Zmiany w fabule w zależności od naszej gry

Awatar użytkownika
MiStrzU7777

Post autor: MiStrzU7777 »

Diadem pisze:1. Wejście do komisariatu RPD
Mamy do wyboru:
a.) lać Nemesisa
b.) wiać przed nim

Jeżeli wybierzemy a.) po jego szczęśliwym położeniu na ziemię (szczęśliwym bo trzeba się pomęczyć troszkę) będziemy mieć możliwość przeszukania zwłok Brada i znajdziemy przy nim jego kartę STARS, dzięki czemu nie musimy iść po kartę STARS Jill, tylko od razu w holu siadamy do kompa.
Jeżeli wybierzemy b.) karty Brada nie zobaczymy na oczy i musimy udać się na poszukiwania karty Jill.
Do odszukania ciała Brada nie trzeba pokonać Nemezisa, a co za tym idzie możemy wybrać opcję walki z Nemkiem, przeszukać ciało Brada i iść na komisariat bez pokonywania Nemezisa
Diadem pisze:5. Jesteśmy w tramwaju. Mikhail walczy z Nemkiem, a my mamy wybór:
a.) użyć hamulca bezpieczeństwa
b.) wyskoczyć przez okno z tramwaju

Jeżeli wybierzemy a.) tramwaj wypadnie z szyn i znajdziemy się na dziedzińcu przed wieżą zegarową. Po chwili spotkamy Carlosa który również przeżył wypadek.
Jeżeli wybierzemy b.) tramwaj wypadnie z szyn, ale my znajdziemy się w jednym z pomieszczeń wieży zegarowej. W następnym pomieszczeniu spotkamy Carlosa, który da nam trochę amunicji.
Jeżeli wybierzemy a.) to podczas walki z Nemesisem na dziedzińcu po zniszczeniu helikoptera to najpierw pojawi się Carlos i pozbawi go rakietnicy a także części jego kamizelki po czym Carlos traci przytomność i odzyskuje ją dopiero po pokonaniu Nemka i po tym, jak Jill wykrzykuje jego imie. Jeżeli b.) to podczas w.w. pojedynku z Nemesisem on będzie do nas strzelał z rakietnicy, a Carlos pojawi się dopiero po jego pokonaniu.
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

Re: Zmiany w fabule

Post autor: MiGoo »

Super temat! Trza bedzie zalozyc takowe rowniez w RE1 i RE2 - na pewno sie przydadza... A odnosnie RE3:

St. Paul pisze:Napewno wiem, że walcząc z Nemesisem na moście jak spadniemy to walczymy pod koniec z Nicholaiem i przylatuje po nas Barry

Słyszałem, że jeśli zeskoczymy z mostu i spotkamy carlosa w restauracji(chociaż nie wiem gdzie indziej można go spotkać) za pierwszym razem to będzie scenka jak Carlos zabija mufiego
Odnosnie pierwszego - to jest jedyny warunek? Bo cos mi sie zdaje, ze nie zawsze jak sie zeskoczy z mostu pojawil sie Nicholai (aczkolwiek moge sie mylic - dawno nie gralem).

Drugie - pewnie chodzi o zabicie Murphy'ego w Biurze [22]. Na REVideos jest filmik je ukazujacy ( http://www.revideos.net/resident_evil_3 ... urphy.html ). Szczerze, to nigdy mi sie nie udalo w grze zobaczyc tej scenki, ale dzieki temu, ze WDL napisal co i jak - trzeba bedzie kiedys powrocic do RE3 raz jeszcze :)

Diadem ze swoim opisem (jak zwykle z reszta) odwaliles kawal swietnej roboty, ale maly komentarz zawsze sie przyda, wiec:

Diadem pisze:1. Wejście do komisariatu RPD
Mamy do wyboru:
a.) lać Nemesisa
b.) wiać przed nim

