Newsy

Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

W Demie nie ujawnią wam całej fabuły, nigdy się tak nie robi, po co podstawiać sobie kłody? Jedynie jej zarys mogą pokazać co idzie tylko w duży plus. Odnośnie dema, czekam z niecierpliwością niczym na pełną wersję, niby nie jest wiele, dwie części kijuju i tryb online Co-Op ale i tak mam juz poustawianych kumpli na PSN w kolejce co by pokosić Nygasów. Kiedys czekało się do premiery gry właściwej teraz rzucają demo i to już za kilka dni, jak tylko się pojawi (na PS3 możliwe że ciut później) zasysam z miejsca, stawiam że będzie ważyło około 1,5 gb także oby pojawiło się wieczorem. Ehh naprawdę nieźle sie postarał Capcom, Brawa ;)
Klimaty powrócą :rad12:
matklein pisze:Mam nadzieje że w europie demo będzie dostępne równie szybko... Japonia - 5 Grudzień.
A co za problem? Zakładasz konto na JPN i ściągasz ;)
Ostatnio zmieniony pt 28 lis, 2008 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 2 razy.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Urbi

Post autor: Urbi »

Nowe skany!
SKANY!

Ciekawe jaką role odegra ten czarnoskóry Pan?
Czyżby kolejna postać drugoplanowa która zginie?

Edit!

Znalazłem jeszcze kilka screnów!
Ostatnio zmieniony ndz 30 lis, 2008 przez Urbi, łącznie zmieniany 3 razy.
Pawlak92

Post autor: Pawlak92 »

O krokodylek się pojawi! Niby długi na 16 stóp! Nie wiem ile aligator z RE2 miał ale mam nadzieję, że ten pobije swego poprzednika i będzie jeszcze straszniejszy i trudniejszy do rozwalenia niż ten z dwójki. Załuję, że w RE4 zamiast aligatora jest Del Lago... Mimo, że walka była fajna, wolałbym widzieć jak podpływa do mnie gad z twardymi jak skała łuskami, a nie jakaś rybka...

EDIT: Ale na zdjęciu są 2, tylko nie wiedziałem czy tak samo wielkie jak ten co gryzie Chrisa, no i tytuł artykułu brzmi ''Giant Crocodile'', więc nie wiem czy poprawiać... Mnie tylko ten wielki zaciekawił i o nim właśnie pisałem...

Urbi, mam nadzieję, że nie popełnią tego samego błędu co ze Steve'm i Luisem. Bo przecież nikt tak nie zapłakałby za Leonem , którego znamy już z dwójki (gdyby w 4 zginął), niż za bohaterem takim jak Luis, o którym prawie nic nie wiemy... W ogóle mogliby przybliżyć trochę postać Chrisa w RE5, bo na chwilę obecną nawet ja, fanatyk serii nie wiem o nim zbyt wiele... A przecież za tak przedstawionym bohaterem lamentu nie będzie (jeśli autorzy zaplanowali jego ewentualną śmierć), bądzmy szczerzy... Nawet Krauser, postać negatywna, zdobył sobie uznanie wielu graczy, bo świetnie go przedstawiono. Doczekał się nawet strony fanowskiej, a przecież tylko 2 razy go spotykamy i nawet sami zabijamy... Ady w dwójce też każdemu było żal, bo trochę się o niej dowiedzieliśmy i była z nami przez dłuższy czas...

