[Pomoc] Zakończenie - Jill + Chris & Barry.

Także o Resident Evil: Director's Cut
saper99

[Pomoc] Zakończenie - Jill + Chris & Barry.

Post autor: saper99 »

Witam chciałbym się dowiedzieć jak przechodzić grę by uratować Chrisa i Barry'ego.Jakie cut scenki muszę oglądać etc. Proszę o rozpiskę...
Ostatnio zmieniony pn 08 paź, 2012 przez saper99, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

Myślę, że w tym temacie powinieneś znaleźć odpowiedź. Z postów MiGoo wynika na to, że zakończenia są podobne w RE1 i REmake, tylko w RE1 jest ich mniej.
saper99

1. Najlepsze:

"- Oddajesz Barremu broń w odpowiednim momencie oraz starasz się nie doprowadzić go do śmierci, ratujesz Chrisa z Więzienia"

Tylko, że ja niestety niezbyt kojarzę miejsce w którym miałbym oddać broń Barremu ;| ??
dlatego napisałem, że proszę o rozpiskę gdzie muszę go spotkać a gdzie nie powinienem ...
Chce się tylko dowiedzieć co zrobić by Barry przeżył a nie umarł w pomieszczeniu z drabiną koło skrzyni dając Jill zdjęcie przed śmiercią ...
Proszę więc raz jeszcze o małą rozpiskę :)
Awatar użytkownika
Necraria

A faktycznie - Lisa Trevor to dodatek z REmake. Więc nie wiem ;) Niech się wypowie ktoś znający dobrze tą część.
saper99

Już nieaktualne doszedłem do tego ...
Awatar użytkownika
Necraria

To, że jest nieaktualne, to się cieszę, bo oznacza, że się udało, ale jakbyś był tak miły, to możesz to opisać, możliwe, że ktoś inny będzie miał z tym problem.
saper99

Ok nie ma problemu...
Więc zacznę od tego, że gram na PS2(o ile jest to istotne) aby Barry przeżył trzeba w pokoju z wężem(tam gdzie go zabijamy) zejść po linie którą on przynosi podejść do grobowca otworzyć (ale nie schodzić po drabinie !!) i wrócić pod dziurę po chwili przyjdzie Barry z kolejną liną i wyciągnie Jill po krótkiej rozmowie wyjdzie z pomieszczenia.Teraz trzeba zejść spowrotem na dół (dalej już wiadomo) chodzi tylko o to, żeby doszło do tej scenki kiedy Barry przynosi drugą line i wyciąga Jill (Od tego zależy jego los czy przeżyje czy nie).Później tam gdzie jest ten wodospad schodząc po drabinie na dół i przechodząc kolejno przez drzwi spotykamy go i tam również musimy uratować mu życie.Barry zada Jill dwa pytania.Ja dałem w pierwszym pytaniu najpierw "Yes" w drugim pytaniu "No" (...)
Przechodząc grę(w tych momentach) tak jak opisałem możecie mieć pewność, że Barry przeżyje =)
Jeśli ktoś gra na konsoli PSX lub PS2 i chce koniecznie dostać Special Key to musi przejść grę ratując wszystkich(ratując tylko jedną osobę nie dostaniemy klucza) Jill - Chris & Barry / Chris - Rebecca & Jill.Mam nadzieję, że komuś się to kiedyś przyda :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil”