Sekrety

Również o Resident Evil 3.5
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

Znamy, znamy. Poza tym lepiej jest mnicha załatwić, żeby się nie plątał :)
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Awatar użytkownika
franc_uz

Post autor: franc_uz »

deus ex pisze:Pewnie każdy to odkrył
Ale przyznaj, że za pierwszym razem tego nie zauważyłeś :smiech6: .(a może i zauważyłeś :rad11: )
r3sid3nt 3vil j3st th3 b3st!! :D
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

Myślę, że kazdy zauważył, bo każdy wiał przed mnichem - Ashley jest bezbronna. A że jedna lampa niewystarczyła żeby go ukatrupić biegało się wszędzie. Czołgało też :) Sorry stary - dzięki za dobre chęci.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
David77

Post autor: David77 »

Nie wiem czy jest to sekret :zmiesz8: Ale gdy idziesz Leonem do " radiostacji " (Tam gdzie mijasz kupca i wyjeżdżasz winda do góry by nadać komunikat.) ( Sorry ale nie wiedziałem jak to wam nazwać. :rad9: Mam nadzieje że kapujecie Hehe. ) To po drodze mijacie wrony i jedna z nich ma 5000 .

[ Dodano: 27 Maj 2008 18:13 ]
No i jak komuś to pomorze to przed jazdą w wagonach jest jeden spinel ukryty w sypiącym się piasku :okulary3:
Awatar użytkownika
B!oh@z@rd

Post autor: B!oh@z@rd »

Może to nie jest żaden sekret (raczej ciekawostka lub moje poczucie humoru) ale nie wiem gdzie to umiescić.
Nie wiem czy zauważyliście ale Leon ma idealną fryzurę przy każdej pogodzie :smiech5: . Może używa Taftu :smiech7: . Chociaż dziwnie by to wyglądało jakby Leoś miał zmoczonego tego "grzybka" :)
Ostatnio zmieniony pt 13 cze, 2008 przez B!oh@z@rd, łącznie zmieniany 1 raz.
El Bastardo
Post autor: El Bastardo »

Krótko: nie wiem, czy powinno być w tym temacie, ale szukałem i tu chyba pasuje.
Prblem polega na tym że zafiksowałem się na handcanona, przeszedłem mercenaries po pięć gwaiazdek każdym ludkiem na każdej planszy, otrzymałem komunikat że handcannon jest dostępny u merchanta. Podobnie po rpzejściu pierwszy raz fabuły Leona odblokowałem Matyldę i cośtam jeszce.
Zaczynam niu game i dobiegam do merchanta ale nic nowego tam nie ma.
pomóżta, ludzie.
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Dziś znalazłem sposób na zwiększenie liczby wrogów do pokonania (niewiele, bo ok 10/12, ale zawsze to poprawia wynik na końcu). Otóż jak tylko dochodzimy do kościoła strzelamy w dzwon na wieży. Jeden taki strzał przywołuje 3 ganado. Ilość "przywołań" mamy ograniczoną do 3 lub 4. Nie sprawdziłem... :( Wybaczcie, jeśli juz to było, ale przewracanie 10 stron tematu to jednak za dużo...
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Deus Ex
Zarząd

Był o tym nawet temat:
http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php? ... wisz#25502
Recoil pisze:Wybaczcie, jeśli juz to było, ale przewracanie 10 stron tematu to jednak za dużo...
Proszę, proszę, z czyich ust padają takie stwierdzenia :D:D.

Recoil: Szukałem nie tam gdzie trzeba. Moja wina. :(
Ostatnio zmieniony sob 28 cze, 2008 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
otakumano

Post autor: otakumano »

A zdobył ktoś wszystkie filmiki,pszeszłem gre 5 razy ale nadal brakuje mi trzech filmików konkretnie to ostatniego w normalnym trybie,ostatniego w seperate ways,oraz jednego w zamku,nie pamientam ktory jest w kolejności,niech ktoś mi pomoże bo w necie nie znalazłem o tym informacji. :placz2:
kim jestem???
Deus Ex
Zarząd

Po przejściu gry dostępna jest opcja "Movie Browser" m.in. wraz z SW, Mercenaries, tam powinny być wszystkie filmiki. Ewentualnie, filmiki są do obejrzenia w folderze z grą.

