[Forum] Upadek?

Wyraź swój pogląd na temat serwisu i forum
Zablokowany
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Heh, mojemu ulubionemu sataniście jak zwykle na sercu leży dobro forum i postanowił się z nami podzielić przemyśleniami :D. Luzik. "Jeszcze forum nie umarło, póki my żyjemy" hehe. A że jest niedużo postów? Nie przesadzałbym. Nie było mnie miesiąc i dzisiaj patrzę a tu 475 nieprzeczytanych postów. Wychodzi ok. 15-16 dziennie. Więc nie jest to chyba zły wynik, zwłaszcza że w większości są to posty dość rozbudowane. Ja czytam wszystkie posty, nawet jak mnie coś nie interesuje, np. manga, dla zasady po prostu. I czasem myślę, "ech..., lepiej żeby nie pisali na tematy, które mnie nie interesują", czyli nawet czasem postów jest dla mnie czasem za dużo. Ja tam wolę czytać rzadziej ale treściwiej. Jak ktoś chce czytać codziennie 200 "postów" to znamy takie jedno forum, wspomniane przez jakże zacnego jegomościa AT ;).

Jest dobrze mimo wakacji, a w roku szkolnym będzie lepiej (czyli więcej i treściwiej zarazem), ja w to wierzę.

A tak w ogóle - ja lubię czytać także stare posty, które już czytałem, bo niektóre po prostu tego wymagają, choćby timeline'y.
Dla mnie jest OK Red :D.
RedrumV

Post autor: RedrumV »

Mój ulubiony nie-satanista mnie przekonał :D. 475 postów miesięcznie jest zadowalającym wynikiem.
Deus Ex pisze:A tak w ogóle - ja lubię czytać także stare posty, które już czytałem, bo niektóre po prostu tego wymagają, choćby timeline'y.
Zgadzam się. Timeline'y Diadema są świetne. Włożył w to dużo pracy, abyśmy mięli profesjonalny timeline RE w języku polskim.
Deus Ex pisze:"Jeszcze forum nie umarło, póki my żyjemy"
Ciekawe co się stanie jak wszyscy umrzemy. :) Pseudointelektualni internauci zniszczą forum swoimi debilnymi postami? :)

Tak swoją drogą ciekawe, czy uda mi się kiedyś zobaczyć komunikat "Dzisiaj urodziny obchodzi user X (80 lat). Kliknij, aby złożyć życzenia :D
Varrok pisze:Zacznij się mnożyć i wychowuj mądrze dzieci"
Nie ma mowy.
Ostatnio zmieniony wt 19 sie, 2008 przez RedrumV, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Varrok

Post autor: Varrok »

RedrumV pisze:Ciekawe co się stanie jak wszyscy umrzemy. :) Pseudointelektualni internauci zniszczą forum swoimi debilnymi postami? :)
Zacznij się mnożyć i wychowuj mądrze dzieci :)

Wakacje zbliżają się ku końcowi, więc forum stopniowo odżywa :D
Deus Ex
Zarząd

RedrumV pisze:Ciekawe co się stanie jak wszyscy umrzemy.
My nie umrzemy :D. Zostaniemy bohaterami naszej ulubionej serii.

Akcja RE xx będzie się działa "gdzieś w Polsce", gdzie ludzie Weskera wylądowali wraz z grupą Talibów (chyba ci sami co wylądowali w Klewkach). Tak, tak, po USA, Hiszpanii, Afryce, przyjdzie czas by umieścić akcję RE w Polsce. Okazało się bowiem, że elementy tarczy to tylko przykrywka, a tak naprawdę prowadzono tam przez wiele lat tajne badania, które rozpoczął nie kto inny jak Wesker, został jednak zabity (już po raz czwarty zresztą) przez stworzonego przez siebie potwora - nawet umiejętność bycia niewidzialnym na nic się Albertowi nie zdała. Doszło do "awarii" i wirus wydostał się na zewnątrz, zaś nowo powstałe zombie (pracownicy laboratorium, a jakże) atakują będący nieopodal ośrodek, gdzie odbywa się zlot podstarzałych już userów pewnego forum, któremu przewodniczy ponad 50-letni, jeden z bardziej znanych jego członków, w przeszłości podobno geograf, obecnie łowca głów, mający tysiące zombiaczych istnień na sumieniu. Zombie szturmują domek, uczestnicy zaś ruszają do pokoju z bronią, gdy wstaje on. Poznali tę zgarbioną sylwetkę, bladą i wychudzoną od prochów twarz.
Wielu szukało zdrajcy, który regularnie wynosił informacje o grupie do swoich mocodawców.

