Newsy
Aż zaparło mi dech. No nie moge nic powiedzie. Poprostu ta scena jak Wesker zamiata Chrisem podłoge...piękno, ale i tak będzie pewnie happyend ;] Najbardziej byłoby realnie jakby Wesker wygrał z Chrisem i tak by się skończyło. Albo jakby rozproszył jakiegoś wirusa na stanach zjednoczonych. Taki katastroficzny wątek ;]
Stay Punk
St. Paul Takie zakończenie może być początkiem Degenerations
.Vocap możliwe, ja jednak odebrałem te słowa jako skierowane do Chrisa. Jednak niema co spekulować, zobaczymy jak gra będzie już na półkach sklepowych
. Możliwe że w tamtym mieście było dawne laboratorium Umbrelli, (co tłumaczy loga korporacji) które zostało przejęte przez Weskera a ten wypuścił jakieś świństwo na powierzchnie.
DZIĘKI ŻE O MNIE PAMIĘTACIE !!!
Jakoś mi się nie chce wierzyć w śmierć panny Valentine.
Czy to mądre posunięcie ze strony CAPCOMU ujawniać przed premierą gry jeden z być może najważniejszych faktów w fabule serii? Oni chyba coś kombinują. Pokazali nagrobek żeby podnieść temperaturę oczekiwania.
Jakoś mi to nie pasuje, no chyba że 'piątka' będzie tak bogata w fabułę, że śmierć Jill będzie w tym fabularnym bogactwie nic nie znaczącym epizodem... (!!!)
Takie moje zdanie.
A jeśli to faktycznie prawda, ciekawe kiedy dokładnie zginęła, czy niedługo po wydarzeniach w Raccoon czy może po RE 4.
Wszyscy czekamy z niecierpliwością
.
Czy to mądre posunięcie ze strony CAPCOMU ujawniać przed premierą gry jeden z być może najważniejszych faktów w fabule serii? Oni chyba coś kombinują. Pokazali nagrobek żeby podnieść temperaturę oczekiwania.
Jakoś mi to nie pasuje, no chyba że 'piątka' będzie tak bogata w fabułę, że śmierć Jill będzie w tym fabularnym bogactwie nic nie znaczącym epizodem... (!!!)
Takie moje zdanie.
A jeśli to faktycznie prawda, ciekawe kiedy dokładnie zginęła, czy niedługo po wydarzeniach w Raccoon czy może po RE 4.
Wszyscy czekamy z niecierpliwością
Ostatnio zmieniony czw 09 paź, 2008 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
Przejrzałem zagraniczne fora i ludziska nie dowierzają, że Jill mogłaby umrzeć.
Prawdę mówiąc też nie dowierzam... chociaż nie ukrywam, że chciałbym jej śmierci, dla ogólnego ożywienia akcji
Ci którzy nie wierzą w jej śmierć uważają, że "Lady Bird" to... Jill Valentine w przebraniu, a grobowiec ma służyć za kamuflaż jej śmierci.
Takie pierwsze domysły.
Prawdę mówiąc też nie dowierzam... chociaż nie ukrywam, że chciałbym jej śmierci, dla ogólnego ożywienia akcji
Ci którzy nie wierzą w jej śmierć uważają, że "Lady Bird" to... Jill Valentine w przebraniu, a grobowiec ma służyć za kamuflaż jej śmierci.
Takie pierwsze domysły.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Diadem, łącznie zmieniany 1 raz.
Diadem, czyli Jill była by zła, bo na początku Lady coś tam obserwuje zarażoną osobę i nie wyciąga do niej ręki.
Diadem: Chyba niemożliwe żeby Jill zeszła na złą drogę. Raczej udawałaby "złą", aby pomóc Chrisowi, w końcu z nagrobka wynika, że jest/była
członkiem tej samej organizacji co Chris. To wszystko tylko domysły i dyskusje fanów
Diadem: Chyba niemożliwe żeby Jill zeszła na złą drogę. Raczej udawałaby "złą", aby pomóc Chrisowi, w końcu z nagrobka wynika, że jest/była
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez StPaul, łącznie zmieniany 1 raz.
Stay Punk
Jeżeli chodzi o gameplay to podoba mi się duża interakcja z otoczeniem. Rozwalanie drzwi, szafek jest super.
Przeciwnicy są tacy sobie. Bardzo dużo cech wspólnych z ganado. I jakoś tak wolno się poruszają
Z tego co pamiętam, głównym argumentem przeciw zombie było to, że są za wolne, nie stanowią wyzwania, spada przez to akcja.
Tymczasem przeciwnicy w RE5 ruszają się równie ślamazarnie i tylko fakt, że trzymają jakąś broń różni ich od zombie. No chyba, że to był poziom "izi" i na wyższych poziomach wtajemniczenia rzucają się na nas z prędkością światła
Ciała przeciwników po zabiciu znikają niestety
ale to już było wiadomo wcześniej.
Latające stwory całkiem, całkiem. Skoro nawet śmigłowiec potrafią zaatakować...
Martwi mnie trochę inteligencja przyjaciółki Chrisa. Boję się, że częściej z opałów trzeba będzie ratować ją niż siebie samego.
Oby Sheva nie odegrała roli Ashley Graham z bronią
Chris help!!
Przeciwnicy są tacy sobie. Bardzo dużo cech wspólnych z ganado. I jakoś tak wolno się poruszają
