Resident Evil 1.5

Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Kurcze, ja też sobie obejrzałem ten materiał
http://www.youtube.com/watch?v=QXnymHTvHrE

I żal serce ściska, że nie da się w to pograć :/ Ech... mógłby się Capcom zlitować i dorzucić to jako dodatek do jakiejś części RE :/

EDIT:
Króciutki filmik, ale ciekawy fragmencik jest około 20 sekundy. Widać na nim dzieci-zombie atakujące Leona. Ech... cenzorzy nigdy by na takie coś nie pozwolili :/ :/
http://www.youtube.com/watch?v=HAB9pJOtt2Q
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Diadem, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

Kurcze - ciekawy ten filmik. Dzieci zombie dodałyby realizmu, bo w dwójce tylko Sherry nie miała dwodu osobistego. Trochę "dziko" wyglądają te biura, po których biega Leon. Czy one nie zostały potem wykorzystane w RE3?

Mogliby dokończyć tą gierkę = sprzedałaby się na pewno, ale nie chce im się. Czasami zarzucone projekty mają fajną fabułę.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Awatar użytkownika
Tyrantx

Post autor: Tyrantx »

Zdaje się że Leona atakują małe dziewczynki ^^ , podoba mnie się klimat tej wersji ma taki lekki klimat re1 co widać po przeciwnikach , muzyce oraz stylowi lokacji , niezły pistolet ma Leon coś ala przerobiono Glock strzelający jak karabin (taką zabawkę miał Morfeusz w Matrix reloaded)
STARSSss.......
Stoker

Post autor: Stoker »

Z tego co mi wiadomo to Glock 18c,19c i 23 miał możliwość ustawiania strzału pojedynczego lub seryjnego. Możliwe że mogła to też być Berretta 93R. W każdym razie szkoda że jej nieukończyli :/ .Ale w RE2 i tak w galerii można obejrzeć art tego człekokrztałtnego pająka, którego można zobaczyć na filmikach z RE1,5 swoją drogą szkoda że go niewcisneli do RE2.
DZIĘKI ŻE O MNIE PAMIĘTACIE !!!
Awatar użytkownika
B!oh@z@rd

Post autor: B!oh@z@rd »

On mi przypomina Brain Suckera z RE3 :rad11:
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Na filmiku podanym w pierwszym poście widać i słychać jak jeden z psów wyje. :) :) (ok. 3min filmu)

Zdarzyło się już wycie psów w innych częściach RE? Ja nie kojarzę.
Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

Było, w jedynce chociaż by w ogrodzie.
Co do 1,5. Wolę 2 taką jaką jest. Zwłaszcza, że jest Claire, siostra Chrisa i bohaterowie dzięki temu bardziej się ze sobą wiążą. Magia 1,5 u mnie polega na tym, że jest to poprostu inna przygoda, w którą "także" bym chciał zagrać, a nie zastąpić oryginał. Tak samo z RE 3,5 i RE 4.

"Było, w jedynce chociaż by w ogrodzie." <---- Uprzedziłem Cie, Diadem :P
Ostatnio zmieniony sob 18 paź, 2008 przez StPaul, łącznie zmieniany 1 raz.
Stay Punk
Awatar użytkownika
Diadem

bodek pisze:Zdarzyło się już wycie psów w innych częściach RE? Ja nie kojarzę.
W RE1 można było usłyszeć wycie psów, ale nie było tego widać, tak jak na tym filmiku z RE1,5. Przynajmniej ja nie pamiętam :/
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Kurna, chłopaki z PlayStation Museum prawdopodobnie posiadają swoją kopię RE 1.5. Nagrali filmik, kiedyś umieścili recenzję (w której to bardzo dziwili się Capcom, dlaczego nie wydali tej wersji)... Coś jest na rzeczy. Czyżby był to ten jeden jedyny egzemplarz, który istnieje poza strukturami Capcom?
Obrazek
Awatar użytkownika
Varrok

Post autor: Varrok »

Dobra, zróbmy włam - chyba wiem, gdzie to jest :P

Na poważnie - czy Capcomowi by się oberwało za wydanie tego? Wręcz przeciwnie - mogliby dać po niskiej cenie to i oni by zarobili i fani się cieszyli... Japońcy mają dziwną mentalność...
Awatar użytkownika
Bzduras

Varrok pisze:Na poważnie - czy Capcomowi by się oberwało za wydanie tego? Wręcz przeciwnie - mogliby dać po niskiej cenie to i oni by zarobili i fani się cieszyli... Japońcy mają dziwną mentalność...
Teraz, w erze HD wydanie gry na PSXa to raczej nierozsądny krok, ale gdyby wypuścić grę do e-dystrybucji, po uprzednim zniwelowaniu niedoóbek, podbiciu grafiki do jakości HD to ja bym tutaj zwietrzył niezły biznes. Ba, sam pierwszy poleciałbym do sklepu (no dobra, na Allegro, u nas się nie kupi MS Points w sklepie) po punkty, za które bym nabył grę. Wysoki zysk (bo fanów RE jest od groma) przy średnich wysiłkach (remastering teł, modelowanie postaci i beta testing na pewno nie kosztowałyby tyle, co pre-produkcja RE5, nie wspominając o produkcji), a radości dla graczy co niemiara. Capcom od razu wskoczyłoby na pierwsze miejsce wśród moich ulubionych developerów (o które zażarcie tłuką się Team Silent, Kojima Productions i Capcom właśnie). I daję sobie uciąć rękę (lewą, prawa mi się przyda), że u wielu innych osób również.
Obrazek
Awatar użytkownika
Hunk74