A Luis? A Steve? Najwyrazniej jego miłość do Claire nie zrobiła na fanach większego wrażenia... Tak samo byłoby z tym murzynem jeśliby go słabo przedstawili...
Ostatnio zmieniony sob 29 lis, 2008 przez Pawlak92, łącznie zmieniany 14 razy.
Dla jednych seria RE to rzez zombiech czy innego mięsa. Ale tylko ci , którzy interesują się jej historią i fabułą są prawdziwymi jej fanami...
Awatar użytkownika
Urbi

Pawlak92 pisze:O krokodylek się pojawi! Niby długi na 16 stóp! Nie wiem ile aligator z RE2 miał ale mam nadzieję, że pobije swego poprzednika i będzie jeszcze straszniejszy i trudniejszy do rozwalenia niż ten z dwójki. Załuję, że w RE4 zamiast aligatora jest Del Lago... Mimo, że walka była fajna, wolałbym widzieć jak podpływa do mnie gad z twardymi jak skała łuskami, a nie jakaś rybka...
Tam będzie tego więcej, gdyż są tam DWA krokodyle!
Ciekawe czy są zarażone T-Virusem, jeśli tak to może powrócą Zombie?
W ogóle mogliby przybliżyć trochę postać Chrisa w RE5, bo na chwilę obecną nawet ja, fanatyk serii nie wiem o nim zbyt wiele...
A później będziesz marudził że, za dużo wiesz...
Nie lepiej poczekać na premierę i potem nie mieć żadnych wyrzutów sumienia?
Ostatnio zmieniony sob 29 lis, 2008 przez Urbi, łącznie zmieniany 2 razy.
Pawlak92

Post autor: Pawlak92 »

Urbi pisze:A później będziesz marudził że, za dużo wiesz...
Przecież nie napisałem, że lepiej jakby to zrobili przed premierą. Ja też należę do takich co ''wolą otworzyć prezent nie wiedząc co jest w opakowaniu''. Mój błąd tylko, bo powinienem o tym wspomnieć :rad13: Lepiej jakbyśmy go poznawali przez całą grę i na końcu pożegnali się z nim ze smutkiem lub radością na twarzy (zależy od tego co ma z nim zrobić Wesker). Zresztą informacji o ulubionych bohaterach (przynajmniej dla mnie) nigdy nie za dużo.
Ostatnio zmieniony sob 29 lis, 2008 przez Pawlak92, łącznie zmieniany 2 razy.
Dla jednych seria RE to rzez zombiech czy innego mięsa. Ale tylko ci , którzy interesują się jej historią i fabułą są prawdziwymi jej fanami...
Awatar użytkownika
Urbi

Pawlak92 pisze:
Urbi pisze:A później będziesz marudził że, za dużo wiesz...
Przecież nie napisałem, że lepiej jakby to zrobili przed premierą. Ja też należę do takich co wolą otworzyć prezent nie wiedząc co jest w opakowaniu''. Mój błąd tylko, bo powinienem o tym wspomnieć :rad13: Lepiej jakbyśmy go poznawali przez całą grę i na końcu pożegnali się z nim ze smutkiem lub radością na twarzy (zależy od tego co ma z nim zrobić Wesker).
Niech mu robi Wesker co chce i tak pożegnam Chrisa z uśmiechem na twarzy. :smiech5:
EOT!
Ostatnio zmieniony sob 29 lis, 2008 przez Urbi, łącznie zmieniany 2 razy.
Veronica

Post autor: Veronica »

Zwaracajac na uwagę na tego czarnoskórego pana ze screenów. czy to nie jest przypadkiem ten człowiek, nad którym krażyło w około ta kobieta w masce na trailerze z TGS?
Resident Evil rządzi!!!
Awatar użytkownika
lyczkowski
Kontakt:

Post autor: lyczkowski »

Ja czekam na szóstkę i powrót do Raccoon City.
Uważam że po wyjściu z Raccoon Resident utracił swoją magię.
Capcom mógł dokładniej rozwinąć historię Raccoon,niekoniecznie ze starymi postaciami.
Nowe lokacje,nowi bohaterowie.
Mało wiemy o losach cywilów z Raccoon,większość przeszła eksterminację.
Ale może ktoś przeżył?
Dla mnie Raccoon=Resident.
Klimat i losy ludzi tej mieściny nadają się na wiele kontynuacji.

Pozdrawiam

AT: Okej, w porządku. Ale co to ma wspólnego z Newsami o Resident Evil 5? Prosiłbym, o nie schodzenie z tematu. Piszemy tutaj o newsach, które są związane z fabułą piątej części.

