Teraz coś o tym,co zobaczyłam:Od 20 sekundy zmieniłam zdanie na temat re5.Jeszcze do dzisiaj rano myślałam,że mimo tych zapowiedzi itp.będzie to gra nie warta kupienia.No i już wiem,że się myliłam
Newsy
Po obejrzeniu tego filmiku coraz poważniej zastanawiam się nad zakupieniem xboxa
Teraz coś o tym,co zobaczyłam:Od 20 sekundy zmieniłam zdanie na temat re5.Jeszcze do dzisiaj rano myślałam,że mimo tych zapowiedzi itp.będzie to gra nie warta kupienia.No i już wiem,że się myliłam
Chociaż miejscami przypominało mi to Tomb Raider Legend.Mimo to gra będzie świetna 
Ostatnio zmieniony sob 31 maja, 2008 przez Jill_1995, łącznie zmieniany 2 razy.
"From yesterday, it’s coming!
From yesterday, the fear!
From yesterday, it calls him
But he doesn't want to read the message here"
From yesterday, the fear!
From yesterday, it calls him
But he doesn't want to read the message here"
Pierwsze wrazenie po obejrzeniu - RE4 w nowej oprawie... Hmmm, oby czyms ta czesc nas zaskoczyla, bo tak to mam mieszane uczucia... Niby RE4 byl wypasiony (w koncu byl czyms zupelnie nowym), to w tym przypadku moze byc troszke inaczej... Zobaczymy, miejmy nadzieje, ze Capcom nie spartaczy sprawy... Tyle 
Fajnie że pokazali dużo nowych rzeczy np. że mutacja będzie przebiegała podobnie jak w przypadku Las Plagas, tylko troche bardziej urozmaicona
, czy że pojawią sie po raz kolejny zmutowane pieski
Mnie troche odrzuciło że krew wygląda tak jakoś sztucznie jak w Gears of War
Ogólne wrażenia: Trzeba zacząć zbierać pieniądze na konsole
Ps: A właśnie, wie ktoś może na jakim silniku graficznym powstaje RE5??
Mnie troche odrzuciło że krew wygląda tak jakoś sztucznie jak w Gears of War
Ogólne wrażenia: Trzeba zacząć zbierać pieniądze na konsole
Ps: A właśnie, wie ktoś może na jakim silniku graficznym powstaje RE5??
Ostatnio zmieniony sob 31 maja, 2008 przez Zombi, łącznie zmieniany 1 raz.
Big Daddy jest zły...
- Leon S. Kennedy
Podejrzewam że na silniku stworzonym do Lost Planet bo ostatnio wszystkie nowe gry capcomu na nim jadą(np. DMC4). A co do trailera to zapowiada się RE4 tyle że w innych realiach i z innym bohaterem przez co pewnie będzie świetnągrą akcji ale gorzej z horrorem.
BTW. Mi się jeszcze jedna zmiana podoba w stosunku do 4. Chris w przciwieństwie do Leona nie walczy tylko nogami i może trzepnąć przeciwnika po pysku z pięści (jak mi tego brakowało w 4):smiech1:
BTW. Mi się jeszcze jedna zmiana podoba w stosunku do 4. Chris w przciwieństwie do Leona nie walczy tylko nogami i może trzepnąć przeciwnika po pysku z pięści (jak mi tego brakowało w 4):smiech1:
Oj chyba będzie rozbudowana kalka RE4. Gość z piłą i workiem na głowie, ludzie wyglądają jak Ganados - ich gęby przypominają U3 a te pasożyty plagasa mnichów. Lepsza grafa i nowa fabuła, ale szczerze mówiąc miałem lepsze przeczucia odnośnie gry dopóki nie zobaczyłem tego trailera.
