F.A.Q - odpowiedzi na najczęstsze pytania

Również o Resident Evil 3.5
Awatar użytkownika
Jakem Gozdek

Post autor: Jakem Gozdek »

Na większość z tych pytań była już odpowiedź, ale do tego trzeba by spenetrować
kilkanaście tematów. Jednak postaram się odpowiedzieć:

1. Raczej to zabicie pewnej liczby Ganados sprawi, że dzwon zadzwoni. Tam nie wbijesz całych setek zabitych
2. Patrz wyżej... Myślę, że to zależy od liczby zabitych (choć mogę się mylić. Na pro próbowałem biegać w kółko i nie zabijać nikogo i dzwon nie dzwonił, póki nie zacząłem)
3. Wątpię... Raczej naliczają się Ci, którzy stanowią dla Ciebie zagrożenie
4. Po prostu zostaje tam puste miejsce, kilka filmików jest ukrytych i idąc cały czas przed siebie nie odblokujesz ich, ale i tak jedno, może dwa miejsca zostaną wolne.

Jeśli gdzieś się pomyliłem, proszę mnie poprawić :smiech6:
Awatar użytkownika
Necraria

Re: Pare pytań.

Post autor: Necraria »

BuH pisze: - Czy przy tym starciu w wiosce gdzie są te 2 Salvadory jak będę szybko zabijał Ganados to skończą się kiedyś, czy będą wyłazić, póki nie zadzwoni dzwon ?

Będą wyłazić

- Czy żeby ten dzwon zadzwonił to muszę wejść do tej chatki gdzie pojawi się filmik jak Salvador odpala piłę, czy poprostu po ustalonym czasie zadzwoni ?

Po ustalonym czasie lub zabiciu odpowiedniej ilości przeciwników.

- Czy wrony, kury, węże i krowy zaliczą się też do zabitych potworów ? (Wiem że głupie pytanie, ale mnie to nęka :smiech1: )

Nie zaliczają się, z tego co wiem.

- Dlaczego w przeglądarce filmów w niektórych miniaturkach filmu mam obrazek a w większości "Brak danych" ? (Chodzi mi o te filmiki które moge odpalić a mam napis "Brak danych", a nie tych co są zablokowane (bo o nich czytałem już w "Sekrety w Resident Evil 4").

Była dyskusja o tym w innym temacie. link
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

BuH pisze:- Czy grając Ashley w zamku, można w jakiś sposób zabić tych rycerzy którzy za mną
łażą ?
Rycerzy niestety nie zabijesz.
BuH

Post autor: BuH »

Czy można jakoś wyciągnąć plik zapisu gry z folderu z grą ? szukałem tam i nic nie ma. Chciałem sobie skopiować ten zapis "nowa runda" bo jak mi się w przyszłości zachce grać żeby mieć już odrazu tryb PRO.
Acha, dzięki Necraria :rad1:
Ostatnio zmieniony pn 29 gru, 2008 przez BuH, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Necraria

BuH pisze:Czy można jakoś wyciągnąć plik zapisu gry z folderu z grą ? szukałem tam i nic nie ma. Chciałem sobie skopiować ten zapis "nowa runda" bo jak mi się w przyszłości zachce grać żeby mieć już odrazu tryb PRO.
Jest plik save.dat, jest to jeden plik, który zawiera wszystkie Twoje save i wszystko co odblokowałeś.
vulturous

Post autor: vulturous »

Czy jeżeli przejdę grę na PRO i odblokuję P.R.L. 412 to będzie też dostępna w trybie Normal?
-Wiesz co?
-Co?
-Mięsko.
-Acha...
pinek

Post autor: pinek »

I na easy też.
---->www.pajacyk.pl<----
vulturous

Tak samo jak Chicago Typewritter (czy jak to tam się pisze) będzie na PRO?
-Wiesz co?
-Co?
-Mięsko.
-Acha...
Awatar użytkownika
Necraria

vulturous pisze:Tak samo jak Chicago Typewritter (czy jak to tam się pisze) będzie na PRO?
Tak, ale tylko w trybie new round. Tyczy się to wszystkich bonusowych broni.

