[Problem] Jak odpalić na Windows XP
[Problem] Jak odpalić na Windows XP
Na pewno większość spotkała się z tym lub też czytała o tym. Czy znacie sposób aby uruchomić RE3 na Windowsie XP? U mnie to wygląda mniej więcej tak: odpalam gre, klikam New Game, pokazuje się intro. Gdy intro się konczy powinienem grać, a u mnie pojawia się czarny ekran i ... i to by było na tyle. Próbowałem odpalać pod różną zgodnością, ale niestety też nie działa. Żadnego patcha też mi się nie udało znaleźć.
Ostatnio zmieniony sob 13 paź, 2012 przez Carl, łącznie zmieniany 3 razy.
-
Dark Prince
Niestety dziesiątki wersji RE3,jakie wyszły nie działają pod Xp (wydaje mi się że na Radeonach problem nie istnieje),natomiast by cieszyć się RE2 i RE3 na PC najlepiej zaopatrzyć się kompakty z gami z PSX - a i ePSXe,a i grafikę da się podrasować
...
P.S. Witamy na forum !
P.S. Witamy na forum !
-----------------------------------------------------
http://pl.youtube.com/user/Dawidmwrc
http://pl.youtube.com/user/Dawidmwrc
-
Dark Prince
albo sproboj takiej rady:
"Dla każdego, komu gra zwisa, zwłaszcza na napisie "Farewell to my home..." : start---->uruchom---->dxdiag---->zakladka "dźwięk"---->"Poziom sprzętowego przyspieszenia dźwięku" ustawcie na 2 kreski niżej, jeśli to nie podziała zupełnie wyłączcie przyspieszenie."
moze to cos da.
"Dla każdego, komu gra zwisa, zwłaszcza na napisie "Farewell to my home..." : start---->uruchom---->dxdiag---->zakladka "dźwięk"---->"Poziom sprzętowego przyspieszenia dźwięku" ustawcie na 2 kreski niżej, jeśli to nie podziała zupełnie wyłączcie przyspieszenie."
moze to cos da.
Ja mam wlasnie SP2 i po ustawieniu tego RE3 dziala bez problemuKosior pisze:albo sproboj takiej rady:
moze to cos da.
-
Dark Prince
-
Dark Prince
-
Dark Prince
Ostatnio zmieniony czw 22 mar, 2007 przez Tyrantx, łącznie zmieniany 1 raz.
STARSSss.......
-
Dark Prince
Hmm z takim problemem się jeszcze nie spotkałem
co do tekstur to w ustawieniach wideo pobaw się z filtracją może pomoże tez na tą pierwszą dolegliwość
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
W readme wyczytałem, że ten drugi problem, to była wina włączonej opcji "Texture Correction" Co do tego pierwszego, to nic nie pomaga. To dziwne, bo kiedy odtwarzam video przez BSPlayer'a, to wszystko wydaje się w porządku.
Ostatnio zmieniony czw 02 lip, 2009 przez Devlock, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Serious Sam
Napisz dokładnie co się dzieje, bo wiele problemów z tą grą zostało rozwiązanych i na pewno da się z tym coś zrobić 
Ostatnio zmieniony pt 18 maja, 2007 przez Serious Sam, łącznie zmieniany 1 raz.