[Forum] Upadek?

Wyraź swój pogląd na temat serwisu i forum
Zablokowany
RedrumV

[Forum] Upadek?

Post autor: RedrumV »

Czy Wam też się wydaje, że forum zaczyna upadać? Kilka miesięcy temu jak wchodziłem na MWRC miałem około 100 nieprzeczytanych postów, a teraz.... 10-25. Nie wiem czemu, ale panuje tu straszny zastój, czy poza RE (tematy o serii są od dawna wyczerpane) nie mamy innych ciekawych tematów?

Pozdrawiam.
Redrum V
Ostatnio zmieniony pt 15 sie, 2008 przez RedrumV, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

To standard niemal na każdym forum podczas wakacji. Forumowa brać (większość uczniowie) rozjechali się po kraju. Po wakacjach zapewne wszystko wróci do normy.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Leon S. Kennedy

Post autor: Leon S. Kennedy »

Dodjamy do tego jeszcze to że forum było nieczynne przez awarie serwera sporo czasu
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

Wakacje, czas wolny w którym większość użytkowników powyjeżdżała i nie ma dostępu do komputera... Skończą się wakacje, skończy się zastój... :rad11:
Awatar użytkownika
AT
Kontakt:

Post autor: AT »

RedrumV pisze:Czy Wam też się wydaje, że forum zaczyna upadać? Kilka miesięcy temu jak wchodziłem na MWRC miałem około 100 nieprzeczytanych postów, a teraz.... 10-25.
RedrumV, nie martw się to tylko wakacje ;) A dla mnie to czasem nawet lepiej że jest mniej postów, bo człowiek nie zawsze ma czas zasiąść przed kompem na dłuższą chwilkę i czytać multum postów - wtedy robię to w ratach.
RedrumV pisze: Nie wiem czemu, ale panuje tu straszny zastój, czy poza RE (tematy o serii są od dawna wyczerpane) nie mamy innych ciekawych tematów?
Kiedyś waćpan Umbrella przepowiedział że MWRC zmieni się w RCS (oby tak nie było :P ), bo wyczerpiemy wszystkie tematy i nie będzie o czym pisać. Jest mnóstwo ciekawych tematów - jednakże nie ma teraz komu pisać. Wszyscy powyjeżdżali na wakacje, a raczej wątpię by ktoś chciał usiąść przed kompem, w takie słoneczne dni jak te, i coś tam pisać ;) Zresztą nie chodzi o samą chęć ale i o możliwości - niektórzy nie jadą na wakacje, ale pracują gdzieś, dorabiają sobie przez ten okres ;)

Co jak co, ale uważam że nie ma się co martwić o śmierć forum ;)
Ostatnio zmieniony wt 05 sie, 2008 przez AT, łącznie zmieniany 1 raz.
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Nie, forum nie upada, bez przesady. Jest wiele tematów, rejestrują się nowi użytkownicy, poza tym, jest pora letnia, wakacje, nie każdemu może po prostu chcieć się zasiąść i przeglądać tematy, w wakacje taka sytuacja na forach dyskusyjnych to norma. A tutaj zawsze jest o czym porozmawiać. Taki sezon. :rad10: Osobiście staram się zaglądać regularnie, choć praca jest i wpadają nowe gry oraz konsole, ale trzeba jakoś wyregulować sobie ten czas, chociaż jest go i tak za mało. Ale nie mam przeczuć, żeby forum upadało. Bez obaw. :rad12:
Ostatnio zmieniony wt 05 sie, 2008 przez Nemesis US, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Angela

Post autor: Angela »

Jak są wakacje to jest czas wolny, proponowali mi żebym pojechała, na kolonię do Krakowa, ale jakoś nie miałam chęci i nie pojechałam, a chyba mogłam skorzystać z okazji.
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

Poczekajcie aż skończą się wakacje i wypuszczą Residenta 5 i Degeneration. Wtedy się zacznie :)
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
RedrumV

Post autor: RedrumV »

Angela pisze:Jak są wakacje to jest czas wolny, proponowali mi żebym pojechała, na kolonię do Krakowa, ale jakoś nie miałam chęci i nie pojechałam, a chyba mogłam skorzystać z okazji.
Angela, mam Cię dość. Tak jestem nieuprzejmy i (wyprzedzając moderację) mogę żyć z ostem za nieodpowiednie zachowanie w stosunku do innego usera, ale Twoje posty to jedynie POWTARZANIE POPRZEDNICH WYPOWIEDZI. Poza tym powiedz mi co ma wspólnego z tematem Twoje powiadomienie, że otrzymałaś propozycję wyjazdu? Dziecko - skoro nie masz nic ciekawego do powiedzenia lepiej milcz. Myślenie jest srebrem, milczenie złotem.