Jeśli masz w następnym poście zapytać o handcannona - tak, z nim jest tak samo.
vulturous

Są jakieś sposoby na to QTE na poziomie PRO? Ju noł, w pierwszym rozdziale jak Leon ucieka przed tym kamieniem trza 3 na padzie jak najszybciej naciskać. Tutaj problem, za cholerę nie daje rady a jak już raz mi się udało to z 5+6 mnie zagięło : P. Nie wiem czy się różni QTE na PRO niż na NORMAL czy EASY, ale na PRO nie daję rady...
BTW - Sry za źle sformułowane zdania ale chyba idzie rozczytać :P
-Wiesz co?
-Co?
-Mięsko.
-Acha...
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

QTE, jak sama nazwa wskazuje, oznacza szybką reakcję. Nie ma na to sposobu, więc jeśli nie jesteś wystarczająco szybki po prostu poćwicz jeszcze na normalu.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
vulturous

ale bardziej chodzi o to z szybkim naciskaniem
-Wiesz co?
-Co?
-Mięsko.
-Acha...
Awatar użytkownika
Necraria

Recoil już Ci napisał - musisz być szybki. QTE na Pro wymagają dużo lepszego refleksu i sprawności niż na Normalu. Poćwicz, pomorduj się, innego sposobu nie ma.
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Jeśli ww. kolega ma wersję na PC to faktycznie QTE na klawaiturze na Pro do najprostszych nie należą. Próbowałem kiedyś walkę z Krauser'em na PC. Ginąłem wiele razy. Ale praktyka czyni mistrza.
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

Ukończyłem dzisiaj RE 4 w wersji PAL na Gamecuba i nie mam odblokowanego trybu Separate Ways :pff2: . Jedynie Assignment Ada, Mercenaries i poziom trudności Profesional. Jest w ogóle Separate Ways w wersji na gacka?
Awatar użytkownika
AT
Kontakt:

Post autor: AT »

Na GaCku nie ma Separate Ways, dodatkowych strojów nr. 2 i PRL.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez AT, łącznie zmieniany 2 razy.
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Łeee, a tak chciałem sobie zagrać :zlosc1: . Co to jest PRL? Polska Republika Ludowa :P ?
Złe oko moderacji czuwa.
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Takie coś jakby działo energetyczne. Fragment mojego opisu broni:
Deus Ex pisze: PRL 412

Najpotężniejsza broń w grze. Najsilniejszy boss wytrzyma zaledwie dwa strzały z PRL. Otrzymujemy tę broń za darmo u Merchanta po ukończeniu gry na poziomie Professional. Zajmuje bardzo dużo miejsca w ekwipunku. Niedostępna na niektórych platformach. Można wyróżnić dwa tryby &#8222;strzelania&#8221; z tej broni &#8211; jeden ma działanie podobne do granatów błyskowych &#8211; ogłusza przeciwnika ale też zabiera nieco zdrowia rywalowi. Drugi tryb działa gdy pasek energii załaduje się do końca &#8211; zabija prawie każdego od razu.
Trzeba zaznaczyć, że broń ta jest skuteczna tylko wobec nosicieli pasożyta las plagas w odpowiednim stadium rozwoju, czyli na dobrą sprawę wobec każdego oponenta. Nie można nią niszczyć żadnych przedmiotów, nie zrobimy nią też krzywdy Ashley.
Możesz wpisać PRL 412 na YT i obczaić jak to strzela. Osobiście nie przepadam za tą bronią.
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Szczerze? Takie dodatkowe bronie nigdy za bardzo mnie nie kręciły, bo psuły cały klimat rozgrywki, więc dla mnie to, że nie ma tej broni w wersji na gacku jest bez znaczenia. Ale brak drugich dodatkowych strojów i Separate Ways to porażka. Coś okrojona ta wersja, a ponoć miała być jedną z lepszych :diab1: . Cóż zawsze pozostaje mi ponownie pożyczyć od kumpla RE 4 na PC, tyle, że tam jest masakryczne sterowanie...
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
Varrok

Post autor: Varrok »

Sterowanie można dowolnie dopasować pod myszkę (i klawiaturę), ew. podłączyć pada, i będzie jak na konsoli - Jak może być masakryczne sterowanie w takim razie?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 4”