[Forum] Upadek?
[Forum] Upadek?
Czy Wam też się wydaje, że forum zaczyna upadać? Kilka miesięcy temu jak wchodziłem na MWRC miałem około 100 nieprzeczytanych postów, a teraz.... 10-25. Nie wiem czemu, ale panuje tu straszny zastój, czy poza RE (tematy o serii są od dawna wyczerpane) nie mamy innych ciekawych tematów?
Pozdrawiam.
Redrum V
Pozdrawiam.
Redrum V
Ostatnio zmieniony pt 15 sie, 2008 przez RedrumV, łącznie zmieniany 1 raz.
- Leon S. Kennedy
RedrumV, nie martw się to tylko wakacjeRedrumV pisze:Czy Wam też się wydaje, że forum zaczyna upadać? Kilka miesięcy temu jak wchodziłem na MWRC miałem około 100 nieprzeczytanych postów, a teraz.... 10-25.
Kiedyś waćpan Umbrella przepowiedział że MWRC zmieni się w RCS (oby tak nie byłoRedrumV pisze: Nie wiem czemu, ale panuje tu straszny zastój, czy poza RE (tematy o serii są od dawna wyczerpane) nie mamy innych ciekawych tematów?
Co jak co, ale uważam że nie ma się co martwić o śmierć forum
Ostatnio zmieniony wt 05 sie, 2008 przez AT, łącznie zmieniany 1 raz.
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
H.P. Lovecraft
- Nemesis US
Nie, forum nie upada, bez przesady. Jest wiele tematów, rejestrują się nowi użytkownicy, poza tym, jest pora letnia, wakacje, nie każdemu może po prostu chcieć się zasiąść i przeglądać tematy, w wakacje taka sytuacja na forach dyskusyjnych to norma. A tutaj zawsze jest o czym porozmawiać. Taki sezon.
Osobiście staram się zaglądać regularnie, choć praca jest i wpadają nowe gry oraz konsole, ale trzeba jakoś wyregulować sobie ten czas, chociaż jest go i tak za mało. Ale nie mam przeczuć, żeby forum upadało. Bez obaw. 
Ostatnio zmieniony wt 05 sie, 2008 przez Nemesis US, łącznie zmieniany 1 raz.
Angela, mam Cię dość. Tak jestem nieuprzejmy i (wyprzedzając moderację) mogę żyć z ostem za nieodpowiednie zachowanie w stosunku do innego usera, ale Twoje posty to jedynie POWTARZANIE POPRZEDNICH WYPOWIEDZI. Poza tym powiedz mi co ma wspólnego z tematem Twoje powiadomienie, że otrzymałaś propozycję wyjazdu? Dziecko - skoro nie masz nic ciekawego do powiedzenia lepiej milcz. Myślenie jest srebrem, milczenie złotem.Angela pisze:Jak są wakacje to jest czas wolny, proponowali mi żebym pojechała, na kolonię do Krakowa, ale jakoś nie miałam chęci i nie pojechałam, a chyba mogłam skorzystać z okazji.
Mam nadzieję, że Wasza teza znajdzie potwierdzenie w czasie roku szkolnego, bo naprawdę są tu normalni ludzie, a nie dzieci Neostrady, nie licząć kilku trolli...
Diadem:
1.
Jeżeli chcesz coś powiedzieć prywatnie Angeli to na PM, a nie na forum.RedrumV pisze:Angela, mam Cię dość.
2.
Samosądów nie popieramy... Moderacja czuwa i wykonuje swoją pracę, co z resztą widać.RedrumV pisze:Tak jestem nieuprzejmy i (wyprzedzając moderację)...
3.
Tym razem skończy się na upomnieniu, bo to było pierwszy raz, ale w razie recydywy...RedrumV pisze:[...]mogę żyć z ostem za nieodpowiednie zachowanie w stosunku do innego usera...
Ostatnio zmieniony wt 05 sie, 2008 przez RedrumV, łącznie zmieniany 2 razy.
Forum ku upadkowi się nie chyli, nie przesadzajmy. Wakacje to nie tylko wyjazdy z mamą - to czasami praca sezonowa, odnawianie starych znajomości i czas na relaks. Nie dziwne, że czasami człowiekowi się nie chce siąść przed komputerem po ciężkim dniu (ja tu jestem wyjątkiem, ale to w końcu znak rozpoznawczy rasowego nerda
). Trzeba mieć to na uwadze. A poza działem RE również toczą się ciekawe dysputy, nawet podczas sezonu ogórkowego.
