Moj Resident Evil
-
Sindel,Tomek
Moj Resident Evil
http://rapidshare.de/files/39310507/Res ... w.exe.html
W jej tworzeniu korzystałem z RPG makera.
Gra rozpoczyna sie w lesie.
Czwrówka nastolatków obrała sobie na referat felerny dom w Raccon City.
Czując że będzie to świetny pomysł na prace, decyduja się wstąpić do lasu i wejsć do domu... Jakże bedzie to zły wybór...
W demie dostępni są wszyscy bohaterowie, jest możliwy równiez zapis gry.
Odwiedzimy trzy lokacje "na powietrzu" i wszystkie pomieszczenia z lewego skrzydła parteru. Poki co są one raczej puste, ale można przynajmniej zobaczyc ich wygląd.
W wersji demonstracyjnej staniecie też oko w oko z przeciwnikiem. Mianowicie chodzi mi o o spotkania z psami. Demo nie kończy się. Jedynym sposobem na ukończenie go to poprostu wyjscie z gry. No cóz życzę miłego grania i proszę o surowe oceny i wskazówki.
Ewentualne wypowiedzi na temat gry proszę kierować tutaj...
W jej tworzeniu korzystałem z RPG makera.
Gra rozpoczyna sie w lesie.
Czwrówka nastolatków obrała sobie na referat felerny dom w Raccon City.
Czując że będzie to świetny pomysł na prace, decyduja się wstąpić do lasu i wejsć do domu... Jakże bedzie to zły wybór...
W demie dostępni są wszyscy bohaterowie, jest możliwy równiez zapis gry.
Odwiedzimy trzy lokacje "na powietrzu" i wszystkie pomieszczenia z lewego skrzydła parteru. Poki co są one raczej puste, ale można przynajmniej zobaczyc ich wygląd.
W wersji demonstracyjnej staniecie też oko w oko z przeciwnikiem. Mianowicie chodzi mi o o spotkania z psami. Demo nie kończy się. Jedynym sposobem na ukończenie go to poprostu wyjscie z gry. No cóz życzę miłego grania i proszę o surowe oceny i wskazówki.
Ewentualne wypowiedzi na temat gry proszę kierować tutaj...
- NightCrawler
-
Sindel,Tomek
jakiego konkretnie? bo nie wiem jaki wrzucić
http://rapidshare.de/files/39311236/RGSS100J.dll.html
To chyba ten plik?
Jesli tak to nalezy go skopiowac do folderu z grą
http://rapidshare.de/files/39311236/RGSS100J.dll.html
To chyba ten plik?
Jesli tak to nalezy go skopiowac do folderu z grą
Ostatnio zmieniony ndz 04 maja, 2008 przez Sindel,Tomek, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawdopodobnie koleś nie wrzucił plików RTP (podstawowe grafiki i dźwięki RPG Makera XP)
Jak chcecie pograć to zainstalujcie sobie RPG Makera, albo poproście autora, żeby wrzucił te pliki do gry.
Chociaż gra to nic specjalnego:
-głupie mapy, w tym jedna początkowa z polskiej wersji RM XP, który zresztą jest piracki.
-standardowy system walki (coś al'a Final Fantasy
)
Sindel,Tomek podćwicz się w makerowaniu, najlepiej przeczytaj to: LINK
Jak chcecie pograć to zainstalujcie sobie RPG Makera, albo poproście autora, żeby wrzucił te pliki do gry.
Chociaż gra to nic specjalnego:
-głupie mapy, w tym jedna początkowa z polskiej wersji RM XP, który zresztą jest piracki.
-standardowy system walki (coś al'a Final Fantasy
Sindel,Tomek podćwicz się w makerowaniu, najlepiej przeczytaj to: LINK
-
Sindel,Tomek
z tego co sie orientuje to nie ma polskiej wersji jezykowej rpg makera (zadnego).
Jak sama nazwa wskazuje (demo), jest to ogólny zarys histori i plansz które z czasem zmienia wygląd. Poki co to jestem w trakcie robienia duzej rosliny.
Cała gra ma byc oparta na moim opowaidaniu o takim smaym tytule. jesli ktos chce grafiki to ew moge dać.
GameBoy thx za cenną uwage
Jak sama nazwa wskazuje (demo), jest to ogólny zarys histori i plansz które z czasem zmienia wygląd. Poki co to jestem w trakcie robienia duzej rosliny.
Cała gra ma byc oparta na moim opowaidaniu o takim smaym tytule. jesli ktos chce grafiki to ew moge dać.
GameBoy thx za cenną uwage
Spoko, w RPG Makerze "siedzę" już chyba dwa lata.
pierwszej mapy i przełącznika.
P
oszukaj niestandardowych grafik w internecie, bo te podstawowe zupełnie się nie nadawają do gry typu Resident Evil. Dobrze by też było jak byś zrobił niestandardowy system walki. Poszukaj, albo zrób sam jakiś ABS (active battle system), czyli zręcznościową walkę na mapie.
EDIT: Przejrzałem trochę tą grę w programie i zauważyłem, że w ogóle nie korzystasz z przełączników.
Źle też masz zrobione pomieszczenia, bo brakuje w nich ścian. (lol)
ROTFL przecież korzystasz z polskiej wersji. Też z niej kiedyś korzystałem, nawet nie zmieniłeśz tego co sie orientuje to nie ma polskiej wersji jezykowej rpg makera (zadnego).
pierwszej mapy i przełącznika.
P
oszukaj niestandardowych grafik w internecie, bo te podstawowe zupełnie się nie nadawają do gry typu Resident Evil. Dobrze by też było jak byś zrobił niestandardowy system walki. Poszukaj, albo zrób sam jakiś ABS (active battle system), czyli zręcznościową walkę na mapie.
EDIT: Przejrzałem trochę tą grę w programie i zauważyłem, że w ogóle nie korzystasz z przełączników.
Ostatnio zmieniony ndz 04 maja, 2008 przez GameBoy, łącznie zmieniany 1 raz.
Kod: Zaznacz cały
RGSS-RTP STANDARD ???????