F.A.Q - odpowiedzi na najczęstsze pytania
- Nemesis US
Hmm, dwa razy więcej przeciwników? Z tego co wiem, w wiosce jest maksymalnie 124 ganados do zabicia, Azjaci w swoich gameplayach na YT również nigdy nie przekroczyli 124 kills. Mnie na wersji PC udało się najwięcej nieco ponad 100. Chodziło Ci po prostu o to, że jest ich więcej? Bo jak już to na pewno nie dokładnie dwa razy.NEMESIS US pisze:Dokładnie. Z tego co kojarzę, to w Mercenaries jest dwa razy więcej przeciwników, dwa razy więcej amunicji, a przeciwnicy są mniej wytrzymali na strzały.
Dwa razy więcej ammo, być może ale byłoby to konsekwencją:
dwa razy więcej oponentów ===> dwa razy więcej ammo
a ja twierdzę, że nie ma 2 razy więcej przeciwników w mercach, więc i ammo nie mamy dwa razy więcej
no nie wiem, może Cię nie zrozumiałem
- Nemesis US
Nemesis US - Deusowi chodziło o wersję z Cenegi, tą PCtową
Ja tez słyszałem że ogólnie jest więcej przeciwników, ale jednak wątpię. Może są słabsi, ale na pewno nie ma ich więcej, z prostej przyczyny - sprzęt tego nie pociągnie.
Podobnie też słyszałem że wersja na NGC ma więcej przeciwników etc... Niestety nie zauważyłem tego.
Ja tez słyszałem że ogólnie jest więcej przeciwników, ale jednak wątpię. Może są słabsi, ale na pewno nie ma ich więcej, z prostej przyczyny - sprzęt tego nie pociągnie.
Podobnie też słyszałem że wersja na NGC ma więcej przeciwników etc... Niestety nie zauważyłem tego.
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
H.P. Lovecraft
Oj takNEMESIS US pisze:Coś gdzieś kiedyś o tym słyszałem, może lekko przegiąłem, ale niekiedy wyniki niektórych z KKW były naprawdę wysokie.
Ja posiadam wersję gry europejską (kupiłem rok temu w UK).NEMESIS US pisze:a Ty grałes na PC w wersję NTSC?
W każdym razie, Wesker - Dark Life określił najważniejsze różnice pomiędzy wersjami PAL i NTSC a reszta to już chyba mniej istotne szczegóły.
Zasadniczą różnicą pomiędzy NTSC a PAL jest szybkość animacji (w NTSC jest szybsza).
Przekłada się to na wyniki w speedrunach i mercenaries ponieważ postacie w NTSC szybciej się poruszają (pojawiają) a czas w obu wersjach płynie tak samo.
Co do ilości przeciwników to jest ich tyle samo w NTSC co w PAL.
Przekłada się to na wyniki w speedrunach i mercenaries ponieważ postacie w NTSC szybciej się poruszają (pojawiają) a czas w obu wersjach płynie tak samo.
Co do ilości przeciwników to jest ich tyle samo w NTSC co w PAL.
-
Gamma.Hunter
Witam
Mam pewien problem. Mam wersje na ps2 od kumpla , przeszedlem gre 3 razy ( 2 razy na easy , 1 raz na normalu) Separate Ways i Assignment Ada tez przeszedlem .Rozpoczynam gre , dochodze do 1 spotkania z kupcem i .... niemoge kupic zadnych nowych broni ( Matilda,Chicago Typewriter i inne....) . Czemu?
Mam pewien problem. Mam wersje na ps2 od kumpla , przeszedlem gre 3 razy ( 2 razy na easy , 1 raz na normalu) Separate Ways i Assignment Ada tez przeszedlem .Rozpoczynam gre , dochodze do 1 spotkania z kupcem i .... niemoge kupic zadnych nowych broni ( Matilda,Chicago Typewriter i inne....) . Czemu?
stefan pisze:Kurde mam Biohazard 4 , i jak biorę START to od razu pokazuje mi się filmik ...
Nie wiem co jest , no ale gram dalej na normalu.
Nie będę pisał o mamie i tacie bo byłby Off topic
Ja tak miałem gdy wgrałem cracka do mojego oryginałka. Jeśli masz tak samo, to poprostu nie wygrywaj cracka. Crack mi zmienił grafikę na gorszą, tylko poziom easy i Biohazard 4 zamiast RE. ;]
Stay Punk
Necraria: Post przeniesiony do odpowiedniego tematu.
Mam pytanie jak można dostać dodatkowe bronie bo przeszedłem całego resident evil 4
i nie wiem co mam zrobić żeby mieć te bronie.