Tymczasem przeciwnicy w RE5 ruszają się równie ślamazarnie i tylko fakt, że trzymają jakąś broń różni ich od zombie. No chyba, że to był poziom "izi" i na wyższych poziomach wtajemniczenia rzucają się na nas z prędkością światła
Ciała przeciwników po zabiciu znikają niestety
Latające stwory całkiem, całkiem. Skoro nawet śmigłowiec potrafią zaatakować...
Martwi mnie trochę inteligencja przyjaciółki Chrisa. Boję się, że częściej z opałów trzeba będzie ratować ją niż siebie samego.
Oby Sheva nie odegrała roli Ashley Graham z bronią
Chris help!!
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Diadem, łącznie zmieniany 2 razy.
- Nemesis US
Nie trudno się domyślić, to miejsce zostało także zaprezentowane na wcześniejszym trailerze. Poza tym Capcom wyraźnie inspiruje się motywami filmów z serii o Żywych Trupach, tam było powiedziane, że pewien rodzaj roślin ma w sobie Trioxin (odpowiednik T-Virus), a znaleziono te rośliny właśnie w Afryce, więc jestem tego pewien. Zauważ na najnowszym filmiku, że Chris podchodzi do jakiś dziwnych roślin, wiec to na pewno jest to miejsce, gdzie wszystko się zaczęło. Stąd ta pewność, zwłaszcza, że jest tamo logo Umbrella'i.deek pisze:Nemesis US co masz na myśli pisząc :
" Zwląszcza, kiedy dwójka bohaterów dotarła do pierwotnego miejsca wirusa Progrenitor. " ??
z kąd wiesz że to akurat to miejsce??
Nie trzeba się niczego domyślać, bo to jest po prostu fakt. Sam Takeuchi o tym wspominał:NEMESIS US pisze:Nie trudno się domyślić, to miejsce zostało także zaprezentowane na wcześniejszym trailerze. Poza tym Capcom wyraźnie inspiruje się motywami filmów z serii o Żywych Trupach, tam było powiedziane, że pewien rodzaj roślin ma w sobie Trioxin (odpowiednik T-Virus), a znaleziono te rośliny właśnie w Afryce, więc jestem tego pewien. Zauważ na najnowszym filmiku, że Chris podchodzi do jakiś dziwnych roślin, wiec to na pewno jest to miejsce, gdzie wszystko się zaczęło. Stąd ta pewność, zwłaszcza, że jest tamo logo Umbrella'i.deek pisze:Nemesis US co masz na myśli pisząc :
" Zwląszcza, kiedy dwójka bohaterów dotarła do pierwotnego miejsca wirusa Progrenitor. " ??
z kąd wiesz że to akurat to miejsce??
http://news.filefront.com/resident-evil ... a-origins/
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Diadem, łącznie zmieniany 1 raz.
No i mamy dopalonego re4 , czyli troszkę rozczarowanieBzdursky pisze:http://www.ps3site.pl/tgs...vil-5-gameplay/ - 14 minut gameplayu z wersji PS3.
STARSSss.......
http://www.gametrailers.com/player/41380.html
Nowy gameplay w nowej lokacji - pokazano jaskinie i podziemne miasto.
Nowy gameplay w nowej lokacji - pokazano jaskinie i podziemne miasto.
Ostatnio zmieniony sob 11 paź, 2008 przez unknown_u, łącznie zmieniany 1 raz.
Targi zakończone, a już internetowy magazyn www.edge-online.com opublikował listę 20 najlepszych gier na Tokyo Game Show 2008 pozycję pierwszą zajął Resident Evil 5 z czego jesteśmy zadowoleni. O którym autor tekstu pisze w następujący sposób:
Gdy grałem, miałem wrażenie jakby to był Resident Evil 4 z bardziej efektowną grafiką. I wtedy zagrałem w opcję dla dwóch graczy w co-opie. Zasada jest taka: wszystko jest lepsze z drugą osobą i ulepszony Resident Evil 4 jest lepszy we dwoje niż wszystko co ukazało się od premiery, uh, Resident Evil 4. Jeśli zwiastun może to w pewien sposób sygnalizować, fabuła będzie zupełnie bezsensowna i z całą pewnością nie będą mnie obchodzili bohaterowie. Nie sądzę też bym był zaskoczony rozwojem historii. W dodatku głosy w dubbingu brzmią okropnie - aktorzy mają dziwny akcent i brzmią nienaturalnie. Jeśli jest to zamierzone, mogę tylko westchnąć; jeśli nie, o wybaczenie będzie już znacznie trudniej. Przy całym budżecie wpakowanym w grafikę, wnoszę, że na dubbing i scenariusz nie przeznaczono więcej niż 5 tys. dolarów. Gdyby dialogi miały w sobie nieco więcej werwy… nawet bym o tym wszystkim nie wspominał. To gra zrobiona na wielki i głupi film klasy B, ale w przeciwieństwie do próbującego udawać literaturę Metal Gear Solid 4 wychodzi jej to na dobre.
Lista najlepszych gier na TGS 08:
20 - Seventh Dragon (Sega, DS)
19 - Infinite Space (Sega, DS)
18 - Dissidia: Final Fantasy (Square-Enix, PSP)
17 - Kingdom Hearts: Birth By Sleep (Square-Enix, PSP)
16 - Chrono Trigger DS (Square-Enix, DS