Wszyscy pamiętają jak mówił na forum, że chciałby pracować dla firmy takiej jak Umbrella. Myśleli, że żartuje, gdy wtedy pisał, że dla kasy zrobi bardzo wiele. Ukończył swe studia jako jeden z najlepszych studentów i wyjechał za granicę. Bardzo zdolny, młody i ambitny badacz, szybko został zauważony przez dużą firmę farmaceutyczną, o której mówiło się, że prowadzi podejrzane eksperymenty, gdzie zaproponowano mu pracę za trzykrotnie większe niż dotychczas wynagrodzenie. Zgodził się z miejsca i z zapałem zaczął nowe badania. Szybko awansował, stając się w krótkim czasie bliskim współpracownikiem szefa korporacji, który coraz to bardziej ufał mu i zapoznawał z prawdziwymi celami badawczymi korporacji. Luksusy i wygodne życie w konfrontacji z moralnymi rozterkami, sprawiły, że szukał zapomnienia w alkoholu i narkotykach. Aż w końcu, będąc pod wpływem kokainy stał się sprawcą poważnego wypadku w laboratorium, gdzie zginęło ponad 40 osób. Ogromna nagonka medialna zmusiła firmę do zwolnienia go z pracy. Ponieważ brakowało mu pieniędzy na prochy, zgodził się zostać szpiegiem firmy i infiltrował grupę łowców, tego, co stworzyła dawno już zapomniana z nazwy Umbrella...

Wymierza pistolet w kierunku byłych towarzyszy, każe się wszystkim cofnąć i przez radio wzywa śmigłowiec ewakuacyjny, zaś sam kieruje się do tylnego wyjścia. Zapomina, że wśród zgromadzonych jest właścicielka pokaźnej kolekcji noży i kilka zawsze nosi przy sobie. Pewny swego, opuszca broń, uśmiecha się szyderczo i po chwili fragment 25 centymetrowego ostrza tkwi w jego głowie. Zginął z tym samym ironicznym uśmiechem na twarzy, który prezentował zawsze gdy mówiono mu, że kasa to nie wszystko.

Całe zamieszanie ze zdrajcą spowodowało, że zombie wdarły się do domu i rozpoczęła się heroiczna walka o przetrwanie. Niestety, przeżyła tylko garstka. Uciekli z domu, kierując się na pobliską polanę, gdzie lądował już helikopter. Gdy wsiedli na pokład, ujrzeli za sterami... Ta broda, postura ciała. To był on! Spojrzeli w jego kierunku z wyrzutem bez słowa. Dlaczego pomógł zdrajcy? Pilot nie odpowiedział jednak "I couldn't let you die", na co być może czekali. Widząc grupkę survivor'ów, zamiast zdrajcy na pokładzie cieszył się w duchu, że jego rodzina jest wreszcie bezpieczna...

EDIT:

Czyli wniosek jest prosty - nigdy nie ujrzymy, że jakiś user kończy 80 lat (chyba że sie zarejestruje mając mniej więcej właśnie tyle :P).
Życzę forum jak najlepiej ale trudno mi sobie wyobrazić, że ktoś kto jest tu userem, nadal nim będzie np. za 7-8 lat. Chyba że jest młody. Ale ci, co mają 20 (czyli np. ja), mogą w przyszłości nie mieć już na to czasu ani ochoty. Jak pójdą starsi, przyjdą młodsi i karuzela będzie się narazie kręcić. Resa kiedyś przecież przestaną wydawać a ileż można grać w starsze części? Dlatego trzymajmy kciuki aby wychodził dość rzadko i twórcy mieli jak najwięcej pomysłów.