Trzeba też pamiętać, że nie wszystkie filmy i tak możesz zobaczyć podczas gry - np. w podczas obrony domku z Louisem, jeśli go porządnie postrzelisz, pojawia się filmik jak Louis zabija Leona. Jeśli zawsze będziesz uważał na Louisa tego filmiku nie zobaczysz.
Ostatnio zmieniony czw 10 lip, 2008 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Inny filmik zobaczysz jak po zdobyciu Insignia key i po animacji z Mendezem wrócisz spowrotem do tego pokoju.
Następny filmik jest na samym początku gry, po zepchnięciu samochodu którym przyjechał Leon i jego towarzysze podejdź do skarpy.
Następny to gdy po wejściu ''na lokację'' jeziora pójdziesz na samą górę to zobaczysz animację jak Ganado wrzucają ludzi do wody z łódki.
I ostatnia gdy zdobędziesz już Round Insignia i wrócisz przez jezioro to zaatakuje Cię stado wilków.
otakumano

To wszystko już mam ale zwrócie uwage że w movie browser zaraz za filmikem z creditsami jest wolne miejsce na dodatkowy filmik czy to nie sugeruje jakiegos sekretnego zakończenia które można zdobyć?????
kim jestem???
Deus Ex
Zarząd

Eee, tam jest tylko chyba prostokącik 'no data'. Twórcom po prostu tak ułożylo się, że układali ikonki filmików po trzy sztuki i tam, gdzie nie mogli, dali 'no data'. Nie ma żadnych filmików do odblokowania :rad11: .

Zakończenie w RE 4 jest tylko jedno.
otakumano

deus ex ale wcześniej zauważ że w miejscu gdzie pisało no data odblokowywały sie filmiki np.ten z wrzucaniem ciała do jeziora albo bonusowa scenka z samego początku gry więnc wygląnda to tak jakby cos tam miało byc,pamięntam jak na jakimś zagranicznym forum ktos kiedys pisał że istnieje sekretny filmik który znajduje sie za creditsami tak samo w seperate ways może w oficjalnym poradniku coś o tym piszą ma ktoś taki????[/quote]
kim jestem???
Deus Ex
Zarząd

Hmm, sekretny filmik za creditsami? Pierwsze słyszę :rad11: . A na jakim forum to było? Zapodaj linka albo coś ;).

Poza tym, 'movie browser' dostajemy dopiero po przejściu gry od razu z pakietem filmików do zobaczenia - nie odkrywamy dalszych podczas przechodzenia. Tak mi się wydaje ale niech zabierze jeszcze głos ktoś mądrzejszy ode mnie :). Bo dla mnie te informacje są podejrzane :D.
otakumano

Co ty mówisz!!!A jeśli przejdziesz gre a nie odkryjesz jakiegoś bonusowego filmiku?W movie browser na jego miejscu widnieje blok z napisem no data nie szerze tu jakichś teori spiskowych a jedynie podsuwam ciekawostke że może istniec jakiś nowy filmik,dziwie się że nikt tego nie zauważył.
kim jestem???
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Jest tak, że dany filmik pojawia się w movie browser jesli odkryjemy go w trakcie gry. W przeciwnym razie będzie na jego miejscu blok z napisem "no data". Niemniej ostatni blok jest pusty i nie ma tam żadnego ukrytego bonusu.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
otakumano

Recoil pisze:W przeciwnym razie będzie na jego miejscu blok z napisem "no data". Niemniej ostatni blok jest pusty i nie ma tam żadnego ukrytego bonusu.
A masz pewność?Ok poddaje się kończe ten temat.
kim jestem???
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Ja mam pytanie odnośnie drugich strojów specjalnych. Przeszedłem grę raz na Normalu - fajnie, odblokowały się pierwsze specjale. Przeszedłem w nich grę na Pro i tutaj zonk jak stąd do Yokohamy - nie mam drugich specjali! Czy muszę przejść grę jeszcze raz (może gra liczy osobno przejścia na Normal i na Pro), żeby zmienić Leona w Ala Capone, a Ashley w obrońcę Króla Ryszarda Lwie Serce, walczącą z Robin Hoodem?
Ostatnio zmieniony pn 01 wrz, 2008 przez Bzduras, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 4”