bo uśmiałem się z tego zdania :) Kosmici... ;)
samael16 pisze:Plagasy pochodzą z kopalni pod zamkiem więc w podziemiach umieści się duży ładunek np, mała głowica nuklearna, wybuch podziemny więc promieniowanie nikomu nie zaszkodzi, pozostanie w ziemi. A teren zostanie wysterylizowany z każdej formy życia na tym obszarze przy u użyciu albo ładunku nuklearnego, albo przez MOAB "matka bomb powietrzno-paliwowych" siła około 10Kt bez promieniowania, bo plagasi mogą kontrolować i asymilować się prawie z każdym organizmem więc lepiej nie ryzykować.
Ostre podejście do sprawy, nie powiem... Ciekawe co na to rząd Hiszpanii? ;)
Wystarczy przecież niewielki oddział komandosów, aby wykosić to co tam ewentualnie pozostało przy życiu. Leon był sam i miał przerąbane. Kilku wojaków wspierających się nawzajem poradziłoby sobie.
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

Wystarczy, żeby nikt do tej kopalni nie właził, o ile jeszcze istnieje. W przeciwieństwie do wirusów, które mogą dostać się do krwiobiegu przez ranę lub zostać wchłonięte przez płuca, filmik z uwięzionym Leonem sugeruje, że jajo musi być wstrzyknięte do krwiobiegu w sposób sztuczny. Być może wystarczy też je połknąć.

Początkowe filmiki sugerują, iż teren działania Saddlera był odizolowany od reszty Europy mostem, więc być może chodzi o jakąś fikcyjną sieć wysepek i półwyspów.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Awatar użytkownika
B!oh@z@rd

Post autor: B!oh@z@rd »

Minichów też pewnie jeszcze trochę zostało bo w penym momencie gry (chyba 4-1) widać, że ten zamek, w którym był Leon nie jest jedyny :rad2:
Awatar użytkownika
Barry Norris

Post autor: Barry Norris »

Co do zerwanego mostu... Kto wie ile Ganadosów zdążyło przejść przez most i dostać się do otaczających wiochę lasów...

A tak z drugiej strony: Skoro Saddler miał w sobie plagasa, który pozwalał mu wpływać na inne, to być może po jego śmierci pozostałe plagasy po prostu straciły świadomość społeczną i same się wysiekały, bądź pozdychały bez swojej Królowej lub też rozeszły się każdy w inną stronę...(nawiązanie do życia społecznego mrówek nie jest przypadkowe :) )
"An open mind is like a fortress with it's gate unguarded" - Kronikarz Isador Akios, 3 Kompania Zakonu Krwawych Kruków, Kosmiczny Marine
"WAAAAAAAAGHHHHHHHH!!!!!" Burszuj Gorgutz Łofca Czerepuf, dowódca orkowych kohort.
"Blood for the Blood God! Skulls for the Skull Throne!" - Lord Chaosu Elifiasz Zdobywca, dowódca sekty, Pożeraczy Światów
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 4”