Nie myślę o tym, co będzie jak forum upadnie. Teraz jest dobrze i to jest najważniejsze. Jak upadnie (choć życzę mu jak najlepiej), będę miał pewnie ważniejsze problemy.
Dużo zależy od nas.

Zastanawiam się nad jedną rzeczą. Na forum RCS nie udała im się organizacja zlotu. I tak sobie myślę, wielu z nas właściwie się nie zna (tzn. osobiście). Czy zatem, jeśli przeniesie się znajomość z forum na real czy to działa na korzyść forum czy nie?
Wszak konflikty z reala znajdą ujście na forum, prędzej czy póżniej :/.
Jak Wam się wydaje?
Ostatnio zmieniony śr 20 sie, 2008 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 3 razy.
RedrumV

Post autor: RedrumV »

Przenoszeni znajomości z forum do realu nie pomoże MWRC, coś o tym wiem. Co najwyżej może poprawić wasze znajomości, ale forum nie pomoże. Fakt nie znamy się osobiście, ale mówiąc szczerze na forum jest nieliczne grono osób z którymi mam nadzieję się kiedyś spotkać. Reszta jest jaka jest. Dobrze wiesz o czym/kim mówię ;)
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

Mam wrażenie, że trochę nam odjechał temat. Ale mniejsza z tym - posty znów się mnożą. A byłoby ich więcej gdyby nie kolejny zwis forum :/

Z innej beczki: Na filmwebie jest link do konkursu, w którym można wygrać... coś. Sprawdźcie sami - trzeba się tylko zalogować i napisać, która z części filmu najbardziej wam się podobała i dlaczego.

Są różne sposoby rozkręcania forum - o czym już pisałem - a przez was powrócił (i mnie męczy) pomysł napisania opowiadanka w klimatach. Potem go zamieszczę, pozwolę się objechać i będzie forum żyło. Poświecenie ;)

Przenoszenie znajomości forumowych do reala ma się nijak do samego MWRC, więc w zasadzie zgadzam się z RedrumV. O tym, co na forum, gada się na forum. W realu to bardziej ciągnie do dyskusji o innych rzeczach. Najlepiej przy piwie.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
FurryPiter

Post autor: FurryPiter »

Saladyn pisze:Ale mniejsza z tym - posty znów się mnożą. A byłoby ich więcej gdyby nie kolejny zwis forum :/
I tak nie jest źle, ile ta "przerwa" trwała ? Ledwo 1 dobę jeśli się nie mylę, więc wielka strata to nie jest ;)
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

Racja, Furry. Nie pisałem tego złośliwie. Dopóki forum się podnosi po zwisach a ludzie na to czekają nie można mówić o upadku. To byłoby przerysowanie prawdziwej sytuacji.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Awatar użytkownika
RoboticFreeze

Post autor: RoboticFreeze »

Niestety, coraz więcej jest przerw pomiędzy kolejnymi postami. Forum upada, albo to jest taki okres, w którym nie ma czasu na odwiedziny. Chciałbym, by było to drugie, ale koniec jest bliski patrząc po szybkości postów.
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Zacytuję samego siebie:
Diadem pisze:Co się tyczy "upadku forum" to bzdura ;) Są po prostu wakacje. Ja sam osobiście też wolę poleżeć na kocyku na wodą, niż siedzieć przed kompem, ale postaram się coś przyszykować na wrzesień. Może jakieś nowe opowiadanko :D
Zobaczycie. Po wakacjach, nastąpi wrześniowa ofensywa ;)

A tak w ogóle gdyby każdy user, coś sobie wymyślił i przygotował to by było miło :) I nie mówię, od razu jakieś wielkie opowiadanie czy coś, ale na przykład jakiś pomysł na ciekawy temat, nawet do HydeParku :)
Na czym polega idea forum? Jeden user zakłada temat, inni go komentują. Potem inny user zakłada temat, inni go komentują. Forum się rozwija.