Jeżeli wybierzemy a.) po jego szczęśliwym położeniu na ziemię (szczęśliwym bo trzeba się pomęczyć troszkę) będziemy mieć możliwość przeszukania zwłok Brada i znajdziemy przy nim jego kartę STARS, dzięki czemu nie musimy iść po kartę STARS Jill, tylko od razu w holu siadamy do kompa.
Zeby karte wziac nie musimy walczyc z Nemesisem. Wystarczy szybko po wybraniu tej opcji podbiec do ciala Brada, przeszukac, zabrac karte i zwiac na Komisariat :) (Mistrzu mnie uprzedzil, ale info i tak zostawie :P)

Diadem pisze:2. Po opuszczeniu posterunku mamy taki wybór, że możemy iść do restauracji, albo do biura gazety w Raccoon.
Jeżeli pójdziemy do restauracji to spotkany tam Carlosa i Nemka i będziemy mieć wybór:
a.) uciec do piwnicy
b.) skryć się za ladą

Jeżeli wybierzemy a.) możemy uciec szybem wentylacyjnym i wtedy na stacji benzynowej spotkamy Nicholaia, a w biurze sprzedaży Carlosa który zabije zarażonego Murphiego Seekera - kumpla z UBCS.
Jeżeli wybierzemy b.) to Jill spowoduje wybuch powalający Nemesisa z którym i tak trzeba się będzie jeszcze rozprawić. Ten wybór spowoduje, że na stacji
A gdzie dokonczenie zdania? :P
Ostatnio zmieniony pn 07 sty, 2008 przez MiGoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

MiGoo pisze:A gdzie dokonczenie zdania? :P
Zdanie już zostało dokończone.
Jeżeli wybierzemy b.) to Jill spowoduje wybuch powalający Nemesisa z którym i tak trzeba się będzie jeszcze rozprawić. Ten wybór spowoduje, że na stacji benzynowej spotkamy Carlosa, a w biurze sprzedaży Nicholaia.
Jak to się mogło stać?? Widocznie musiałem mieć jakąś "pomroczność jasną" czy coś w tym stylu, gdy pisałem to zdanie ;)
MrREVILPL

Post autor: MrREVILPL »

A ja pamiętam jak jeszcze miałem Playstation 1 jak mój ojciec grał w Residenta to było tam coś takiego w tramwaju jak Nemesis wpakował się do przedziału z Michalajem rozwaliłeś Nemka to miałeś wybur uciec do przedziału z Carlosem albo walkę dalej z Nemesisem jestem pewien że tak było a później jak było się z Carlosem w drugim przedziale po możliwości ucieczki od razu się rozwalałeś bez elementu wyboru.Jestem pewien, że coś było trzeba zrobić przed walką z Nemesisem tam gdzie był pomnik burmistrza.Czy jest to możliwe?Może było tak dlatego ponieważ to była inna wersja gry bo na PC nigdy nie udało mi się tego powtórzyć tak samo na Playstation 1 ale mojemu ojcu jakoś się udało.Może mi się coś pokitrało mam nadzieje że ktoś coś zrozumiał z tego bełkotu :rad10: Pozdrawiam maniaków RESIDENTA :okulary3:
Awatar użytkownika
Diadem

Nigdy o tym nie słyszałem i jest to nie możliwe. W tramwaju, gdy walczymy z Nemesisem i go położymy, Mikhail budzi się i każe uciekać Jill do Carlosa, do drugiego przedziału. Nemesis wstaje i dalej mamy filmik pokazujący śmierć Mikhaila.

Gdyby była opcja, że Jill może zostać i dalej walczyć z Nemesisem, filmik pokazujący śmierć najemnika nie wyświetliłby się, a sam Mikhail przeżyłby wtedy. Taki fakt na pewno byłby gdzieś wspomniany, a skoro go nie ma, znaczy, że coś Ci się pomyliło.
MrREVILPL

Post autor: MrREVILPL »

No tak, ale może mieliśmy okazję skopać tyłek nemesisowi 2 razy i dopiero wyleźć, a ten fagas znowu wstał po raz 3 i wtedy zabił najemnika tak jak na filmie.