Mam nadzieję, że Wasza teza znajdzie potwierdzenie w czasie roku szkolnego, bo naprawdę są tu normalni ludzie, a nie dzieci Neostrady, nie licząć kilku trolli... :pff6:

Diadem:
1.
RedrumV pisze:Angela, mam Cię dość.
Jeżeli chcesz coś powiedzieć prywatnie Angeli to na PM, a nie na forum.
2.
RedrumV pisze:Tak jestem nieuprzejmy i (wyprzedzając moderację)...
Samosądów nie popieramy... Moderacja czuwa i wykonuje swoją pracę, co z resztą widać.
3.
RedrumV pisze:[...]mogę żyć z ostem za nieodpowiednie zachowanie w stosunku do innego usera...
Tym razem skończy się na upomnieniu, bo to było pierwszy raz, ale w razie recydywy...
Ostatnio zmieniony wt 05 sie, 2008 przez RedrumV, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Forum ku upadkowi się nie chyli, nie przesadzajmy. Wakacje to nie tylko wyjazdy z mamą - to czasami praca sezonowa, odnawianie starych znajomości i czas na relaks. Nie dziwne, że czasami człowiekowi się nie chce siąść przed komputerem po ciężkim dniu (ja tu jestem wyjątkiem, ale to w końcu znak rozpoznawczy rasowego nerda :) ). Trzeba mieć to na uwadze. A poza działem RE również toczą się ciekawe dysputy, nawet podczas sezonu ogórkowego.
Obrazek
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Co się tyczy "upadku forum" to bzdura ;) Są po prostu wakacje. Ja sam osobiście też wolę poleżeć na kocyku na wodą, niż siedzieć przed kompem, ale postaram się coś przyszykować na wrzesień. Może jakieś nowe opowiadanko :D
Zobaczycie. Po wakacjach, nastąpi wrześniowa ofensywa ;)

A tak w ogóle gdyby każdy user, coś sobie wymyślił i przygotował to by było miło :) I nie mówię, od razu jakieś wielkie opowiadanie czy coś, ale na przykład jakiś pomysł na ciekawy temat, nawet do HydeParku :)
Ostatnio zmieniony wt 05 sie, 2008 przez Diadem, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Diadem - wieki temu wysłałem swojego arta o zombie do Migoo i o ile mi wiadomo nic się nie ruszyło w tym temacie. Nikogo nie popędzam, ale - że się tak wyrażę - ja już swoje zrobiłem :)

Diadem: Haha, no tak ;) Ja też już swoje zrobiłem, więc się zmywam z tego forum :smiech7:
A na poważnie, to chyba nie zaszkodzi jak wrzucisz to na forum?

Gdzie napisałem, że się zrywam z forum? Po prostu chwilowo nie mam nic ciekawego co nadawałoby się na dłuższą wypowiedź. Arta wysłałem Migoo i miał on bodajże zamiar wrzucenia go nie na samo forum a na sajta MWRC, więc nie będę tutaj akcji sabotażowej praktykował, he he ;)

Arty dłuższe czasem piszę i może nadające się na forum, ale że dane słowo zobowiązuje mogę tutaj dać tylko linki do moich recek na Wrotach. Są filmy o zombie, więc nikomu z użytkowników MWRC korona nie spadnie, jak sobie kliknie na linka, jeśli ciekaw. Racja? ;) Dobre arty się na pniaku nie rodzą, a ja niestety mam na głowie i pracę i obowiązki domowe, więc wybaczcie jeśli czasem, zamiast się produkować na forum, odpalam Resa 4kę :)
Ostatnio zmieniony śr 06 sie, 2008 przez Saladyn, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Diadem pisze:Co się tyczy "upadku forum" to bzdura ;)
No dzięki, wiesz? :(
Diadem pisze:A tak w ogóle gdyby każdy user, coś sobie wymyślił i przygotował to by było miło :) I nie mówię, od razu jakieś wielkie opowiadanie czy coś, ale na przykład jakiś pomysł na ciekawy temat, nawet do HydeParku :)
Wiesz, ciężko tak na zawołanie coś dobrego wymyślić, więc mogłyby powstać kwiatki typu "O ogórka naturze" lub "Gdy żyletka to za mało..." (autentyki z innych for). Najlepsze topici to te tworzone z zajawki, na spontanie i od początku do końca freestyle'owe.
Obrazek
Stoker

Post autor: Stoker »

