Newsy

Awatar użytkownika
Jaro7

Post autor: Jaro7 »

Wywiad z Jun'em Takeuchi'im i Masachiką Kawadą o RE5 podczas skończonego już TGS 08.

http://www.gametrailers.com/player/41915.html

Można w nim dowiedzieć się paru ciekawych rzeczy, m.in. o tym,iż Capcom skupia się teraz na wyłapywaniu bugów,czy też dostosowywaniu trudności pod odpowiedni poziom gry.Zachęcam do oglądania,gdyż jest w nim sporo ciekawostek i nowości dotyczących Resident Evil 5.Materiał oczywiście w HD.
Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

W trailegrze z TGS2008 (alternative)odczas walki Chrisa z Weskerem, gdy Chris leży, a Wesker do niego podchodzi, to Chris ma przebyłyski pamięci. Zauważyłem w nich grób Jill (nie pojawia się tylko pod koniec trailera) i twarz kobiety (CZY TO NIE JILL??)
Tak możnaby wywnioskować. Udało mi się to gdyż trailer, który jest w linku wolno leci i łatwiej było wychaczyć te momenty. Grób to 4:51, a Jill? to 4:53
Jeśli to ona to wygląda jakby ją duszono:

http://img186.imageshack.us/img186/1880/jillch0.png

PS: Jaro7, dwa posty wcześniej dałem link do tego wywiadu :P
Ostatnio zmieniony ndz 26 paź, 2008 przez StPaul, łącznie zmieniany 1 raz.
Stay Punk
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Zauważcie jak na tym drugim filmiku Walki z Katem, gdy kat łapie Sheve za gardło i podnosi do góry(chyba gdzieś już to widzieliśmy, nie? :rad10: ) to Chris ''sprzedaje'' ciosa w brzuch delikwentowi i zaraz po uderzeniu, Chris robi ruch ręką(nadgarstkiem) tak jak by go zabolało :) :)

Moment gdy kat wchodzi przez ścianę nie jest wcale efektowny :(
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

St. Paul pisze:Jeśli to ona to wygląda jakby ją duszono:

http://img186.imageshack....880/jillch0.png
To Shiva.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Recoil pisze:To Shiva.
A nie Sheva :P?

Recoil: Łorewer.

Wiecie co, zastanawia mnie jedna rzecz - czy CAPCOM ma zamiar ujawnić wszystko co nas czeka w RE5 jeszcze przed premierą, że tak szczodrze obdarowuje nas newsami?

Recoil: Owszem, racja. Dlatego przestałem śledzić większość newsów, żeby nie psuć sobie zabawy. Troszkę przeginają...

Ja tam wiem tyle - będzie Sheva, Chris, Wesker, akcja w Afryce + widziałem trailer ale nic ponadto. Wszystko mam nadzieję odkryć i zobaczyć dopiero podczas gry ;).
Ostatnio zmieniony ndz 26 paź, 2008 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jaro7

St. Paul pisze:Zauważyłem w nich grób Jill (nie pojawia się tylko pod koniec trailera) i twarz kobiety (CZY TO NIE JILL??)

Zauważyłem to od razu przy oglądaniu tego trailera,to jest Sheva a nie Jill...
Fakt,faktem,iż uważam,że Capcom pokazał ciut za duzo,choć sam twierdzi,ze to co widzimy w trailerach to tylko ,,mała porcja'' tego co uraczy nas w pełnej wersji.

P.S. St. Paul-to jest inny wywiad,niż ten co podałeś 2 posty przed moim,już napisałem raz sprostowanie do twojej prośby o usunięcie,lecz zostało one skasowane,obejrz sobie ten wywiad,a sam zobaczysz,że to coś innego :rad10: Pozdro.
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Na tej stronie jest licznik dni do premiery RE5 ale on chyba źle chodzi bo według niego owa premiera będzie za 166 dni. Do marca od dzisiaj są 123 dni czyli premiera wypadła by na 12 kwietnia. Jak to jest w końcu z tą premierą??

Warto odwiedzać co jakiś czas oficjalną stronę RE5 _ http://www.residentevil.com .
Ostatnio zmieniony wt 28 paź, 2008 przez bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
FurryPiter

Post autor: FurryPiter »

bodek pisze:Jak to jest w końcu z tą premierą??
13 marca, nic się raczej nie zmieniło.
http://cdaction.pl/news/5176/0
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

W sumie, teraz robi się szum że RE5 miałby pojawić się i na PC'ta - link powyżej jest kolejnym tego przykładem. Ciekawe czy tak będzie, w sumie powinien, bo dlaczego pc'towcy mieli by być pozbawieni zagrania w 5tkę? tzn, dla mnie to obojętne bo i tak mam za słabego kompa ( a perspektywa zakupu X'a oddala się coraz bardziej : / ) ale multiplatformowość gier jest dla graczy dobrym zjawiskiem :D Tylko że jeśli już ma wyjść to niech będzie tak dopieszczony jak konsolowe wersje :D :D :D
Awatar użytkownika
Jaro7

W wywiadzie udzielonym serwisowi Eurogamer,Jun Takeuchi(chyba nie muszę pisać kto to jest :rad1: ),ujawnił kilka szczegółów co do RE5.Zdecydowanie najważniejszym punktem wywiadu,było poruszenie tematu dema,które jak sam powiedział,zostanie niedługo dokładnie zapowiedziane(dokładna data),może nawet jeszcze w tym roku zostaniemy uraczeni małym kawałkiem grywalnego kodu gry.Demo trafiło by oczywiście na PlayStation Network oraz Xbox Live.Główny producent gry poruszył także temat ważny dla posiadaczy PlayStation 3,czyli obecność instalki w grze.Jak sam twierdzi,przez ostatnie miesiące pracują nad elementami technicznymi,dzięki którym mogło by obyć się bez niej,nie tracąc nic na jakości.Całość dostępna w linku niżej.Pozdro.