Kiedyś user o nicku "Umbrella" (Pozdrawiamy :) ) rzucił klątwę na forum MWRC. Pozwolicie, że zacytuję:
Umbrella pisze:Z innej beczki teraz kochani.
Nie żebym był złośliwą i plugawą mojrą, ale to forum tez kiedyś (jak to pięknie niektórzy określili) "stoczy się" w podobny sposób.
Residenty nie wychodzą co miesiąc jak jakieś czasopismo. Podejrzewam, że waszą wytrwałość zeżre kiedyś znużenie o biadoleniu na jeden temat ;].
Ja sam patrząc na siebie wiem, że jest w tym trochę racji, ale nie z powodów, które wskazał Umbrella.
Nie jestem znużony Residentem i mam jeszcze wiele pomysłów, które wniosły by wiele nowego do dyskusji o Residencie, ale po prostu w moim wieku nie mam na to tyle czasu. Włożyłem w to forum bardzo dużo pracy, te 56 założonych tematów, samo mówi za siebie, ale wiecznie żył nie będę, podobnie jak inni "starzy" userzy.

Tymczasem przeglądając ostatnio założone tematy (o Residencie) zauważyłem, że głownie zakładałem je... ja.
Osoba, która powinna dzieci bawić, a nie siedzieć przy komputerze :/
Dobrze, że jeszcze nemesisdestro rysuje komiks i wrzuca go na forum, Snake1944 napisał solucję do RE:Remake, a Deus Ex opisał broń z RE4.

Każdy kto pisze posty w tym temacie, powinien się puknąć w pierś i zapytać samego siebie, co ja zrobiłem dla tego forum. Czy tylko czytałem posty innych, czy również pracowałem na to, aby inni mieli co czytać.

Niewielu jest userów "którym się chce". Większość wolałaby wejść na forum i oczekiwać, że będzie na nim 100 nieprzeczytanych postów każdego dnia. Tylko skąd mają się brać? Nowi userzy którzy się rejestrują, czytają, co oczywiste, "stare tematy" i w nich się wypowiadają. "Starych" userów to "nie wzrusza", bo dawno się już wypowiedzieli w "starych tematach". Potrzebne są nowe, których nikt nie zakłada.

Tymczasem to forum ma ogromny potencjał, bo forum to ludzie, a tych jest coraz więcej. Co chwilę rejestruje się ktoś nowy. Wiadomo, że część nowych to "martwe dusze", ale i tak świadczy to o zainteresowaniu forum. Nie wierzycie? Spójrzcie na statystyki forum RCS. Różnica jest kolosalna. Tam ludzie się rejestrują i nic nie piszą. Same "martwe dusze". Nie wiem, czy po ich odjęciu uzbierałoby się tam chociaż 400 userów.

A może ludzie już nie są zainteresowani Residentem? A może się już znudził??
Zapraszam więc do tego tematu:
http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php?t=8

Obejrzyjcie sobie statystyki nie forum, ale głównej MWRC. Po wakacyjnym załamaniu, statystyki powoli pną się w górę. Ludzie szukają informacji o RE:Degeneration, o RE5 i zaglądają na MWRC. Gdy te pozycje staną się dostępne, masa ludzi uderzy na to forum, w poszukiwaniu solucji, opisów broni, fabuły itd.
Tym bardziej, że MWRC jest jedyną tak dużą stroną o Resident Evil.
Na stronę "RE: Baza" do dłuższego czasu nie można się dostać. Albo jest dostępna pod innym nie znanym mi adresem, albo upadła. Jest jeszcze "RE:Files", "revideos" i forum RCS, a poza tym nic po polsku :/