Wesker-DL: A tak na marginesie Raccoon City już nie istnieje ;), chyba że miałby to być kolejny prolog ;)
Ostatnio zmieniony ndz 30 lis, 2008 przez lyczkowski, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
unknown_u

Post autor: unknown_u »

http://www.computerandvideogames.com/ar ... ?id=202814

Wywiad z Shinji'm Mikami'm na temat RE 5. Chyba niezbyt mu się ta część podoba. W każdym razie uważa, że kolejny RE powinien mieć już inny, zaprojektowany od nowa, gameplay.
Ostatnio zmieniony sob 29 lis, 2008 przez unknown_u, łącznie zmieniany 1 raz.
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

He he ciekawe podejście Pana Mikami'ego, po części mu się nie dziwię, facet był z serią od początku i na pewno ma do niej duży sentyment, ciekawe z resztą co on sam szykuje. Szkoda że jeszcze trzeba tyle czekać do premiery zanim w pełni będzie można poznać ów tytuł i ocenić czy dorówna dziełom Pana S.M. ...oczekujmy najgorszego z nadzieją na najlepsze :D
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Mikami wkońcu odszedł z kwitkiem więc równiez mu sie nie dziwie, japoński honor o ekskluziwa ;)

po ostatni obejrzeniiu trailera z RE5 ujrzałem taki drobiazg, mała rzecz a cieszy ot taki lol ;)

http://img123.imageshack.us/my.php?imag ... 337yp3.jpg

Zaskarżę teraz Capcom za to że posiadają mojego laptopa hehe
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Znamy japoński box art (czyli grafikę na okładkę): http://www.xbox-zone.pl/news.php?readmore=397 . Miałem trochę inne oczekiwania, nie podoba mi się ta grafika. Z pewnością Europa i USA dostaną coś innego (mam nadzieję, że lepszego).

I garść nowych screenów: http://www.xbox-zone.pl/news.php?readmore=401
Obrazek
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Okładka Japońskiej wersji i eksluzywny dodatek dla PS3

http://www.ps3site.pl/resident-evil-5-o ... y-dodatek/
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Heh, jak widać Capcom zamierza wykorzystać pojemność Blu Ray Disc, może to nie tylko takie dodatki otrzyma PS3. Okładka świetna, ale zapewne Europa otrzyma bardziej tajemniczą.
Awatar użytkownika
Anne

Post autor: Anne »

Okładka mi się podoba, ładne zrobiona idealna do tej gry.
Jednak i mi się wydaje, że Europa dostanie inną (prawie zawsze tak jest).
You feel so lonely and ragged
You lay here broken and naked
My love is
Just waiting
To clothe you in crimson roses
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

No nie oszukujmy się, ale okładka jest najzwyklej przeciętna. Nie powala rozmachem, a już na pewno nie pomysłem. Liczę na coś lepszego... Wiem, że to tylko okładka i nie ma to żadnego wpływu na grę, ale jednak miło byłoby zobaczyć jakąś pomysłową.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Urbi

Okładka jest całkiem niezła, tylko na miejsce Słońca wolał bym zobaczyć mglistą twarz Weskera.
Ostatnio zmieniony wt 02 gru, 2008 przez Urbi, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Bzduras

Wesker - Dark Life pisze:Okładka Japońskiej wersji i eksluzywny dodatek dla PS3

http://www.ps3site.pl/res...uzywny-dodatek/
Patrz post wyżej, dałem ją wraz z kilkoma nowymi screenami z gry ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
WESKER-DL

A było tam o ekskluzywnych dodatkach? :rad10:

już za kilkanaście godzin DEMO RESIDENT EVIL 5
Ostatnio zmieniony czw 04 gru, 2008 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 6 razy.
Awatar użytkownika
Bzduras

Jeżeli będzie blokada regionalna to przewiduję kilka samobójstw :D I oby jej nie było, będę miał większe szansę sprawdzić owe demko.
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 5”