Co się tyczy "upadku forum" to bzdura
Są po prostu wakacje. Ja sam osobiście też wolę poleżeć na kocyku na wodą, niż siedzieć przed kompem, ale postaram się coś przyszykować na wrzesień. Może jakieś nowe opowiadanko 
Zobaczycie. Po wakacjach, nastąpi wrześniowa ofensywa
A tak w ogóle gdyby każdy user, coś sobie wymyślił i przygotował to by było miło
I nie mówię, od razu jakieś wielkie opowiadanie czy coś, ale na przykład jakiś pomysł na ciekawy temat, nawet do HydeParku 
Zobaczycie. Po wakacjach, nastąpi wrześniowa ofensywa
A tak w ogóle gdyby każdy user, coś sobie wymyślił i przygotował to by było miło
Ostatnio zmieniony wt 05 sie, 2008 przez Diadem, łącznie zmieniany 2 razy.
Diadem - wieki temu wysłałem swojego arta o zombie do Migoo i o ile mi wiadomo nic się nie ruszyło w tym temacie. Nikogo nie popędzam, ale - że się tak wyrażę - ja już swoje zrobiłem 
Diadem: Haha, no tak
Ja też już swoje zrobiłem, więc się zmywam z tego forum 
A na poważnie, to chyba nie zaszkodzi jak wrzucisz to na forum?
Gdzie napisałem, że się zrywam z forum? Po prostu chwilowo nie mam nic ciekawego co nadawałoby się na dłuższą wypowiedź. Arta wysłałem Migoo i miał on bodajże zamiar wrzucenia go nie na samo forum a na sajta MWRC, więc nie będę tutaj akcji sabotażowej praktykował, he he
Arty dłuższe czasem piszę i może nadające się na forum, ale że dane słowo zobowiązuje mogę tutaj dać tylko linki do moich recek na Wrotach. Są filmy o zombie, więc nikomu z użytkowników MWRC korona nie spadnie, jak sobie kliknie na linka, jeśli ciekaw. Racja?
Dobre arty się na pniaku nie rodzą, a ja niestety mam na głowie i pracę i obowiązki domowe, więc wybaczcie jeśli czasem, zamiast się produkować na forum, odpalam Resa 4kę 
Diadem: Haha, no tak
A na poważnie, to chyba nie zaszkodzi jak wrzucisz to na forum?
Gdzie napisałem, że się zrywam z forum? Po prostu chwilowo nie mam nic ciekawego co nadawałoby się na dłuższą wypowiedź. Arta wysłałem Migoo i miał on bodajże zamiar wrzucenia go nie na samo forum a na sajta MWRC, więc nie będę tutaj akcji sabotażowej praktykował, he he
Arty dłuższe czasem piszę i może nadające się na forum, ale że dane słowo zobowiązuje mogę tutaj dać tylko linki do moich recek na Wrotach. Są filmy o zombie, więc nikomu z użytkowników MWRC korona nie spadnie, jak sobie kliknie na linka, jeśli ciekaw. Racja?
Ostatnio zmieniony śr 06 sie, 2008 przez Saladyn, łącznie zmieniany 2 razy.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
No dzięki, wiesz?Diadem pisze:Co się tyczy "upadku forum" to bzdura
Wiesz, ciężko tak na zawołanie coś dobrego wymyślić, więc mogłyby powstać kwiatki typu "O ogórka naturze" lub "Gdy żyletka to za mało..." (autentyki z innych for). Najlepsze topici to te tworzone z zajawki, na spontanie i od początku do końca freestyle'owe.Diadem pisze:A tak w ogóle gdyby każdy user, coś sobie wymyślił i przygotował to by było miłoI nie mówię, od razu jakieś wielkie opowiadanie czy coś, ale na przykład jakiś pomysł na ciekawy temat, nawet do HydeParku
Co prawda sam zauważyłem że narazie tematy i tak się wyczerpują, dopóki niepokaże się RE5 i Degeneration to znowu forum się ożywi tematami typu "co mi się nie/podoba" itp. ale to i tak będzie chwilowa ofensywa.
Na innym forum był pewien pomysł tzw. "Fanfik" zabawa ta polegała na tym że ludzie na forum tworzyli swoje własne opowiadanie, i każdy mógł mieć w tym udział. Polegało to na tym że pierwsza osoba zainicjowała temat i wprowadziła mniej więcej w szczegóły a każda kolejna osoba (która chciała oczywiście mieć w tym wkład) pisała do max. 3 linie tesktu rozwijając wątek. Tylko oczywiście trzeba też niewybiegać zabardzo w wyobraźnie bo raz już widziałem Fanfik gdzie byli: Dresy, kibole, zmutowany Lepper, więzienie ze "Skazanego" itp. a forum to było konkretnie o NGE także można by było pozostać przy realiach Residentowych...A tak w ogóle gdyby każdy user, coś sobie wymyślił i przygotował to by było miłoI nie mówię, od razu jakieś wielkie opowiadanie czy coś, ale na przykład jakiś pomysł na ciekawy temat, nawet do HydeParku
DZIĘKI ŻE O MNIE PAMIĘTACIE !!!
