Newsy

Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

Aż zaparło mi dech. No nie moge nic powiedzie. Poprostu ta scena jak Wesker zamiata Chrisem podłoge...piękno, ale i tak będzie pewnie happyend ;] Najbardziej byłoby realnie jakby Wesker wygrał z Chrisem i tak by się skończyło. Albo jakby rozproszył jakiegoś wirusa na stanach zjednoczonych. Taki katastroficzny wątek ;]
Stay Punk
Stoker

Post autor: Stoker »

St. Paul Takie zakończenie może być początkiem Degenerations :P .Vocap możliwe, ja jednak odebrałem te słowa jako skierowane do Chrisa. Jednak niema co spekulować, zobaczymy jak gra będzie już na półkach sklepowych :) . Możliwe że w tamtym mieście było dawne laboratorium Umbrelli, (co tłumaczy loga korporacji) które zostało przejęte przez Weskera a ten wypuścił jakieś świństwo na powierzchnie.
DZIĘKI ŻE O MNIE PAMIĘTACIE !!!
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Jakoś mi się nie chce wierzyć w śmierć panny Valentine.

Czy to mądre posunięcie ze strony CAPCOMU ujawniać przed premierą gry jeden z być może najważniejszych faktów w fabule serii? Oni chyba coś kombinują. Pokazali nagrobek żeby podnieść temperaturę oczekiwania.

Jakoś mi to nie pasuje, no chyba że 'piątka' będzie tak bogata w fabułę, że śmierć Jill będzie w tym fabularnym bogactwie nic nie znaczącym epizodem... (!!!)
Takie moje zdanie.

A jeśli to faktycznie prawda, ciekawe kiedy dokładnie zginęła, czy niedługo po wydarzeniach w Raccoon czy może po RE 4.

Wszyscy czekamy z niecierpliwością :rad11: .
Ostatnio zmieniony czw 09 paź, 2008 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
deek

Post autor: deek »

ciekawe co ją ubiło?? w jaki sposób zgineła,jak by nie było to była człońkini Delta Force i STARS więc w walce sobie dobrze radzi.....:)
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Przejrzałem zagraniczne fora i ludziska nie dowierzają, że Jill mogłaby umrzeć.

Prawdę mówiąc też nie dowierzam... chociaż nie ukrywam, że chciałbym jej śmierci, dla ogólnego ożywienia akcji :smiech1:

Ci którzy nie wierzą w jej śmierć uważają, że "Lady Bird" to... Jill Valentine w przebraniu, a grobowiec ma służyć za kamuflaż jej śmierci.

Takie pierwsze domysły.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Diadem, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Obrazek
Awatar użytkownika
StPaul

Diadem, czyli Jill była by zła, bo na początku Lady coś tam obserwuje zarażoną osobę i nie wyciąga do niej ręki.

Diadem: Chyba niemożliwe żeby Jill zeszła na złą drogę. Raczej udawałaby "złą", aby pomóc Chrisowi, w końcu z nagrobka wynika, że jest/była :) członkiem tej samej organizacji co Chris. To wszystko tylko domysły i dyskusje fanów :rad10:
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez StPaul, łącznie zmieniany 1 raz.
Stay Punk
Awatar użytkownika
Diadem

Jeżeli chodzi o gameplay to podoba mi się duża interakcja z otoczeniem. Rozwalanie drzwi, szafek jest super.
Przeciwnicy są tacy sobie. Bardzo dużo cech wspólnych z ganado. I jakoś tak wolno się poruszają :/ Z tego co pamiętam, głównym argumentem przeciw zombie było to, że są za wolne, nie stanowią wyzwania, spada przez to akcja.
Tymczasem przeciwnicy w RE5 ruszają się równie ślamazarnie i tylko fakt, że trzymają jakąś broń różni ich od zombie. No chyba, że to był poziom "izi" i na wyższych poziomach wtajemniczenia rzucają się na nas z prędkością światła :)

Ciała przeciwników po zabiciu znikają niestety :/ ale to już było wiadomo wcześniej.

Latające stwory całkiem, całkiem. Skoro nawet śmigłowiec potrafią zaatakować...

