[Pomoc] Jak powrócić na sam początek gry?

Awatar użytkownika
Kuba Pajączek

[Pomoc] Jak powrócić na sam początek gry?

Post autor: Kuba Pajączek »

No właśnie jak to zrobić? Od paru lat zadaję sobie to pytanie, bo kiedy zobaczyłem w telewizji recenzję Resident Evil 3: NEMESIS to aż mi szczena opadła :szok1: :szok2: :szok3: :szok6: ! Jakiś gość nawalał z assault rifle do zombiali w tym cienkim korytażyku z początku gry do którego Jill przedtem uciekła, tylko że ustawienie kamery było inne(widać było skrzynię i ogień w oddali po zabiciu zombiaków). Jak coś, to koleś grał Jill, bez sidepacka. Prawdopodobnie grał na emulatorze i używał cheatów na przechodzenie przez ściany, ale muszę się upewnić czy tak się da wrócić, czy jest jakaś metoda prosta jak drut, tylko matoł jestem totalny i nie zauważyłem jak ostatni imbecyl. Błagam pomóżcie, i powiedzcie jak mam używać programu P.E.C.-psx emulation cheater w połączeniu z emulatorem ePSXe, bo jak wybieram wymagany plugin P.E.C.-a, to mi nie chodzi. Może tak zdołam powrócić na początek gry.
Ostatnio zmieniony pn 17 sie, 2009 przez Kuba Pajączek, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.byond.com/games/DarkerEmerald/TLC
Nowa wersja Resident Evil Online 2(zmieniona nazwa, wiadomo: kopyrajt-orajt).

"You can't spell "slaughter" without "laughter"!! Hahahahahaha!!!"
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Pewnie grał na Easy - tam Assault Rifle był na wyposażeniu Jill od początku gry.
Obrazek
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Ale tam nie można było grać w tym przejściu między skrzynią koło wystawy a magazynem. Była tam tylko animacja.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Kuba Pajączek

No a za pomocą cheatów na przechodzenie przez ściany?

Awatar użytkownika
AdaM555

Post autor: AdaM555 »

Nie wyobrażam sobie przechodzenia przez ściany w grze w której jest statyczna kamera. Do takich zabaw, o ilę sie nie myle, potrzebna jest kamera jak i pełne 3D. Ludzie to nie Unreal... Wątpię żeby cos takiego dało się zrobić. Może Tobie się coś pomyliło albo gość grał w bete albo jakieś inne demo.
Przepraszam za swoje opowiadania. Młody byłem :)
Awatar użytkownika
Kuba Pajączek

Napewno nie grał w bete, bo widok ekwipunku normalny a i w programie mówili, że "wreszcie wpadła nam w łapy nowa odsłona Resident Evil, dostępna w dobrych sklepach". A poza tym, mi chodzi o kody na gameshark, action replay na "walk-thru walls". Wiem, że jest coś takiego, bo sprawdzałem w programie do gamesharka na emulatory psx, ale kiedy załaduje mi się napis "CAPCOM" i zniknie "this game contains coś tam" (po japońsku, na psx mam wersję japońską co kuzyn w necie kupił) wyskakuje błąd i nie wiem co robić, żeby włączyć gre z cheatami. A kiedyś umiałem i grałem od początku z czitem na wszystkie bronie, czas gry 0h 0 min 0 sec i 0 sejwów.
A tu filmik jak za pomocą teggo kodu gość jakoś odkrył chyba ten pokój na parkingu z wersji beta

Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

AdaM555 ma rację i przechodzenie przez ściany odpada bankowo, więc nawet Kuba nie myśl o takiej opcji. Nie w Residencie.
Słyszałem o jakiś kodach, które "teleportują" z jednej lokacji do innej, ale nigdy tego nie widziałem, nie wiem jak to zrobić i nawet nie wiem czy to w ogóle prawda ;)
Można by popróbować tym programem co dałem w temacie o hackowaniu RE3 i po prostu... podmienić tło, zmieniając jego nazwę. Może by zadziałało, chociaż szanse oceniam nisko niestety, bo samo tło to nie wszystko. Gra ma jeszcze zapisane informacje o trójwymiarowym kształcie pomieszczenia i to będzie trudniej podmienić.
Awatar użytkownika
Kuba Pajączek

