Mi osobiście podobały się następujące rzeczy.
-Raccon city,jest naprawdę super dopracowane wycie zombie samochody po rozbijane i ogólnie świetny klimat.
-Muzyka,była świetna a szczególnie never give up to escape i choose the best one a i The first floor z komisariatu

,jeszcze fajna była podczas walki z Nemkiem jak tylko zaczeła lecieć od razu było wiadomo co jest grane.
-Różnorodność scenariusza,kilka krotnie mieliśmy możliwość wyboru co zmieniało obraz gry.
-Nemesis,przez tego gościa podczas grania w RE3 zawsze miałem straszne nerwy i właśnie za to go kocham,i jeszcze do tego ściga nas przez całą grę to extra motyw.
-Możliwość uników,to była rewolucja w RE i to ułatwiało nam życie.
-Powrót do komisariatu,podczas biegania po nim ma się fajne uczucie (skojarzenie z RE2)
-Oczywiście Jill,jest to moja ulubiona postać na 2 miejscu i cieszę się że to właśnie nią mogę pograć w RE3.
-INTRO,było naprawdę bardzo fajne świetna tam była pokazana klęska policji i postrach jaki sieją zombie.
-Możliwość tworzenia amunicji,szkoda że tylko w tej części to jest dostępna ponieważ ta opcja była bardzo fajna.
I w sumie to można by tu pisać i pisać ale na razie tylko tyle jak by coś to oczywiście dopiszę

.