Martwi mnie trochę inteligencja przyjaciółki Chrisa. Boję się, że częściej z opałów trzeba będzie ratować ją niż siebie samego.
Oby Sheva nie odegrała roli Ashley Graham z bronią :/
Chris help!! ;)
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Diadem, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

deek pisze:Nemesis US co masz na myśli pisząc :

" Zwląszcza, kiedy dwójka bohaterów dotarła do pierwotnego miejsca wirusa Progrenitor. " ??

z kąd wiesz że to akurat to miejsce??
Nie trudno się domyślić, to miejsce zostało także zaprezentowane na wcześniejszym trailerze. Poza tym Capcom wyraźnie inspiruje się motywami filmów z serii o Żywych Trupach, tam było powiedziane, że pewien rodzaj roślin ma w sobie Trioxin (odpowiednik T-Virus), a znaleziono te rośliny właśnie w Afryce, więc jestem tego pewien. Zauważ na najnowszym filmiku, że Chris podchodzi do jakiś dziwnych roślin, wiec to na pewno jest to miejsce, gdzie wszystko się zaczęło. Stąd ta pewność, zwłaszcza, że jest tamo logo Umbrella'i.
Awatar użytkownika
Diadem

NEMESIS US pisze:
deek pisze:Nemesis US co masz na myśli pisząc :

" Zwląszcza, kiedy dwójka bohaterów dotarła do pierwotnego miejsca wirusa Progrenitor. " ??

z kąd wiesz że to akurat to miejsce??
Nie trudno się domyślić, to miejsce zostało także zaprezentowane na wcześniejszym trailerze. Poza tym Capcom wyraźnie inspiruje się motywami filmów z serii o Żywych Trupach, tam było powiedziane, że pewien rodzaj roślin ma w sobie Trioxin (odpowiednik T-Virus), a znaleziono te rośliny właśnie w Afryce, więc jestem tego pewien. Zauważ na najnowszym filmiku, że Chris podchodzi do jakiś dziwnych roślin, wiec to na pewno jest to miejsce, gdzie wszystko się zaczęło. Stąd ta pewność, zwłaszcza, że jest tamo logo Umbrella'i.
Nie trzeba się niczego domyślać, bo to jest po prostu fakt. Sam Takeuchi o tym wspominał:
http://news.filefront.com/resident-evil ... a-origins/
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Diadem, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Urbi

Post autor: Urbi »

Trailer jest świetny i nie ma do niego żadnych zastrzeżeń. :okulary2:

A co do Jill to może zginęła "śmiercią" naturalną, albo może sam Wesker ją upolował.
Jeśli się dobrze przyjrzałem to Jill "umarła" w 2006 roku.

PS. Szczerze mówiąc jestem zadowolony ze śmierci Jill, tylko czekać aż dołączy do niej Chris. :smiech1:
Awatar użytkownika
Tyrantx

Post autor: Tyrantx »

Bzdursky pisze:http://www.ps3site.pl/tgs...vil-5-gameplay/ - 14 minut gameplayu z wersji PS3.
No i mamy dopalonego re4 , czyli troszkę rozczarowanie :rad2:
STARSSss.......
Awatar użytkownika
unknown_u

Post autor: unknown_u »

http://www.gametrailers.com/player/41380.html

Nowy gameplay w nowej lokacji - pokazano jaskinie i podziemne miasto.
Ostatnio zmieniony sob 11 paź, 2008 przez unknown_u, łącznie zmieniany 1 raz.
deek

Post autor: deek »

Na TGS,zostało potwierdzone że będzie split-screen :)
Awatar użytkownika
unknown_u

Awatar użytkownika
StPaul

Targi zakończone, a już internetowy magazyn www.edge-online.com opublikował listę 20 najlepszych gier na Tokyo Game Show 2008 pozycję pierwszą zajął Resident Evil 5 z czego jesteśmy zadowoleni. O którym autor tekstu pisze w następujący sposób:

Gdy grałem, miałem wrażenie jakby to był Resident Evil 4 z bardziej efektowną grafiką. I wtedy zagrałem w opcję dla dwóch graczy w co-opie. Zasada jest taka: wszystko jest lepsze z drugą osobą i ulepszony Resident Evil 4 jest lepszy we dwoje niż wszystko co ukazało się od premiery, uh, Resident Evil 4. Jeśli zwiastun może to w pewien sposób sygnalizować, fabuła będzie zupełnie bezsensowna i z całą pewnością nie będą mnie obchodzili bohaterowie. Nie sądzę też bym był zaskoczony rozwojem historii. W dodatku głosy w dubbingu brzmią okropnie - aktorzy mają dziwny akcent i brzmią nienaturalnie. Jeśli jest to zamierzone, mogę tylko westchnąć; jeśli nie, o wybaczenie będzie już znacznie trudniej. Przy całym budżecie wpakowanym w grafikę, wnoszę, że na dubbing i scenariusz nie przeznaczono więcej niż 5 tys. dolarów. Gdyby dialogi miały w sobie nieco więcej werwy… nawet bym o tym wszystkim nie wspominał. To gra zrobiona na wielki i głupi film klasy B, ale w przeciwieństwie do próbującego udawać literaturę Metal Gear Solid 4 wychodzi jej to na dobre.

Lista najlepszych gier na TGS 08:

20 - Seventh Dragon (Sega, DS)
19 - Infinite Space (Sega, DS)
18 - Dissidia: Final Fantasy (Square-Enix, PSP)
17 - Kingdom Hearts: Birth By Sleep (Square-Enix, PSP)
16 - Chrono Trigger DS (Square-Enix, DS

)
15 - White Knight Chronicles (Level-5 / Sony Computer Entertainment, PlayStation3

)
14 - Phantasy Star Zero (Sega, DS
)
13 - Sengoku Basara Battle Heroes (Capcom, PSP)
12 - Sonic Unleashed (Sega, Wii/360/PS3)
11 - Naruto: Ultimate Ninja Storm (Namco-Bandai, PlayStation 3)
10 - Let’s Tap (Prope/Sega, Wii)
9 - Street Fighter IV (Capcom, PS3/360)
8 - The Last Remnant (Square-Enix, Xbox 360
)
7 - Star Ocean 4: The Last Hope (Square-Enix, Xbox 360)
6 - Ninja Blade (From Software, Xbox 360
)
5 

- Bleach Versus Crusade (Treasure / Sega, Wii)
4 - King of Fighters 12 (SNK, Arcade

)
3 - Monster Hunter 3 (Capcom, Wii)
2 - Yakuza 3 (Sega, PS3)
1 - Resident Evil 5 Capcom, 360/PS3)
Stay Punk
Veronica

Post autor: Veronica »

http://expo.eurogamer.net/

Po raz pierwszy w Europie ukaże się możliwość zagrania demo w Resident Evil 5!
Spotkanie odbędzie się 28 i 29 października
Resident Evil rządzi!!!
Awatar użytkownika
unknown_u

http://yamaink.com/Biohaze/tgsmaking.wmv

Making of cinematików z RE 5. Kiepskiej jakości, ale możemy zobaczyć tam nowe fragmenty cutscenek, proces produkcji, aktorów motion capture oraz reżysera cinematików, Jim'a Sorenzo ( http://en.wikipedia.org/wiki/Jim_Sonzero ).
Awatar użytkownika
StPaul

Jun Takeuchi i Masachika Kawata podsumowują info o Resident Evil 5 podczas tegorocznego TGS. Podczas wywiadu kilka filmików z RE5:

http://www.g4tv.com/tgs2008/videos/2933 ... ccess.html
Stay Punk
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Walka z Katem

http://www.ps3site.pl/chris-sheva-vs-pan-wielki-kat/

EDIT:

Koledzy z Re Horror a właściwie Will (dzięki ;)) przeprowadził wywiad z Panem o imieniu Ken Lally, czyli osobie która wcieliła się w Weskera podczas sesji Motion Capture, z wywiadu możemy się dowiedzieć o tym, że w RE5 starcem jest Spencer. Zapraszam również do przeczytania całego wywiadu gdyż jest dość ciekawy

http://www.rehorror.net/v20/interview-w ... pturer-re5
Ostatnio zmieniony czw 23 paź, 2008 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 5”