A no, to możę ja wyjaśnięjak ten kod działa. Jak zapewne wiecie, gdy podejdzie się do ściany to postać tak jakby natrafia na "blokadę", a dzięki tym kodom na "walk-thru walls" tych blokad przy murach, blokadach itp. po prostu nie ma, i jak za taki mur wejdziemy to będzie wyglądać jakby jill po nim chodziła i malała, ale jeśli za murem jest jakieś pomieszczenie, to jill się w nim pojawi bez animacji otwierania/zamykania drzwi.
<edit> O sorki, zapomniałem w poprzednim poście dać link do filmiku gdzie używany jest ten kod: http://pl.youtube.com/watch?v=p_Qx2ALQukM
Ostatnio zmieniony wt 24 cze, 2008 przez Kuba Pajączek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Teki kody nic nie zmienią w kwestiach samego scenariusza i wyglądu pomieszczeń/ulic, w RE3 możesz się cofnąć do początku i ujrzeć zmiany ale tylko od pewnego momentu czyt. przed wyjazdem pod Clock Tower, zmiany takie jak noc, zombiaki, ammo, pieski czy tez córka Daria (oraz on samo) to smaczki dzięki którym warto się cofać
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Kuba Pajączek

A mam pytanie do Wesker-Dark Life. czy zapomocą tych kodów które sprawiają że np. "blokady" przy ścianach i samochodach znikają można wrócić do korytarza na samiuśkim początku gry?

Awatar użytkownika
WESKER-DL

Nie wiem bo nie bawię się w takie rzeczy ale mam takie pytanko co to zmienia że się tam dostaniesz za pomocą kodów? Inaczej jak dotrzesz tam w normalny sposób bo wtedy zmiany ujrzysz, pamiętaj że gry są poskryptowane
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

No do alejki, z której zaczyna Jill się nie dostaniemy. Możemy się cofnąć jedynie do magazynu.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Kuba Pajączek

No tak... ale koleś za pomocą tego kodu wszedł do pomieszczenia w parking lot i odkrył zmieniony pokój, więc może nam by się udało odkryć tę alejkę? Warto spróbować jak ktoś umie obsługiwać program PEC, bo trochę sławy to da :)

Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Kuba Pajączek pisze:No tak... ale koleś za pomocą tego kodu wszedł do pomieszczenia w parking lot i odkrył zmieniony pokój, więc może nam by się udało odkryć tę alejkę? Warto spróbować jak ktoś umie obsługiwać program PEC, bo trochę sławy to da :)
Próbowałem już podmienić tło, tak aby wejść do tamtej alejki o której mówisz, ale nie dałem rady tego zrobić :/ Gra nie pozwala na takie ingerencje.

Zamienić pokój na parkingu da się bez problemu (już sobie to zmienione tło ustawiłem na stałe :) ), ale wejść do korytarza z samego początku gry to ciężka sprawa :/
Awatar użytkownika
Kuba Pajączek

Mi nie chodzi o podmienianie tła, tylko o kod na "rozwalenie" tego "czegoś" przez co nie można "wejść" na ściany i znaleść się np. w pomieszczeniu za nimi.

Awatar użytkownika
WESKER-DL

WTF? Za pomocą kodów można dorobić sobie wszystko ale nie da się ujrzeć zmian wprowadzonych przez programistów
Awatar użytkownika
Kuba Pajączek

Nie, nie skapowałeś o co mi chodzi. Wyjaśnię dokładnie. Resident evil 3 jako otoczenie ma wklejone obrazki tak? A kiedy podejdzie się do np. auta(które nie jest elementem 3D tylko fragmentem rysunku), to postać "idzie w miejscu" taak? A więc kod na przechodzenie przez ściany sprawia, że w tym miejscu gdzie stoi auto, nie ma tej blokady i wchodzisz na auto jakby było "narysowane na ziemi" i poruszasz się na mapie i możesz dojść do dowolnego miejsca, bo gdy za pomocą kodu przejdziesz przez drzwi, bez otwierania ich, to znajdziesz się po ich drugiej stronie, tylko bez animki otwierania, kapewu? I chodzi mi o to, że z tym patentem można by dojść na sam początek gry.
Ostatnio zmieniony wt 08 lip, 2008 przez Kuba Pajączek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Krótko: gdyby takie kody istniały, ktos już dawno by je wygooglował i zamieścił tutaj.
Obrazek
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Wasze dyskudje bazują na przypuszczeniach i mało prawdopodobnych źródłach. Nie da sie przeskoczyć programistów (tak jak naznaczył Wesker), musiałyby być to kody łamiące kody samej gry, a coś takiego jest niełatwo przełamać.
Awatar użytkownika
Urbi

Post autor: Urbi »

Czy ktoś mówi że nie można przechodzić przez ściany?

http://pl.youtube.com/watch?v=7vC1ea8fE ... =rec-fresh

Bard wszystko może!

Pozdrawiam.
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 3 Nemesis”