)
15 - White Knight Chronicles (Level-5 / Sony Computer Entertainment, PlayStation3

)
14 - Phantasy Star Zero (Sega, DS
)
13 - Sengoku Basara Battle Heroes (Capcom, PSP)
12 - Sonic Unleashed (Sega, Wii/360/PS3)
11 - Naruto: Ultimate Ninja Storm (Namco-Bandai, PlayStation 3)
10 - Let’s Tap (Prope/Sega, Wii)
9 - Street Fighter IV (Capcom, PS3/360)
8 - The Last Remnant (Square-Enix, Xbox 360
)
7 - Star Ocean 4: The Last Hope (Square-Enix, Xbox 360)
6 - Ninja Blade (From Software, Xbox 360
)
5 

- Bleach Versus Crusade (Treasure / Sega, Wii)
4 - King of Fighters 12 (SNK, Arcade

)
3 - Monster Hunter 3 (Capcom, Wii)
2 - Yakuza 3 (Sega, PS3)
1 - Resident Evil 5 Capcom, 360/PS3)
Gdy grałem, miałem wrażenie jakby to był Resident Evil 4 z bardziej efektowną grafiką. I wtedy zagrałem w opcję dla dwóch graczy w co-opie. Zasada jest taka: wszystko jest lepsze z drugą osobą i ulepszony Resident Evil 4 jest lepszy we dwoje niż wszystko co ukazało się od premiery, uh, Resident Evil 4. Jeśli zwiastun może to w pewien sposób sygnalizować, fabuła będzie zupełnie bezsensowna i z całą pewnością nie będą mnie obchodzili bohaterowie. Nie sądzę też bym był zaskoczony rozwojem historii. W dodatku głosy w dubbingu brzmią okropnie - aktorzy mają dziwny akcent i brzmią nienaturalnie. Jeśli jest to zamierzone, mogę tylko westchnąć; jeśli nie, o wybaczenie będzie już znacznie trudniej. Przy całym budżecie wpakowanym w grafikę, wnoszę, że na dubbing i scenariusz nie przeznaczono więcej niż 5 tys. dolarów. Gdyby dialogi miały w sobie nieco więcej werwy… nawet bym o tym wszystkim nie wspominał. To gra zrobiona na wielki i głupi film klasy B, ale w przeciwieństwie do próbującego udawać literaturę Metal Gear Solid 4 wychodzi jej to na dobre.
Lista najlepszych gier na TGS 08:
20 - Seventh Dragon (Sega, DS)
19 - Infinite Space (Sega, DS)
18 - Dissidia: Final Fantasy (Square-Enix, PSP)
17 - Kingdom Hearts: Birth By Sleep (Square-Enix, PSP)
16 - Chrono Trigger DS (Square-Enix, DS

