Aaaaa....ach ta nostalgia....

po raz pierwszy z serią RE spotkałem się jakoś w okolicach 1997 pamiętam jak kiedyś był na Canal + jakiś program o grach i właśnie tam znalazła się recka pierwszego RE. Trochę mnie to zainteresowało ale nie miałem wtedy kompa, Na święta '97 dostałem kompa...Yaaay

, jakoś w '98 ja i mój brat natknęliśmy się na CDA z demkiem RE1 właśnie. Mój brat trochę pykał a ja tradycyjnie bałem się w to grać, później brachol zdążył przejść pełną wersję a ja......nieeeeeee

. Przełamałem się pykając w demko RE2 też z CDA. Potem udało się dorwać pełną wersję dwójki, ale pierwszym pełnym resem którego udało mi się przejśc był Resident Evil 3....z gun'ami na nieskończoność

w końcu krok po kroku zacząłem grać "normalnie" , przeszedłem także dwójkę, wreszcie po dłuuuugim czekaniu pożyczyłem RE1 i przeszedłem je, Yaaay

Potem kupiłem plejaka2 i RE CV potem RE4, no i niedawno, w tym roku, zdobyłem GC oraz RE Remake i RE Zero. Póki co z "tegorocznych" przeszedłem Zero i obecnie zabieram się za remake'a.
Od czasu RE CV każdą następną część RE, w którą gram pierwszy raz, przechodzę z bracholem, o odpowiednio późnej porze

ponieważ on też jest fanem serii, to nie będę odmawiał mu przyjemności pierwszego podejścia do nowego RE