[Pomoc] Problem z przejściem gry
To co bym Ci dorzdziła: postaraj się go unikać,ewentualnie-kiedy Cię złapie-szybko ruszaj gałką(jeśli grasz na padzie).A jeśli chodzi o amunicje i bronie,to proponuję Ci zainwestować w Strikera lub TMP.A kiedy już wyjdziesz z tych klatek,jeśli nie będziesz chciał się z nim dalej męczyć,zastosuj granatnik,a potem dobij go jakąś bronią.Tak ja bym zrobiła,jeśli u Ciebie to nie wychodzi,to mogę jeszczę coś pokombinować 
"From yesterday, it’s coming!
From yesterday, the fear!
From yesterday, it calls him
But he doesn't want to read the message here"
From yesterday, the fear!
From yesterday, it calls him
But he doesn't want to read the message here"
- Nemesis US
To zależy, w której fazie walki masz problem. Jeśli w pierwszej fazie, gdzie trzeba kolejno wciskać przyciski, to tam liczy się Twoja szybkość, i rozeznanie w rozmieszczeniu tych przycisków. Należy opracowac sobie sposób do ich jak najszybszego docierania, i niezbędne będą bronie takiej jak Killer 7, na Pro bardzo przydatny w tej walce, lecz razdę stosować w drugiej faznie pojedynku. A co do drugiej fazy, to najpierw naprowadź potwora na beczki, potem w dopdoiwednich momentach wywal w niego całe ammo z Killer 7, przydatne także są granaty, powinno poskutkować. Istotne jest też, jaką masz sytuację w inwentarzu z kwestią broni, amunicji i liczby leków.Polkos pisze:mam problem z przejściem U3 na PRO
proszę o pomoc
Osobnik w masce to HUNK. Żeby odblokować wszystkie postacie musisz zdobyć na każej planszy cztery gwiazdki. Jeżeli kogoś ci brakuje, prawdopodobnie Weskera (gość w garniaku), to znaczy że nie ukończyłaś jeszcze planszy Water World (taki port). Jest jeszcze Krauser - zdobądź cztery gwiazdki na zamku.
Pięć gwiazdek potrzeba do czego innego, mianowicie do odblokowania ukrytej broni, Handcannona.
Pięć gwiazdek potrzeba do czego innego, mianowicie do odblokowania ukrytej broni, Handcannona.
Ostatnio zmieniony sob 19 kwie, 2008 przez Saladyn, łącznie zmieniany 1 raz.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Jak masz mało wieśniaków, a chcesz oszczędzać ammo to strzel w głowę albo kolano, kopnij i dobij nożem. Na początku jak nie chcesz się narazić Dr. Salvatorowi to nie wchodź do chaty gdzie jest strzelba . To go ominiesz . Celuj dokładnie , uważaj na Ashlej, miksuj roślinki, tuninguj bronie. Wójta bez problemu zabijesz pistoletem. A na bosów a szczególnie Salazara dobra jest bazuka . A jak nie to granatnik . Reszta to zimna krew i opanowanie , bo jak iść i co robić to chyba wiesz
Mam nadzieje, że Ci pomogłem
[ Dodano: 27 Maj 2008 17:36 ]
A i musisz być świadomy, że rywale będą wytrzymałości i klawisze będziesz musiał szybciej naciskać .
[ Dodano: 27 Maj 2008 17:36 ]
A i musisz być świadomy, że rywale będą wytrzymałości i klawisze będziesz musiał szybciej naciskać .
W grze jest tylko jedna z tych broni.David77 pisze: Wójta bez problemu zabijesz pistoletem. A na bosów a szczególnie Salazara dobra jest bazuka . A jak nie to granatnik .
Moja rada jest taka - kilka razy mozna ominac walke. Wiec nie walcz z przeciwnikami tylko wiej.
Ostatnio zmieniony wt 27 maja, 2008 przez Saladyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Proponuję lekturę tego tematu. Ja wiem, że nikomu się nie chce szperać, by znaleźć to, co się chce ale ja nie mam zamiaru powielać porad, których na chwilę obecną jest na forum dużo. Tylko poczytać.Bzdursky pisze:A ja mam może nie problem, ale raczej prośbę o jakieś praktyczne rady odnośnie poziomu Professional. Wskazówki, hinty - będę wdzięczny za wszystko, bo własnie zabrałem się za RE4 w tym trybie i chciałbym zasięgnąć rady u ekspertów.
Jeszcze to może Ci się przydać.
http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php?t=599.
Powodzenia. Aha, możesz też odwiedzić YT i zerknij na filimiki autorstwa Finki (kilka postów niżej).
EDIT
Chodzi Ci o bossów, których można ominąć bo za bardzo nie czajęSaladyn pisze: Moja rada jest taka - kilka razy mozna ominac walke. Wiec nie walcz z przeciwnikami tylko wiej.
No dobra, Saladyna narazie nie ma więc się nie dowiem teraz o co mu chodziło...
Na wszelki wypadek dodam, że jest możliwość ominięcia walki z dwoma bossami:
1)El Gigante w drodze na kolejkę linową (trzeba wiedzieć wktórej chacie jest Old Key)
2)Verdugo - trzeba udciekać dopóki nie zacznie działać winda (pojawia się krótka animacja), zaoszczędzisz kupę naboi.
Ostatnio zmieniony wt 27 maja, 2008 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 4 razy.
Shame on me, ominąć taki tematdeus ex pisze:Proponuję lekturę tego tematu. Ja wiem, że nikomu się nie chce szperać, by znaleźć to, co się chce ale ja nie mam zamiaru powielać porad, których na chwilę obecną jest na forum dużo. Tylko poczytać.
Ostatnio zmieniony wt 27 maja, 2008 przez Bzduras, łącznie zmieniany 2 razy.
deus ex pisze:Chodzi Ci o bossów, których można ominąć bo za bardzo nie czajęSaladyn pisze: Moja rada jest taka - kilka razy mozna ominac walke. Wiec nie walcz z przeciwnikami tylko wiej.?
No dobra, Saladyna narazie nie ma więc się nie dowiem teraz o co mu chodziło...
Na wszelki wypadek dodam, że jest możliwość ominięcia walki z dwoma bossami:
A PRO składa się tylko z walki z Bossami? O Ganados mówiłem - można zaoszczędzić zdrowia i amunicji omijając wiochmenów gdzie się da.
Nie zapominajmy o nieśmiertelnych Flash-grenades, które pomagają w walce z bossami.
Deus ex - nie wysyłaj chłopaka drogą do el Gigante - siostry Bella są łatwiejsze.
Zmylilo mnie to "kilka"Saladyn pisze:Moja rada jest taka - kilka razy mozna ominac walke. Wiec nie walcz z przeciwnikami tylko wiej.
Nie powiedziałbym - Bella może i są łatwiejsze (choć gigant to boss naprawdę prościutki) ale wybranie lewej bramy oznacza stratę znacznej ilości amunicji, jeśli kolega wybierze spotkanie z El Gigante to jak będzie sprytny, nie będzie musiał wystrzelić nawet jednego pociskuSaladyn pisze:Deus ex - nie wysyłaj chłopaka drogą do el Gigante - siostry Bella są łatwiejsze.
Moich filmików z RE4 professional nie ma na Revideos, jeżeli już to są tutaj:deus ex pisze: Powodzenia. Aha, możesz też odwiedzić REVIDEOS i poszukać filimiku No Damage PRO autorstwa Finki. I
http://pl.youtube.com/view_play_list?p=9A44F75732CF7F37