Post autor: Hunk74 »

Diadem pisze:Kurcze, ja też sobie obejrzałem ten materiał
http://www.youtube.com/watch?v=QXnymHTvHrE
SZOK!!! , szok i ogromny żal że moje oczęta i spragnione pada rączki nie doznają tej extazy co się zowie re 1.5 , stoję z przed kompem z wypiekami na twarzy a dreszcze biegają mi po całym ciele ... , doznałem nostalgicznego orgazmu i możecie się ze mnie śmiać ale wolałbym pograć w to cudo niż resident nie resident czyli re4,5 hd potocznie zwany RE5.
Emocje opadły więc analiza tego projektu:
na +
- potężny klimat starych residentów
- pełzające przez otwory zombiaki , płonące zombiaki
- Birkin drący japę :shheeryyy! (coś ala nemesis)
- Elza nowa nie poznana postać
- stara szkoła w pełnej krasie !!!
- muza pierwsza klasy
na -
- niektóre lokacje proste i bez polotu
- nie widać że postać doznała uszczerbku na zdrowiu
- zombie prawie wszystkie identyczne , małe zróżnicowanie
- gorsza animacja , wyglada to na silnik z re 1 bez żadnych ulepszeń
-
Awatar użytkownika
Varrok

Post autor: Varrok »

Hunk74 pisze:nie widać że postać doznała uszczerbku na zdrowiu
W RE1.5 obrażenia miały być pokazane na postaci - jak coś cię "ciachnie" to masz krwistą ranę na ubraniu.... A lokacje i zombie są takie bo to nie była finalna wersja gry...
Awatar użytkownika
Hunk74

Post autor: Hunk74 »

Varrok pisze:W RE1.5 obrażenia miały być pokazane na postaci - jak coś cię "ciachnie" to masz krwistą ranę na ubraniu.... A lokacje i zombie są takie bo to nie była finalna wersja gry...
o.O to nie dobrze :( , rozumiem że ta wersja po prostu już nie istnieje , i nie ujrzy światła dziennego ? :pff6:
Awatar użytkownika
Bzduras

Jeśli nie urodziłeś się w rodzinie o nazwisku "Mikami" albo "Kamiya" to raczej nici z pogrania w RE 1.5. Nie przejmuj się, nie Ty jeden...
Obrazek
Awatar użytkownika
bodek

No to narobie Wan smaka :P ;)

W pierwotnej wersji zamiast:

-Ady Wong mieliśmy Lindę.
-Roberta Kendo mieli byśmy Johna, ale nie tego od Ady w finałowej wersji(!), był on zwykłym gościem który schronił się na posterunku i nie miał nic wspólnego z Adą, ogólnie grał więcej niż obecny Kendo.

-Całkiem gratis mieliśmy dostać Roy'a który był policjantem grasującym(jako żywy) na posterunku. Jego wizerunek był bardzo podobny do Leona --> click click

-Dodatkowo jeszcze powiem że niejaki Ben Bertolucci w pierwszych projektach RE2(1,5) nie znalazł się w grze, dopiero później znaleziono dla niego miejsce.

-Annette Birkin pomogła Leonowi/Elzie uruchomić pociąg do lab. Producenci chcieli także dodać jeszcze jednego bossa - zmutowaną Annette. Zaraziła się wirusem od Williama który ją zaatakował.

-Marvin Branagh - nie był już pogryzionym konającym tylko normalnie pomagał Leonowi w jego misji. Można był nawet przejąć nad nim kontrolę w odpowiednim momencie tak jak w przypadku Ady w finałowej wersji.

-Brian Irons miał grać dobrego glinę(!) ale za to bardzo krótko bo zaraz na początku gry zostaje zabity przez zombie. Jego śmierci dowodzą podobno screeny które próbuje aktualnie znaleźć.
Ostatnio zmieniony sob 21 mar, 2009 przez bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

No kurcze, jak oglądałem filmiki i screeny z RE 1.5 to nawet ja chciałbym pograć. A widzieliście jak mieli wyglądać bossowie końcowi? Wyglądali całkiem fajnie. Szkoda że to anulowali ale jest też dobra strona,
gdyby tego nie anulowali to byśmy nie poznali Claire :)
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Awatar użytkownika
Diadem

Tego filmiku chyba jeszcze nie było. Po raz pierwszy widzę rozbity autobus z RE1,5. Filmik wyszedł niedawno.
http://www.youtube.com/watch?v=wNBYsKFdXAA
Awatar użytkownika
B!oh@z@rd

Post autor: B!oh@z@rd »

Faktycznie aczkolwiek zombiaki przy tym autobusie wyglądają jak z RE2 a nie z RE 1.5 (chociaż możliwe że, to była beta ze zmienionymi modelami zombiaków ;) )
Ostatnio zmieniony pn 13 kwie, 2009 przez B!oh@z@rd, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bodek

Diadem pisze: Po raz pierwszy widzę rozbity autobus z RE1,5
A ja widziałem :D Jest on w demie RE2 :P
http://s5.zapodaj.net/64184023.jpg.html
To ta sama lokacja.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 2”