Ostatnio zmieniony sob 31 maja, 2008 przez Saladyn, łącznie zmieniany 1 raz.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
MiGoo pisze:Pierwsze wrazenie po obejrzeniu - RE4 w nowej oprawie... Hmmm, oby czyms ta czesc nas zaskoczyla, bo tak to mam mieszane uczucia... Niby RE4 byl wypasiony (w koncu byl czyms zupelnie nowym), to w tym przypadku moze byc troszke inaczej... Zobaczymy, miejmy nadzieje, ze Capcom nie spartaczy sprawy... Tyle
Z wami oboma się zgodzę... Wszystko to, wygląda tak, jakbym widział Leona i stada Ganados. Piła spalinowa, etc... Wszystko jest wtórne i odgrzewane. No i mam wrażenie że wiem, gdzie znalazł się Las Plagas. Nie podobały mi się również ciosy... z jakiej paki, jednym ciosem odrzuca się trzech przeciwników?Saladyn pisze:Oj chyba będzie rozbudowana kalka RE4. Gość z piłą i workiem na głowie, ludzie wyglądają jak Ganados - ich gęby przypominają U3 a te pasożyty plagasa mnichów. Lepsza grafa i nowa fabuła, ale szczerze mówiąc miałem lepsze przeczucia odnośnie gry dopóki nie zobaczyłem tego trailera.
Teraz co mi się spodobało - Psy wyglądają bardzo fajnie
Ostatnio zmieniony sob 31 maja, 2008 przez AT, łącznie zmieniany 2 razy.
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
H.P. Lovecraft
Tajemnicze odliczanie na oficjalnej stronie RE zostało zakończone. Z początku nic nowego się nie pojawiło, jednakże przed chwilą wystartowała oficjalna strona RE5! Zapraszam do odwiedzania - link poniżej...
--> http://www.residentevil.com/5/
Zgodnie z oficjalną stroną RE 5
Ta dziewczyna nazywa się Sle(v)ra (albo Sheva zgodnie z buddy iconką). Będzie także nowa postać męska - JOSH
Kontynuując dyskusję: cóż bez Mikamiego panowie z Capcomu nie są już tak pomysłowi i nowatorscy, ale wg mnie RE5= wszystko co lubililśmy w RE4 + ciekawa fabuła + grywalne flashbacki + super grafika + lepsze cutscenki + więcej potworów itd.
Ta dziewczyna nazywa się Sle(v)ra (albo Sheva zgodnie z buddy iconką). Będzie także nowa postać męska - JOSH
Kontynuując dyskusję: cóż bez Mikamiego panowie z Capcomu nie są już tak pomysłowi i nowatorscy, ale wg mnie RE5= wszystko co lubililśmy w RE4 + ciekawa fabuła + grywalne flashbacki + super grafika + lepsze cutscenki + więcej potworów itd.
Ostatnio zmieniony sob 31 maja, 2008 przez unknown_u, łącznie zmieniany 2 razy.
MiGoo pisze:Tajemnicze odliczanie na oficjalnej stronie RE zostało zakończone. Z początku nic nowego się nie pojawiło, jednakże przed chwilą wystartowała oficjalna strona RE5! Zapraszam do odwiedzania - link poniżej...
Unknown, myślę że powinieneś czytać posty innych przynajmniej te, które są wyżej
Ostatnio zmieniony sob 31 maja, 2008 przez AT, łącznie zmieniany 3 razy.
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
H.P. Lovecraft
W porównaniu z RE4 widać, że akcja będzie toczyła się na większej przestrzeni. Walka z plagasami będzie trudniejsza (na jednym z ujęć macki chowają się) i prawdopodobnie będą atakowały kiedy przeciwnik zbliży się do Chrisa.
Co do dziewczyny to mam wrażenie jakby była zrobiona na wzór i podobieństwo Lary Croft
.
Ogólnie uważam, że kolejna odsłona będzie mniej klimatyczna niż RE4 i będzie to coś w stylu nowego Indiany Jonesa czyli groch z kapustą
Co do dziewczyny to mam wrażenie jakby była zrobiona na wzór i podobieństwo Lary Croft
Ogólnie uważam, że kolejna odsłona będzie mniej klimatyczna niż RE4 i będzie to coś w stylu nowego Indiany Jonesa czyli groch z kapustą
Ja natomiast (jako geograf
) pokusiłem się o przybliżone określenie miejsca akcji.