PROSZE O POMOC
Mam pytanie jak można dostać dodatkowe bronie bo przeszedłem całego resident evil 4
PROSZE O POMOC
Ostatnio zmieniony pn 06 paź, 2008 przez MEDAL152, łącznie zmieniany 1 raz.
Gram w resiednt evil od 1999 zaczynając od 2
Chicago Typewriter , PRL 412,Infinite Launcher i Matilde masz po przejściu na normalu chyba (może na hardzie nie pamiętam) potem kupujesz je u handlarza wgrywując save z przejścia gry.A Hand Canon jest po zdobyciu 5* każdą postacią w każdej lokacji w MercaneriesMEDAL152 pisze:Necraria: Post przeniesiony do odpowiedniego tematu.
PROSZE O POMOC
Ostatnio zmieniony pn 06 paź, 2008 przez Orochi, łącznie zmieniany 1 raz.
witam wszystkich. mam pytanie czy w jakiś sposób można zdobyć inny strój dla ady tak jak dla leona
Necraria: Też witam i proszę o stosowanie dużych liter, zgodnie z regulaminem.
Necraria: Też witam i proszę o stosowanie dużych liter, zgodnie z regulaminem.
Ostatnio zmieniony wt 14 paź, 2008 przez sadler, łącznie zmieniany 1 raz.
- Leon. KennedY
Necraria: Post przeniesiony z innego tematu.
Witam! Mam taki mały problem... Gram na Normalu i Ashley ma już na sobie zbroje. Gram już jakiś czas i dzwięk zbroi staje się coraz bardziej denerwujący. Czy da się go jakoś ściszyć lub usunąć aby móc w spokoju delektować się innymi dzwiękami gry?
Witam! Mam taki mały problem... Gram na Normalu i Ashley ma już na sobie zbroje. Gram już jakiś czas i dzwięk zbroi staje się coraz bardziej denerwujący. Czy da się go jakoś ściszyć lub usunąć aby móc w spokoju delektować się innymi dzwiękami gry?
Ostatnio zmieniony sob 22 lis, 2008 przez snajper98, łącznie zmieniany 1 raz.
Pare pytań.
A więc ostatnio zachciało mi się znowu zagrać w Resident Evil 4. Przeszedłem sobie na poziomie normal a teraz zacząłem na pro. Przeczytałem cały temat "Sekrety w Resident Evil 4" i chcę sobie wypróbować niektóre "sztuczki" i nabić sobie duża liczbę zabitych potworków
no i mam teraz parę pytań
- Czy przy tym starciu w wiosce gdzie są te 2 Salvadory jak będę szybko zabijał Ganados to skończą się kiedyś, czy będą wyłazić, póki nie zadzwoni dzwon ?
- Czy żeby ten dzwon zadzwonił to muszę wejść do tej chatki gdzie pojawi się filmik jak Salvador odpala piłę, czy poprostu po ustalonym czasie zadzwoni ?
- Czy wrony, kury, węże i krowy zaliczą się też do zabitych potworów ? (Wiem że głupie pytanie, ale mnie to nęka
)
- Dlaczego w przeglądarce filmów w niektórych miniaturkach filmu mam obrazek a w większości "Brak danych" ? (Chodzi mi o te filmiki które moge odpalić a mam napis "Brak danych", a nie tych co są zablokowane (bo o nich czytałem już w "Sekrety w Resident Evil 4").
- Czy grając Ashley w zamku, można w jakiś sposób zabić tych rycerzy którzy za mną
łażą ?
@Edit - Acha, dziękuję, dodałem jeszcze jedno pytanie ;]
- Czy przy tym starciu w wiosce gdzie są te 2 Salvadory jak będę szybko zabijał Ganados to skończą się kiedyś, czy będą wyłazić, póki nie zadzwoni dzwon ?
- Czy żeby ten dzwon zadzwonił to muszę wejść do tej chatki gdzie pojawi się filmik jak Salvador odpala piłę, czy poprostu po ustalonym czasie zadzwoni ?
- Czy wrony, kury, węże i krowy zaliczą się też do zabitych potworów ? (Wiem że głupie pytanie, ale mnie to nęka
- Dlaczego w przeglądarce filmów w niektórych miniaturkach filmu mam obrazek a w większości "Brak danych" ? (Chodzi mi o te filmiki które moge odpalić a mam napis "Brak danych", a nie tych co są zablokowane (bo o nich czytałem już w "Sekrety w Resident Evil 4").
- Czy grając Ashley w zamku, można w jakiś sposób zabić tych rycerzy którzy za mną
łażą ?
@Edit - Acha, dziękuję, dodałem jeszcze jedno pytanie ;]
Ostatnio zmieniony sob 27 gru, 2008 przez BuH, łącznie zmieniany 2 razy.