Są różne akcje związane z inicjatywą "rozkręćmy forum", ale koniec końców to zależy od użytkowników. Zabawy typu "z jakiego filmu/gry/książki to cytat/kadr", opowiadania, opowiadania "ciągnięte" (pisze fragment, powiedzmy 12 zdań, potem ktoś ciągnie to po mnie, potem znowu ktoś, a potem osoba czwarta albo znów ja), rozmowy o tematach nie związanych ideowo z forum (mamy przecież tematy o grach, filmach, książkach, muzyce oraz innych zainteresowaniach). Swego czasu najwięcej postów nabijała sesja RPG, ale nie brałem udziału i nie śledziłem, a potem byłem bez neta przez jakiś czas i nie wiem, co się z tym stało.
Nie ma co panikować. Jakoś trzymają się fora np. falloutowe, choć mineły wieki odkąd ukazała się ostatnia część. Ludzie wyczekują fallouta 3 jak zbawiciela (ja nie). O czym więc rozmawiają? Piszą posty o wynalezionych gdziekolwiek książkach i niszowych filmach o tematyce post-nuklearnej bądź generalnie post-apokaliptycznej. Rzucają namiary na antykwariaty, dystkutują o niewykorzystanych pomysłach, piszą - wspomniane już wyżej - fanfiki. Gdy byłem młodszy nieźle się produkowałem - był czas i zapał. Nic innego nie potrzeba.
Nie ma co panikować. Jakoś trzymają się fora np. falloutowe, choć mineły wieki odkąd ukazała się ostatnia część. Ludzie wyczekują fallouta 3 jak zbawiciela (ja nie). O czym więc rozmawiają? Piszą posty o wynalezionych gdziekolwiek książkach i niszowych filmach o tematyce post-nuklearnej bądź generalnie post-apokaliptycznej. Rzucają namiary na antykwariaty, dystkutują o niewykorzystanych pomysłach, piszą - wspomniane już wyżej - fanfiki. Gdy byłem młodszy nieźle się produkowałem - był czas i zapał. Nic innego nie potrzeba.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
...bo w Fallouta gra się dłużej i prawie zawsze są inne wrażeniaSaladyn pisze:Jakoś trzymają się fora np. falloutowe
Do tematu:
MWRC się nie zapada - są wakacje
- RoboticFreeze
No właśnie! co z naszym RPG? Mój ostatni post był w maju i od tamtej pory zastój, czy to była zabawa na kilka postów czy jak, bo pewnie wiele osób liczy na to, a jakby więcej osób brało udział, to tematy same się znajdą.Saladyn pisze:Swego czasu najwięcej postów nabijała sesja RPG, ale nie brałem udziału i nie śledziłem, a potem byłem bez neta przez jakiś czas i nie wiem, co się z tym stało.
-
FurryPiter
Oj, offtopem ten temat nam zalatuje :>
@Robotic
Czy nam się wydaje czy posiadacie swój "ogólny" temacik o forumowym RPG :>? http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php?t=1436
Tak też myśleliśmy
@Robotic
Czy nam się wydaje czy posiadacie swój "ogólny" temacik o forumowym RPG :>? http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php?t=1436
Tak też myśleliśmy
-
nemesisdestro
hehehe nie ma co popadać w panikę, jak mówili przedmówcy, wakacje to czas większej aktywności "poza komputerowej" z przyjściem RE5 i RE:D wszystko się rozrusza, ba, sądzę że nawet prędzej, za jakiś czas wszystko wróci do normy a co do fanficów itp. no proszę jest już dział RPG - RE last chance prowadzone przez Varrok'a, Kennedy'ego i kilku innych ziomków- naprawdę gruba sprawa, i warto by było się tym zainteresować. nie wspominając o najlepszej spółce do robienia avków i sygnatur do waszej dyspozycji składającej się z Adama 555 i mojej skromnej osoby
, gdyby ktoś chciał odświeżyć swój profil tu czy tam
- hehe reklama dźwignią handlu. A to na pewno nie koniec, ludzie tu są pomysłowi zatem można się spodziewać nie jednego ciekawego tematu, opowiadania czy czegokolwiek innego - ja się nie domyślam, ja to wiem. 
Ostatnio zmieniony sob 16 sie, 2008 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 3 razy.