Recoil: Kulturalniej proszę...
Ostatnio zmieniony pt 21 mar, 2008 przez MrREVILPL, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Tomos

Post autor: Tomos »

Słuchajcie powiedzcie mi jak to zrobić....kiedys jak grałem to odblokowała mi się scenka na mikhail został zaatakowany przez zombiaki (nie filmik cutscene) i walnoł w nich beczką która jest tam przy tramwaju/pociągu..... przez to został ostro ranny powiedzcie mi bo ja za chiny niemoge znowu tego odtworzyć!!!!!!!próbuje rózne możliwości itp. ale nic nadal zero,widziałem to tylko raz.....dawno temu i jestem pewny na 100% że to prawda!

P.S jestem nowy elo all ;)
Awatar użytkownika
Diadem

Chyba wiem o którą scenę Ci chodzi.
Gdy doprowadzisz Jill do wagonu kolejki za pierwszym razem oraz pogadasz z Carlosem i Nicholai'em to zabierz nastawny klucz, który leży na siedzeniu, wyjdź z wagonu i udaj się na stację benzynową. Tam używasz pordzewiałej korby i klucza, wchodzisz do środka, załatwiasz co masz załatwić i wracasz z powrotem do kolejki.
Wtedy powinna ukazać się ta scenka, ale gwarancji nie daję, bo dawno już nie grałem.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Diadem, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kuba Pajączek

Post autor: Kuba Pajączek »

Dokładniej to tak: wchodzisz 1-szy raz do tramwaju. Potem idziesz gadać z komandosami, dostajesz "szelki" i bierzesz klucz. Wychodzisz z tramwaju, a beczki ktura przy nim leży nie wolno ci ruszać!!!(znaczy możesz, ale wtedy będzie scenka jak rzuca granatem Michail w zombiale ) Wychodzisz z tego pomieszczenia(a właściwie to ulicy) i... po prostu tużpo wyjściu wracasz i słyszysz walkę Michaila :minigun: i do niego biegniesz.
http://www.byond.com/games/DarkerEmerald/TLC
Nowa wersja Resident Evil Online 2(zmieniona nazwa, wiadomo: kopyrajt-orajt).

"You can't spell "slaughter" without "laughter"!! Hahahahahaha!!!"
kelchesse

Post autor: kelchesse »

A ja napisze 3 opcje czyli brak wyboru w cut-scence. Jeśli na komisariacie nic nie wybierzemy to nemek nas chwyta w restauracji podobnie jak w biurze gazety nemek do nas dotrze jeśli nic nie wybierzemy. W elektrowni jeśli nic nie wybierzemy to musimy zabić zombiaki a po wyjściu atakuje nas nemesis co do porażenia zombi prądem jeśli weźmiemy te opcje to nemek nas zaatakuje w koratarzu który się pali a my go gasimy [droga do biura]. na parkingu jak nic nie wybierzemy to troche się nam oberwie na zdrowiu. Na wieży zegarowej jak nic nie wybierzemy to będzie sajgon czyli nemek zaatakuje niewiem tylko czy pojawia się carlos czy nie na początku po zniszczeniu helikoptera.Jeśli niewybierzemy nic na moście to nemek nas strąci i będzie pojedynek z nicholaiem. Jeśli na wieży kontrolnej nic nie wybierzemy to oberwiemy torpedą a jak po rozwaleniu nemka laserem nic nie wybierzemy to nemek nas zatruje śliną [zatruje nie zarazi] prosze o poprawienie mnie coś pominołem.

Recoil: Zerknij TU

Necraria: W tym opracowaniu Diadema nie kojarzę, żeby przy każdym menu wyboru opisywał co się stanie jak nic nie wybierzemy - w kilku przypadkach tak owszem było, ale kilka faktów pominął, jesli to wszystko powyżej to prawda.
Ostatnio zmieniony śr 17 gru, 2008 przez kelchesse, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 3 Nemesis”