Tak, więc zapotrzebowanie na Residenta jest, tylko trzeba włożyć w to dużo pracy, aby forum i główna MWRC dalej się rozwijały. No chyba, że zwijamy manatki??
Ostatnio zmieniony czw 04 gru, 2008 przez Diadem, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Ale na każdym forum jest co jakiś czas pewnego rodzaju zastój i można by tu podać wiele powodów takiego stanu rzeczy... Kilka już zostało podanych. Zapewne jak coś nowego wyskoczy ze swiata RE to forum znów odżyje. Zresztą to nie jest temat o którym można w kółko gadać, gadać i gadać... Czasami trzeba przystopować i odetchnąć :rad11:.
Ostatnio zmieniony pn 03 lis, 2008 przez Leon. KennedY, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Forum upadnie jak będzie jeden nowy post na dzień, składający się głównie z emotki i w temacie "nowy numer Bravo - komentarze". Po prostu jest zastój, ale nie wymagajmy od każdego poświęcenia swego czasu w całości (lub większości) na forum. Mój przykład - po pierwsze, na RE znam się tyle, co ślepy na prowadzeniu wózka widłowego. Może przesadzam, ale jak patrzę na Wasze fanowskie fanarty, timeline'y czy choćby solucje, czuję się mały. Po drugie, po pracy przychodzę do domu, coś zjem, i zaraz wychodzę z kolegami (w końcu "life" też trzeba pielęgnować). Przychodząc do domu o godzinie załóżmy 21 wykąpię się, zjem kolację i trzeba iść spać, żeby o świcie wstać do pracy - koło się zamyka. Niestety dla mnie skończyły się czasy, gdy jedynym zmartwieniem było zadanie domowe czy kartkówka z biologii. To też ma w jakimś stopniu wpływ na częstotliwość pisania na forum.
Obrazek
Awatar użytkownika
Anne

Post autor: Anne »

O upadku raczej nie ma mowy. Ludzie ciągle kochaja RE i raczej to sie nie zmieni. Rozwój forum zalezy nie tylko od ludzi którzy na nim są ale również od newsów i projektów jakie serwuje nam Capcom. Jeśli nie ma niczego nowego to nie ma również nowych tematów do dyskusji. Ja chociaż pisze tylko do czasu do czasu to odwiedzam forum prawie codziennie aby sobie przynajmniej poczytać. Niestety cierpie na brak czasu poniewaz wszytsko poświęcam studiom.
You feel so lonely and ragged
You lay here broken and naked
My love is
Just waiting
To clothe you in crimson roses
Awatar użytkownika
RoboticFreeze

Ja chcę coś zrobić dla forum, ale istnieje tyle tematów, że jedynie tematu "nasze fetysze" brakuje :). A tak na serio większość ludzi na tym forum to "dorośli" których nie interesują gry itp. bo nie mają na to czasu. Chciałbym z kimś pogadać o moim sporcie, strzelectwie, ale ile osób się na tym zna i tym się interesuje jest mało.
Ostatnio zmieniony pn 03 lis, 2008 przez RoboticFreeze, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
lucas99
Kontakt:

Post autor: lucas99 »

Foro jest spoko.
RoboticFreeze pisze:jedynie tematu "nasze fetysze" brakuje
:rekadogory: :haha:
Deus Ex
Zarząd

Ech, ten temat już chyba powinien zostać zamknięty :P. Jaki upadek? Rozumiem, że kolega Robotic Freeze wieszczy forum upadek, bo nie ma codziennie zatrzęsienia postów.
Nie wiem czy akurat Ty masz prawo wygłaszać takie opinie. Zgadnij do kogo jest ten przytyk:
Diadem pisze: Każdy kto pisze posty w tym temacie, powinien się puknąć w pierś i zapytać samego siebie, co ja zrobiłem dla tego forum.
Zastanów się.
Zapytałem siebie i uważam, że zrobiłem całkiem sporo ale nie zamierzam na tym poprzestać.
Zachęcony przez pewne osoby próbuję także pisać coś dla fanów. Robię COŚ. Staram się i wykazuję inicjatywę. I wystarczy mi napisać "dobra robota" a ja już znajduję siły na coś następnego dla fanów. Jeśli choć jedna osoba na tym skorzysta, będę usatysfakcjonowany.

Zauważyłem, że w czasach gdy nie było mnie jeszcze na forum, że to Diadem wykazywał największe zainteresowanie sprawami forum. I dzisiaj ten sam Diadem mówi, że nie ma żadnego upadku, więc wypadałoby mu wierzyć. Diadema zasługi nie podlegają dyskusji ale może czas aby ktoś postarał się go naśladować? Pisać opinie, przemyślenia na temat forum? Tworzyć dla innych?
Ja się starałem to robić. I staram się nadal. Czekamy na więcej.