)
15 - White Knight Chronicles (Level-5 / Sony Computer Entertainment, PlayStation3

)
14 - Phantasy Star Zero (Sega, DS
)
13 - Sengoku Basara Battle Heroes (Capcom, PSP)
12 - Sonic Unleashed (Sega, Wii/360/PS3)
11 - Naruto: Ultimate Ninja Storm (Namco-Bandai, PlayStation 3)
10 - Let’s Tap (Prope/Sega, Wii)
9 - Street Fighter IV (Capcom, PS3/360)
8 - The Last Remnant (Square-Enix, Xbox 360
)
7 - Star Ocean 4: The Last Hope (Square-Enix, Xbox 360)
6 - Ninja Blade (From Software, Xbox 360
)
5 

- Bleach Versus Crusade (Treasure / Sega, Wii)
4 - King of Fighters 12 (SNK, Arcade

)
3 - Monster Hunter 3 (Capcom, Wii)
2 - Yakuza 3 (Sega, PS3)
1 - Resident Evil 5 Capcom, 360/PS3)
Stay Punk
http://expo.eurogamer.net/
Po raz pierwszy w Europie ukaże się możliwość zagrania demo w Resident Evil 5!
Spotkanie odbędzie się 28 i 29 października
Po raz pierwszy w Europie ukaże się możliwość zagrania demo w Resident Evil 5!
Spotkanie odbędzie się 28 i 29 października
Resident Evil rządzi!!!
http://yamaink.com/Biohaze/tgsmaking.wmv
Making of cinematików z RE 5. Kiepskiej jakości, ale możemy zobaczyć tam nowe fragmenty cutscenek, proces produkcji, aktorów motion capture oraz reżysera cinematików, Jim'a Sorenzo ( http://en.wikipedia.org/wiki/Jim_Sonzero ).
Making of cinematików z RE 5. Kiepskiej jakości, ale możemy zobaczyć tam nowe fragmenty cutscenek, proces produkcji, aktorów motion capture oraz reżysera cinematików, Jim'a Sorenzo ( http://en.wikipedia.org/wiki/Jim_Sonzero ).
Jun Takeuchi i Masachika Kawata podsumowują info o Resident Evil 5 podczas tegorocznego TGS. Podczas wywiadu kilka filmików z RE5:
http://www.g4tv.com/tgs2008/videos/2933 ... ccess.html
http://www.g4tv.com/tgs2008/videos/2933 ... ccess.html
Stay Punk
Walka z Katem
http://www.ps3site.pl/chris-sheva-vs-pan-wielki-kat/
EDIT:
Koledzy z Re Horror a właściwie Will (dzięki
) przeprowadził wywiad z Panem o imieniu Ken Lally, czyli osobie która wcieliła się w Weskera podczas sesji Motion Capture, z wywiadu możemy się dowiedzieć o tym, że w RE5 starcem jest Spencer. Zapraszam również do przeczytania całego wywiadu gdyż jest dość ciekawy
http://www.rehorror.net/v20/interview-w ... pturer-re5
http://www.ps3site.pl/chris-sheva-vs-pan-wielki-kat/
EDIT:
Koledzy z Re Horror a właściwie Will (dzięki
http://www.rehorror.net/v20/interview-w ... pturer-re5
Ostatnio zmieniony czw 23 paź, 2008 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage