Wesker (PC-bug)
A mnie zastanawia jedna rzecz. Skoro na PS2 i PC (jako port z tejze konsoli) mozna zagrac innymi postaciami z The Mercenaries w normalnej grze, czy to nie jest przypadkiem zamierzony cel tworcow w tychze wersjach? Bo skoro na GCN tego nie bylo, to dziwnym jest, by zrobili podczas konwersnji takiego buga... Easter Egg jakich malo? Maybe - okaze sie przy okazji wersji na Wii...
Na PS2 ten trik również nie działa, jest to tylko na PC a co do Thrust Punch'a działał w wiosce ale podczas jego wykonywanianastępowały przekłamania w grafice
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
-
Dark Prince
Mam pytanie do tych graczy, którzy grają Weskerem - mój problem polega na tym, że jak wchodzę do inwentory i chcę coś wybrać to przy próbie przejścia przez handgun gra się zamyka.
Drugi raz mam to samo w lokacji, w której trzeba zakręcić wodę (przed walką z el-gigante) - w momencie opuszczania się na linie.
Zastanawiam się czy jest na to sposób czy też sobie odpuścić grę Weskerem.
Ps.
gra Weskerem to wielka lipa - można dojść do zamku i tam kariera się kończy.
Ps.
z korbą (w zamku) sobie poradziłam ale po uwolnieniu Ashley, całkiem niespodziewanie, Wesker zamienił się w Leona i znowu zonk...
Drugi raz mam to samo w lokacji, w której trzeba zakręcić wodę (przed walką z el-gigante) - w momencie opuszczania się na linie.
Zastanawiam się czy jest na to sposób czy też sobie odpuścić grę Weskerem.
Ps.
gra Weskerem to wielka lipa - można dojść do zamku i tam kariera się kończy.
Ps.
z korbą (w zamku) sobie poradziłam ale po uwolnieniu Ashley, całkiem niespodziewanie, Wesker zamienił się w Leona i znowu zonk...
Ostatnio zmieniony ndz 20 maja, 2007 przez Finka, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Misiuk -_^
super cios to ...thrust punch?
Misiuk,w bazie tak,ale tylko w bazie;)
Misiuk,w bazie tak,ale tylko w bazie;)
http://pl.youtube.com/user/susa456987
zaglądajcie codziennie;)
zaglądajcie codziennie;)
U merchanta jak chce coś kupić, co znajduje się pod hangunem wywala mnie z gryFinka pisze:Mam pytanie do tych graczy, którzy grają Weskerem - mój problem polega na tym, że jak wchodzę do inwentory i chcę coś wybrać to przy próbie przejścia przez handgun gra się zamyka.
Tutaj u mnie jest OK.Finka pisze:Drugi raz mam to samo w lokacji, w której trzeba zakręcić wodę (przed walką z el-gigante) - w momencie opuszczania się na linie.
A o którym momencie dokładnie mówiłaś? Bo ja jestem po I walce z Garradorem i narazie sobie gramFinka pisze:gra Weskerem to wielka lipa - można dojść do zamku i tam kariera się kończy.
A jak chodzi o samą grę, kurczę, szkoda że Ashley nie słucha Weskera... W walce ze ślepym plątała się pod nogami. Ciekawe też jest, że Wesker noża nie posiada, więc wszystkie skrzynie muszę rozwalać pistoletem, ale w walce z El Gigante ciachał plagasa właśnie nożem, który nie wiem skąd wziął
Pisałam o pomieszczeniu, w którym należy przesunąć posągi a Ashley musi jeden z nich zastąpićDeus Ex pisze:A o którym momencie dokładnie mówiłaś? Bo ja jestem po I walce z Garradorem i narazie sobie gramFinka pisze:gra Weskerem to wielka lipa - można dojść do zamku i tam kariera się kończy.. Ciekawe jak daleko uda mi się zajść.
Aha. No to jeszcze trochę mi zostałoPisałam o pomieszczeniu, w którym należy przesunąć posągi a Ashley musi jeden z nich zastąpić przed spotkaniem z Salazarem w pomieszczeniu z opuszczającym się sufitem.
Hehe, no ciekawe jak to się skończy w moim przypadku, ja już obawiam się dwóch momentów - walki z 2 garradorami oraz walki z U3. Ale z Krauserem to już będzie masakra - brak noża...
A czy wie ktoś czy którąkolwiek z broni dostępnych dla Weskera da się zdobyć u Merchanta, nie wiem, może w którymś momencie gry, czy niestety Wesker jest skazany na handguna
Finka pisze:Najpierw jednak musisz zdobyć grale, może coś wymyślisz
No właśnie. Już wymyśliłem coś ale nie wiem czy zadziała
Pomieszczenie gdzie są dwa podesty - spróbuję zapędzić tam zealota (wydaje mi się, że mechanizm zareguje na jego ciężar), powalę na ziemię a potem szybko na drugi podest.
Przed pomieszczeniem z opadającym sufitem - ustawie dwie rzeżby normalnie, po czym ustawię się tak, aby Ashley stanęła na podeście, rzucę granat tak aby oberwała i nim się podniesie dobiegnę do czwartego podestu
Wiem, wiem, oba pomysły dosyć głupie xD ale jutro spróbuję się pogimnastykować xD. Zobaczymy co z tego będzie.
Leon (Wesker) nie może zranić Ashley bo będzie koniec gry.Deus Ex pisze: rzucę granat tak aby oberwała i nim się podniesie dobiegnę do czwartego podestu. Może się uda ten myk.
Kiedyś HanPL pisał coś o przechodzeniu takich momentów Leonem ale nie mogę znaleźć tego postu (może go usunął albo temat został wyrzucony).
Ostatnio zmieniony ndz 20 lip, 2008 przez Finka, łącznie zmieniany 1 raz.
Hej Finka, w tym samym miejscu co u Ciebie (po uwolnieniu Ashley) Wesker przemienił się w Leona. Chyba domyślam się dlaczego akurat tu. Jest to chyba jedyny moment gdy Leon/Wesker mówi coś do Ashley ("wait here"). Widocznie gra nie dopuściła do sytuacji aby Wesker coś mówił, bo w końcu nie ma możliwości użycia komend dla Ashley - "hide", "follow me", "wait", nie mówiąc już o gwizdaniu
. Albo może w grę wchodzi też fakt, że zmienia się postać, którą gramy. Zresztą, co to różnica, grunt że sobie już nie pogram
.
BTW, Wesker jak wdepnie w sidła straszliwie się drze - jakby go zarzynali. Leon w tym przypadku to przy nim twardziel, kto by pomyślał
.
A HanPL przeszedł grę Weskerem?
BTW, Wesker jak wdepnie w sidła straszliwie się drze - jakby go zarzynali. Leon w tym przypadku to przy nim twardziel, kto by pomyślał
A HanPL przeszedł grę Weskerem?
Nie wiem, ostatni film jaki ma - to walka z Mendezem.Deus Ex pisze: A HanPL przeszedł grę Weskerem?
Podobno jest trainer pozwalający grać Weskerem (ograniczenia z bronią pozostają) ale czy można grać do końca tego nie wiem.
Próbowałam wchodzić w mercenaries (na następnych etapach), wybierać Weskera i ponownie wczytywać grę ale nic to nie daje. Szkoda