A Ty Panie Freeze, drogi malkontencie, stoisz na boku, przyglądasz się czy inni coś zaczną pisać, sam zaś palcem nie kiwniesz by to zmienić. A załóż może jakiś temat w stylu tych zalożonych przez Diadema albo moich (o liczniku albo moderowaniu forum przez userów). Podziel się z nami jakimiś przemyśleniami odnośnie forum zamiast biadolić, że nie masz z kim pogadać o strzelectwie. Ja też nie mam z kim pogadać o nowych lekach wprowadzanych do lecznictwa, bo forum jest o RE. Ale za to mogę pogadać o wielu innych rzeczach. Bo jak już kiedyś pisałem, nasi userzy znają się na wielu sprawach.

Forum to nie tylko posty.
Leon. KennedY pisze:Zresztą to nie jest temat o którym można w kółko gadać, gadać i gadać... Czasami trzeba przystopowaći odetchnąć :rad11: .
Bardzo cenna uwaga.
Diadem pisze:Tymczasem przeglądając ostatnio założone tematy (o Residencie) zauważyłem, że głownie zakładałem je... ja.
Osoba, która powinna dzieci bawić, a nie siedzieć przy komputerze :/
Wiesz, to brzmi trochę jak pretensja. Tylko nie wiem do kogo :/. Akurat masz w sobie pasję, zapał. Nie zapominaj, że ludzie znacznie chętniej GRAJĄ w RE niż o nim PISZĄ. Z oczywistych względów. Naprawdę, nie poszło to marne i przynajmniej ja to doceniam.
Diadem pisze:Tymczasem to forum ma ogromny potencjał,
Hmm, moje słowa ;).
Bzdursky pisze:Forum upadnie jak będzie jeden nowy post na dzień
A tak poważnie, forum upadnie jak przestaną wydawać RE ;).

Diadem pisze:Jest jeszcze "RE:Files", "revideos" i forum RCS, a poza tym nic po polsku :/
A propos RCS. Kiedyś coś słyszałem o przygotowywanym przez nich serwisie. Prędzej piekło zamarznie :smiech5: . Pisałem tam troszkę przez jakiś czas ale userzy MWRC są tam notorycznie obrażani i nazywani niedorobami. Niestety, tak się składa, że ludzie chcący coś robić dla RE w Polsce, tacy jak np. Capcom, NEMESIS US czy WDL są tam wyśmiewani i szydzi się z ich pasji. Chciałem nawet stawać w ich obronie, ale co ja, mało znaczący, nikomu nieznany "ktoś" z MWRC, nędzny robak stanowię wobec tej zgrai przyjaciół i "fanów RE" <rotfl>. Poza tym, po co sobie nerwy psuć.

Jeszcze na koniec, trochę a propos braku czasu. Dla chcącego nic trudnego, Diadem napisał timeline, mimo że ma więcej obowiązków niż Ty Robotic Freeze. Mogę się o to założyć.
Ostatnio zmieniony pt 07 lis, 2008 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
RoboticFreeze

Cóż, napisałem w poprzednim poście co i jak. Nie jestem typem człowieka, który może napisać całą stronę o spadającym liściu, chyba zrozumiesz. Rozumiem, że mało zrobiłem o forum, ale nie głoszę upadku na 100%, po prostu głośno myślę. Myślę też o pewnym temacie i pewnie jutro napiszę coś nowego, nie o rezie, ale ogólne przemyślenia. Szanuję i cenię ludzi, którzu umieją się rozpisać i mają miliony pomysłów, jak Diadem albo ty. Duzo tematów, nie tylko o rezie, jest na forum i są na naprawdę przeróżne tematy. Ja staram się coś wymyśleć, ale moje pomysły to rozdrobnienia grubszych tematów,. Jutro założe temat, dla niektórych nieciekawy i dziwny, ale to będąmoje przemyślenia i spostrzeżenia. Wolę pisać o życiu itp. niż o forum, co zmienić, przemalować, usunąć, ponieważ mi wszystko pasuje i jakby coś mi nie pasowało to bym to otwarcie powiedział.