http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=293040
Ostatnio zmieniony pn 17 lis, 2008 przez Jaro7, łącznie zmieniany 3 razy.
Pawlak92

Post autor: Pawlak92 »

Wreszcie Jill zgineła! Bardzo dobrze, nie lubiłem jej. Fajnie jakby jeszcze Chrisa ubił Wesker... Chociaż z tą jej śmiercią to może jakaś halucynacja Chrisa albo co... Ten motyw czasami się powtarza w grach i filmach (bohater ma koszmar, w którym bliskie mu osoby giną albo halucynacje i widzi, jak ktoś zostaje zabity przez jakąś osobę...)
Dla jednych seria RE to rzez zombiech czy innego mięsa. Ale tylko ci , którzy interesują się jej historią i fabułą są prawdziwymi jej fanami...
Jill Valentine

Post autor: Jill Valentine »

Pawlak92 pisze:Wreszcie Jill zgineła! Bardzo dobrze, nie lubiłem jej.
Wiesz nie sądzę,żeby Capcom pozbył się swojej głównej postaci tak ot co.
Miejmy tylko nadzieję,że re 5 wypadnie lepiej niż re 4.

Co do Tokio Games 2008.

Widnieje tam imie Shiva czy Sheba?
AT: Możliwe że widnieje Sheba. W japońskim nie ma Vx, czy Wx, więc zastępują je zazwyczaj "Bx".
I ten co zdawał relację się nie popisał,od kiedy code veronica jest z przed 2 lat?
Chyba,że ja o czymś nie wiem i wyszła na pc? :D
Ostatnio zmieniony pt 21 lis, 2008 przez Jill Valentine, łącznie zmieniany 2 razy.
Pawlak92

Jill Valentine pisze:
Pawlak92 pisze:Wreszcie Jill zgineła! Bardzo dobrze, nie lubiłem jej.
Wiesz nie sądzę,żeby Capcom pozbył się swojej głównej postaci tak ot co.
A ja sądzę, że dla ożywienia akcji pozwolili sobie na takie coś... I co z tego? Liczą się fakty!
Dla jednych seria RE to rzez zombiech czy innego mięsa. Ale tylko ci , którzy interesują się jej historią i fabułą są prawdziwymi jej fanami...
Jill Valentine

Post autor: Jill Valentine »

Jak dla mnie te fakty nie są przekonujące.

NEMESIS US: Mam małą prośbę, żebyś uzasadniała swoje stwierdzenia, ok? To z reguły zawsze rozwija dyskusję. Tak na przyszłość.

EDIT: Niech będzie.To że widnieje gdzieś nagrobek jill valentine w piątym resident evil to nie stwierdza,że to właśnie nasza bohaterka.Może być wiele kobiet o takim samym imieniu i nazwisku.
Dlatego fakty nie są przekonujące.

PS:To moja opinia :D
Ostatnio zmieniony ndz 23 lis, 2008 przez Jill Valentine, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Leon S. Kennedy

Post autor: Leon S. Kennedy »

Drobny news. Gdzieś w przyszłym tygodniu ma być demo RE 5 na PS3 i X360
http://www.shacknews.com/onearticle.x/56112
Pawlak92

Jill Valentine pisze: Niech będzie.To że widnieje gdzieś nagrobek jill valentine w piątym resident evil to nie stwierdza,że to właśnie nasza bohaterka.Może być wiele kobiet o takim samym imieniu i nazwisku.
Dlatego fakty nie są przekonujące.

PS:To moja opinia :D
To mało prawdopodobne i zepsułoby po części napięcie przed premierą... Bo na chwilę obecną któż z fanów RE nie chciałby poznać powodu jej śmierci? Jeśli byłaby to zwykła halucynacja to nie pokazywaliby jej w trailerze, bo dla fanów to pierdoła. A jeżeli była to halucynacja, to raczej Capcom po premierze pozytywów za ten krok nie zdobędzie... Czyli argumenty w większości mówią, że to prawda...
Ostatnio zmieniony czw 27 lis, 2008 przez Pawlak92, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
unknown_u

Post autor: unknown_u »

Chris Kramer z Capcomu potwierdził, że już niedługo ukaże się demo RE 5 na PS 3 i XBOX 360.
http://www.capcom-unity.com/kramez/blog ... ch_13_2009
matklein

Post autor: matklein »

Mam nadzieje że w europie demo będzie dostępne równie szybko... Japonia - 5 Grudzień.
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

To mało prawdopodobne i zepsułoby po części napięcie przed premierą... Bo na chwilę obecną któż z fanów RE nie chciałby poznać powodu jej śmierci?
Dokładnie, póki co jak dla mnie RE5 może być nawet grą karcianą,ale i tak będę się chciał zgłębić w fabułę, która zdaje się być o wiele bardziej rozwinięta i ciekawa, a co ważne faktycznie powiązana z serią, niż ta jaką mieliśmy okazję poznać w 4ce.
News z demkiem spoko - wreszcie będzie można trochę "ugryźć" tego dzieła :rad5:
Ostatnio zmieniony czw 27 lis, 2008 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Urbi

Post autor: Urbi »

Mam nadzieje że, Capcom da nam tylko Gameplay, gdyż nie chciał bym poznawać fabuły przed całkowitą premierą.

Gameplay tak, fabuła narazie nie, tylko po całkowitej premierze gry.

Recoil: Dlatego też nawet jak będzie dostępne demo nie sięgnę po nie. ;)
Ostatnio zmieniony czw 27 lis, 2008 przez Urbi, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 5”