Mają być murzyni, czyli północna Afryka zamieszkana przez Arabów (rasy białej) odpada.
Mają być wulkany, więc w grę wchodzą właściwie tylko dwa obszary: Wyżyna Adamawa (Kamerun) lub Wyżyna Wschodnio-afrykańska (Kenia, Tanzania, Uganda).
Ponieważ Kenia i Uganda to była angielskie kolonie, a więc miejscowa ludność powinna trochę znać ten język (jakieś napisy po angielsku są w trailerze), więc jest duża szansa, że będzie to Kenia lub Uganda.
P.S.
To stamtąd "wywodzi się" wirus Ebola
Mają być murzyni, czyli północna Afryka zamieszkana przez Arabów (rasy białej) odpada.
Mają być wulkany, więc w grę wchodzą właściwie tylko dwa obszary: Wyżyna Adamawa (Kamerun) lub Wyżyna Wschodnio-afrykańska (Kenia, Tanzania, Uganda).
Ponieważ Kenia i Uganda to była angielskie kolonie, a więc miejscowa ludność powinna trochę znać ten język (jakieś napisy po angielsku są w trailerze), więc jest duża szansa, że będzie to Kenia lub Uganda.
P.S.
To stamtąd "wywodzi się" wirus Ebola
Ostatnio zmieniony sob 31 maja, 2008 przez Diadem, łącznie zmieniany 1 raz.
-
nemesisdestro
Filmik ciekawy, aczkolwiek, jak najbardziej wygląda to na kontynuację wątku plagasów z RE4, może nawet za bardzo jak co niektórzy już wspomnieli- tak to wygląda, co ciekawe nadal brak info na temat jakichkolwiek bossów itp, widać jedynie że ten gość z megafonem odgrywa jakąś ważną rolę, no ale to już było wiadome
.
Nowi przeciwnicy - pieski, i co by nie było, chyba Capcom nieco przejął się zarzutami że gra jest rasistowska bo można zauważyć że przynajmniej jeden z przeciwników jest biały albo to albinos...nieważne. Mam nadzieję iż jako że akcja rozgrywa się w Afryce to zostanie wymyślona jakaś dobra fabuła, nawiązująca do tej kolebki życia w sensowny sposób
. Świetnie wygląda ta laska która pomaga Chris'owi - fajnie było by sobie nią pograć, choć najbardziej interesuje mnie to co wniesie ze sobą do gry he he
- Ogółem może być interesująco i widać że szykuje się solidna pozycja z gatunku gier.....akcji, niestety nie horroru, trochę się obawiam czy będzie tu chociaż parę straszniejszych motywów - w 4ce było choć parę pomieszczeń dających mroczny klimat, a tu? hmm....nie dobrze wciąż czekam na horror z prawdziwego zdarzenia, co nie oznacza że nie kupię RE5 
Nowi przeciwnicy - pieski, i co by nie było, chyba Capcom nieco przejął się zarzutami że gra jest rasistowska bo można zauważyć że przynajmniej jeden z przeciwników jest biały albo to albinos...nieważne. Mam nadzieję iż jako że akcja rozgrywa się w Afryce to zostanie wymyślona jakaś dobra fabuła, nawiązująca do tej kolebki życia w sensowny sposób
Ostatnio zmieniony sob 31 maja, 2008 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 4 razy.
- Leon. KennedY
A może w końcu przełamią Residentowy stereotyp... mianowicie - poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale nigdy nie walczyło się na jednej "arenie" z wieloma przeciwnikami RÓŻNEGO typu. Za wyjątkiem pierwszego mutaka w RE2 (tego, który charchał małymi "robalami") oraz RE4 (pająki respawnujące się bez końca w walce z Salazarem/Verdugo). Uważam, że to by dodało realizmu i podniosło poziom trudności - kilku dziarskich murzynków i dwa wściekłe psy na froncie 
Szkoda, że wszystkie trailery w 75% składają się z tych samych scen.
Szkoda, że wszystkie trailery w 75% składają się z tych samych scen.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there