Co prawda sam zauważyłem że narazie tematy i tak się wyczerpują, dopóki niepokaże się RE5 i Degeneration to znowu forum się ożywi tematami typu "co mi się nie/podoba" itp. ale to i tak będzie chwilowa ofensywa.
A tak w ogóle gdyby każdy user, coś sobie wymyślił i przygotował to by było miło :) I nie mówię, od razu jakieś wielkie opowiadanie czy coś, ale na przykład jakiś pomysł na ciekawy temat, nawet do HydeParku :)
Na innym forum był pewien pomysł tzw. "Fanfik" zabawa ta polegała na tym że ludzie na forum tworzyli swoje własne opowiadanie, i każdy mógł mieć w tym udział. Polegało to na tym że pierwsza osoba zainicjowała temat i wprowadziła mniej więcej w szczegóły a każda kolejna osoba (która chciała oczywiście mieć w tym wkład) pisała do max. 3 linie tesktu rozwijając wątek. Tylko oczywiście trzeba też niewybiegać zabardzo w wyobraźnie bo raz już widziałem Fanfik gdzie byli: Dresy, kibole, zmutowany Lepper, więzienie ze "Skazanego" itp. a forum to było konkretnie o NGE także można by było pozostać przy realiach Residentowych...
DZIĘKI ŻE O MNIE PAMIĘTACIE !!!
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Są różne akcje związane z inicjatywą "rozkręćmy forum", ale koniec końców to zależy od użytkowników. Zabawy typu "z jakiego filmu/gry/książki to cytat/kadr", opowiadania, opowiadania "ciągnięte" (pisze fragment, powiedzmy 12 zdań, potem ktoś ciągnie to po mnie, potem znowu ktoś, a potem osoba czwarta albo znów ja), rozmowy o tematach nie związanych ideowo z forum (mamy przecież tematy o grach, filmach, książkach, muzyce oraz innych zainteresowaniach). Swego czasu najwięcej postów nabijała sesja RPG, ale nie brałem udziału i nie śledziłem, a potem byłem bez neta przez jakiś czas i nie wiem, co się z tym stało.

Nie ma co panikować. Jakoś trzymają się fora np. falloutowe, choć mineły wieki odkąd ukazała się ostatnia część. Ludzie wyczekują fallouta 3 jak zbawiciela (ja nie). O czym więc rozmawiają? Piszą posty o wynalezionych gdziekolwiek książkach i niszowych filmach o tematyce post-nuklearnej bądź generalnie post-apokaliptycznej. Rzucają namiary na antykwariaty, dystkutują o niewykorzystanych pomysłach, piszą - wspomniane już wyżej - fanfiki. Gdy byłem młodszy nieźle się produkowałem - był czas i zapał. Nic innego nie potrzeba.
Awatar użytkownika
Varrok

Post autor: Varrok »

Saladyn pisze:Jakoś trzymają się fora np. falloutowe
...bo w Fallouta gra się dłużej i prawie zawsze są inne wrażenia :rad2: A jak już 3 razy przejdziesz jakiegoś RE to się na 75% znudzi :P

Do tematu:
MWRC się nie zapada - są wakacje :P A RE5 jeszcze nie wyszło, więc najwięcej nowych postów jest w Offtopicu... (Np. ja właśnie dałem FanArta w "Bazgranie" [Dziwnym trafem akurat związany z Falloutem])
Awatar użytkownika
RoboticFreeze

Post autor: RoboticFreeze »

Saladyn pisze:Swego czasu najwięcej postów nabijała sesja RPG, ale nie brałem udziału i nie śledziłem, a potem byłem bez neta przez jakiś czas i nie wiem, co się z tym stało.
No właśnie! co z naszym RPG? Mój ostatni post był w maju i od tamtej pory zastój, czy to była zabawa na kilka postów czy jak, bo pewnie wiele osób liczy na to, a jakby więcej osób brało udział, to tematy same się znajdą.
FurryPiter

Post autor: FurryPiter »

Oj, offtopem ten temat nam zalatuje :>
@Robotic
Czy nam się wydaje czy posiadacie swój "ogólny" temacik o forumowym RPG :>? http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php?t=1436
Tak też myśleliśmy :rad12:
Awatar użytkownika
Tyrantx

Post autor: Tyrantx »

forum raczej nie padnie ,resident to kura znosząca złote jaka więc będą powstawały nowe gry,filmy,i inne pierdoły z tym związane , czyli tematów do rozmowy nie zabraknie...
to forum mogą zarżnąć tylko nadpobudliwi moderatorzy lub rezygnacja migo z całego projektu.
STARSSss.......
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

hehehe nie ma co popadać w panikę, jak mówili przedmówcy, wakacje to czas większej aktywności "poza komputerowej" z przyjściem RE5 i RE:D wszystko się rozrusza, ba, sądzę że nawet prędzej, za jakiś czas wszystko wróci do normy a co do fanficów itp. no proszę jest już dział RPG - RE last chance prowadzone przez Varrok'a, Kennedy'ego i kilku innych ziomków- naprawdę gruba sprawa, i warto by było się tym zainteresować. nie wspominając o najlepszej spółce do robienia avków i sygnatur do waszej dyspozycji składającej się z Adama 555 i mojej skromnej osoby :D , gdyby ktoś chciał odświeżyć swój profil tu czy tam :) - hehe reklama dźwignią handlu. A to na pewno nie koniec, ludzie tu są pomysłowi zatem można się spodziewać nie jednego ciekawego tematu, opowiadania czy czegokolwiek innego - ja się nie domyślam, ja to wiem. :rad8:
Ostatnio zmieniony sob 16 sie, 2008 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 3 razy.
Zablokowany

Wróć do „Zmiany, sugestie, propozycje, opinie”