Jak ktoś poczuł się urażony to przepraszam.
Ostatnio zmieniony pt 07 lis, 2008 przez RoboticFreeze, łącznie zmieniany 1 raz.
Deus Ex
Zarząd

No dobra, może zbyt ostro zareagowałem i sorry za to :).
RoboticFreeze pisze:Jutro założe temat, dla niektórych nieciekawy i dziwny, ale to będąmoje przemyślenia i spostrzeżenia.
Cieszy mnie to :).

Czekamy na temat. Ale zawsze, także w życiu, zamiast narzekać jak to wkoło jest źle i gnuśnieć w tym przekonaniu, lepiej samemu zacząć coś robić i zmieniać, to co nam się nie podoba, na lepsze. Warto o tym pamiętać :).
Diadem pisze:No chyba, że zwijamy manatki??
Pan raczy żartować ;).
Ostatnio zmieniony sob 08 lis, 2008 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Zawsze seria RE będzie u mnie na pierwszym planie jakiejkolwiek twórczości, począwszy od opowiadań aż do udziału w projekcie Evil TV założonego przez WDL'a (nie chcę, abyście pomyśleli, że zasłaniam się tylko Evil TV). Kilku z Was naprawdę się tutaj stara coś zdziałać, a ja zawsze to doceniam. Faktycznie czasu jest coraz mniej (ledwo starcza na granie), na tworzenie jeszcze mniej, Diadem tutaj faktycznie ma rację. Podobną tendencję zauważyłem też u siebie, ale kilka dni temu dotarło do mnie, że coś tu nie gra, że coś trzeba z tym zrobić. Zresztą niedługo powrócimy z nowym odcinkiem, bo czas najwyższy (nawiasem mówiąc :rad10: ). Rozumiem, że dużo osób nie ma czasu, to rzecz jasna. Ale ja postaram coś z tym zrobić w swoim przypadku. Może Wy spróbujecie? Zresztą, jak kto chce, idę tylko swoją drogą.
Ostatnio zmieniony śr 12 lis, 2008 przez Nemesis US, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Teraz tak walnąłem się w pierś (bolało) i zapytałem siebie, co tak naprawdę wnoszę do życia forum. Jeśli patrzymy w kategoriach "scena RE" - będzie tego mało. Jeśli spojrzymy ogólnie to na pewno znajdzie się tego więcej. Pisząc staram się przelewać na klawiaturę (ha, nawet Mickiewicz tak nie potrafił!) jakąś dawkę emocji, przekazać coś od siebie. Kurczę sentymentalnie to brzmi, ale jednak. Fajnie, że znajdują się osoby, które starają się robić to samo lub robią to znacznie dłużej ode mnie (z miejsca mi kilka nicków do głowy przychodzi, ale nie dostaniecie ode mnie rodzynek - zapas się skończył...). I to jest właśnie dla mnie istota tego forum - miejsca, które łączy ludzi z pasją, niezależnie od tego, jaka by nie była. Znajdziemy na forum growych freaków, maniaków filmowych, chodzące kompendia wiedzy o RE, przyszłych pisarzy czy też słuchających melomanów. Każdy z nich dokłada swoją cegiełkę dla foruwodzian, która tak naprawdę gwarantuje MWRC istnienie. To dzięki nim chce mi się wchodzić na to forum, czytać ich wypowiedzi i udzielać się w ciekawych dysputach. To dla nich rozwijam swój pisarski warsztat, pisząc i publikując teksty z CPN. Gdy patrzę na to, czego się dowiedziałem od początku mojego pobytu tutaj - czuję, że MWRC to nie tylko kolejny link w zakładce Opery, tylko miejsce, do którego chce się wracać. Z tego miejsca dla całej tworzącej ekipy wielkie dzięki. Oby MWRC dalej było tak klimatyczne, jak jest.
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Zmiany, sugestie, propozycje, opinie”